Tomuto nerozumím. JE to jedna z výhod cechu. Pokud nějakým lonewolfům vadí, že to ostatní mají snadnější, no tak nezbývá nic jiného že najít svou smečku. A jak už bylo řečeno, pokud se nechceš cítit trapně tak to řeš přes obchod :-)
Printable View
Jak už dalnar napsal, obchodování je jedna z výhod cechu.
No já nevím, jestli tobě přijde logické, aby sis v reálné ekonomice půjčil od kamaráda tisícovku, hned mu ji vrátil, a říkal tomu obchod? Možná kdyby byly na tržišti všechny transakce zpoplatněné (že příjemce dostane o deset procent méně - ve prospěch banky, než odesílatel odeslal), zatímco přímá směna by byla bez zátěže, ale zase by se nepočítala do kolonky prodejů, byly by ty úkoly zajímavější.
Řešení mého problému by vyřešilo i ten tvůj.
přátelé jsou základ ... cech je taky o přátelství ... navíc pod jednou hlavičkou a s malou odměnou (cú)
nikdo ti nebrání si to stížit a zadotovat některé prodejce nebo zkusit svoje obchodní úmění a dát nabídku
to bys za chvilku mohl zakázat návody, simulátor a pod.
ať to každý hraje jak umí a jak chce ...
---
nechtěj reálné prostředí u hry ... je to hra .. hraj si :)
ale jo ... potřebuju ... půjčím si - tím splním něco a vrátím ... tady je to jen rychlejší
daně :) ... dík nechci
já problém s talíři nemám ... 99.9% jich dávám 25 a více a neposílám je na výměnu, ale pokládám je rovnou ... pak to samé dostanu i já (někdy víc dám někdy víc dostanu)
Kolik vám je? 12? Kde jsou ty časy, kdy lidi byly rádi, že hry byly těžké a představovaly nějakou výzvu... ?
Dobře, další návrh. Opravit češtinu u úkolů tak, aby bylo zřejmé, co se po lidech požaduje. Např. místo "vycvičte" x jednotek y by se mělo uvádět "mějte", jak to v úkolu skutečně je.
A snížit odmněny za trpělivost... viz 250 drahokamů za odstávku? Za to že se člověk nemohl pár hodin přihlásit? A přitom v questu 4 větry se kvůli dvojnásobku člověk moří a stresuje 2 týdny s úkoly, které dávají náhodné odměny... viz ten člověk, co mu piráti dali 7x za sebou dřevo. Vždyť takhle se v podstatě nevyplatí něco dělat, stačí jen doufat, že údržba bude dostatečně často...
Nevím kolik je tobě, ale asi ne moc když si napřed neověříš základní info.. Hra je tuším PEGI 7 (byla PEGI 12), takže ano světe div se, tato hra je pro děti. To že to hraješ ty, velký dospělák který hledá výzvu v pixelovém světě za rouškou online anonymity na tom nic nezmění.
Ale i přesto všechno, souhlasím že 250 diamantů za odstávku je moc, v porovnáním s odměnou za Čtyři Větry.
nikdo neví na koho si to směřoval :) ... mně je 43, hrál jsem pár onlinovek, v jedné jsem byi nápověda i GM (moderátor)
... hra je nějak nastavená, tak se podle toho hraje a hledá se nejlepší strategie
každý tu hru může hrát (pokud neporušuje pravidla) podle sebe ... někdo farmaří a někdo se žene za levelem ... někdo suroviny kupuje nebo hledá v adv. a jiný je vyrábí, někdo má mincovnu a jiný mince obchoduje ... každého svobodné rozhodnutí
kdyby všichni hráli stejně, tak to nemusíme dělat a můžeme sledovat jak hraje jeden
-- -- --
ano - opravit češtinu by bylo dobré ... člověk, co to překládá by měl tu hru znát --- nejlepší by bylo, aby BB udělalo soutěž o překlady - o opravy překladů, snad je to jen proboha překladová tabulka a ne zásah do celé hry :)
každý z nás ví kde ty překlady drhnou - popisy budov/jednotek ve hře a v úkolech, nepřesnosti v zadávání úkolů, špatné formulace, ...
ta odměna byla nejen za čas, ale asi i jako omluva za to "nepovedlo se" .. aspoň tak to beru ! protože to je první údržba (co hraju), která přinesla odměnu
NO luxus dát ženským k MDŽ 4 rudý karafiátky :-)
- lichý počet !!!!!!!
To mě ... :-) já s nápovědou raději moc nediskutoval :-) ale jestli ti inženýři tam radí 7dmi letýmu dítěti jak dělat úkol s efektivitou tak klobouk dolů ... současní mladí nepochopí za rok sčítání natož z jednoho řádku o pěti slovech todle :D.
hech pochopil jsem pegi7 :-) sory Grypheme za práci navíc ale to je fkt hustota to tak opravovat :D PEGI 7 :D
a co na to wikipedie ? : Hry, které by mohly být normálně ohodnoceny nálepkou PEGI 3, ale obsahují scény, které mohou nahánět hrůzu.
teda to bude špinavejch plínek a nevyspanejch rodičů protože ratolest zapla setlery a potomek po hodině luštění zjistí že to co nese ten třicetipixelový pán na zádech je mrtvola ryby a ten pixelový vrah ještě pixelovějších srnek bude asi číhat pod postelí hned jak usne :D
Hele není to hovadina to pegi7 ? :-) to jako vážně setleři aspirujou na "až" takovou metu ???
Pokud nabídka na výměnu není potvrzena do 6ti hodin, vrátí se jako zamítnutá, čímž se nijak neliší od nabídky, která byla zamítnutá vědomě. Bylo by tedy mnohem lepší, aby se nabídka vracela jako "platnost nabídky vypršela". Taktéž by se hodila nějaká možnost, jak takovouto nabídku stáhnout, pokud si ji rozmyslím, ať nemám na 6 hodin zablokované suroviny, pokud dotyčný nereaguje.
asi by ta hláška šla upravit - bylo by to jasnější, ale jak chceš zařídit stažení nabídky = ošetření "on přijal/já zrušil"
jako na něčem se přítelem dohodnu, pošlu mu to a pak si to rozmyslím ... pak je chyba mezi klávesnicí a židlí ... sorry
pokud odtyčný nereaguje ... pak si ho škrtnu a už mu nic nepošlu, jednoduchá eliminace nespolehlivých
Verbování jednotek. Než člověk nakliká třeba 500 rekrutů, tak z toho zešedivý....ideál, nastavit parametr pro jednu sadu vojáků třeba na 0-250, místo stávajícíh 0-25. Více ani není potřeba, vzhledem k času výroby jednotek by to pokrylo i výrobu přes noc. S růstem lvlů hráčů by nás tuto změnu určitě uvítalo víc
Prosím o úpravu okna s novinkou (například naleziště vody je prázdné). Neljépe ho šoupnout o kousek níže, když vyskočí nelze se dostat na přehled volných setlerů a stavebního povolení. Je to sice prkotina, ale dokaže to človeka pozlobit. Obvzlašť když to potřebuje tak se mu tam tyto okna stále míchají.
to okno je jen na chvilku a když na něj klikneš, tak tě to hodí na místo kde se údálost stala ... nepřekáží ... :)
aspoň na normálním monitoru ... pokud to jedeš na malém ntb, tak asi chápu :)
ale počkáš pár sekund a máš zas přístup k volným settlerům a licencím ...
Když se kline na tábor generála, který se právě zotavuje tak je v levé dolní části pruh. Při najetí myší na tento pruh by mohlo být zobrazeno jak dlouho to ještě bude trvat.
To vím, že to tam je vidět, spíš mi šlo o to, že by to mohlo být vidět i na té kartě tábora (generála).
Nazdar ja by so zrusil stavebne povolenia na doli napr, med, zelezo fakt bi to za tie doli nemuseli vizadovat
Upgrade (železného) dolu není upgrade jako takový. Sice se zrychlí výroba, ale důl vydrží o polovinu méně a tak se to s ohledem na náklady na jeho postavení prakticky nevyplatí. Prakticky jsem narazil na to, že výroba surovin potřebných pro postavení dolu a geologové nejsou sto vynahradit tento benefit. Osobně bych byl radši, kdyby doly vydržely déle - bylo více rudy v ložisku nebo za vyšší cenu by upgrade znásobil výrobu avšak nezkrátil dobu životnosti. Možná je to úmysl a tak bych nerad kafral ... ale počet železných dolů potřebných pro výrobu železných a ocelových mečů zároveň je v poměru k nákladům na udržení produkce nepoměrný.
A další postřeh je, že cena výroby zlatých mincí prakticky neodpovídá nákladům. Pochopil bych, že je to o něco horší než v obchodní kanceláři, ale až takhle? To se prakticky nevyplatí ... lépe vyjde produkovat suroviny a prodávat je ... tohle by definitivně mělo být upraveno tak aby to odpovídalo ...
Už několikrát jsem se uklikl a dal jsem ve spěchu vycvičit špatnou armádu. Nyní není možnost zrušení výcviku prvního v řadě
Uvítala bych tyto změny ohledně cechu:
- možnost přejmenování cechu jako zakladatel
- možnost předat právo zakladatele někomu jinému v cechu
- možnost rozpustit cech jako zakladatel
- a v neposlední řadě oapkovaná prosba o přehled, kdo splnil cech úkol a kde ne (bohatě by to stačilo, není třeba vidět, kdo byl naposledy online..)
Děkuji...:)
Ahojte,
nevím,jestli to tu už někde nění, každopádně mě docela štve a hlavně zdržuje tato věc - Průzkumník po hledání najde nějaké suroviny - ty se objeví ve zprávě, kde je potřeba je přijmout, pak skočí do nabídky a odtud je zase potřeba je umístit do domu starosty. Mě by úplně stačilo, kdyby se po návratu průzkumníka objevilo hlášení, že našel XY a to XY by se zároveň připsalo rovnou do domu starosty nebo do nabídky bez nutnosti 50x na všechno klikat ...
ELC
Mě osobně štve, jak stále klesají ceny surovin a cítím se znevýhodněn proti současným novým hráčům (tehdy jako kupující dnes už jako spíše prodávající), než v době kdy jsem začínal já a bylo všechno několika násobně dražší a pro mě co se týká shánění ať už základních, nebo postupně pokročilejších surovin obtížnější (JE TO NEFÉR !!!). Dnes kdo začne, tak nemá vůbec žádný problém s postupem hrou, protože ceny surovin jsou za babku a všechno vylepší prakticky za chvilku ! Dále se jedná o neustále podhodnocování surovin, kdy před půl rokem např. 500ks mramoru stálo 60 mincí a DNES ?! Dnes to je trapných 1000ks mramoru za necelých 30 mincí a proto se ptám, jak to bude pokračovat dál a kam se to nyní ubírá ? S takovou za dalšího půl roku může 5000ks mramoru stát 10 mincí i HŮŘ !!! Proto navrhuji, aby se něco začalo dělat proto, aby NABÍDKA nebyla o tolik větší než POPTÁVKA na trhu. Mě osobně napadly dva nápady a z něčeho jsem si vzal příklad i z jiných podobných her.
1. Dělat časté akce na spotřebu surovin, kterých je aktuálně nadbytek (např. výroba speciálních bonusu dočasně, dodání určitého počtu surovin na úkol, ale nebavíme se tady o počtu stovek a nebo tisíců ks myslím tím, ještě víc !)
2. Možnost si např. postavit nějaký monument s bonusem na něco, nebo jenom na okrasu v řádech 100 000 - 1 000 000ks surovin, ať to nemá každý hned na počkání
3. Zkuste vymyslet něco i Vy sami ;-)
Tímto vším by se měla, nebo aspoň mohla změnit polarita a POPTÁVKA by mohla začít převyšovat NABÍDKU čímž by se aspoň dočasně během akce mohla zvýšit cena surovin a nebyly by tak směšně nízko za pakatel. Z podobných her mám zkušenost takovou, že jakmile začala nějaká takováto akce, tak ceny vylétly raketově nahoru a dávalo to větší možnost pro obchodování, což k této hře bezpochyby taky patří. Zkuste navrhnou i něco Vy na zlepšení poměru NABÍDKY nad POPTÁVKOU na trhu, protože s takovou začíná pomalu trh přestávat mít smysl pro prodávající a za chvilku nás zahltí nabídky surovin za pakatel což vývojáři asi TĚŽCE PODCENILI !!!
No měl by jsi naopak být rád,že cena mramoru a desek klesá. Můžeš "za babku" směle stavět mincovny a zlaté doly a mít mincí kolik budeš chtít. Trošku nerozumím na co si stěžuješ ? Na to že hráči už mají produkci a snaží se za každou cenu prodat ? To je důsledek toho, že většina si netroufá vyrábět vlastní mince a pak dá cokoli za trošku mincí - protože to je alfa/omega hry. Hlavní zdroj mincí má být ražba, ne odírání nováčků o mince za přemrštěné ceny. Právě momentální situace je super pro nové hráče, protože jsou schopni rychle nastartovat a tak nehrozí že server "vymře" z nedostatku nových hráčů.
Ale je pravda, že by se mi taky líbily nějaké monstr cechovní projekty do nějakých ekonomických úkolů. Typu stavět hrad a nasbírat 1 milion kamene apod. :-)
Svatá pravda ... nevadí mi pád cen, ale pořád se razit nevyplácí ... náklady na jednu minci jsou tak vysoké, že se oplatí ty suroviny stále prodávat ... Cena ale není jen o trhu, je to i o tom, jak rychle je vyrábíš. A popravdě, například objem výroby mramoru není ovlivněn tím kolik kameníků na mramor máš, ale o tom, jak často si u počítadla, aby si obnovoval lomy. U dřeva je to obdobné ... licence je drahá a nedostatková věc a tak se najde jen málo lidí, co toho bude mít dost na úkor něčeho jiného. Takže razit se jen tak nebude ... :-)
Co by možná ražbě pomohlo je systém doplňování dolů. To by stlačilo cenu prken a mramoru na cca 5 mincí za 1000 kusů a už by to stálo za zamyšlení. Ono 250 mramoru, 250 prken a 200 nástrojů je při 12ti dolech na železo docela pecka ... mě to vychází v průměru na obnovu 5ti dolů denně. To je na denní produkci mramoru 1600/1250, u prken 2000/1250 a u nástrojů 1320/1000. A to nemluvím o uhlácích. Takže buď inteligentní doplňování dolů, nebo snížení ceny obnovy dolů třeba i jen o 1/3 a nebo těžká specializace a trh ... všestranná ekonomika je prakticky nemožná za téhle situace. Tedy i ražba je mimo rámec jakékoliv snahy. Samo, pak je ještě možnost vzít peněženku a jít koupit tak 100 licencí, ale kdo by to udělal, když tohle je beta a před ostrým provozem bude logicky wipe. A navíc, za ty drahokamy se přeci dají koupit i docela zajímavé budovy ... :-)
Ohledně doplňování dolů - na vyšším lvlu budeš mít doplňování tolik že ho ani nevyužiješ a co se týče spotřeby surovin tak ji budeš mít dost vysokou na to aby jsi doly mohl stavět každý den.Všestrannou ekonomiku lze provozovat ale musíš vědět co má smysl stavět a vyrábět.Je plno hráčů co si vystačí bohatě s tím co vyrobé a ještě toho hodně prodávají.
A co se týče ražení mincí tak si počkej a budeš překvapen jak jdou mince krásně razit a diamantů,jak už jsem tady psal několikrát je ve hře dostatek,navíc bude ještě přidáno,takže můžeš vesele nakupovat co se ti zlíbí...
však ona cena určitých surovin nárazově stoupá a klesá, třeba v období krizového úkolu, hned první den jsem vydělal stovky mincí na spekulaci s rybami, dále pák třeba lektvary lásky... hned na začátku krizáku jsem nakoupil lektvary za 100-120 mincí(za jeden) teď jsem je prodal za 300 a nějáký i za seveřany, dále stoupla třeba cena chleba, a podle mého odhadu byla dole cena kuší a damaškových mečů. Prostě to jen nebylo tak vidět, proto že se nejednalo o mramor a prkna, kterých má každej dost no ..
Narazil jsem na takový detail v překladu, Divoká mařena má v popisu "Napůl muž, napůl strom..." nemělo by tam být napůl člověk (popřípadě žena). Avatar vypadá žensky a navíc je to boss v dobrodružství Mateřská láska.