Úkol už mám dokončený, takže si mohu dovolit trochu bilancovat.
Obecně bych tento úkol hodnotil jako povedenější než ten minulý, i když zase ne o tolik. Inu, věci které oceňuji:
- omezení bojů proti náhodnému generátoru na jedno hledání pokladu.
- povinná dobrodružství byla vždy alespoň pro dva hráče, dávalo to možnost volby zda ho budu hrát sám, napůl, nebo nákup LS.
- byla zvolena dobrodružství všeobecně neoblíbená, které nebyl problém sehnat, nýbrž dohrát.
- jakmile byly známy požadavky na další úkoly, dalo se dobře taktizovat s vylepšováním budov. Když jsem se dozvěděl, že budu mět vyrobit 500 oceláků, vylepšil jsem dva zbrojíře z dvojek na trojky a dva nové dvojkové přistavěl... sice se nakonec ukázalo, že to byl planý poplach, ale stejně se mi to líbilo... tak aspoň jsem měl hotovo za pár minut.
- pokud už se mělo něco platit, byla to surovina, která byla "obětovatelná". Lidé 45+ sice prskali ohledně 5000 ledku, ale upřímně řečeno, sám jsem ho měl na skladě 3 a půl tisíce, protože ho na trhu stejně nikdo nikdy nekupuje (jsem L42). Kdyby byl úkol zaplatit 5000 žuly, tak bych rozhořčení i chápal.
- úkol "dohrajte dobrodružství" jde, jako již tradičně, vyřešit hledáním vajíček.
Co se mi naopak nelíbilo:
- občas příliš přehnaná progrese obtížnosti... běžný hráč si může koupit jen 3 průzkumníky, ale často tak udělá ještě před 35 levelem. Vyšší levely mají za úkol náročnější (delší) hledání, ale už nemají rozumný přístup k dalším průzkumníkům, to samé se mi nelíbí progrese náročnosti u "dorůstání populace", když se všem hráčům rodí stejně a lektvary lásky jsou v podstatě nesehnatelné.
- výše odměny. Čekal jsem že bude nižší, ale ne, že bude třetinová. Také si myslím, že pro vyšší levely by měla být odměna větší než pro nižší, když už mají mnohem větší náklady.
Návrhy jak vylepšit příští úkol:
- součástí odměny by měla být nějaká neobchodovatelná trofej (která ani nemusí nic dělat), která bude dokazovat, že hráč úkol dohrál.
- výše odměny by se mohla trochu měnit podle množství času, které hráč k dohrání potřeboval.
- úkoly na vyrobení surovin by mohly být mnohem náročnější, ať je hráč více motivován přemýšlet, kolik budov je potřeba postavit.
- více úrovní obtížnosti. Takhle jsou ty rozdíly na přelomových levelech strašně vysoké.