Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread: Online/AFK/DND status přátel / cechu

Vicodine's Avatar
    Monde
    Kouzelnictví

Online/AFK/DND status přátel / cechu

Zdravím,
    V současné době existují jen dva stavy přátel: Online a Offline.
    Uvítal bych rozšíření o další dva stavy: Away from Keyboard - Nepřítomen (příkaz v chatu /afk pro ruční) a Occupied - Nedostupný (v chatu /dnd)

AFK
    * automaticky po 15 minut neaktivity
    * žlutý odznak v seznamu přátel / cechu
    * automatická odpověď při šepotu "Uživatel je nepřítomen"
    * ručně v chatu přes příkaz /afk

Nedostupný (Nerušit)
    * automaticky když člověk není na vlastním ostrově (dobrodružství, ostrov přátel)
    * červený odznak v seznamu přátel / cechu
    * automatická odpověď "Uživatel je nedostupný"
    * ručně v chatu příkazem /dnd

SipkovejRuza
    Guest
    a má to nějaký smysl ?
    praktický -- mohl bys mu šeptat kdyby měl nastaveno afk nebo dnd ?
    pokud jo, tak stejně nemáš jistotu, že tu zprávu dostane - offline je dostatečné
    chat se resetuje (i náhodně), takže pokud chci mít jistotu, že zprávu dostane, tak mu pošlu poštu (kdyby se ukládala i odeslaná, bylo by super )
    - poštu vidí i na dobrodružství
    - chat vidí i na dobrodružství i u přátel

Monde
    Kouzelnictví
    myslím že takhle je to dobře natsavené a stačí to když vidíš zda je dotyčný off nebo on a pokud chce být afk tak je to takový problém napsat do cech chatu? u nás tedy ne
    to s tou zprávou funguje taky dobře a přečte si ji vždycky pokud ji nesmaže

Thespia's Avatar
    Monde
    Kouzelnictví
    Mně se ten návrh velmi líbí, taky bych jej uvítala. Dost lidí to má zapnuté, ale nesedí u toho, takhle by jsi rovnou věděl, že se od dotyčného odpovědi hned tak nedočkáš, protože zrovna lítá někde mimo Případně pokud by jsi potřeboval něco surně ve hře, jel by jsi jen po zelených tečkách (bylo by i fajn, kdyby to bylo v té liště přátel/lidí z cechu podle teček - od zelených, přes žluté a červené až po ty, co jsou offline - nemusím se alespoň proklikávat tolika lidmi). V jiných hrách je tohle běžné (i když je tam možnost poslání zpráv) a nikdy mi to nepřišlo jako zbytečnost, naopak. Chybí to tu.

Btw nějak nechápu v čem by mně mělo nějak výrazně pomoci napsat do cechovního chatu, že jsem afk, přihlásí se někdo nový a už o tom vědět nebude. Navíc přece se nemusím bavit jen s lidmi z mého cechu a obepisovat všechny, že jsem afk, pro případ, že by mi chtěli napsat, to asi bude dělat málokdo.
    Last edited by Thespia; 26.02.13 at 21:30.

DouzeE's Avatar
    Monde
    Kouzelnictví
    nevím jestli by takové statusy byly k něčemu prospěšné mi by stačilo rostřizení přátel a hráčů z cechu podle online a offline momentálně je to setřízené jen podle levelu.

Closed Thread