Toto vlákno je určeno k diskusi o novinkách v tomto vývojářském deníčku.
Printable View
Toto vlákno je určeno k diskusi o novinkách v tomto vývojářském deníčku.
Tak proc ne, budova je pekna, sice je velka jako prase.....ale dejte tam 6 slotu a rychlost vyroby nechte tak jak je (je to o neco rychlejsi)....
P.S. Jinak mi chovani v BB pripada ...... jako maloobchodnik co nezdrazi zbozi ale misto jednoho litru mlika, zacne prodávat 0,85l s tim, ze obsah balení je malými číslicemi a obal zůstává stejně velký a je na to hrdý, jako že nezdražil a myslí to s námi dobře.....
Začněte ulehčovat hru od neustálého odklikávání, přetahování surovin na dům starosty a hlavně zaveďte 6. a 7. lvl budov (radikálně zvýšit produktivitu budov). Mě se to ještě netýká, ale mnozí mají plné ostrovy a práskáním do skal jste jim moc nepomohli...
pěkná budova :-) spojení výroby ano moc pěkný nápad, nechci být zase jen za kritika, přesto ale...mám všechnu výrobu na lvl 5 a opět jsme u těch počtů že ? výroba se združí do epické budovy tím pádem zřejmě budu moct nějaké výrobní budovy pobourat a udělat si místo, potud všechno ok.....ale pachtila jsem se lítáním po dobrech a obchodováním úplně zbytečně ? protože na lvl 5 to stojí tedy řádně surek a teď to zbořím a finito ? pohoda, za zbourání se mi vrátí celkem prd a co ty tisíce zlatek exoprken žuly atd ? předpokládám že se ta epická bude dát levelovat takže to jsou zase další surky navíc, já fakt nevím, jedno lepší než druhé :-), ale jinak jak říkám budova je to pěkná...
Jedna věc jsou licence - ty se sice ušetří, ale na ostrově je málo míst, kam by se taková velká bouda dala nacpat (v rozumné vzdálenosti ke skladu). Taky je velká 3x2 (tzn 6 budov), ale zastane práci za tři. Nevím nevím...
No osobně, moc nerozomím těm 8 hodinovým bonusům za nechutné množství fazolí co jdou jen na tuto novou budovu. To mi opět připomíná klasické BB, nápad A) provedení F).
Je možné mít 2 tyto zpracovny dřeva, jedna za 5000 dia, jedna za 5000 fazolí. Nijak se nelevelují nic, jen v úkolech se otvárají jejich další funkce za zajímavé náklady typu 20 tis titanu (ne rudy) :-)) Nehledě na to, že ta budova je velká jako radnice.
Ale tak budiž, mě vadí jen ty trapné 8hodinové bonusy za 200 fazolek.
Co ale nechápu, je smysl té cechovní banky. Protože to prostě nemůže nikdy fungovat a je to zbytečné. Žádný hráč nemá zbytečné surky "navíc" většina to prodá a ten zbytek co syslí to narve do hvězdy.
Když někdo v cechu něco potřebuje tak si napíše a případně dostane. Cechovní banka mi přijde něco jako anti-sociální zkratka pro ty co nekomunikují v cechu. Prostě si vemou a nemusí se obtěžovat nic psát. Nakonec to dopadne tak, že většině hráčů bude "blbé" si něco brát, a pak druhý extrém vyžírků co berou vše. Nakonec tam nikdo nic nebude dávat a prohlásí, napiště si když potřebujete a celkově to prostě je na nic.
Opět, nápad A) provedení F).
A ještě jedna věc, když už tam upravují ty práva v cechu. Bylo by možné přidat více ranků ? řekněme 10 ? ať se dají ty práva lépe odstupňovat ?
jo, více ranků by neškodilo.
Co se týče té velké dílny, tak kvůli tomu nebudu bourat postavené budovy, to bych jen měl pár těch velkých a dál nic. Ale budou výhodné pro rozšiřování produkce. Záleží, jak častou budou přicházet.
Co se týče banky, tak si neumím představit, jak to bude fungovat. jedině, že by ti, co si půjčují platili nějaký poplatek a cech tak vydělával na rozšíření, ale zase kdo by to pak využíval. uvidíme na test serveru
Bude možné mazat více zpráv najednou? Absolutně nesnáším, když mne někdo hází v mé nepřítomnosti a já tam pak mám 100 zpráv že "x použil bonus na budovu", které musím po jedné odklikat.
Hlavne by ma zaujimalo od ktoreho levelu by bolo mozne tu budovu postavit. Ci zase len pre lvl 50? Obcas mi to pride nespravodlive ze len tento vysoky level ma niekolko vymozenosti.
pro lv 50 to je kvůli surovinám jinak si jí můžeš pořídit od lv 43.
pokud jde oděmne tak přídě takováto budova supr až na jeden detail to jí nemohli udělat ještě větší vždyť je velká jako radnice nebo ještě o něco víc vážně nechápu kam si myslej ze jí dáme.
Ahoj,prosím o vysvětlení "...a ten zbytek co syslí to narve do hvězdy."
Díky moc.
banka - Absolutní nesmysl.http://smiles.kolobok.us/standart/negative.gif Akorát to povede k tomu, že lidi budou méně komunikovat mezi sebou a bude více vlků samotářů i pijavic - kdo takové v cechu chce? Již nyní máme k dispozici gild chat, kde stačí napsat co kdo potřebuje, případně existuje i PM.
pošta a management cechu - Po 3 letech, no to je teda rychlost... http://smiles.kolobok.us/standart/whistle.gif U cechu by se slušelo i více hodností.
epické budovy http://smiles.kolobok.us/standart/swoon.gif Větší už udělat nemůžete? Kolik se jich asi tak vleze na ostrov, pokud nelze stavět i po vykácení lesa?
Místo vymýšlení podobných hňupovin typu epická pila opravte bugy a odstraňte ty proklaté lagy. Jak dlouho si myslíte, že bude lidi bavit například buffovat na desetkrát jednoho či dva přítele. Často se bohužel buffy nevrátí ani po restartu.
Taky se přimlouvám za více hodností v cechu... tak šest až osm. Přeci to nemůže být tak složité :)
Opět vymyšlená ptákovina......nějaká epická budova a za takovou cenu a ještě pro vysoké levely. K čemu to je? Taková budova má být už alespn od levelu 26 a a za normální cenu jako jiné lepší budovy a ne jen pro ty,co to nepotřebují a nebo pro ty co cpou peníze do dia. Nemůžu si pomoci,ale přijde mi,že čím dál více je vše jen směrem k tomu aby lidi utráceli peníze za dia z důvodu aby to vůbec mohli hrát jako ostatní. Tohle už není hra a vykořistování. Kdo nemá dia tak se bude plácat v obyč hře a kdo má dia tak si užije všecno vylepšení v plné síle. Za další magické fazole a nákup za ně. jak se má normální hráč k tomu dostat,když se dajé vyrábět až od určitého levelu a to jen kdy je hrad a k němu zase plno jiných surek. Prostě nevím.Hra jde od 10ti k 5ti a je to škoda. Vysoké levely se mnou samozřejmě nebudou souhlasit,ale prostě to je jen horší a horší. Jinak jsem level 45 a to jen proto,že už pomalu nedělám žádné dobr,protože to nemá význam s tím co vymýšlejí. Kdybych dělal v průměru jedno dobr. za dva dny tak jsem level 48 a stejně bych si stěžoval,protože si prostě myslím,že to jde vše jen směrem k dia a k nucení utrácet lidi za dia aby si hru užili naplno.
princ_Krason Že hra směřuje mílovými kroky k pay2win resp pay2play je nad slunce jasné. Jediné na co banda nenažranách kravaťáků slyší je odchod hráčů a klesající zisky. Dokud lidi budou jak ovce kupovat gemy, nic se nikdy nezmění.
jak to tak pročítám nemůžu si odpostit otázku, jak tedy bylo sděleno že BB vyslyšelo požadavky hráčů asi tedy hlavně na tu cechovních banku, ale kterých hráčů, našich asi nene ? ne ? :D
S tímto jde souhlasit. Jde to vidět na celkové koncepci. Třeba ty sběratelské předměty. Klidně mohly být v zásobárně, ale proč nejsou ? No protože u každé položky je speciální čudlík za dia. Odstřelování skal, opět na místo využití zcela bezvýznamného (až na cecháč) střelného prachu, opět raději nacpat za diamanty. A tak se dá pokračovat. hamty hamty hamty
Budova je to krásná, ale obrovská. Fakt nevím, kam ji dám. Ani demolice skal neposkytne dostatek prostoru. Musí přijít kácení stromů, jinak to nevidím. A trochu mi vadí ta její klaunská věž, proč jí tak udělali nechápu, ale to je jen kosmetická chybka.
Já bohužel také musím souhlasit s názory, že všechny novinky už jsou vždy jen dělané jako další ubohá ždímačka na diamanty. Myslel jsem, že smyslem nových budov má být něco jako klášter - více produkce na jednom místě, buffovatelné normálními bonusy... ne, bude potřeba speciální bonus co jde koupit jen za fazole nebo za dia.
Kdyby alespoň nechali možnost diamanty obchodovat, ale takhle to fakt vypadá, že hra je koncipována tak, že kdo platí je něco extra a ostatní jsou póvl.
Tak jsem epic workshopy na testu vyzkoušel... no, ehm... pořád mi přijde mnohem efektivnější si postavit několik normálních budov než tu jednu velkou.
kdyby nechali možnost s diamanty obchodovat vedlo by to pouze k podvodům jak bylo prokázáno leda kdyby jej přidaly do obchodní kanceláře potom by to jakstak mohlo fungovat.
možnost budovy která zastane několik je bezva nápad který může zvětšit ekonomiku dané výroby ovšem to by nemohla být velká jak stodola potom to ztrácí význam leda kdyby nám zvětšily ostrov a to nemám namysli bouráním skal nebo káceni stromů
Gildres Nezapomeň, že epickou dílnu buffneš pouze gemovým nebo fazolovým buffem, ničím jiným! Takže, kde je to tvé zvětšení? Ano jsou tam o trochu nižší produkční časy (cca 30-60%), ale to pořád neni dostatečná kompenzace.
Nehledě na fakt, že jakmile přidají více epických dílen, nebude je kam dát...
Navrhuji aby se dal koupit nový ostrov třeba za ty starcoin pro hráče lvl50. Ten ostrov by byl podstatně větší a mohli by si vybrat ze tří ostrovů. A aby vývojáři měli na suchý chleba, by se za drahokamy mohly koupit dva speciální ostrovy.....které by byly stejně velké....akorát by vypadaly trochu líp :)
Hráč který by si ho koupil, by automaticky přišel o svůj původní ostrov, ale všechny budovy by mu zůstaly i v příslušných levelech. Budovy by se přesunuly do "hvězdy" a znovu by si je mohl umístit podle svého. Samozdřejmě by se mu přesunuly i všechny suroviny a vojáci do "hvězdy". To co měl nasyslené ve zlatých dolech a další naleziště by se rovněž umístilo do "hvězdy" akorát by si musel postavit nové doly na 5 lvl...ale to by snad nebyl problem pro lidi na 50lvl...
Akorát o již probíhajíci bonusy by přišel....takže by si musel počkat, až mu všechny dojdou.
Myslím, že by to vyřešilo hodně věcí.
P.S. sice to nepatří k tématu "banka a epická dílna" ale reaguji na stížnosti hráčů, kteří to nemají kde postavit.....
Odeon tohle je naprosto nerealizovatelny presun vsech budov i s jejich levelem atd.
Odeon Nový ostrov, ano. Ovšem ve stylu anno online - jako dodatkové ostrovy/rozšíření.
Tak novy ostrov by byl fakt fajn..ale BB s nim asi počíta se zavedenim PvP a o tyto ostrovy se má bojovat...a přijít o epickou budovy by mě asi jeblo :D
Nový ostrov asi v zhledem k tomu ohromnému přesunu budov není úplně O.K. ...tak zbývá jedině rozšířit stávající ostrov....ale to asi nebude nikdy.....
Vidím to tak, že pokuď někdo bude chtít tyto velké budovy a nebude mít už místo....hold bude muset začít demolovat ty staré....ale je otazka jestli to někdo udělá....
Odeon pochybuju ze to nekdo udela, protoze by museli pak prekopavat cely ostrov a totalne si tim rozhodi ekonomiku...
Tak asi jediné řešení je navýšit baráky na 6. a 7. úroveň....a epické dílny jsou slepá ulička pro určité hráče, stavět je nebudou....nemají kde a nejsou pro ně hlavně ekonomicky zajímavé
Budovu velkou jak radnice, která nejde bonusovat běžně vyráběným bonusem v zásobárně, její stavba stojí majlant a některé její funkce mohu využít až po splnění úkolu??? No, tak to je už vážně mazec :DDD
Počkám si na ostrou verzi a jsem zvědav jak to soudruzi z BB vyšmoulí, aby jim tu novotu vůbec někdo využíval.
Podpora cechu: OK
Vylepšení zpráv: Super :-)) konečně
více ostrovů, více práce, a to bonusování.....brrrr hrůzná představa. Jsem rád za jeden ostrov. Hold musíte přemýšlet co a kolik toho stavíte.
Je každého věc jakým směrem se rozhodne jít... ale jsem zvědav jak velká bude banka, její cena... a jestli se banka bude zvětšovat a tím i její kapacita??
for Roderik: doufám že velikost a cena banky nebude tak velká.... otázkou je aby banka měla využití.... když budou mít hráči dostatečnou skladovou kapacitu ( já mám teď 190k) banka ztrácí význam, půjčit si suroviny od lidí co jsou online v cechu není problém...
Ale ona i skladová kapacita nemá význam. Si zkus od někoho poslat něco když máš plný sklad a uvidíš co se stane. Můžeš mít klidně i Milion jednotek vody "na skladě" když máš kapacitu 10 tis. Proto ta banka nemá význam co se týče ukládání surovin, a vlastně vůbec nemá význam. Pořád nechápu na co ta budova má vlastně být.
Na rychlou pomoc při plnění "zaplať tolik a tolik vozíků " nebo něčeho jiného. Teď se musí hledat po cechu, kdo co má. Potom se všechno naskládá do banky a bude to hned. Nebo třeba hypoteticky, v budoucnu může být soutěž cechů, třeba nasbírat 1M mramoru na sochu.
No ty budoucí soutěže chápu, ale to předchozí ne. To akorát podporuje nekomunikativní typy kteří se vyhýbají cechovnímu chatu a naopak podporuje potenciální vyžírky. Takže to dopadne typicky česky, nikdo tam nebude chtít nic dát, protože se bude bát že to někdo "vyžere" a prostě prodá na trhu. A ti co by to i potřebovali se budou stydět a stejně si o to raději napíšou v chatu.
Takže spíš doufám v ty budoucí soutěže cechů. :)
Mne hlava nebere jedno - proc kdyz vykacim strom, zustane po nem parez, kterej nemuzu odstranit a zavazi mi. Proc se lesnici a drevari neudelali tak, jak byli v starych single settlerech. Kdo tuhle pytlovinu vymyslel, by si mel nafackovat. Prece jde osefovat kolik si kdo postavi budov licencema a nemusi nam ztrpcovat zivot parezy, ktere jsem na dve veci. A nemusely by se dodatecne vymyslet dalsi pytloviny, jak ziskat na ostrove vic mista - viz vyhazovani sutru vybusninami. Tohle mi vazne pripada, jako skrabat se za pravym uchem levou rukou.
Tak jsem tu banku očekoval na testu a nestačím se divit. To je ještě horší než jsem čekal. Vážně, 3000 mincí za budovu ? To je pro ty, kteří by ji využili nejvíc (noví hráči) absolutně nedosažitelné. Za druhé, kapacita je 1000 ks od každého. Co to je 1000 ks, to je nic. To je prostě úplně k ničemu. Nezlobte se na mě, ale to mi přijde jako absolutní mrhání času vývojářským časem s nulovou využitelností pro hráče.
Nedalo mě to a vlezl jsem asi na hodinu na test server, abych okouknul novinky. Vezmu to popořadě:
Nové rozhraní zpráv: Na to jsem se asi nejvíce těšil, bohužel zbytečně. Nic nového jsem nenašel :-(
Banka cechu: Jo, tak tu jsem našel, ale bohužel nepochopil. Zřejmě ještě nebyla plně funkční, ale nepodařilo se nám z ní nic vybrat. Jedna možnost proč to nešlo mě napadla, ale nechce se mě tomu věřit ... nezapomněli náhodou soudruzi odstranit na testování omezující limit 24 hodin? Vkládání, šlo, rozšiřování také. Nu což, třeba jsem jen neměl práva k výběru a na otestování ve vlastním cechu s plnými právy jsem zkrátka neměl čas a trpělivost. Uvidíme v ostré verzi, ale nějaký převratný přínos do hry si od toho neslibuju.
Epická pila: Jo, tak tu jsem si proklepnul a nestačil se divit. Rozměr 5x4 (klasická budova je 2x2) půjde pěkně mizerně umístit. Nemůžete ji šoupnout kamkoliv. Lesníci musí mít poblíž les, který budou sázet. Náklady na stavbu 5K fazolí nebo 5K diamantů jsou také značné a muselo by se ještě porovnat s nákladama na výstavbu a upgrade budov, které má pila nahradit.
Produkční časy mě mile překvapily. Nejprve jsem se totiž zhrozil toho, že budova, která zabírá místo jako 5 normálních budov má nahradit díky třem slotům tři budovy :-). Díky kratší produkci se to ale ještě zvýší a tak by úspora místa skutečně mohla přijít.
Jenže zde nastávají už problémy. Epická pila neumí kácet ani borové, ani tvrdé dřevo!!! Takže dřevorubci stejně na mapě musí zůstat.
Kapitola sama o sobě jsou bonusy. To si skutečně někdo myslí, že budeme sázení stromů nebo výrobu prken a uhlí nahazovat bonusama za fazole nebo dokonce diamanty?!? No to snad ne :-).
Ještě si musím hodně rozmyslet, jestli si tu epickou šílenost vůbec pořídím a k čemu mě vlastně bude dobrá. Kompletní výrobu všeho kolem dřeva mě to stejnak nenahradí. Za 1. neumí kácet a za 2. bych těch pil u sebe potřeboval šest :-)). Pokud by se naučili kácet, tak ještě nějakou navrch.
Argument s přepínáním výroby ve slotech podle potřeby je k ničemu. Je to jen další starost a klikání a dle mého názoru to málo kdo využije. To co se jednou na slotu nastaví, to už tam zůstane nastavené napořád.
Když to celé shrnu, tak jsem zklamán. Čekal jsem něco vychytanějšího :-(
Roderik: epicka pilka souhlasim, bohuzel cena buffu predci cenu vystupniho materialu vcetne exo prken.. muze nahradit neco okolo 15-18 uhliru lvl 5 ale vice bych ocenil limit recyklacek +5(3.5 stavebni licence kus -> 17.5 stavebniho prostoru na 5 polickach~ekvivalent velikosti teto stavby)
cechovni banku jsem nepochopil, aby byla pouzitalna muselo by se do ni zainvestovat tak 100K cechovnich minci ~ hodnota nejakych 30-50K realnych minci ~ 60-100 budov z lvl 3 na lvl 4.. kdyz bych si mel volit jestli nalevvelovat cechovni banku kde nevidim vyuziti nebo nekomu dat material na nalevelovani 80 budov volim zrejme ten level protoze to bude mit alespon nejake racionalni pouziti.. jestli tohle ma byt rozhrani pro predavani veci mezi cleny cechu apod tak za tu cenu jakou ta budova stoji zlate "menit"
vazne netusim co se snazi vyvojari temito budovami docilit.. u epicke pilky bych dovedl alespon malinko pochopit naznak co se autori snazi udelat ale u tohoto me nenapada absolutne proc to delat..
expetrtní budovy nevlastním takže nebudu ani banku a tu mukltifunkční budovu. stručně řečeno vše pro mě zůstane při starém :-) a něco mi šeptá že nebudu sám...
někdy bych oceniol kdyby vývojáři přišli s novinkou co mají v plánu - vyslechli si hráčské připomínky - bud se podle nich zařídily nebo aby došli k závěru že to je sysifofská práce...
No tak si do mrtvolky kopnu i já....
pujdem podle vývojářského deníčku
1 - epické dílny
2 - cechovní banka
3 - okno cechu
4 - systém zpráv
ad1: EPIC FAIL number one
Já nevím co se komu honilo hlavou ale tudle "epickou" budovu ste si mohli odpustit. Napadá mě ekvivalent s jakýmkoliv úřadem dnešní doby ... budova drahá až předražená a umí houby. Sadí stromečky (potřebuje les) řeže stromečky a vyrábí uhlí. Když to přirovnám tedy ke státnímu aparátu stát je daný to bude les, vydávají "smysluplné" zákony, a nakonec vybírají daně a z daní nám staví dálnice. Ale všechno veskrze zbytečné ...
buď by to chtělo pořádně překopat ten domeček aby k něčemu byl (momentálně nevím co by měla epická dílna dělat aby nenarušila ekonomiku něják výrazným způsobem ale určitě bude kupa nápadů časem) nebo se na to vykašlete rovnou a udělejte čistě budovu "Megauhlíře" rovnou.
- kotlík fazolačky se dal zkousnout čistě jen nápadově
- bonus za diamanty vysloveně pobavil
add2 aneb jak si zřídit šuplíčky které nefrčí
Nevím jak ostatním ale připisoval sem to ještě nedokonalosti systému a zřejmě prvotnímunávalu kdy to každej zkusil. Banku sem postavil ale jakoukoliv změnu sem musel dělat tak že sem ji naklikl a relogl jinak se pořád točili hodiny. K cenám se vyjadřovat nebudu ale když si uvědomím že to bude sbírat cech třeba 20 lidí kdy denně udělají tak 1500 cechovních mincí tak měsíc šetřit aby si tam mohl někdo uložit 2000 nečeho je dost ubohé :-)(samozřejmě chápu možnost nalákat na diamantový upgrade ... každej musí něják vydělat) (ale přeci jen to je dost)
Nějáké nastavování práv bylo utrpením to sem vzdal u dvacátého relogu hry...
ad3 okno cechu
to se vám fakt povedlo uplná bomba - beze změny
ad4 zprávy
viz ad3 okno cechu
no a ještě dolů malý PS
při čemkoliv dalším ta test hra byla asi nastavená na mod fuck off jakýkoliv pokus o vědu či upgrad lidí knížkama sice šel naklikat ale nešel potvrdit... Když sem si něco koupil tak mi to zustalo v nabídce a mohl sem to stavet donekonečna a něco nešlo koupit vůbec.
Já nevím tendle test by nebylo špatný zkusit někdy později s trochu reálně fungujícím serverem a hlavně s normálním obsahem.