Jak už dalnar napsal, obchodování je jedna z výhod cechu.
No já nevím, jestli tobě přijde logické, aby sis v reálné ekonomice půjčil od kamaráda tisícovku, hned mu ji vrátil, a říkal tomu obchod? Možná kdyby byly na tržišti všechny transakce zpoplatněné (že příjemce dostane o deset procent méně - ve prospěch banky, než odesílatel odeslal), zatímco přímá směna by byla bez zátěže, ale zase by se nepočítala do kolonky prodejů, byly by ty úkoly zajímavější.
Řešení mého problému by vyřešilo i ten tvůj.
přátelé jsou základ ... cech je taky o přátelství ... navíc pod jednou hlavičkou a s malou odměnou (cú)
nikdo ti nebrání si to stížit a zadotovat některé prodejce nebo zkusit svoje obchodní úmění a dát nabídku
to bys za chvilku mohl zakázat návody, simulátor a pod.
ať to každý hraje jak umí a jak chce ...
---
nechtěj reálné prostředí u hry ... je to hra .. hraj si
ale jo ... potřebuju ... půjčím si - tím splním něco a vrátím ... tady je to jen rychlejší
daně ... dík nechci
já problém s talíři nemám ... 99.9% jich dávám 25 a více a neposílám je na výměnu, ale pokládám je rovnou ... pak to samé dostanu i já (někdy víc dám někdy víc dostanu)
Kolik vám je? 12? Kde jsou ty časy, kdy lidi byly rádi, že hry byly těžké a představovaly nějakou výzvu... ?
Dobře, další návrh. Opravit češtinu u úkolů tak, aby bylo zřejmé, co se po lidech požaduje. Např. místo "vycvičte" x jednotek y by se mělo uvádět "mějte", jak to v úkolu skutečně je.
A snížit odmněny za trpělivost... viz 250 drahokamů za odstávku? Za to že se člověk nemohl pár hodin přihlásit? A přitom v questu 4 větry se kvůli dvojnásobku člověk moří a stresuje 2 týdny s úkoly, které dávají náhodné odměny... viz ten člověk, co mu piráti dali 7x za sebou dřevo. Vždyť takhle se v podstatě nevyplatí něco dělat, stačí jen doufat, že údržba bude dostatečně často...
Nevím kolik je tobě, ale asi ne moc když si napřed neověříš základní info.. Hra je tuším PEGI 7 (byla PEGI 12), takže ano světe div se, tato hra je pro děti. To že to hraješ ty, velký dospělák který hledá výzvu v pixelovém světě za rouškou online anonymity na tom nic nezmění.
Ale i přesto všechno, souhlasím že 250 diamantů za odstávku je moc, v porovnáním s odměnou za Čtyři Větry.
Velmistr Řádu Zlatého Klíče (ZK)
nikdo neví na koho si to směřoval ... mně je 43, hrál jsem pár onlinovek, v jedné jsem byi nápověda i GM (moderátor)
... hra je nějak nastavená, tak se podle toho hraje a hledá se nejlepší strategie
každý tu hru může hrát (pokud neporušuje pravidla) podle sebe ... někdo farmaří a někdo se žene za levelem ... někdo suroviny kupuje nebo hledá v adv. a jiný je vyrábí, někdo má mincovnu a jiný mince obchoduje ... každého svobodné rozhodnutí
kdyby všichni hráli stejně, tak to nemusíme dělat a můžeme sledovat jak hraje jeden
-- -- --
ano - opravit češtinu by bylo dobré ... člověk, co to překládá by měl tu hru znát --- nejlepší by bylo, aby BB udělalo soutěž o překlady - o opravy překladů, snad je to jen proboha překladová tabulka a ne zásah do celé hry
každý z nás ví kde ty překlady drhnou - popisy budov/jednotek ve hře a v úkolech, nepřesnosti v zadávání úkolů, špatné formulace, ...
ta odměna byla nejen za čas, ale asi i jako omluva za to "nepovedlo se" .. aspoň tak to beru ! protože to je první údržba (co hraju), která přinesla odměnu
NO luxus dát ženským k MDŽ 4 rudý karafiátky :-)
- lichý počet !!!!!!!