Protože předchozí vlánko obsahovalo informace z testovací verze, což mohlo ostaní zmást, tak jsem založil nové a staré zamknul. Prosím odteď psát sem o reakcím na PvP.
Printable View
Protože předchozí vlánko obsahovalo informace z testovací verze, což mohlo ostaní zmást, tak jsem založil nové a staré zamknul. Prosím odteď psát sem o reakcím na PvP.
Děkujeme za vyslyšení žádosti o odstanění starších příspěvků, i když už obsahovaly nové příspěvky.
Dojmy za mě jsou podobné jako u ostatních hráčů, zmíněné v předchozím vlákně. Seřadím podle toho, co pavužuju na nejhorší až k drobnostem. :)
1) Cena na výrobu vojska je příliš vysoká oproti zisku z kolonie. Kolonie je jen na 7 dní a tak se náklady nevrátí. Navrhovala bych, aby se limit 7-mi dnů zrušil a hráč mohl vlastnit kolonii až do chvíle, kdy jej o ni připraví jiný hráč nebo do doby kdy ji sám nezruší (neboť je i limit na počet vlastněných kolonií).
2) Tlačítko na zrušení kolonie by mělo být opatřeno pojistkou "Skutečně chcete ztratit kolonii?" Aby se člověk nemohl zbavit kolonie omylem.
3) Výroba ve zbrojnici je stylem zárobárny. Jak už někdo psal, pokud by ji bylo možné zařídit stylem Epické pily, bylo by to mnohem příjemnější. Prosím, jen ne zvětšit její velikost, děkuji.
4) Posílání vojsk na tábor v bitvě na mne působí nepřehledně, ale je možné, že je to jen o zvyku.
Cena vojska pro PvP by měla být tak na 1/5 stávající ceny, (minimálně u těch mimo kopí a palcátů), další problém vidím v popisech u maršálů (je to i na eventech u generálů) znepřehledňuje se tím mapa, zejména při oddálení.
PS: Historicky zřejmě největším marnotratníkem ze známých panovníků býval Rudolf II, tuším že i jeho rozmařilosti v podobě opakovaných PvP expedic v této podobě by učinili přítrž jeho předražení rádcové a vyžírkové, protože by po jedné, nebo dvou PvP neměli co do "úst".
Takhle necitlivě provedený zásah do hry nemůže zplodit někdo, kdo zkusil hru hrát jako hráč.
Moje dojmy:
Jednoznacne premrstene ceny zbrani. To si vyvojari skutocne myslia ,ze sme taki sprosti a nevieme si spocitat kolko nas bude stat vybudovanie armady a zisk z toho? Ved to sa absolutne neoplati.
Dufam , ze si to coskoro v BB uvedomia a spravia reviziu cien zbrani na expediciu. Vsak zula ma skoro pomer 1:1 k zelezu v obchode co je nehorazne. Uvazovali ste vobec nad tym ci sa to nam hracom oplati?
Neskutocne toto, mne sa zda akoby tuto zmenu robili 10-12 rocne deti , ktore nerozmyslaju 2-3 kroky dopredu.
Naopak chvalim zmenu utokov pocas expedicii - to sa mi paci. Skoda ze to cele zabili tymto nepomerom cien zbrani !!!
Spamatajte sa.
Boje se mi moc libi, to je proste bomba. Me se to ovlada dobre. Jedine dve veci co bych vytknul jsou:
1. Cena vojska je fakt desiva, dokud se tohle neupravi, tak to asi moc pestovat nebudu. Je to fakt des.
2. Dalsi 4 generalove co zabiraj misto, je to neprehledne, matouci a misto berouci. Nechcete jim dat lode a posadit je na vodu? :-)
Jinak si myslim, ze to byl dobry pocin.
Jeste treti vec me ted napadla: Kdyz jsou secialni generalove a specialni arma na expedice, proc nejde pustit adventura a expedice najednou? Nevadi mi to, ale pobavilo me to ... Trocha nelogicke.
PS.: To zefektivneni vyroby zbrani je teda des. Totalne mi to rozhodilo ekonomiku a budu se z toho sbirat mesice. Nehlede na to, ze bude vanocni event a to bude jeste vetsi peklicko. Stacilo dat darkem par bonusu na ty nove PvP vyrobny a bylo by to byvalo mnohem lepsi ....
Já bych se zaměřil na výrobu zbraní, kde včéra večer jsem nacvakal nějaký zbraně a zbrojírna psala, že za 16 hodin bude hotovo. takže sem si spočítal že to bude v 11:30 dneska. Dneska se zbudim zapnu a koukám, že zásobárna bude mít hotovo až v 16:00. Takže kde je zakopanej pes. A ano počítal sem to dvakrát, protože sem měl todle podezření i ze dne předchozího.
Postřeh z dneška, Příští zisk z kolonie se mi začal počítat ráno spuštěním hry. Takže to počítadlo neběží od chvíle, kdy jsem reálně kolonii obsadil.
Tak dam taky zpetnou vazbu k aktualnimu stavu hry:
- Dobrodruzstvi a expedice:
- Neoplati se jezdit. Smesna odmena k nakladum.
- Ale odstraneni zbrani z lootu je krok spravnym smerem. Skoda, ze tu nebyl od pocatku.
- Drive se jezdili dobra, pac kdyz clovek investoval cas, tak se mu to nejak vratilo. Ted je hrac trestan za investici casu.
- Prakticky uz druhej den je velka sance ze clovek prijde o kolonii (aspon na testu), takze to jeste vice srazi navratnost investice.
- Expedice nejde ubranit, pokud utovnik vi co dela, tak na 100% dobije.
- Nazivat to PvP je zcestne. Hrac nachysta par taboru ala tower defence a modli se, aby utocnik neovladal hru.
- Test:
- Konecne vylepseni UI zasobaren a kasaren. Snad se jich dockame.
- Hodne lidi se asi momentalne tesi na nove ostrovy k domacimu ostrovu.
- Opet sli do ostre verze nedodelky z testu.
- Zadna zlata vez na vanoce? Skoro to vypada, ze zalezi i na budoucnosti hry, ne jen aktualni profit.
- Problem s umistenim generalu na ostrov se prohlubuje s 5 (7, vcetne kupce) novejma generalama.
- Cela odmena z dobra do skladu je super (ted nevim, jestli to je jen na testu nebo uz i v ostre).
- Odesilani nekolika generalu najednou je super (ted nevim, jestli to je jen na testu nebo uz i v ostre).
Dovolím si můj názor k PvP,jelikož při testování jsem se nedostal dál,než že jsem spustil zkušební kolonii,ale už se na ní nedostal,byl jsem zvědavý,co to přinese v praxi.Bohužel nezbývá mi nic jiného než souhlasit s kritickými názory.Výroba jednotek do PvP je podle mě dost drahá,odjel jsem cvičnou kolonii a získal jednu malou a železa a oceli na zbraně to sežralo podle mě neúměrně moc tomu co se dá získat.Pomůžu si k 175 uhlí za 6h,za neskutečný množství oceli a železa,co mě stály zbraně na výrobu vojska a pak rozkliknu "ukázat podrobnosti" a vidím zbývající čas výroby 6d 23h 59min,to po týdnu bude kolonie k ničemu?Navíc po dokončení úkolu Vzhůru do neznáma se neodemkl další úkol Vaše první kolonie,takže to bude asi viset v úkolech nadoživotí.K vybudování obrany kolonie bych měl taky výtky,pokud mám na výběr tři místa kam postavit obranný tábor a dvě jsou úplně k ničemu,jelikož vím,jak jsem kolonii dobil,tak je stavění obrany k ničemu.Takže můj názor na PvP je takový,že se s tím dalo vyhrát daleko víc,je to ušitý horkou jehlou,rozvrtalo to normální dobrodružství a hru to podle mě dost degradovalo.Chybí mi nějaký podrobný tutoriál na vysvětlení jak kolonie fungují,vše se učíme za pochodu,nikde jsem nenašel co se s kolonií po tom týdnu stane,jak dlouho bude v úkolech zamrzlý ten úkol,nějak prostě vidím víc negativ než pozitiv.
Dneska jsem už i zažil,že mi kolonii někdo zkoušel dobít,ze zprávy po jeho snaze,která kupodivu nedopadla kladně nejsem vůbec chytrej.Jediný plus z tohoto pokusu je nějaký zisk bodů udatnosti a hvězdných mincí,ale jelikož jediná možnost jak posílit obranu kolonie je umístění táborů na místa ,která jsou předam daná a v mém případě zcela k ničemu,tak nezbývá pak jen čekat,jestli je dobyvatel zkušenej nebo nezkušenej.Podle mého o kolonii přijdete hned po 12h,pokud na vás zaútočí někdo,kdo systém boje jen trochu pochopil.
Při výcvikové expedici mi hra zamrzla - nedostal jsem se zpět na expedici - expedice nešla ani zrušit - po uplynutí času na hru se mi ani maršálové nevrátili zpět. Nejde spustit ani dobrodružství. Hlášeno 2x na podporu a nic. Ztracený čas, maršálové, vojáci a hlavně chuť do další hry.
Ahoj,tak jsem si dobyl jednu malou kolonii,zbyli me 2 jednotky z 520,coz je silenost.dostal jsem paradnich 2200 rudy a nejaky zbytecnosti.Presne jak pise Bombardos,mohl jsem si postavit 3 tabory,ale na mistech,kde je utocnik uplne pohodlne obejde,coz je tedy stupidita.Dale nechapu ten system u pruzkumniku,musel jsem jich vyslat 6,nez jsem dostal 1 tabor s exo drevem,jinak to nabizi jen uhli,tvrdy spalky a mramor.A za 7 dni me kolonie zmizi?To me tedy hlava uz vubec nebere,tak jsem utratil desitky tisic zeleznych cihel a oceli na 7 denni kolonii,pokud me ji tedy nekdo neukradne uz drive.Ja uz hraji od zacatku ceskeho serveru,takze uz mam velke mnozstvi budov a vubec zadne mistecko,takze neco zborit a postavit si nove budovy byl pro me problem,nehlede k potrebnemu mistu na nove generaly.Myslim,ze by Ubisoft nezchudnul,kdyby nam dole pod ostrovem nacmarali kousek melciny,kam bysme si ty marsaly dali.Dale je to dost stupidni system 2 ruznych jednotek,ale z 1 zakladu,takze mohli pridelat misto a nechat si koupit nejake uzasne rezidence,nebo aspon vice plovoucich domu,at to nestavime na ukor klasickych jednotek.Jinak by s temi lagy meli neco udelat,je to hruza.Absolutne nechapu zdrazovani vyroby zeleznych cihel,zbrani a dalsiho,kazdy ma hned problem s retezci,to nam chcete tu hru znechutit?Jinak ty ceny zbrani jsou opravdu nehorazne,coz je videt,jak raketove vylezla cena na trhu,myslim,ze by mohli byt zhruba na 20% stavajici ceny i vzhledem k vysokym ztratam a neadekvatni odmene.
Jeste bych dodal.
- Zobrazovani jednotek nad tabor je pekne, ale pri utoceni, obvzlast u starych genu, by se to dit nemelo, otravuje to a spatne se utoci.
- Novej bojovej system se mi libi. Jako vylepseni navrhuju vyber vice dalsich vln misto jedne :-) .
Teda nevím jak vy, ale já jsem z toho na větvi. Na druhý pokus (po předchozí katastrofě) se mi podařilo dobýt kolonii. Ztráty - 315 jednotek, šílenost, ale čert to vem. Nicméně byť jsem postupoval podle instruktážního videa, tak po návratu na domovský ostrov to tak rozhodně nevypadalo. Kolonie mi hned skočila doprava, aniž bych měl možnost vybudovat obranu. Navíc se objevil nový hlavní úkol (což se dalo čekat) "Vaše první kolonie", ale nenaskočil k němu první podúkol, takže ho nemůžu plnit. Takže výsledek? Kolonie je bez obrany, v úkolech mi zavazí něco, co nejde plnit. Nechcete jít s takovýma změnama do háje, když Vám to pořádně nefunguje? Vrazilo se tolik energie do úprav, které, soudě podle toho, co tu čtu, nikdo nechce a ještě to nefunguje správně? Já jsem byl dostatečně benevolentní. Ale co je moc, to je moc!
Takže dneska jsem zkusil střední kolonii (ztráty asi 400). Na rozdíl od předchozích mi všechno fungovalo, obrana šla postavit a dokonce na dobrá místa, takže teď bych řekl, že dobýt to bude hodně těžký.
Ale ostatní už tu bylo vlastně napsáno. Na výrobu jednotek bych cenu snížil na třetinu zbraní, útočné dvě místo šesti, těžké jednu. Zisk z kolonie zdesetinásobil. Těžké jednotky bych nechal bojovat po 5, případně nějak jinak zpomalil jejich boj, protože při blokování 3 táborů najednou jsem přišel o víc než 150 těžkých, což je opravdu hodně.
Samozřejmě, kolonie na týden je málo, když ne bez omezení, tak alespoň na 4 týdny.
Mimochodem, za ty Body udatnosti jdou potom koupit další obranné tábory, což by snad mělo umožnit udělat lepší obranu. Jenže na co, když by to bylo jen na týden, že.
Teď mě napadlo, že by bylo dobrý mít možnost si za obranné body koupit i přesné místo na tábor, když ty automatické většinou k ničemu nejsou.
Hledám kolonii s žulou anebo titanem už dva dny na střední velikost kolonie, cca 20 pokusů = nic, vzdal jsem to. Na malou velikost kolonie jsem dnes zkusil asi 6x titan jsem konečně našel, hurá do boje, měl to kdosi zabrané (snad to nebyl nikdo z cechu, ale to mi může být jedno že :D stejně to nezjistí kdo mu to zebral), vše funguje jak snad má, jen jsem zkusil poslat jednoho maršála tak aby byl stažen, vše klaplo, paráda, jen byl po vitězství zase stažen dalším táborem, těch deset kroků k dalšímu táboru urazil rychlostí blesku ani jsem nestačil otevřit správnýho maršála, natož abych klikl na stáhnutí. Což oto, army měl u sebe dost i na další tábor, jenže on pokračoval boj s jednotkou kterou skončil na předešlém táboře aniž bych měl šanci si vybrat, hnus, jen jsem mohl koukat jak mi to chcípe. Budiž, jdu dál, u bosse jsou ještě dva tábory, tak jdu do dvojbloku, paráda načasování klaplo, maršál prošel na bosse a jde se do boje, první jednotky bojují, mu těch prvních 40 zařvalo jak mělo, ale pak najednou UI změnil jednotky, nečekaně a rychle, já tu možnost neměl, boj jsem však nakonec vyhrál. Sláva, postavím obranu na vyznačená místa a spustím jako kolonii.
Teď mých několik příspěvků, co bych uvítal aby se řešilo a se změnilo:
-cena : neskutečná porce železných cihel co padla na armu, nechápu jak se toto může vyplatit, kdo nemá zásoby tak to nemůže v rozumným časovým úseku stíhat, už teď nestíhám se 4ma tavírnama železa na 4 lvl, ato jede na poloviční čas s trojnásobovačama. Po 14 dnech to nebudu stíhat vůbec, až se vrátí časy výroby do normálu. Budiž, cena ať třeba zůstane, ale ať máme možnost vyrábět aspoň bonusy na tyto tavírny aspoň 5ti násobovače, to samé na žel doly, anebo to slevnit.
-zbraně: další šílená klikačka, jako epickou verzi zbrojírny bych uvítal. Prostě vybereš co se má vyrábět a jede to samo.
-hledání kolonií: hrozná otrava. Můj návrh, ať se neukazuje co se tam dá těžit u těch kde jsou jen banditi, ať se po dobití vygeneruje co by šlo těžit a hráč by si vybral jakou infrastrukturu chce mít na kolonii nebo kombinaci několika ( to by nemuselo být zadarmo). Taky by bylo fajn vědět komu ta kolonie patří, nebo aspoň jméno cechu.
-boj: rychlost závodních koní maršálů je v pořádku, jen při stažení není šance zareagovat. Ať se aspoň maršál zastaví na pár sekund a máme možnost reagovat anebo tu rychlost upravit.
-kolonie: obranu trochu dopilovat, možnost třeba i přeskupit původní tábory nebo aspoň jednotky co tam jsou + více možností na umístění vlastní obrany. Zrušit časové omezení na kolonie, anebo možnost ten čas prodloužit. Několikrát jsem měl napadenou kolonii, ale nic víc nevím, bylo by pěkné vidět jak si vedla moje obrana a kdo si se mnou zahrává :D. Třeba jako video po boji v dobrodružství.
-maršálové: někdo tu psal je předělat na lodě, podle mě dobrej nápad, na vodě je místa dost, a přístav by určitě nebyl škaredej.
Víc toho zatím na srdci nemám, s bojem jsem spokojen, UI mě překvapil s taktizováním, což je jen plus :).
Zdar a sílu
Tak ja bych reagoval na predchozi prispevek,v zadnem pripade nepsat,komu ten ostrov patri,kdyby to byl napriklad MAG,tak by mu 100 jeho clenu poslalo fiktivni utok a mel by bodu udatnosti,ze by s nima mohl dlazdit cesty.Dale bych mel nekolik dotazu,jestli by se mohl napr. BB_Kahsi obtezovat zeptat se na centrale,jestli po tech 7 dnech o kolonii prijdem,nebo dojde k jejimu upgadu?Neni me jasny system nakupu taboru za body udatnosti,kdyz dobijes ostrov,dostanes urcity pocet bodiku obrany a za to si postavis tabory a zoldnere do nich,kdyz tedy budu mit tabor za body udatnosti,ale ten je bez posadky,kdyz tam tedy koupim 100 zoldneru do neho,uz me nezbydou body na dalsi obranu,dale me neni jasne,kdyz me napadne utocnik a dobije me to,jestli o ten tabor od kupce prijdu a on zmizi,nebo ho prevezme utocnik,nebo se me vrati do skladu?Dale jsou tam velke chyby ve znazornovani utoku,uz me to nekolikrat napsalo,ze moje kolonie byla dobyta a porad ji mam,mam napriklad u jedne kolonie uz 5 neuspesnych utoku,ale body udatnosti jsem dostal tak mozna za max 2.Take tam chybi nejaka moznost si koupit napriklad nejake plovouci rezidence za body,ta nabidka co s nimi je dost omezena.Jinak se me pvp moc libi,uz mam 3 kolonie,az to vyvojari doladi,mohlo by to byt supr.
Tak jsem opravdu moc rád,že vše funguje tak jak má.Pustil jsem se do dobývání kolonie,po první vlně útoků mi kolonie dala kopačku a už se do ní nedalo vrátit,po šesti hodinách které jsou na dobytí limit se mi generálové nevracejí,nejde spustit žádné jiné dobrodružství,tak jsem moc spokojený,že máme ve hře novinku,která tak báješně funguje.Hlavně,že se tenhle problém vyskytoval už v testovací verzi,takže očividně se ho podařilo do ostré verze vyladit k dokonalosti.
Vidim, ze ta cena jednotiek je tu ozaj popularna :). Ja sa pridam k ostatnym, je fakt sialena. Jeden utok na koloniu som vedome zbabral, ale druhy sa mi skazil nepozornostou. Odchytilo mi G taborom z uplne ineho sektoru kedze hlavny tabor neodchytaval, stiahlo mi ho az na dalsi. 3 mrtvy generali a 300 z 520 jednotiek v tahu. Urobil som sialeny pokus a skusil to dokoncit, chybali mi asi 3 jednotky a mal by som to. Cize skoda cca 25 000 zeleza a nejaka ta ocel a prd z toho.
-ok, bola to moja chyba, ale ak by sa mi to aj podarilo, zisk by bol 44zuly/6h, co je 1848 zuly za tyzden. Pri cene zeleza by aj pri uspesnom utoku stala vyprava 10-krat tolko ako je zisk.
-hru hram 2 roky, cize mam plny ostrov. Teraz mam 17generalov a marsalov. KDE ICH MAM ZAPARKOVAT???? Preco je vobec potreba ich niekde postavit, ved nech su len vo hviezde.
-aky mali v BB dovod nepouzit existujuce jednotky a generalov? Stacilo by len aby sa inak spravali na dobr. a inak na expedici. Takto mame zbytocne dve budovi navyse, co je dost nelogicke. Zvlastne je aj to ako sa vyrabaju zbrane. Niektore maju vlastne budovi a rozny sposob vyroby a potrebne suroviny a dalsi typ zbrani sa robi v jednej budove a stacia 3 suroviny a este sa aj klikaju sposobom zasobarne.
Toto vsetko by som bral na teste, ale na ostru verziu je to hrozne nedomyslene.
-[undefined text] - to fakt? Ako sa moze taketo nieco stat na ostrej verzi? nasiel som to dokonca ako ulohu.
-To, ze doteraz nikde nepisete o vianocnej akci je koli tomu,ze cele BB sa venuje tejto komedii???
-Ak sa nemylim, tak diamanty kupuju hlavne novy hraci a ty co niesu lvl50, potom klesa zaujem o hru a aj o diamanty. Cize BB sa musi sustredit viacej na hracov co to hraju dlhsie. Nema zmysel vymyslat veci pre nizke urovne, to by im len skomplikovalo hru, zatial maju co robit. Po levely 50 je uz toho dost malo na praci a dobrodruzstva uz nebavia. Toto mohlo byt riesenie, ale je to jedna velka katastrofa.
-inak celkom dobra hra ;)
Neodemknuté úkoly od Vybudujte svou obranu(Dokončete úkol vzhůru do neznáma). A jestli se nepletu, tak to je úkol, který už mám dokončený. Prostě nemůžu pokračovat v úkolech.
Bojová zbrojnice
- udává časy výroby neodpovídající realitě. Vyroba zbraní se dokončí, dám z nich vyrábět vojáky a vše se mi po chvilce zruší, protože ty samé zbraně, ze kterých jsem udělal vojáky se vrátí do výroby a pokračují třeba od 20/25. A takle se to opakuje několikrát, než se zbraně skutečně udělají.
-proč je to zas omezený jen na 25 zbraní? Vždyť to je na 4 vojáky. Kdo to má naklikávat?
-cena surovin na výrobu vojáků je úplně mino. Jediný důvod, proč je vyrábět je, abych si vyzkoušel novinku. To jsem udělal a teď už důvod nemám...
Hledání kolonií
-doufal sem v kolonie žuly a nebo něco jiného potřebného. Místo toho jen samé tvrdé dřevo a jiný zbytečnosti. Abych našel kolonii s něčím užitečným, tak je potřeba poslat průzkumníka několikrát. Boužel jsem si pozdě všiml, že hledání kolonií něco stojí a není to zrovna málo :(
- malá kolonie - po získání jdu budovat obranu a koukám, že místa pro to určená jsou k ničemu. Takže k obraně jsem moc nepřidal. O to větší překvapení, že do 24 hodin mi na ni někdo útočil a ubránil jsem ji. O to víc bych byl zvědavý, jak je možný, že jsem ji ubránil. Z toho výpisu do pošty jsem nic nepoznal :(
Boužel, ještě během prvních 24 hodin jsem o kolonii stejně přišel. Skvěle se mi vrátily suroviny investované do získání kolonie :(
- běžná kolonie - obrana už šla vybudovat lépe, ale stejně jsem asi tak 1/3 bodů investoval do zbytečných táborů. Ale jeden útok už ubránila.
- velká kolonie - tady jsem s budováním obrany byl spokojený. Naopak bych do ní mohl investovat i víc bodů, než byl limit.
Můj zavěr. Vyzkoušel jsem si to a vzhledem k ceně vojáků a návratnosti surovin nemám důvod pokračovat v dobývání kolonií.
Zial musim suhlasit s predchadzajucimi nazormi.
Dnes rano som obsadil prvu malu koloniu - da sa to spravit dvoma blokmi a jednym utokom na vodcovsky tabor- co som povazoval za to ze si to majitel nie moc dobre obranil. ale hned potom som zistil ze vlasne ta obrana sa vylepsit ani neda kedze je tam extremne malo miest kam mozem postavit novy tabor a aj tie co su, su na ulne nemoznych miestach.
Neviem ci sa s tym da nieco robit alebo je to uz nemenne ako miesta pre generalov na hlavnom ostrove ale urcite by som privital ak by sa dodatocne miesta pridali- alebo by sa aspon dali dokupit za body udatnosti. na co su mi tabory od kupca ked ich nemam kam polozit....
O tom ze to je cele predrazene radsej uz pisat nebudem :)
Hezký den vsem,
nabízím par postrehu a drobnou matematiku kterou si vetsina hracu neuvedomuje.
1. PVP je draha sranda ve vsech hrach, dle meho soudu by mela byt jeste drazsi, ocenuju vyvojare za to ze PVP vychazi z tezby zeleza je to dobrý tah. zelezo se tezi pomalu a jeste pomaleji tavi ale i tak je moc snadne ziskat hromady zbrani a zabrat si 6 kolonii.
2. pro ty co fnukaji ze z kolonii je maly vynos a nepokryje tak ztraty... pocitejte se mnou prumerny vynos male kolonie je od 66 do 132 surovin ( zula, exo drevo, zlato atd ..) zaokrouhleme si to na 100 jednotek rekneme zuly... kazdych 6 hodin mi bez prace pristane 6x 100 za den to cini 2400 a za tyden coz je zivotnost kolonie to dela neuveritelnych 16800 zuly absolutne bez prace ... jeste se Vam zda ze je to nerentabilni ? jak asi bude vypadat profit z 6x velke kolonie .) ty suroviny co dostane hrac za dobiti a pri ztrate (2x odmena) je jen dalsi bonus
3. ztraty pri dobívani kolonie si kazdy urcuje sam ! Nektere kolonie lze dobí se ztratou 120 panacku coz je zadarmo .) nektere uz jsou tezsi, ale vzdy zalezi na hraci jakou taktiku zvoli .. bloky jsou vyborne vymyslene , ale nejlepsi na tom je to ze kazda mapa je generovana nahodne , tudiz neni mozne udelat nejaky navod podle ktereho budou hraci kolonie grindovat jednu za druhou . za moznost vlastni volby moc dekuju . Nechci byt jako stado lidi kteri jedou podle osvedceneho navodu furt dokola.
4. ostatni problemy ktere upgrade prinesl jsou jen docasne , ano je na ne potreba upozornit, ale neni to nic zasadniho kvuli cemu by meli hraci opoustet tuhle skvelou hru, ktera se dle meho soudu vyviji spravnym smerem bit trochu pomalu a neohrabane ale presto kupredu .)
5. Zmena odmen z dobrodruzství - je sice na prvni pohled dost radikalni ale ma svoje opodstatneni a je dobre ze uz nepadaji zadne hotove zbrane typu: damasky dela kuse mece atd ... vse najednou dostalo vetsi smysl ... najednou ma cenu vyrabet ocelove mece , najednou je dobre mit rezetec vyroby titanu kusi a del ... a nejlepsi na tom je ze to vnese svezi vítr do ekonomiky a obchodu.
myslim ze jen malo lidi bavi mit vse zdarma a bez prace, mnohem lepsi je si svuj uspech vydupat od nuly a zaslouzit si ho bez pomoci cizích elementu...
Thor
Musím poznamenat, že s tím náhodným generováním expedic to nebude tak veselé, jelikož už se mi stalo, že jsem narazil na jednu a tu stejnou mapu na dvou různých expedicích. Takže to vypadá, že je určité množství map, které se náhodně přidělují, ale je jen otázkou času, než na ně budou návody.
Mala kolonie generuje 44 zuly/6h, takze denne 1056. Pokud to dobijes od hrace, tak 66/h, ale zase budes mit o to vetsi ztraty. A to ani nemluve o tom, ze z malych snad ta zula ani napada a z ostatnich najdes zulovou spis vyjimecne. Na testu mi nevydrzela zadna kolonie dele nez 24h. Takze kolonie nevygenerovala ani 4x material.
Hrac jen castecne muze omezit ztraty. Mapy nejsou nahodne, je jich urcity pocet. Nicmene jednotky v taborech uz nahodne sou (ne uplne, ale ...). Nicmene navody vzniknou tak jako tak.
Pánové, Magnificent_Thor a pavel1269, co to tady počítáte? Tuším že jestli je někde uvedeno počet / 6h, tak za den to činí 4x počet, nebo má někdo "šestihodinovek" za den více než 4?
Ok. včera jsem si odehrál tréninkovou kolonii. Fajn nápad, hezké zpracování, nicméně jednotky příšerně drahé, zahučel jsem v tom se spoustou cenných surovin. A v podstatě nic moc z toho. Tedy nevím jak se to vyplatí, když nějakou kolonii opravdu máte. Ale asi je to fajn pro vysoké levely. Tak snad se tam někdy dohrabu. Pro mě je to zatím naprosto out.
Thor - suhlasim aj ja s nazorom, som rad ze zelezo ma konecne zmysel a cenu. Sajmon1982 ja dufam ze navody nebudu, to by nebolo pvp, neviem ci sa najdu dobraci co Ti daju navod aby si im zobral koloniu ;-) (dufam ze nie) a za dalsie to pvp nie je vobec povinne takze netreba nariekat, koho to nebavi moze dookola dalej jazdit svoje dobra a lagy verim ze budu opravene a odstranene :-) treba hladat aj pozitivne veci a pozerat na svet pozitivne
Proč se do úspěchů nepřipisují vytažené zdroje z expedicí na titanovou rudu a exotické dřevo??? Žulu a zlato to do úspěchů připsalo......
ono kdyby ta spotreba zeleza na to nebyla tak velka tak by to bylo v pohode ale pritom kolik je ho potreba je to sakra nakladny a odmeny za to pomalu nula nula nic...
drahé, moc drahé / odměny chudé, velice chudé = nemám důvod dále zkoušet
Uvítal bych, kdyby se to dalo odstranit z úkolů a vymazat maršály z mapy. Zkusil jsem si to dvakrát a mé dojmy říkat nebudu, protože to zde čtou i děti. V životě už na takový kravský výmysl nebudu plývat surovinamy ani časem. Budovy jdou zbourat klasicky, ale maršálové jen zabírají místo.
Jan_první
Můj první dojem byl dost rozpačitý, velmi drahé jednotky = nákladné kolonii získat X výnos ani odměna to nevynahradí. Jsem optimista a věřím, že to autoři v dohledné době vyladí tak, aby se to vyplatilo hrát. Moc se mi líbí možnost hledat, jak kolonii ovládnout co nejlevnějí, jsem dost zdegenerovaná od projíždění dober stále stejným = optimálním způsobem. Nastavení obrany má také mezery, ale i to se snad vyladí. :o
Ako je to s počtom jednotiek na malej kolonii? 520 jednotiek je max, a ked vám umru tak uz dalsie nemožete poslat? Potom v sprave o dobyti, prebyti, ztrate kolonie sa vypíše počet ztratených jednotiek. Ked platí limit 520, tak ako je možné že hrac stratil pri dobytí mojej kolonie 1702 jednotiek ?????
Moje dobytie kolonie:
http://s3.postimg.org/s2dap60gv/pvp_ostra_00.jpg
Strata kolonie
http://s4.postimg.org/m46hsnltl/pvp_ostra_01.jpg
Magnificent_Thor V reklamě jsi skoro stejně dobrý jako Horst Fuchs :D
Realita je jiná - naprosto odlišné jednotky a generálové hru kazí. O tom že to bylo nutné by jsme tu mohli popsat desítky stran a nic by se s tím nezměnilo, prostě použili jen něco co jelo na totožném engine a nač to upravovat, hráči si zvyknou nebo odejdou a nahradí je jiný. Možná stačilo místo generálů nasadit lodě a místo další armády použít piráty s různými schopnostmi. Lodě by nezabíraly cenné místo pro generály, vyřešily by se problémy s tím, proč nejde použít klasické jednotky a docela by pomohlo kdyby se ty jednotky daly vybavit běžnými zbraněmi. Místo kasáren by byl nábor v přístavní krčmě a boje by místo na souši probíhaly poblíž kolonie na vodě.....
Nicméně to co se objevilo v téhle hře je pravděpodobně jen odpad z jiného projektu. Vlk se nažere a koza zůstane celá..... bohužel nedopadlo to tak a PVP je fiasko a pro řadu hráčů důvod pro konec s hrou.
Nemám nic proti tomu, že nepadají zbraně Pro vyšší lvl nejde o nic zbraně si vyrobí nebo koupí stejně už nemají v podstatě za co utrácet, u nižších lvl půjde o nepřekonatelný problém. Spolu se zrušením zbraní došlo k likvidaci cen obilí chleba a koní. Z každého dobrodružství padají koně (co na tom že jde o zbran), osadníci (tak že je není nutné vyrábět z chleba v množství jako dřív) a kde tedy má začínající hráč na zbraně vydělat? Leda tak že ti silnější pomohou.....
Odměny se liší jen v drobnostech a množství, je jedno které dobrodružství uděláš všude padne trocha toho nebo onoho a hráč kliká jak mourovatej aby po těch desítkách nebo stovkách doplnil osadníky naleziště a doly. K čemu je hráči na vyšším lvl borové a tvrdé dřevo popřípadě uhlí? Přetékají mu tímto materiálem sklady zatímco nižším lvl by se hodil mramor který ovšem nepadá vůbec.
Podle mne měly až na menší změny odměny zůstat tak jako dřív jen nahradit zbraně železnou a měděnou rudou popřípadě bronzem, železem nebo ocelí. U epických mohl navíc padat titan, kola, vozy nebo střelný prach. Prostě jednotlivé druhy dobrodružství vybavit jiným vzácnějším dropem a každý by si vybral takové dobrodružství které vzhledem k materiálu potřebuje.
Je těžké vymyslet dobrou hru Settleři byli ovšem geniální a je smutné že ji dovedli takhle zkazit
Obecně souhalsím s tím co bylo napsáno výše, doplním konkrétní číslo v hlavní surovině -železe, ztráty na malé kolonii cca 200 jednotek, asi by to šlo zahrát lépe, ale jeden až dva vůdce je třeba porazit a tam vždy nějaké ztráty budou, tedy 200 jednotek cca 12000 železa. Odměna za kolonii 132 železa za 6 h. Když vám ji náhodou někdo nesebere, tak za 7 dní vytěžíte 3696 železa. To že za dobití kolonie získáte pár stovek železa navíc na tom strašným nepoměru nic moc nezmění expy jsou za kolonii minimální, takže kvůli nim se to také hrát nedá.
Je to veliká škoda, protože jinak se my systém boje na kolonii líbí. Jinak, občas se to trošku zasekne někde na odpovědi servru a vám se včas nepřehodí bojující jednotky, tak tím projedete celý boj a nové bloky už nemáte generály, protože padli a vy musíte dobívání kolonie ukončit.
nauč se prosim tě násobit, když ti za 6 hodin padne 100 žuly, je to za den 4x100 tedy 400, za 7 dní 2800 žuly a na malé kolonii mi tolik žuly za 6 h nikdy nepadlo. je to i tak stále docela dobré, ale životnost žulové kolonie je v průměru tak 48 hodin už proto, že obranu lze stavět jen na vybraná místa a díky blokům je stejně skoro zbytečná. Suma sumárum dáš v průměru 12000 železa a dalších surovin (200 padlných vojáků) za 800 žuly které za ty dva dny ani nestihneš natěžit.
S bodem 3 4 a 5 souhasím a zamýšlený koncept hry se mi líbí. Nelíbí se mi nepoměr ceny surovin a množství které člověk získá 60 žuly /6 hodin super, ale 130 tvrdého dřeva je při stejně obtížné mapě dost slabota.
Osobně jsem hru zapl asi po půl roce a jsem příjemně překvapen. Příjemně tím, že někdo konečně odstranil z lootu zbraně, což vlastně vrací loot tam kde byl když byla hra v plenkách. Byl to nesmysl který úplně likvidoval smysl top výrobních budov.
PvP si rád zkusím, železa a oceli dost :-)) vždycky se mi smáli že tavím "zbytečně" moc...teď mé "zbytečné" slévarny aspoň trošku využiju :-))
Nemam potrebu tu male deti ucit nasobilku, ale specialne pro tebe Skun, udelam vyjimku .) Schvalne jsem v prvnim postrehu z PVP uvedl kalkulaci pro 6 kolonii, neboj nejsi prvni komu to nedoslo. Možná ti pomuže tento obrázek, aby jsi měl lepší predstavu.
http://imgup.cz/images/2015/01/15/-K...roces24-7-.jpg
Skun tvuj domaci ukol z matematiky zni : spocitej vydelek v mincich z kolonie oznacene cervenym rameckem :cool:
Prumerne mi vychazi 15 odrazenych utoku na 20 dorucenych zasilek. Ale obecne plati : Lehce nabyl - lehce pozbyl...
Zelezo bylo do nedavna bezcene a nikdo ho skoro netavil - nebylo potreba, zbrane padaly v lootu - nebyl duvod se tim zabývat.
Naklady na dobývaní kolonii beru jako Nula... protoze zeleza se kazdemu na ostrove vali dost a kazdy ma stejne vychozi podminky, jelikoz neexistuje zadny nekonecny dul za diamanty ani nic podobneho co by nekomu dalo vyhodu .
Ovšem je nemyslitelne abych dobýval kolonii, ktera produkuje železnou nebo zlatou rudu,případne mramor nebo dokonce Tvrdé dřevo :) Tyto kolonie tam jsou jen jako vypln, aby pruzkumnik nenachazel pouze zulu, exo a titan ... zkratka aby se zachovala urcita exkluzivita techto materialu. Nez si vyberu kolonii, ktera stoji zato ovladnout, vyslu treba 10x pruzkumnika.
Myslím, ze se vsichni schodneme, že to co pise Marauder03 v prvnim odstavci jsou absolutni bludy, a vypada to ze se Ríša nechal unest a 31.12. zacal popijet již od casneho rana, az se propil do jakesi pristavni krcmy :confused:
Je naprosto nezbytne, aby pro PVP byly maršálové, stejne tak specialni zbrane. Nedovedu si predstavit utocit na kolonii s generalem, ktery ma 200, 220(Mma) nebo dokonce 270 jednotek - vyustilo by to v nesmyslny masakr. Maršalové maji 100 jednotek a to je vic nez dost.
Pokud vam Marsalove prekažejí na ostrove staci si pomoct lehkym trikem... Zeptam se, vy mate vyrovnany obycejny generaly v rade na ostrove ? Nebo kdyz se vraceji z dobrodruzství prvne pristanou rychlici a ostatni opozdilci zustanou viset ve vzduchu, protoze pro ne neni misto? Stejne tak to udelejte s marsaly, pokud je nechces pouzivat, nepouzivej je, nikdo te k tomu nenuti!
Proc jsou kolonie tak drahe ? Marauder odpovida "vyšší lvl stejně už nemají v podstatě za co utrácet "
PVP neni pro novacky.
Marauder rozhodne si tu netaham triko a nepotrebuju delat reklamu, naopak ja uvitam, kdyz to bude hrat mene lidi.
Alespon mi vydrzeji kolonie do konce ... :cool::rolleyes:;)
Mě by zajímalo kam pristane 4. proviantni general ?
PVP se to jmenuje ale spis to bohuzel pripomina PVE. Stavba obrany ma taky jeste hodne mezer a prostoru pro vylepseni :( Casto bych potreboval posunout tabor o kousek jinam, ale to se doladi pozdeji. Nejvic me vadi, ze nevim na koho utocim a hlavne, kdo utoci na me... System vyberu kolonie bych zachoval. Pruzkumnik najde nekolik anonymnich moznosti, to je v poradku. Asi by nebylo prijemne kdybych si mohl vybrat konkretniho hrace treba Maraudera a pristiho pul roku ho sikanoval, i kdyz musim priznat, ze by to melo taky neco do sebe :)
Ovsem v okamziku kdy si vyberu jednu z anonymnich moznosti, chci vedet, kdo tam stavel obranu a komu zdroje patri.
Do te doby to je PVE (Player versus environment)
Dále bych ocenil pokud by do budoucna byla nejaka vetsi moznost aktivne se zapojit do obrany. Nebo alespon moznost sledovat jak si utocnik vede a jakou voli cestu k cili v primem prenosu. Ne jen pocet ztracenych utoku a jednotek.
Dalsi vec, kterou jsem praxi zjistil je, ze minimalne 2, ale spis 3 jednotky jsou uplne zbytecne. Reseni je bud, ostatni zdrazit nebo tyhle zlevnit. Osobne jsem pro prvni moznost.
Na zaver opakuju, PVP neni povinost !!! Nechces prichazet o zelezo ? ok. Zbourej akademii. Zbourej zbrojnici a jezdi si pro me za me treba lovce odmen stale dokolecka do zblbnutí.
Thor
ok, za to se omlouvám, to jsem skutečně počítal na jendé kolonii, tedy z tvého obrázku 15000 zlata to je na trhu cca 60000 železa to je dost na dobití šesti malých kolonií :-) budu to počítat s běžně dostupným 2násobným bonusem na tavírně titanu, na to bych potřeboval necelé dva dny udržet těchto 6 kolonií. To je tak jejich průměrná životnost. :-) Dá se říct, že se to skutečně vyplatí, pokud do toho nepočítáš cenu železa. Ale jsi asi prnví pro kterého železo nemá cenu, mám přátele co jsou dva roky na 50 levlu a železo je jedna z mála surovin, které pro ně mají cenu.
Tak že pro thora Pokud jsem napsal kolonie s lodmi atd nepoužíval by jsi normální generály ale kapitán lodě by mohl třebas těch 100 jednotek Do přístavní krčmy jsem se nepropil, šlo jen o to oddělit smysluplně dvě naprosto odlišné armády. Kdo to kdy kde viděl?? Nejen že by to vypadalo rozumněji, ale navíc by si člověk nemusel nechávat další místa na ostrově - lodě by kotvily v přístavu.
Další naprosto oddělený text byl skrz odměny - je mi naprosto jedno jestli padají nebo nepadají zbraně každý déle hrající hráč si je vyrobí sám, nebo je koupí na trhu, mnohem horší je to s nováčky. Ti jsou na tom s ekonomikou daleko hůř. a bez nováčků půjde tahle hra pomalu ale jistě do záhuby
Píšeš že by jsi mě rád šikanoval :) že by jsi se mstil za šikanu ve škole? Musel jsi být velmi oblíben :D