Rozpaky emeritního programátora
Včera jsem se nemohl odpoledne a večer vůbec přihlásit do hry. Dnes zase pro změnu zlobí fórum. Zdá se, že vedení autorské firmy vůbec neodhadlo hlad českých hráčů po budovatelských strategiích.
Padl zde dotaz na GoodGame Studios. Nevím, jak moc je slušné psát o konkurenci, ale jelikož věci spolu pravděpodobně souvisejí, snad mi nikdo hlavu neutrhne. Pokud totiž hrajete rádi webové hry, pak jste jistě vyzkoušeli Empire. Hru, která byla v reklamě prezentovaná jako budovatelská strategie, ale ve skutečnosti šlo o hru bojovou. A této hře se vůbec dobře nevedlo. Jak to pokračuje, netuším, protože jsem na to už neměl nervy a Empire opustil, je ovšem fakt, že roli vlajkové hry zmíněné firmy převzala nová farmářská hra Big Farm. Alespoň co se četnosti reklam týče, to tak vypadá. To je ovšem hra úplně jiná, takže znechucení hráči Empire hledají, kam se podít. No a The Settlers Online je velmi lákavá náhrada.
Takže zde bych viděl důvod, proč se hráči hrnou a servery nestačí. Jako někdejší programátor vím, jak je obtížné udržet nějaký projekt, když "železo" prostě nestačí. Zde se pomalu děje náprava, alespoň je to tak prezentováno. To tempo nápravy je ale velmi, velmi pomalé. A my hráči jsme tak nedočkaví...
Je to asi vždy problém, když se nějaká hra v betě pustí hromadně do světa. Empire na to doplatilo, protože tvůrci přestali stíhat držet hru v hratelných mezích. Tady zatím těch chyb není tak moc, jen ten HW by se měl urychleně dát do kupy, protože mám obavu, že jinak spousta lidí uteče, což by byla škoda.
Tolik k obecným problémům. A jak se vede šedému vlkovi? Zatím celkem dobře, dostal jsem se přes minule zmiňované překážky a dosáhl pěkné 21. úrovně. Pomalu bych se mohl ohlížet po nějakém tom cechu. Nebo že bych založil cech nový? Třeba takový, kterému půjde hlavně o ekonomickou prosperitu bez zbytečných válek? Měl by vůbec někdo o takový cech zájem? Prý se chystají speciální dobrodružství pro hospodáře. Osobně se docela těším, i když je mi jasné, že to vůbec nebude jednoduché.