Zdravím,
také vám přijde, že odehrávání dobrodružství už by jste zvládli snad po slepu? Některé mapy už znáte nazpaměť a nic vás v nich nepřekvapí? Měl bych jeden nápad jak tohle celé změnit, ale nebude se vám asi líbit . Kolegové v cechu na mě chtěli hodit síť a někam zavřít, prý pro moje dobro
Celý vtip je v náhodném generování. Viděl bych to následovně:
1. stupeň obtížnosti (lehká) - klasická dobrodružství tak jak je známe. Žádné změny.
2. stupeň obtížnosti (střední) - pevný počet a složení armád v táborech, tak jak jsme zvyklý, pouze jejich poloha by byla náhodně generována. Pro smysluplnost by samozřejmě musely být pro generování předem dané oblasti kde se který tábor může objevit. Každopádně by to byl citelný zásah do strategie, blokování a používání návodů vůbec. Odměnou by byl o něco vyšší lot nebo lepší šance na zisk žuly, případně nějaká ta položka navíc.
3. stupeň obtížnosti (těžká) - pevně daná celková armáda na dobrodružství. Rozložení nepřátel do jednotlivých táborů, celkový počet táborů a jejich umístění na mapě už by bylo náhodně generováno podle předem daných kritérií, aby se zachovala smysluplnost mapy. Odměnou by pak mohl být například dvojnásobný lot a nějaká extra věc k tomu. Každé dobrodružství by tak bylo jedinečné a mnohem náročnější na odehrání.
To je celé. Zájezdy k doc. Chocholouškovi, výhružné dopisy a podezřelé balíčky prosím zasílat na můj nick
Lord Velitel Roderik, vůdce cechu Night's Watch