Takže den se dnem se sešel a problémy s připojením se opět vrátili ...
problém: čas od času vyvstane problém s připojením ke hře. Normálně se připojím sice to nahrává milion let (asi minutu dvě základní mapu občas ji celu nenačte) a oběví se hláška spojení se serverem bylo ztraceno a nazdar bazar obnovit klienta a můžu jet kolečko znova ...
problém se čas od času den dva dopředu ohlašuje tím že pořád resetuje chat a k dispozici zůstavají pouze novinky.
už mi bylo vysvětleno že chat je velmi citlivý na připojení a na starších wifi to hapruje.(tento problém jsem zkusil eliminovat ... vysvětlím dále)
rady které mám zkusi aby to jelo lépe:
- změnit prohlížeč
- vyčistit prohlížeč
co jsem udělal a jaký byl výsledek:
- zkoušel jsem pročistit pamět a změnit prohlížeč ....
* Fireforx - pod tím jedu většinu času ani čistka nepomohla padá to pořád (pod tímto to dělá problém standartně)
* IE - po problémech s instalací flashe a celkově uvedení do provozu aby to vůbec načetlo jsem zjistil ten samý problém jako u FF
* Opera - tam to nenačítá mapu vůbec a problémy pořád stejné jako FF možná horší protže se ani nedostanu do hry než to padne
- testoval jsem stabilitu připojení na wifi : stabilita připojení během normální doby kdy to jede krásně a doby kdy to padá je stále konstantní ... prostě to jede pořád stejně (problém bude zřejmě jinde) měřeno skoro čtrnáct dní v kuse a nezaznamenal jsem odchylku ve ztrátě signálu.
- abych eliminoval problém s počítačem testoval jsem připojení do hry na třech počítačích (Win XP, 2x Win7 64bit) stále stejné problém bude zřejmě v připojení
- abych eliminoval problém s připojením testoval jsem to u sebe na wifi , sedl sem si na O2 linku od souseda , zkoušel jsem na O2lince o dvě ulice vedle. Snažil jsem se prověřit stabilitu připojení a konektivitu na http://www.thesettlersonline.cz
s výsledkem .... stálé připojení kolísá v době kdy jde normálně a kdy "nejde pořádně připojit..
v době normálního připojení je odezva stránek průměrně 56ms a stabilita (ano stabilita i na pevné lince O2) na wifi 85% na obou O2 89%
v době nenormálního připojení odezva v průměru 272ms a stabilita na wifi 56% a na O2 69%
veškeré ostatní stránky odpovídají normálně ( takže problém bych viděl na připojení k vašim stránkám )
sjel jsem providera že jeho internet stojí za straou bačkoru a at stím něco dělá ... (bylo to v době kdy to jede normálně) snažili se najít chybu a potvrdili moji doměnku že problém bude v komunikaci vašeho serveru s okolím. v Době špatného připojení mi měnili komplet celou wifi včetně kabeláže a routeru a stále to samé ... jediné v čem je problém jsou vaše stránky a vše ostatní jede normálně ...