View Full Version : Krize - Padlá armáda, seznam úkolů
Poražená armáda (The Fallen Army) - 22. května - 6. června 2013
Úroveň 16-25
hlavní odměna: 250 diamantů, lékárnička
Rekonstituce (já bych to nazval Zotavení) - Vyrobte 400 talířů ryb, zaplaťte 500 uhlí - odměna 200 chleba
Co bylo kdysi ztraceno - Najděte 25 kamenů při krátkém hledání pokladu a prodejte 1000 surovin - odměna 20 mincí
Dobří se dělí - Ulovte 800 ryb a použijte 200 talířů ryb na budovy přátel - odměna 50 bronzu
Do zbraně - Poražte tábor banditů ve své domovské oblasti se 100 a více rekruty a nakupte 1000 surovin - odměna 100 měděné rudy
Nejlepší vybavení - Vyrobte 100 bronzových mečů a získejte 50 bonusů od přátel - odměna 20 mincí, 300 nápojů
Pravidelná armáda - Mějte 200 rekrutů, poražte tábor banditů v domovské oblasti s 50 a více rekruty - odměna 20 mincí, 50 luků
Nepřátelské pikle - Vyrobte 500 nápojů, poražte tábor banditů v domovské oblasti s 50 nebo více lučištníky - odměna 500 borových prken
Královské přisvojení - Vyrobte 100 osadníků a rekrutujte 100 jednotek - odměna 100 pšenice
Vytrvalost - Vyrobte 200 nápojů a zaplaťte 1000 vody - odměna 200 borového dřeva, 20 osadníků
Zjevení - Vyrobte 400 kamenů a zaplaťte 500 borového dřeva - odměna 1000 mramoru
Úroveň 26-35
hlavní odměna: 250 diamantů, 2 lékárničky
Rekonstituce - Vyrobte 150 velkých sendvičů, zaplaťte 1000 chleba - odměna 200 železa
Co bylo kdysi ztraceno - Najděte 200 mramoru v středním hledání pokladu, prodejte 5000 surovin - odměna 50 mincí
Dobří se dělí - Vyrobte 1500 chleba, použijte 150 velkých sendvičů na budovy přátel - odměna 50 útržků mapy
Do zbraně - Dokončete zkušenostní dobrodružství, nakupte 5000 surovin - odměna 300 železné rudy
Nejlepší vybavení - Vyrobte 100 železných mečů a získejte 100 bonusů od přátel - odměna 50 mincí, 500 nápojů
Pravidelná armáda - Mějte 450 rekrutů, zaplaťte 5000 uhlí - odměna 50 útržků mapy, 50 mincí
Nepřátelské pikle - Dokončete Bohatým brát a mějte na skladě 1000 mramoru - odměna 500 nástrojů
Královské přisvojení - Vyrobte 200 osadníků, rekrutujte 500 jednotek - odměna 300 klobás
Vytrvalost - Vyrobte 300 masa, mějte 5 libovolných dobrodružství - odměna 100 bronzových mečů, 30 osadníků
Zjevení - Dokončete tři libovolná dobrodružství, zaplaťte 3000 nástrojů - odměna 500 oceli
Úroveň 36-45
hlavní odměna: 250 diamantů, 3 lékárničky
Rekonstituce - Vyrobte 100 košíků tety Irmy, zaplaťte 5000 tvrdých prken - odměna 200 exotického dřeva
Co bylo kdysi ztraceno - Najděte 20 exotického dřeva v dlouhém hledání pokladu, prodejte 10 000 surovin - odměna 100 mincí
Dobří se dělí - Vyrobte 350 klobás, použijte 100 košů Irmy na budovy přátel - odměna 100 útržků mapy
Do zbraně - Dokončete dvě libovolná zkušenostní dobrodružství, nakupte 10 000 surovin - odměna 500 železné rudy
Nejlepší vybavení - Vyrobte 100 ocelových mečů, získejte 150 bonusů od přátel - odměna 100 mincí, 1000 nápojů
Pravidelná armáda - Mějte 200 kavalerie, zaplaťte 8000 mramoru - odměna 80 útržků mapy, 80 mincí
Nepřátelské pikle - Dokončete dobrodružství Synové Veldtu a mějte na skladě 1000 koní - odměna 500 klobás
Královské přisvojení - Vyrobte 230 osadníků, rekrutujte 1000 jednotek - odměna 300 železné rudy
Vytrvalost - Vyrobte 200 železa a mějte 8 libovolných dobrodružství - odměna 200 bronzových mečů, 40 osadníků
Zjevení - Dokončete 4 dobrodružství, zaplaťte 8000 uhlí - odměna 500 žuly
Úroveň 46-50
hlavní odměna: 250 diamantů, 4 lékárničky
Rekonstituce - Vyrobte 150 košíků tety Irmy, zaplaťte 5000 ledku - odměna 400 exotického dřeva
Co bylo kdysi ztraceno - Najděte 40 žuly ve velmi dlouhém hledání pokladu, prodejte 20 000 surovin - odměna 150 mincí
Dobří se dělí - Vyrobte 500 klobás, použijte 200 košíků Irmy na budovy přátel - odměna 150 částí mapy
Do zbraně - Dokončete libovolné epické dobrodružství, nakupte 20 000 surovin - odměna 300 titanové rudy
Nejlepší vybavení - Vyrobte 50 damaškových mečů, získejte 200 bonusů od přátel - odměna 100 mincí, 1000 nápojů
Pravidelná armáda - Mějte 250 kavalerie, zaplaťte 10 000 exotického dřeva - odměna 100 částí mapy, 100 mincí
Nepřátelské pikle - Dokončete dobrodružství Utajené experimenty (či tak nějak - opravte mě) a mějte na skladě 2000 klobás - odměna 400 žuly
Královské přisvojení - Vyrobte 250 osadníků * a rekrutujte 1800 jednotek - odměna 100 exotického dřeva
Vytrvalost - Vyrobte 300 prken z exotického dřeva, mějte 12 dobrodružství - odměna 300 bronzových mečů, 50 osadníků
Zjevení - Dokončete 5 dobrodružství, zaplaťte 5000 oceli - odměna 700 žuly
Zdroje: http://osettlers.ru/quests/crisis/the-fallen-army, http://forum.thesettlersonline.com/threads/23966-Crisis-Quest-The-Fallen-Army?highlight=fallen+army
Budu udržovat odkaz "tsokrize.jdem.cz", který bude vždy mířit na české (nebude-li, tak anglické) forum. R
To s tím dokončením dobrodružství u vytrvalosti (9) si nejsem tak jistý podle mě je to spíš nahromadit, koupit nebo vlastnit.
+ začátek je 22.
Všechny, v tom překladu, ze kterého pravděpodobně vycházíš je napsáno shromažďujte, nebo tak něco.
gothicoblivion
22.05.13, 17:40
Co je zkušeností dobrodružství? Vždyť každé dává expy....
v popisu dobrodružství je "Dobrodružství, v němž získáte zkušenostní body" - např. Bohatým brát, Synové Veldtu, Seveřani, Koňský hřbet ...
Epické má v popisu "Epické dobrodružství" nebo v dalších popiscích "získejte epickou budovu" a jde např. o Samotářské experimenty, asi i Mateřská láska ...
ex_MOD_Leonell
22.05.13, 19:31
Co je zkušeností dobrodružství? Vždyť každé dává expy....
Pokud jsem si všiml, tak na tom odkazu na ru fórum, jsou popisy jako odkaz na seznam dobrodružství, které tomu odpovídá ... zkuste to prověřit.
Má někdo vyzkoušeno, jestli u úkolů na dohrání dobrodružství stačí dokončit po zadání úkolu, nebo zda je potřeba začít i dokončit po zadání úkolu?
ex_MODKlidas
22.05.13, 22:27
http://forum.thesettlersonline.com/threads/20986-what-is-epic-and-resource-adventure
ex_MOD_Leonell
23.05.13, 00:55
Experience Adventures
The Dark Priests
Horseback
Witch of the Swamp
Traitors
Stealing from the Rich
The Nords
Sons of the Veld
Gunpowder
Surprise Attack
Resource Adventures
The Island of the Pirates
Outlaws
Victor the Vicious
Bandit Nest
Wild Mary
Epic Adventures
The Black Knights
The Dark Brotherhood
Secluded Experiments
Roaring Bull
Follow-up Adventures
Old Friends
Motherly Love
Zdroj: What-is-epic-and-resource-adventure (http://forum.thesettlersonline.com/threads/20986-what-is-epic-and-resource-adventure)
Mám otázku: Co když jsem level 35 a v půlce řetězce se přehoupnu na level 36?
tak se nedeje nic pokracujes v ty serii kterou jsi zacal
Má někdo vyzkoušeno, jestli u úkolů na dohrání dobrodružství stačí dokončit po zadání úkolu, nebo zda je potřeba začít i dokončit po zadání úkolu?
stačí dokončit už rozehranou adventuru a uzná se ti to do úkolu.
úkoly "rekrutujte x jednotek" znamená, že je musím vyrobit po začátku úkolu, nebo že je stačí vlastnit?
ex_MOD_Leonell
23.05.13, 10:21
úkoly "rekrutujte x jednotek" znamená, že je musím vyrobit po začátku úkolu, nebo že je stačí vlastnit?
Co je přesně v úkolu ve hře (ne překladu) ?
napíšu ti to za 6hodin kdy se mi spustí další část ohledně rekrutování kavalérie
Těch 500 ocelových meču pro level 36 až 45 je zřejmě překlep. Podle odkazů na ruské a anglické stránky je to 100 ocelových mečů.
Těch 500 ocelových meču pro level 36 až 45 je zřejmě překlep. Podle odkazů na ruské a anglické stránky je to 100 ocelových mečů.
souhlas,už je vyrábím je to pouze 100ks.
UltraTrotl
23.05.13, 12:53
Dá se to dobrodružství Synové Veldtu dokončit ve dvojku? nebo to musím udělat sám?
Počítám že můžeš jen koupit LS.
UltraTrotl
23.05.13, 12:58
no, abych to nekoupil a bylo mi to k ničemu :-) každopádně, jestli prodáváš, tak jsem první zájemce ;)
Adrianna73
23.05.13, 13:32
Co k tomu říci, snad jen... Ha Ha, Hi Hi, He He.
Tvůrcům hry dát korunu...
5000 prken z tvrdého dřeva za 200 ex. dřeva? Asi vítr Máchale.
Krize nekrize, tohoto směšného cirkusu pro pár diamantů se 100% nezúčastním. Všem účastníkům hodně štěstí!
Krize nekrize, tohoto směšného cirkusu pro pár diamantů se 100% nezúčastním. Všem účastníkům hodně štěstí!
děkuji, bůh tě opatruj...
no, abych to nekoupil a bylo mi to k ničemu :-) každopádně, jestli prodáváš, tak jsem první zájemce ;)
je jedno zda ho koupíš nebo uděláš sám, úkol se splní
APKFounder
23.05.13, 14:27
použil jsem dárkové koše tety irmy na budovy přátel ale nezapočítalo se mě to do toho krizového úkolu..má s tím někdo podobnou zkušenost?
Už jsem to psal v jiném vláknu, sečti odměny celkem ( za ostatní podúkoly(žula+mince+mapy)) a kolik zaplatíš celkem (8000 uhlí, mramor,a ty prkna) a když to převedeš na mince ( podle cen na trhu) ták ti výjde že seš asi 1000mincí v plusu ( nepočítám vojáky co padnou na adv páč stejně adv chodím i bez krizáku)
ále záleží na každým ják se na to kouká
použil jsem dárkové koše tety irmy na budovy přátel ale nezapočítalo se mě to do toho krizového úkolu..má s tím někdo podobnou zkušenost?
příliš jsi spěchal a odešel jsi z ostrova od přátel dřív než se to stihlo započítat, chybami se člověk učí...
Adrianna73
23.05.13, 16:19
Už jsem to psal v jiném vláknu, sečti odměny celkem ( za ostatní podúkoly(žula+mince+mapy)) a kolik zaplatíš celkem (8000 uhlí, mramor,a ty prkna) a když to převedeš na mince ( podle cen na trhu) ták ti výjde že seš asi 1000mincí v plusu ( nepočítám vojáky co padnou na adv páč stejně adv chodím i bez krizáku)
ále záleží na každým ják se na to kouká
Vidím to asi takto:
Za 5000 tvrdých prken si postavím tři zlaté doly a mám z nich přibližně tolik mincí co vytěžím, takže 3x 300 mincí a ještě 800 prken zbyde. To mi za prkna na trhu nikdo nedá! Nebo si za 10000 prken koupím 250 kuší, což je více jak 250 mincí atd. Mince na trhu šly moc nahoru, takže je lepší měnit zboží za zboží. Takto to vidím já.
Adrianna73... Taky možnost ;-) proto ják říkám záleží jak se na to kdo kouká ;-) ále líp na tom rozhodně nejseš ( použité bonusy maj taky nějákou cenu ;-)) a pokud jsme na tom s mincema( bráno v porovnání za suroviny a odměny) stejně, ták já ( za přepokladu že ten krizák dám) mám navíc 250 diamantů ;-) :-). ( ále musím dát Syny Veltu což přiznávám je trošku oříšek ;-)
Ale já ten krizák beru hlavně jako výzvu ;-) Prostě ho chci dokončit i když odměna v podobě lékarniček nic moc ;-)
Podle ruského originálu by měl být 9. úkol úrovně 36-45 nakoupit 8 nových dobrodružství.. Zrovna tak u ostatních úrovní se jedná o nákupy dobrodružství, ne o to mít je v zásobě..
Adrianna73
23.05.13, 17:20
Adrianna73... Taky možnost ;-) proto ják říkám záleží jak se na to kdo kouká ;-) ále líp na tom rozhodně nejseš ( použité bonusy maj taky nějákou cenu ;-)) a pokud jsme na tom s mincema( bráno v porovnání za suroviny a odměny) stejně, ták já ( za přepokladu že ten krizák dám) mám navíc 250 diamantů ;-) :-). ( ále musím dát Syny Veltu což přiznávám je trošku oříšek ;-)
Ale já ten krizák beru hlavně jako výzvu ;-) Prostě ho chci dokončit i když odměna v podobě lékarniček nic moc ;-)
Tak Ti přeji hodně zábavy, o nic jiného tady stejně nejde :-)
APKFounder
23.05.13, 17:43
příliš jsi spěchal a odešel jsi z ostrova od přátel dřív než se to stihlo započítat, chybami se člověk učí...
si asi děláš srandu,ne? dal jsem tam 25 košů a byl jsem na ostrově přítomen když se mu zapracovalo minimálně 20 z nich, ne-li všechny..toto vysvětlení není určitě to pravé ořechové..
já ted naházel 100 košů a vše krásně...započítali se úplně všechny
:-((( který sou zkušenostní dobrodružství ? podle stránek http://thesettlersonline.wikia.com/wiki/Adventure_Types je to i ztracené lebka .. ále mne ji to nezapočítalo ... někde je v tom asi bordel ( buď ve hře, nebo špatně na settler wiki
Vidím to asi takto:
Za 5000 tvrdých prken si postavím tři zlaté doly a mám z nich přibližně tolik mincí co vytěžím, takže 3x 300 mincí a ještě 800 prken zbyde. To mi za prkna na trhu nikdo nedá! Nebo si za 10000 prken koupím 250 kuší, což je více jak 250 mincí atd. Mince na trhu šly moc nahoru, takže je lepší měnit zboží za zboží. Takto to vidím já.
Tak to ti asi nejdou dost dobře počty: na výrobu jednoho zlata spotřebuješ 2x zlatou rudu, na výrobu jedné mince spotřebuješ 4 ks zlata. Takže na výrobu jedné mince potřebuješ 8 zlaté rudy. Čili z jednoho zlatého dolu můžeš vyrobit akorát 37 mincí... Nepočítám spotřebované uhlí při výrobě zlata...
Patrof .. Při použití bonusů ( na důl, tavírnu i mincovnu) máš 300 zlatých
díky bonusům z dolu dostaneš 600 rudy . v tavírně z toho uděláš 600 cihel a v mincovně 300 zlaťáků ;-)
To furt nevychází :) použitím bonusů zvedneš produkci dílen, 2x,3x, podle toho jakej bonus použiješ. Ale bonus ti přece nesníží množství materiálu na produkci. Jestli se pletu, ať mne někdo opraví :)
:-((( který sou zkušenostní dobrodružství ? podle stránek http://thesettlersonline.wikia.com/wiki/Adventure_Types je to i ztracené lebka .. ále mne ji to nezapočítalo ... někde je v tom asi bordel ( buď ve hře, nebo špatně na settler wiki
jo taky jsem nad tim koumal a nevyresil to :) lepsi jit velekneze malo ztrat a jsou rychli a mas to jisty :)
Takže já také naházel 30 košů, krásně se u toho člověka rozsvítily, ale započetlo jich to jen 8. Pěkně mne to štve a doufám, že to programátoři opravěj.
To furt nevychází :) použitím bonusů zvedneš produkci dílen, 2x,3x, podle toho jakej bonus použiješ. Ale bonus ti přece nesníží množství materiálu na produkci. Jestli se pletu, ať mne někdo opraví :)
vyhází.. když bonus ( sendvič, košík) použiješ na důl budeš mít ve skladu z toho dolu 600 rudy...
tavírna dělá ze 2 rudy 1 cihly .., když použiješ bonus ták je to 2 rudy = 2 cihle
mincovna dělá ze 4 cihel 1 minci ... když použiješ bonus ták je to 4cihle = 2 mince
tákže z 300 dolu uděláš 600 rudy=>600cihel =>300mincí
ohledně košů tak mě vyšly v pohodě všechny tzn 100ks
a nebyl jsem sám komu to vyšlo v cechu všechno, takže za to programátoři nemůžou
nejdříve hledej chybu u sebe a až si budeš jistý že jsi ji neudělal teprve osočuj druhé...
Podle ruského originálu by měl být 9. úkol úrovně 36-45 nakoupit 8 nových dobrodružství.. Zrovna tak u ostatních úrovní se jedná o nákupy dobrodružství, ne o to mít je v zásobě..
Nakoupit u kupce za mapy nebo jakýmkoliv způsobem?
za mapy to snad nebude to by bylo hodne drahy
lebka a tropické slunce spadá do mini-dobrodružství
spíš by mne zajímalo, jestli se započítá dobrodružství i když jdu jen pro LS.
"ohledně košů tak mě vyšly v pohodě všechny tzn 100ks
a nebyl jsem sám komu to vyšlo v cechu všechno, takže za to programátoři nemůžou
nejdříve hledej chybu u sebe a až si budeš jistý že jsi ji neudělal teprve osočuj druhé... "
Bože ty si fakt lama. Tvrdit že to není chyba, protože u tebe nenastala znamená, že evidentně nic nevíš o programování, testování a především o "race conditions".
"spíš by mne zajímalo, jestli se započítá dobrodružství i když jdu jen pro LS. "
Dost dobře nechápu, jak může systém poznat, že jdeš LS - pokud by neporovnával poměr zkušenosti, kteří jednotliví hráči získají, ale to by mi přišlo fakt padlé na hlavu.
spíš jsem si říkal, jestli se to nezapočítá jen tomu, co dobrodružství započal ... ale doufám, že ne. Zkusím uvidím :-)
Me to taky nezapocitalo 83 ze 150 sendvicu, uz sem to nahlasil na podporu. Je tam evidentni chyba u jednoho pritele mi to ted nevim proc nezapocitava, u druheho ano.
Martinus85
23.05.13, 22:58
Taky se mi ty kose nezapocitali a vse jsem udelal standartne.
Voidbringer
23.05.13, 23:20
"spíš jsem si říkal, jestli se to nezapočítá jen tomu, co dobrodružství započal ... ale doufám, že ne. Zkusím uvidím :-)"
Otestováno. Vzal jsem loot slot na seveřany, zabil jednu jednotku a úkol mám splněný - už vyrábím železné meče.
K levelu 36-45 6. úloha Pravidelná armáda - Rekrutujte 200 kavalerie, zaplaťte 8000 mramoru - odměna 80 útržků mapy, 80 mincí
Je to nie rekrutovať ale vlastniť.
SipkovejRuza
24.05.13, 07:43
Me to taky nezapocitalo 83 ze 150 sendvicu, uz sem to nahlasil na podporu. Je tam evidentni chyba u jednoho pritele mi to ted nevim proc nezapocitava, u druheho ano.
Taky se mi ty kose nezapocitali a vse jsem udelal standartne.
Takže já také naházel 30 košů, krásně se u toho člověka rozsvítily, ale započetlo jich to jen 8. Pěkně mne to štve a doufám, že to programátoři opravěj.
Pokud dáváte lidem v cechu, tak ten hráč může být POUZE kolega a ne přítel !
Pozor na to.
pozná se to dost snadno : nemá na liště položku "Odstranit přítele"
Jinak koše se započítávají správně. Testováno ... (a určitě to testoval i výrobce :) ... tyhle typy úkoly nejsou nové)
Pokud by byla chyba v programu (v kódu), tak to nebude šlapat nikomu.
Pokud to nejde jen někomu, tak chyb může být více ... klient - server ... lagy
To že se u přítele rozsvítí neznamená, že si ho dal ty! :)
To že se zapíše do novinek, je zřejmě informace od klienta a ne serveru (viz níže) ... protože se můžeš právě potkat s jiným online hráčem.
---------------
Nezapočítal se mi jeden koš (někdo byl u přítele rychlejší na jedné budově, v novinkách se tvářil jako přidaný !), po refresh se vrátil do nabídky a pak se normálně zapsal!
Položeno 4 x 25 košů (6 různých členů cechu i mimo cech) a 100/100 :)
Je to bug. Člen cechu a přítel je to samé pro tydle úlohy.
Chyba ve hře je v tom, že pokud příjemce bonusů není u sebe na ostrově, tak se bonusy do úkolu nezapočítaji. Může být např. zrovna u vás házet na oplátku a nebo může být na dobrodružství. Offline lidem házet jde v pořádku.
PS: že se u přítele něco rozsvítí 100% znamená, že má buff od tebe, protože jeho ostrov se ti během návštěvy nerefreshuje kromě tvých akcí. Pokud tam ale bonus nekdo da driv, akce se vrati a kosik taky.
SipkovejRuza
24.05.13, 09:05
Je to bug. Člen cechu a přítel je to samé pro tydle úlohy.
Chyba ve hře je v tom, že pokud příjemce bonusů není u sebe na ostrově, tak se bonusy do úkolu nezapočítaji. Může být např. zrovna u vás házet na oplátku a nebo může být na dobrodružství. Offline lidem házet jde v pořádku.
PS: že se u přítele něco rozsvítí 100% znamená, že má buff od tebe, protože jeho ostrov se ti během návštěvy nerefreshuje kromě tvých akcí. Pokud tam ale bonus nekdo da driv, akce se vrati a kosik taky.
To podle mne a testů není pravda !, ale nejsem vývojář ... je to jen názor :)
... včera jsem dával bonus (koše na úkol) příteli co byl určitě u mne (výměna 1:1) a započítalo se - bonus i úkol !
Ano, klient to vyhodnotí jako bonus od tebe, ale pak to systém (server) vrátí.
Martinus85
24.05.13, 09:09
Pokud dáváte lidem v cechu, tak ten hráč může být POUZE kolega a ne přítel !
Pozor na to.
pozná se to dost snadno : nemá na liště položku "Odstranit přítele"
Jinak koše se započítávají správně. Testováno ... (a určitě to testoval i výrobce :) ... tyhle typy úkoly nejsou nové)
Pokud by byla chyba v programu (v kódu), tak to nebude šlapat nikomu.
Pokud to nejde jen někomu, tak chyb může být více ... klient - server ... lagy
To že se u přítele rozsvítí neznamená, že si ho dal ty! :)
To že se zapíše do novinek, je zřejmě informace od klienta a ne serveru (viz níže) ... protože se můžeš právě potkat s jiným online hráčem.
---------------
Nezapočítal se mi jeden koš (někdo byl u přítele rychlejší na jedné budově, v novinkách se tvářil jako přidaný !), po refresh se vrátil do nabídky a pak se normálně zapsal!
Položeno 4 x 25 košů (6 různých členů cechu i mimo cech) a 100/100 :)
To je nesmysl. Mam toho cloveka jak na liste cechu tak na liste pritel a z pratel ho muzu normalne odstranit. Takze ano jedna se bug.
Nemam v přátelích nikoho a lidi z cechu si o mě dělají tydle úkoly pravidelně a úspěšně. Jediné, kdy to nefunguje je, když jsem pryč z mého ostrova - může to být třeba jen čas načítání mapy ale definitivně je problém v tom, že nejsi doma.
Edit: všimni si, že občas, když nejsi doma a dostaneš buffy, hra ti nepošle klasický email(spam) o příteli, který ti je dal nebo třeba dostaneš daleko víc buffů než emailů, to si myslim je případ, kdy se nezapočítaji ani do úlohy.
Edit2: Může to být i tak, že když člověk odejde až potom, co jsi k němu přišel tak se to už započítá to by vysvětlilo že to často funguje. Testovat to znova nebudu hlásil jsem ten bug v prosinci a máme konec května a bug je tu stále.
SipkovejRuza
24.05.13, 09:38
Nemam v přátelích nikoho a lidi z cechu si o mě dělají tydle úkoly pravidelně a úspěšně. Jediné, kdy to nefunguje je, když jsem pryč z mého ostrova - může to být třeba jen čas načítání mapy ale definitivně je problém v tom, že nejsi doma.
Edit: všimni si, že občas, když nejsi doma a dostaneš buffy, hra ti nepošle klasický email(spam) o příteli, který ti je dal nebo třeba dostaneš daleko víc buffů než emailů, to si myslim je případ, kdy se nezapočítaji ani do úlohy.
Edit2: Může to být i tak, že když člověk odejde až potom, co jsi k němu přišel tak se to už započítá to by vysvětlilo že to často funguje. Testovat to znova nebudu hlásil jsem ten bug v prosinci a máme konec května a bug je tu stále.
Myslím, že minimálně mne máš v přátelích :) ... nebo už ne :(
Nikdy jsem nic takové nepozoroval - ohledně nesplnění úkolu.
A dost často (hodně přátel) plním úkoly s bonusem na oplátku - jsme u sebe nebo k sobě/od sebe cestujeme a vždy se úkol splnil.
Ten rozdíl kolega v cechu a přítel je také jen pozorování .. není ověřené, ale odpovídalo by to.
Pokud někdo hodí 20 košů jednomu a 20 košů druhému a započítá se jen 20 ... apod
Ano zprávy chodí chaoticky ... asi jak to stíhá server :) :D
Přijdou i při delší neaktivitě nebo při otevření modálního okna (pošta, obchodní okno, ekopřehled) nebo když se resetuje chat ...
To je nesmysl. Mam toho cloveka jak na liste cechu tak na liste pritel a z pratel ho muzu normalne odstranit. Takze ano jedna se bug.
no tak to pro tebe neplatí ... napsal jsem, že pokud u kolegy nemáš "Odstranit přítele"
K levelu 36-45 6. úloha Pravidelná armáda - Rekrutujte 200 kavalerie, zaplaťte 8000 mramoru - odměna 80 útržků mapy, 80 mincí
Je to nie rekrutovať ale vlastniť.
Zadání přímo zní "Mějte 200 kavalerie" - prosím opravit v seznamu úkolů v první příspěvku.
Já jsem těch 30 košů házel u někoho, kdo vůbec není v cechu, takže tvrzení, že házet se má jen "přátelům" asi taky neobstojí. Ale upřímně řečeno, pokud by úkol byl býval zadán "na budovy přátel, nikoli člené cechu, kteří nejsou vaši přátelé", pak bych považoval za slušné na to v zadání úkolu upozornit. Protože doposud se to tak vždycky chovalo - použijte 1 koš na budovy přátel - že normálně to bralo i lidi z cechu.
Tak opět sem se seknul na náhodě jako při minulém úkolu (4větry) nevím kterej pitomec to vymejšlí to mi můžou chodit celejch 14 dní a danou surovinu nepřinést :(
Tak opět sem se seknul na náhodě jako při minulém úkolu (4větry) nevím kterej pitomec to vymejšlí to mi můžou chodit celejch 14 dní a danou surovinu nepřinést :(
Njn, sem na tom stejně. Dřív pacholíci nosili všechno kromě žuly a teď samá žula a zlato, ale dřevo nikde.
Úkoly 5. původně zněly: použijte 150 bonusů na budovy přátel.
Kdy nastala změna, že máme bonusy obdržet a ne použít?
Úkoly 5. původně zněly: použijte 150 bonusů na budovy přátel.
Kdy nastala změna, že máme bonusy obdržet a ne použít?
Chyba v překladu bych řekl
100x koš irmy je možno dát i na člověka co není v přatelích ale musí byt buď offline nebo u sebe doma. Pokud je u někoho nebo na dobrodružství nemusí se to započitat.
Vyzkoušeno z vlastní zkušenosti cca u 7 lidi.
KnizaPeter
25.05.13, 12:41
Bod 8.Královské přisvojení - Získejte alespoň 230 osadníků, Mějte armádu s více než 1000 jednotek - odměna 300 železné rudy
Ludia z chleba nefungujú - stačí mať armádu akúkolvek väčšiu ako 1000 .
:-D
Bod 8.Královské přisvojení - Získejte alespoň 230 osadníků, Mějte armádu s více než 1000 jednotek - odměna 300 železné rudy
Ludia z chleba nefungujú - stačí mať armádu akúkolvek väčšiu ako 1000 .
:-D
jj,taky mi to ukazuje,že stačí mít víc jak 1000 jednotek a těch 230 osadníků samozdřejmě nejde vyrobit...jak jinak :)
Nevíte někdo, zda se započítají Experimenty když se začnou hrát dříve, než naskočí úkol? Dokončí se po naskočení úkolu. V zadání zní...Dokončete úkol Experimenty.
Dobrodružství můžeš začít dřív prostě ho jen musíš dokončit (dostat odměnu).
Stačí vlastnit - rovnou se mi započetly jak úkol naskočil.
smazán obsah - neslušné zprávy
MOD_Leonell
Je to rovnaké ako v úlohe 8, nakopiť 1000 koní je mať najmenej 1000 koní a nie nakúpiť. V tom prípade by bolo kupiť 8 dobrodružstiev a nie nakopiť.
Voidbringer
25.05.13, 21:28
"5 dobrodružství" stačí vlastnit - vyzkoušeno, pro ostatní úrovně předpokládám, že to bude stejné.
"5 dobrodružství" stačí vlastnit - vyzkoušeno, pro ostatní úrovně předpokládám, že to bude stejné.
Supr, pohodička - mám jich cirka 40 (s velikonočníma 50)
Výlet do tropů - dokončete dobrodružství " tropické slunce " . Koupit se nedá a nedostal jsem ho. Poradí mi někdo co s tím? Děkuji Všem za rady které poskytnou. S pozdravem Petr.
Souhlas,odměny za skoro nemožné úkoly jsou naprosto neadekvátní
Experience Adventures
The Dark Priests
Horseback
Witch of the Swamp
Traitors
Stealing from the Rich
The Nords
Sons of the Veld
Gunpowder
Surprise Attack
Resource Adventures
The Island of the Pirates
Outlaws
Victor the Vicious
Bandit Nest
Wild Mary
Epic Adventures
The Black Knights
The Dark Brotherhood
Secluded Experiments
Roaring Bull
Follow-up Adventures
Old Friends
Motherly Love
Zdroj: What-is-epic-and-resource-adventure (http://forum.thesettlersonline.com/threads/20986-what-is-epic-and-resource-adventure)
POZOR!! na nasem serveru je u KUPCE psano u Viktora, ze je "za zkušenostmi" není to pravda, je to opravdu "za surovinami" odzkouseno v Ukolu, tusim na lvlu 46, Zažijte 2 Surovinová Dobrda :) ale pokud uz tu Adv máte v báglu a rozkliknete si ji, píše to spravne ... kdyz uz jsem tu, tak poté budou tzv Následná ... jsou to ty,co padaj na jinych Adventurach, takze Staří prátelé a Mateřská láska.. gl
Skoro nemožné úkoly? Už jsem mohl mít hotovo, kdyby kolega, se kterým jsem šel Syny Veldtu byl býval ochotný obětovat jeden plán výcviku.
Adrianna73
26.05.13, 19:39
Tak to ti asi nejdou dost dobře počty: na výrobu jednoho zlata spotřebuješ 2x zlatou rudu, na výrobu jedné mince spotřebuješ 4 ks zlata. Takže na výrobu jedné mince potřebuješ 8 zlaté rudy. Čili z jednoho zlatého dolu můžeš vyrobit akorát 37 mincí... Nepočítám spotřebované uhlí při výrobě zlata...
Njn matematika je problém pro některé...
Zkus si aspoň jednou spustit celý řetězec výroby mincí a potom někoho můžeš soudit!!!
Stačí mít Dvojku důl, tavírnu a mincovnu a uvidíš krááááásný věci a nezapomeň na bonusy :-)
Měj se.
Je mozne hrat Syny veldetu ve 2?? Zapocita se to obema nebo jen jednomu nebo jak to je? Vi to nekdo, tady jsem se to zatim nedocetl. Dekuji
v 9.úkolu stačí mít těch 8 dobrodružství,nemusí se kupovat
JakubR2013
27.05.13, 11:39
Dobre a muzes sem napsat, ktere to je ve 35L. Je to carodejnice z mocalu, konsky hrbet nebo jeste neco vetsiho. Mel jsem ztracenou lebku ta dava expe taky a neprosla me na tento kol. Jakub
hellwestik
27.05.13, 14:02
ja jsem delal bohatym brat a pak kvuli dalsimu ukolu jsem je delal znova
apropo u devatych ukolu je to vlastnit x dobrodruzstvi
Dobre a muzes sem napsat, ktere to je ve 35L. Je to carodejnice z mocalu, konsky hrbet nebo jeste neco vetsiho. Mel jsem ztracenou lebku ta dava expe taky a neprosla me na tento kol. Jakub
http://forum.thesettlersonline.cz/threads/959-Krize-Padl%C3%A1-arm%C3%A1da-seznam-%C3%BAkol%C5%AF?p=5621&viewfull=1#post5621
Co si prostě projít tohle vlákno?
Jinak hlásím, že jsem právě dokončil krizový úkol.
Dobrodružství stačí vlastnit. (nemusí se kupovat) a už by to konečně mohl někdo v tom prvním příspěvku opravit...
A nejlepší byl konec: dohrajte 4 dobrodružství... jedna ML, jedna LS ML a 2x lovení velikonočních vajíček, protože už se mi nechtělo čekat :-)
Hlásim taky hotovo. Škoda že jsem útol začínal na 35 lvl, žula by se hodila víc než ocel :-)
buď rád, Synové Veldtu nejsou vůbec lehké dobrodružství - imho rozumně hratelné až od 41. levelu, přičemž to chce ideálně dva veterány (nebo jednoho + zkušenýho). Armádu to chce mít aspoň 2500 jednotek. Spousta bloků, když nevyjdou, tak kruté ztráty ...
buď rád, Synové Veldtu nejsou vůbec lehké dobrodružství - imho rozumně hratelné až od 41. levelu, přičemž to chce ideálně dva veterány (nebo jednoho + zkušenýho). Armádu to chce mít aspoň 2500 jednotek. Spousta bloků, když nevyjdou, tak kruté ztráty ...
jde to i s obyč generály a ztráty jsou podobné,stačí používat simulátor a vědět co a jak blokovat
s obyč generály jsou bloky úplně jiné. Mnohem snazší - ale za cenu větších ztrát.
s obyč generály jsou bloky úplně jiné. Mnohem snazší - ale za cenu větších ztrát.
nemusí být větší ztráty pokud těch táborů blokuješ najednou víc a posíláš tam generály ve dvou vlnách
a co se týče Veldtů tak tam útočíš ve dvou vlnách na dost hlavních táborů
Jde to i hrubou silou bez bloků... tak jsem svojí půlku řešil já a nelituju toho...
Syny veldetu jsem "už" jel na 38lvl a sám, sice byly ztráty okolo 1500 rekrutů a 220 koní (s veteránem a 3 obyč. generálové), ale nejsou tak strašní :D nyní v úkolu, kdy už mám i elitní vojáky se dostávám k hranici 1400 rekrutů, kdybych měl 6 generálů, tak se to dá stlačit i pod 1300 rekrutů, takže v tom nevidím vůbec žádný problém ... ;) Tyhle krizové úkoly celkem se mi zdají hodně jednoduché, protože hlavně čekám, než se něco vyrobí, spíše prověří ekonomiku hráčů :D
hellwestik
29.05.13, 17:47
a já už mám krizový úkoly splněny ;) :o
a co znamená prosím "Dokončete tento počet dobrodružství zkušeností: 2"?? dokončil jsem jedno dobrodružství a nic mi tam nepřibylo ... děkuji za radu
ex_MOD_Leonell
29.05.13, 22:13
a co znamená prosím "Dokončete tento počet dobrodružství zkušeností: 2"?? dokončil jsem jedno dobrodružství a nic mi tam nepřibylo ... děkuji za radu
máš to na první stránce tohodle postu :( ... trošku hledání neuškodí
Úroveň 36-45 jel jste už někdo desátý úkol? Ty 4 dobr musí být každé jiné nebo můžete sject třeba 4x čarodky?
SipkovejRuza
30.05.13, 08:22
Úroveň 36-45 jel jste už někdo desátý úkol? Ty 4 dobr musí být každé jiné nebo můžete sject třeba 4x čarodky?
můžeš i 4 velikonoční
přečti si úkol ... není tam nic o typu nebo názvu - jen 4 adv. a dodělat, klidně i LS
máš to na první stránce tohodle postu :( ... trošku hledání neuškodí
díky ...
Tak nechápů, že musím vyrábět 230 osadníků a dávat výrobu po jednom????? To napadlo, kterýho chytráka??? Tak to můžou rovnou napsat a ne že jich vyrobím 300 a započte se mě jich 12:((((
takže zas špatný překlad:((( To je takový problém napsat: čekej, až se ti vyrobí 230 osadníků.
ex_MOD_Leonell
02.06.13, 18:57
takže zas špatný překlad:((( To je takový problém napsat: čekej, až se ti vyrobí 230 osadníků.
pokud se mají vyrobit v zásobárně tak je jiný text ... tohle je prostě úkol na prostý přírustek 1 za 15 minut bez bonusu nebo 1 za 7:30 s lektvarem či 1 za 90 sec se sýr.sendvičem
Jelikož byla krize zažehnána, dovolím si toto téma z mé strany uzavřít. Chtěl bych poděkovat všem, kdo mě upozornili na chyby v překladu. Jestli chcete diskutovat o úkolech, tak zcela kuloárně, mojí další aktivitu zde nečekejte (alespoň ne příliš často). Ravise
Jelikož byla krize zažehnána, dovolím si toto téma z mé strany uzavřít. Chtěl bych poděkovat všem, kdo mě upozornili na chyby v překladu. Jestli chcete diskutovat o úkolech, tak zcela kuloárně, mojí další aktivitu zde nečekejte (alespoň ne příliš často). Ravise
jak smutné....budeš nám všem moc chybět :-(
MOD_Gryphem
19.06.13, 09:35
Vlákno bylo uzavřeno.