Closed Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread: Mincovna

Monde
    Kouzelnictví

Mincovna

Chápu dobře popis u upgradu mincovny? (Zvyšuje výkonnost výroby o 1 Mince a zvyšuje nároky na vstupy o 4 Zlato.) Na první úrovni vyrábí ze 4 zlatých cihel = 3 mince. Po upgradu by měl vyrábět z 8 zlatých cihel = 4 mince? To by se přece nevyplatilo!!! Tak kde je chyba? Mám si raději postavit druhou mincovnu?
    A u výrobny zlata je to podobný problém :-(
    Last edited by Roderik; 05.01.13 at 01:02.

Monde
    Kouzelnictví
    Poměr cihel a mincí je 4:1. Zřejmě jsi měl ze 4 cihel 3 mince, protože jsi měl na budově nějaký bonus. Bez bonusů vyrábí jen 1 minci.
    U výrobny zlata to bude to samé. A u všech ostatních budov také

Monde
    Kouzelnictví
    Jj ... to bude cukroví :-). Díky.

Monde
    Kouzelnictví
    Mincovna se vůbec nevyplatí tak jako tak. Je to celkem jednoduchá matematika: důl obsahuje 300 kusů rudy. Na výrobu 1 kusu zlata potřebujete 2 kusy rudy, tedy z jednoho dolu vyrobíte celkem 150 kusů zlata. Na výrobu jedné mince potřebujete 4 kusy zlata, tedy ze 150 kusů zlata (a tedy celkové produkce 1 dolu) získáte celkem 37,5 mince (vše lvl 1). To by ještě šlo, ale:
    Stavba 1 zlatého dolu stojí 1400 tvrdého dřeva, 1400 mramoru a 1500 nástrojů. Když bych toto množství surovin prodal v obchodě, tak mám za dřevo 200 - 300 mincí, za mramor taky 200 - 300 mincí a za nástroje 150 - 250 mincí. (zhruba průměr cen v době tohoto psaní). Mohl bych ještě započítat potřebu 1200 uhlí na produkci zlata (1 zlato = 8 kusů uhlí), což je necelá 1/2 produkce jednoho dolu v ceně 200TD, 200M a 150N, ale dejme tomu, že jedeme na koksárny.

Takže tady teď mám na výběr 37,5 mincí z produkce dolu NEBO 550 až 850 mincí za prodej toho samého množství surovin. Já osobně výrobu mincí nejspíš ukončím, nevyplatí se to.

PS - ještě je tu možnost boostovat doly za gemy, ale to bude finančně celkem náročné

Monde
    Kouzelnictví
    Jo zatím se to nevyplatí, ceny se vyvíjí. Jinak u výroby zlata je samozřejmostí mít vše nabuffované. Potom máš z dolu 300 mincí.

Closed Thread