View Full Version : Co by se mohlo udělat lépe
Sem pište s čím mají lidi často problémy nebo špatně chápou.
Často je úkol odívej se do nápovědy a takové tlačítko neexistuje. Tak navrhuji aby bylo jasně napsáno že pod avatarem je ozubené kolečko kde je archív a to je ta nápověda.
Nemožnost odstranit úkoly co nemohu splnit. U mne je to úkol "Výroba kamenů". Dostal jsem ho v rámci aktualizace, ale vzhledem k tomu, že je určen pro 5-15 level a já již byl na 18 lvl. Tak se mi neodemkne a já ho nemohu splnit, ale ani odstranit. Tak buď abych ho mohl dát pryč, či sám zmizel, ale třeba s hláškou už jsi na to moc dobrej na takovou prkotinu :)
Chat
pridat zalozku Trade, vsechny obchody vyhnat z Globalu
Ukoly
odstranit bugy z prechodu, kdy se nektery ukoly podarilo prelevelovat a nejdou splnit kvuli maximalnimu levelu (ten by se klidne mel odstranit)
zlepsit popis cinnosti pro odevzdavaci ukoly - to jest popsat kde se plati (v ukolu)
zlepsit popis/preklad nejakych ukolu - "nejmene 0/12h" na "kladnou (vetsi nez 0/12h)" , vybrat lesnika z ... - lepsi popis kde hledat (tj kde v ekonomickem prehledu)
Rozhrani
lepe zvyraznit kde je napoveda, resp "archiv" zmenit na "napoveda" a pro hrace s malym levelem (do 15?) znemoznit zmenseni nastaveni (tj vsechny polozky budou viditelne vcetne napovedy)
DorianGray
29.11.12, 18:59
Co udělat lépe ?
Odstranit všudypřítomné patníky z vody a pevniny ( po dobytí zemí ) jen to celkový vzhled osady hyzdí.
Nehyzdí k Settlers to patří.....Je pravda,že v offikách se posouvali,ale proč vše kopírovat.Navíc nováčci by pak měli v sektorech chaos.
DorianGray
30.11.12, 19:50
A tobě nevadí patníky trčící z vody a skrz budovy ? A proč chaos ? Po dobytí prostě zmizí hráč už potom co je sektor jeho nepotřebuje vědět kde se kdysi rozkládal ne ?
Změnit některé druhotné úkoly. Např. hlavní úkol najít dvě naleziště kamení. Po nějaké době se otevře úkol najít další. Ale já už měl nalezné 4. Jediné štěstí, že tam je ještě páté naleziště. Změnit úkol např. na: "Mít alespoň tři naleziště kamení" (když hlavní quest je mít dvě).
Dobrý večer, docela bych ocenil a myslím si že ostatní také, kdyby Osadníci se mohli dělat rychleji, rozhodně by nám to pomohlo ve hraní téhle skvělé hry. Děkuji a doufám, že se tak stane :)
Generál by mohl jezdit o něco rychleji, jede přece na koni a ní na oslíkovi :-D, podle té rychlosti co koukáme všichni :-D
úkol kavalerie či milice by měl být přepsán do srozumitelnějšího znění ... to jest ne vycvičte daný počet vojáků, ale vlastněte daný počet vojáků ... jelikož pokud je finální číslo např 15kusů a já vycvičím nejdříve např 10kusů a pak teprve zbylých 5 a mezi tím o těch dřívějších 10 přijdu v boji tak se to v úkolů počítá jako bych je nikdy nevycvičil ... tudíš trochu matoucí ...
Zdravím, mám problém :-) Zasekl jsem se na lvl 15, do 16 mi chybí tři hvězdy a všechny úkoly mám splněny, pro další plnění musím být na lvl 17 a výše, žádná hvězdička na obzoru. ekonomiku rozvíjet nemohu, limit 60 osadníků mám naplněn a šlechtické sídlo postavit nemohu. zkusil jsem dopoledne přes mastercard nakoupit nějaké drahokamy, abych si licenci na sídlo koupil, platba proběhla, ale gems mi nepřibyly, na chvilku se tam mihla chyba spojení či co....
jak mám postoupit dál? díky za pomocnou radu
Pít
trochu bych to přiblížil reálu, hlavně v těžbě nerostů a vody, hlavně voda, doma přece taky nekopeš studnu každej měsíc, prostě buď ji máš a nebo nemáš :-)
u nerostů bych rozhodně zvětšil kapacitu ... mít např. lom jen se 700 jednotkama suroviny je opravdu tristní :-( zvlášť pokud se jedná o základní stavební materiál, hora neubývá ale lom je prázdný, tak to opravdu naštve ... :-( podobně i pole, když mám na farmě zaměstnané lidi, jak mi sakra může dojít pole do fáze, že ho musím znova postavit ??? nevím zda je lpění na původních Settlerech tak zásadní pro zlepšení hry, zda by nebylo lepší trochu víc reálnosti a také i hratelnosti ....
starý vlk....a settleři na síti
No.... vzpomenuli-si na settleryII na disketách a logování dle piktogramů v manuálu, tak nám doba pokročila ;-)
Nicméně, co jsem na settlerech vždycky oceňoval, byla možnost řídit podle okamžité potřeby výrobu.... čili např. nastavit dřevo dřevo tak, že půjde ze 60% do pily (prkna), ze 30% na huhlí a z 10% na nářadí.... a druhý den to změnit.
Jinak bugy jsou kupodivu ne až tak časté......jako jinde ;-)
Přehlednost nápovědy pro nováčky nic moc...... třeba jak pozvat přítele jsem zjistil asi po 2 dnech ;-)...ale to nemusí být hrou :-P
W.
SipkovejRuza
12.12.12, 19:05
produkční budovy - je to trochu cenově nevyvážené (PzTD/M/N):
šlechtická rezidence (105/35/0) - místo pro šlechtu a tak levné (jen pro srovnání) ... to spíš vypadá na činžák
lovcova chata (500/300/200) - proč ten luxus pro trapera?? navíc z tvrdého dřeva ... normálně chatu zbouchali z klád nebo spali pod širákem :)
řezník (500/400/400) - bourá maso a dělá salám v luxusnějším sídle než šlechta :)
železárny (300/300/250) - a to je těžký provoz
důl na železnou rudu a mramor ? tam by měl být pořádný kámen
proč se tak moc liší dřevorubec na borovice a na tvrdé dřevo ... to nění o kousek, ale řádově ... včetně vylepšení
kdo ty ceny ladil? :) ... nebo to má nějakou historii ... neznám předchozí díly hry
studny ... jak se dá vyčerpat studna ... za celý život se mi to nepovedlo, krom velmi dlouhého léta na pár dní, ale pak zas fungovala; čím víc do studny zainvestuju, tím rychleji se vyčerpá a stavím další?
to už spíš pochopím "vyčerpání" pole ... když farmář jen sklízí a nestará se o pole (ze zrní by šlo udělat náplň, podobně jako krmení rybám)
----
2Wizzy3CZE: generál jo, ale co ta armáda za ním :) ... to odpovídá reálu
---
k úkolu milice - je to opravdu blbě napsané "měj 50 milicionářů" a ne "vytvoř ..."
... ale jinak je to povedená hra ... až na to místo :)
----------- doplnění ----------
otáčení budov ... proč je vchod vždy z mého pohledu (zepředu) ... a pokud to nejde, tak ať panáček může jít nejkratší cestou a ne obcházet jak trol - prostě to otočit vždy na sklad !
Stížnosti je potřeba směrovat na herní podporu, tady v komunitě opravdu nikdo nemůže podobné problémy řešit.
Nazdar všem, než si začnu stěžovat, jako většina tady :) tak chci říct že mne hra pohltila a už nějaký ten týden jsem jí propadl. O to víc bolí když člověk vybuduje výrobní řetězec na zlato aby potom zjistil že náklady na výrobu jedné mince jsou DOSTI přemrštěné (37mra,37tvrd,40nář a to počítám jen náklady na důl...) zajímalo by mne jakým způsobem vznikají výrobní řetězce(popř ceny dolů) a jestli jsou důsledkem nějaké širší diskuze? ... a jestli je prostor pro nápravu popř vyvážení...
výrobní řetězec který se nevyplatí ve hře nemusí ani být? :)
SipkovejRuza
15.12.12, 15:32
to máš u více věcí:
upgrade šlechtické rezidence je dražší než nová (krom st.povolení) a přidá jen 10 populace
Ceny se mění v závislosti na nabídce a poptávce. Za poslední cca 2 týdny cena zlata stoupla na více jak dvojnásobek. Jestli sis postavil budovy na zlato, tak nezoufej, zapauzuj je a za pár měsíců(?) je využiješ. ( permanentně nabuffovaná produkce zlata je samozřejmostí)
O stavebních povoleních a upgradech ta hra je :) Kdyby nebyly povolení omezený, stačí mapu pokrýt levnýma lvl 1 budovama a hned dosáhneš jakési ideální maximální produkce. Takhle musíš všemožně sbírat drahý materiál na upgrady budov a zlepšení produkce.
no mě by spíše zajímalo jaký smysl má takový výrobní řetězec když je několikanásobně výhodnější mince kupovat? potom tam ty budovy ani nemusí být v té nabídce? já si nechci jen stěžovat ale chtěl bych aby se na to tvůrci podívali i z druhé strany a vybalancovali to a nebo mi teda vysvětlili co mi uniká? :)
no to jsem samozřejmně pochopil ale kurz jedna mince za 100 mramoru a budu pořád šul nul mi přijde utopická i když počkám ? :)
SipkovejRuza
15.12.12, 19:18
no mě by spíše zajímalo jaký smysl má takový výrobní řetězec když je několikanásobně výhodnější mince kupovat? potom tam ty budovy ani nemusí být v té nabídce? já si nechci jen stěžovat ale chtěl bych aby se na to tvůrci podívali i z druhé strany a vybalancovali to a nebo mi teda vysvětlili co mi uniká? :)
někdo ty mince musí produkovat ... systém jich zas tolik nerozdá na pokladech nebo jo?
některé ceny jsou úplně mimo ... požadavek za slunce 25 mincí když je za jednu rybu normálně je buď někoho farma nebo lama
a samozřejmě je to i obchodu za reálné penízky ... to firmu živí, free hráči ne ;)
takže trpělivě sbírat a hrát si a nebo utrácet či nehrát vůbec :)
nikdo tě nenutí stavět všechny budovy
.ceny v obchodu si děláme sami a záleží na tobě jestli to koupíš-
tak dik za odpovědi, jsem tedy zvědavý jestli se výroba vyplatí, budu čekat na kurz 1 mince za 150mramoru. snad se toho dožiju :)
jen takova technicka, vychazi levneji mince generovat pres zasobarnu kde to vychazi 100napoju za 1minci ...
xxtradamxx
28.12.12, 18:44
jo no :] takovy šnetrix
ahoj,nektere bonusy nejde odstranit z nabidky,to samy ukoly ktery jsem neudelal nejdou odstranit,hranicni kameny zustavaji po zabrani uzemi.uplne to herne a esteticky vzcelku povedenou prohl hru kazi
odstranit spam protekci v cechovnim chatu
Dobry vecer, mozna uz to tu nekde bylo, ale zmatlo me, ze kdyz mi nesli prendat novi osadnici do skladiste, psalo mi to, at ho vylepsim... stalo to dost penez, aby se pak ukazalo, ze to zvysilo skladovou kapacitu vsemu, krom osadniku... pak mi teprve doslo, ze na to jsou rezidence, ale bylo matouci, ze to tam primo psalo "nelze pridat dalsi osadniky do skladu, zlepsete/zvyste jeho kapacitu"...
Zprávy
Pokud přijde nová zpráva, mohla by být ikona s obálkou nějak "podsvícená". Kolikrát si nevšimnu oznamovací bubliny.
A do zpráv by mohly chodit i výsledky pátrání od geologa - že našel a co.
meneni jejich aktualni seznam a moznost stahnout
jiricek1977
18.01.13, 23:23
Zde něco málo co by se mohlo vylepšit ku prospěchu hry,1: při použití bonusu na jakoukoliv budovu by mohl být vidět zbývající čas, 2. vojáci při přežití bitvy by mohli získávat hodnosti popřípadě i zkušenosti, 3. je to ostrov kde je loďstvo, přístav-objevování nových světů, nových surovin
moznost stornovani bonusu budovy a nahrazeni novym nez jde spat
Ahoj myslim si že by se při obchodovani /pri výběru z nabídky/mohli zobrazovat aktualni stavy skladu :D je milé že vím jestli si tuto nabídku mohu dovolit , ale nevím kolik je momentalně na stavu . :D
SipkovejRuza
22.01.13, 08:54
.. nových surovin
ty už máš všechny suroviny ve hře? gratuluju
sice je loďstvo v jedné z upoutávek, ale to by bylo daleko náročnější ...
SipkovejRuza
22.01.13, 08:55
Ahoj myslim si že by se při obchodovani /pri výběru z nabídky/mohli zobrazovat aktualni stavy skladu :D je milé že vím jestli si tuto nabídku mohu dovolit , ale nevím kolik je momentalně na stavu . :D
můžeš mít vedle trhu otevřený i sklad ... stačí trh přišpendlit
Ahoj proč nejde v obchodě jednuduše napsat čislo místo toho posouvání myslí při zadávani treba chci dát 1000ks mramuru a to posunutí mě da na 1040 a pak musim mačkat myš jak blazen
Zrovna v obchodě to číslo napsat jde :)
mam jen maly notebok z rozlisenim 1024x600 a v tomto rozliseni opravdu nejde nic prodat nemohlo by se dat aspon posunout to okno vys abych tu nabidku mohl potvrdit..???????
když už.. vlastne vsechny okna by mnely jit posunout...jedny se objevuji moc nahore jiny zas dole..
SipkovejRuza
23.01.13, 06:52
mam jen maly notebok z rozlisenim 1024x600 a v tomto rozliseni opravdu nejde nic prodat nemohlo by se dat aspon posunout to okno vys, abych tu nabidku mohl potvrdit..
trh jde posouvat - pokud ho chytneš za horní lištu a jde i přišpendlit
F11 - plná obrazovka (IE) .. ve firefoxu v zobrazení
skrýt lištu přátel ... také něco přidá
externí monitor
jj dik to vsechno vím nejsem idiot.. mluvim o okne z nazvem měnit ktere rozhodne posunout nejde.
SipkovejRuza
26.01.13, 08:29
jj dik to vsechno vím nejsem idiot.. mluvim o okne z nazvem měnit ktere rozhodne posunout nejde.
tak napiš MĚNIT A NE PRODAT :) ... pak bys nedostal tuhle radu o trhu
pokud se ti nevejde malé okno "měnit", tak se ti nevejdou ani další okna ... to ti nevadí?
další rada, kterou asi víš ... skryj si lištu Windows, získáš další proužek :)
Ostatní okna se zobrazují poměrně nahoře, nebo jdou posouvat. To okno, kde se vybírá zboží, posouvat nejde a na malé obrazovce vyskakuje docela nízko
Ahojka ,tak jsem se propracoval konečně až k tomu, že jsem postavil za draho mincovnu zlatých mincí. Jaké však bylo moje rozčarování a myslím ,že nejsem sám, když ze 4 zlatých cihliček vyprodukuje pouhou 1 minci. Myslím ,že by se slušelo dát tam nejméně v poměru 1:1, nejlépe z jedné cihličky 10 mincí :-).
Ono jde spíš o to, jak pracuješ se zlatou výrobou. Tvá myšlenka je nedomyšlená a je jasné, že nevíš jak se věci mají.
Myslím, že mincovna, potažmo zlatá výroba funguje velmi dobře. Problém je spíš v tom, že většina lidí nechápe jak se zlatem pracovat.
Pokud nepoužíváš žádný boost, tak z jednoho zlatého dolu, vyrobíš 37,5 zlaté mince.
Pokud používáš 2x boost, tak už je to 300 mincí.
Pokud používáš 3x boost, na celý řetěz, tak je to přes 1012,5 mince.
Tvá myšlenka by způsobila to, že bys 1 dolu dokázal vyrobit 13500 mincí. Jistě chápeš, kam by to vedlo.
MOD_Gryphem
28.01.13, 11:31
Ahojka ,tak jsem se propracoval konečně až k tomu, že jsem postavil za draho mincovnu zlatých mincí. Jaké však bylo moje rozčarování a myslím ,že nejsem sám, když ze 4 zlatých cihliček vyprodukuje pouhou 1 minci. Myslím ,že by se slušelo dát tam nejméně v poměru 1:1, nejlépe z jedné cihličky 10 mincí :-).
Lidi si začnou vážit mincí až když se dopracují ke stavbě mincovny :). Až to udělá víc lidí, budou ceny na tradu o hodně nižší => není třeba měnit.
Cech Obchod
Nebylo by možné v Cech obchodu nakoupit za Cechovní mince lepšího Průzkumníka nebo Generála
Bonusy
Bylo by možné bonusy dát dva za sebe, druhý jako čekající? Nebo ten končící zrušit? Děkuji
Zdravím. Mohlo by být u ikon přátel poznat, u kterého je cechu, pokud je někde členem.
Ono jde spíš o to, jak pracuješ se zlatou výrobou. Tvá myšlenka je nedomyšlená a je jasné, že nevíš jak se věci mají.
Myslím, že mincovna, potažmo zlatá výroba funguje velmi dobře. Problém je spíš v tom, že většina lidí nechápe jak se zlatem pracovat.
Pokud nepoužíváš žádný boost, tak z jednoho zlatého dolu, vyrobíš 37,5 zlaté mince.
Pokud používáš 2x boost, tak už je to 300 mincí.
Pokud používáš 3x boost, na celý řetěz, tak je to přes 1012,5 mince.
Tvá myšlenka by způsobila to, že bys 1 dolu dokázal vyrobit 13500 mincí. Jistě chápeš, kam by to vedlo.
neviem ci je to dobre ale mne nesedi co si napisal:
"Pokud používáš 2x boost, tak už je to 300 mincí." tak to je 37,5 x 2 je to 75 minci nie 300?
"Pokud používáš 3x boost, na celý řetěz, tak je to přes 1012,5 mince." tak to je 112,5 minci nie 1012?
Pokud použiješ 2x boost, je to 37,5 x 2 x 2 x 2
2x na důl = 600 zlaté rudy
2x na výrobce zlata = 600 zlatých cihel
2x na mincovnu = 300 mincí
Myslím, že by všichni ocenili, kdyby se při upgradu budovy dalo na ni kliknout a objevil se vpravo nahoře zbývající čas, tak jak tomu bývá při použití bonusu. Kdo to má furt přepočítávat přes ty procenta a dobu levelování...
Cech Obchod
Nebylo by možné v Cech obchodu nakoupit za Cechovní mince lepšího Průzkumníka nebo Generála
Souhlas to by bylo super, celkově nabídka za cechovní mince je velice slabá
Ahoj mel bych navrh na prodlouzeni doby trvani kosiku ze 6 hodin na 8,pokud vam ho nahodi pritel,bylo by to 12 hodin,takze by pri rannim a vecernim nahozu byl pokryty cely den.
SipkovejRuza
08.02.13, 16:58
Myslím, že by všichni ocenili, kdyby se při upgradu budovy dalo na ni kliknout a objevil se vpravo nahoře zbývající čas, tak jak tomu bývá při použití bonusu. Kdo to má furt přepočítávat přes ty procenta a dobu levelování...
škoda, že tu nápady nejdou hodnotit ... tohle je dobrý nápad!
ten čas je lepší než procento :), které se stejně skrývá za stromem :) ... prostě v kartě budovy mít čas
Proč když dám do placu nabídku na prodej, tak mi to při realizaci samo přidá nové zboží do skladu, ale když udělám nabídku příteli, tak po jeho schválení ještě musím odklepnout výměnu? Takhle mi visí zboží v poště, a řemeslníci se flákají...
Mélo by to být stejné jako v obchodě.
Ahoj pokut to vůbec někdo čte a může předat dál programátorům
Ahoj nemohlo by být v Cechu nějaký mód dovolený pro studující, pracující na služebkách, nemocné, atd. aby neblokovali po dobu jejich nepřítomnosti ostatní hráče?
Ahoj pokut to vůbec někdo čte a může předat dál programátorům
Ahoj nemohlo by být v Cechu nějaký mód dovolený pro studující, pracující na služebkách, nemocné, atd. aby neblokovali po dobu jejich nepřítomnosti ostatní hráče?
Pokud je mi známo tak pokud je někdo více jak 24h neaktivní nedostane cechovní úkol a nepočítá se do počtu nutných pro velký cechovní úkol.
Jedná se o to pokud se cech aktivuje třeba 66 z 90 a poté nějací členové vypadnou cca 30 nezůstane to viset?
Zdravím vespolek .
Tato hra se mi zdá trochu nedořešená a strašně drahá na peněženky hráčů . Je tu skoro úplná nemožnost tuto hru hrát jen zdarma protože za pár dnů zjistíte že nemůžete nic vylepšit a postavit . Něco jako doplňování dolů , rozšiřování kapacit skladů , optimalizace výroby je tu zhola nemožné , navíc je tu odkázán jen na několik stavebních míst - další se dají dokoupit - zas za peníze . Hrál sem Settlery už od jejich prvních vydání až po ty poslední , čekal sem že tu najdu neco podobného ale je to tu jenom útok na peněženku . Vím že se najde plno lidí kteří si bezhlavě a za dost peněz pořídí cokoliv ale v součtu nemajů vůbec páru kolik tisíc do hry narvou .
A navíc třeba tady na foru je to jenom samá američtina , českého nadpisu a kolonek se tu nikdo asi nedočká . Když se to hraje tady v česku mělo by to byt přeložené do češtiny komletně . Všeci americky neumíja a pak je těžko zjistitelné co kde a jak .
Asi se vrátím ke klasice na CD .
Doufám že to tu nejaký admin horlivec nesmaže .
Měl bych dotaz nešlo by v zásobárně a v kasárnách udělat možnost přehazovat jednotlivé nabídky jako je to ve stavební řadě?
Nebyla by nějaká možnost postavit ještě jednu zásobárnu nebo kasárny?
Zdravím vespolek .
Tato hra se mi zdá trochu nedořešená a strašně drahá na peněženky hráčů . Je tu skoro úplná nemožnost tuto hru hrát jen zdarma protože za pár dnů zjistíte že nemůžete nic vylepšit a postavit . Něco jako doplňování dolů , rozšiřování kapacit skladů , optimalizace výroby je tu zhola nemožné , navíc je tu odkázán jen na několik stavebních míst - další se dají dokoupit - zas za peníze . Hrál sem Settlery už od jejich prvních vydání až po ty poslední , čekal sem že tu najdu neco podobného ale je to tu jenom útok na peněženku . Vím že se najde plno lidí kteří si bezhlavě a za dost peněz pořídí cokoliv ale v součtu nemajů vůbec páru kolik tisíc do hry narvou .
A navíc třeba tady na foru je to jenom samá američtina , českého nadpisu a kolonek se tu nikdo asi nedočká . Když se to hraje tady v česku mělo by to byt přeložené do češtiny komletně . Všeci americky neumíja a pak je těžko zjistitelné co kde a jak .
Asi se vrátím ke klasice na CD .
Doufám že to tu nejaký admin horlivec nesmaže .
Jednoduchá reakce: Opravdu si myslíš, že tohle všechno někdo bude dělat zadarmo?
Dá se to hrát bez peněz a to docela dobře, akorát člověk nemá úplně všechno (ale není toho zas tolik). Jsem na 36lvl, zatím jsem utratil jen 650 diamantů za +10 stavebních povolení. Diamanty jsem našetřil, nikoliv koupil.
Hra je ve fázi beta. Víš co to znamená? Pokud ano, tak to chápeš, pokud ne, tak si to najdi a pochopíš spoustu věcí, třeba i tu "američtinu".
A uvědom si, že i za tu klasiku na CD jsi něco zaplatil, pokud jsi jí neukradl.
ja si dokonce myslim (snad mi za to nedaji ban :D ), ze bez penez je to zabavnejsi, protoze si musis vsechno vydrit (ale ne az tak tezce) a nespadne ti nic do klina.
Predpokladam, ze tvoje frustrace prameni prave ze vzpominky na originalni settlery. Tahle hra je urcena na mesice, ne hodiny, proto nemuzes mit vsechno hned. A narozdil od Hanze jsem neutratil ani ty nasetrene diamanty, a da se to hrat krasne...
tak napiš MĚNIT A NE PRODAT :) ... pak bys nedostal tuhle radu o trhu
pokud se ti nevejde malé okno "měnit", tak se ti nevejdou ani další okna ... to ti nevadí?
další rada, kterou asi víš ... skryj si lištu Windows, získáš další proužek :)
jj dik vsechno to mam spis sem myslel ze si to aspon precte nakej admin a udela stim neco protoze takhle to rozhodne hrat nejde.. okna budov se zobrazuji moc nahore a nejdou zavrit pokud neskryjes listu pratel a v ty nabidce MěNIT kdyz kliknu na vyber tak uz s tim fakt nic neudelam at skrejvam kterou listu chci.. Kdyz uz chtej vod lidi 100,- za 500 diamatu tak si snad vobcas muzou precist forum a naky navrhy na zmeny a neco s tim udelat. pripominam jenom ze mam max zobrazeni 1024x600 a nechci si sebou tahat LCD nebo tak neco.
SipkovejRuza
22.02.13, 20:28
pokud chceš, aby se tím někdo zabýval, tak to dej na podporu přes jejich formulář
a pokud sem na fórum, tak asi do chyb - pokud jsi přesvědčen, že je to chyba
těch 600 je málo ... bohužel to tak vyráběj :(
Inkotronka
24.02.13, 15:52
Mohla by být nějaká akce na diamanty za real prachy, neplánujete něco ? :)
SipkovejRuza
25.02.13, 07:05
těch akcí je ... říká se jim šťastná hodina ... sleva na všechny nákupy (nebo lépe navýšení diamantu za stejnou cenu)
co si pod tím představuješ ty?
Inkotronka
25.02.13, 10:27
je někde možnost vědět kdy to je nebo je to jen pro vyvolené ?
Přijde ti oznámení do hry.
Nemohlo by se na domovském ostrově objevit cca každý 8-10 den od 30lvl nějaký lehce porazitelný bandita aniž by zabral jakékoliv území něco jako "pašerácké doupě", mám totiž úkol zbavit se bandity na domovském ostrově, ale už tam žádného nemám tak úkol nemohu splnit. :D
Problémy s Geologem, kdy se vracel s prázdnou, nebo za špatný čas. Proč ,když už mám omezený počet ložisek, se prostě to ložisko nezavře a geolog tam nejde vyslat, proč musim čekat 4 hodiny na to aby mi řekl, že mám omezený počet ložisek nechápu.
Trochu mi přijde přehnané 10 500 cech. mencí za 1 stavební povolení, když denně (když se zadaří) za cechovní úkoly dostáváme cca 40-50 cech. mincí.. to není féér..
Vím, že je to zase zaměřené na reálné peněženky hráčů, ale když už, tak by mohly tedy alespoň fungovat věci, které se měsíc dopředu slibují a ještě o týden posouvají a pak z toho vyjde to samé, akorát v bledě modrým (mám na myslí úkol milice a taktik...).
A kde je těch slibovanejch 100 cech. mincí?? abych si je mohla dát do prasátka, které šetřím na to jedno jediné stavební povolení :)))
Ono to ale není stavební povolení, ale jedno místo do stavební fronty...místo 3 tak 4.
Ahojky, super, konečně můžu dodělat úkol milice z lvl 21, díky opravě. bohužel už na ostrově nemám žádný tábor banditů. Co s tím? Co dál? Bobunka
aha, no ještě k tomu..:)))
Škoda že neproběhla úprava toho nač každý čekal nejvíce - kontrola kdo splnil nebo nesplnil úkol. Včera jsem si říkal že nakoupím doplnění mramoru a neudělal jsem to..budu toho litovat hoodně dlouho. S ohledem na to že mramor je potřebný a zásoba v dolu "chudá" naopak kámen téměř k ničemu a zásoba bohatá považuji výměnu doplnění mramoru za kamennou krychly (kterou snad ani nikdo nekoupí) za další špatný krok. Škoda na tento uprage jsem se hodně těšil a čekal 100% zlepšení toho co nás nejvíce trápí a nakonec 50/50.
edit: tak po důkladnějším prozkoumání musím změnit hodnocení - tento uprage je totální propadák, osobně jse nenašel nic co by bylo přínosem
Dobrý den,
vylepšený management cechu se zatím plánuje, v daleké buducnosti.
BB_Kahsi
Dobrý den,
vylepšený management cechu se zatím plánuje, v daleké buducnosti.
BB_Kahsi
To je která pětiletka ? tato, nebo až ta další ? Pokud chcete udržet hráče ve hře tak s tím něco dělejte. Jak jinak má vůdce cechu kontrolovat aktivitu a plnění úkolů ? Možná máte cenu za nejlepší MMO nebo co to bylo, ale taky máte cenu za nejpomalejší bugfixy a rozvoj features. Čtvrt roku čekat na jednoduchý bugfix zaseklých questů s tím že se to stejně neudělalo celé, a zase budeme čtvrt roku čekat na další, to opravdu nesvědčí o ničem pozitivním.
Dávám ke zvážení zavést pravidlo, aby úkoly na nákup nebo prodej ignorovaly osoby, se kterými se člověk přátelí nebo se kterými je v cechu, jinak to běžně dopadá tak, že úkol prodat za 400 zlatých jeden řekne mám 200zl, pošlu ti je, ty mi je je pošli zpátky a otočíme to dvakrát. Prodáno 400 zlatých, quest splněn. Přijde mi to takové trochu trapné.
Práce s aplikovatelnými bonusy - chtělo by to možnost vrstvení, nebo rozdělení - vadí mi, že když vyprodukuji 25 talířů ryb, tak mám 25 talířů, a když vyprodukuji podruhé 25 talířů, tak mám 2x 25 talířů, ale nemohu je hodit na sebe a mít 50 talířů, kde by zabíraly méně místa. Nebo obráceně, když mám 25 talířů, a chci někomu dát jen 10, abych mohl talíře rozdělit na 10 a 15, a dát mu těch 10. Hráli jste někdy Heroes of MaM III? Aby to fungovalo stejně, jako když tam se pohybuje nestvůrami mezi 7mi sloty hrdiny a 7mi sloty ve městě.
SipkovejRuza
04.03.13, 08:10
Dávám ke zvážení zavést pravidlo, aby úkoly na nákup nebo prodej ignorovaly osoby, se kterými se člověk přátelí nebo se kterými je v cechu, jinak to běžně dopadá tak, že úkol prodat za 400 zlatých jeden řekne mám 200zl, pošlu ti je, ty mi je je pošli zpátky a otočíme to dvakrát. Prodáno 400 zlatých, quest splněn. Přijde mi to takové trochu trapné.
I k výměně potřebuje obchodní kancelář a je to obchod ... sice výhodný (na otočku), ale obchod. Rychlý a bez ztrát, které sebou nese trh.
Od toho přátelé a cech je - pomáhat si.
Když se ti to nelíbí, tak obchoduj jen na trhu ... ať se necítíš trapně. :)
Práce s aplikovatelnými bonusy - chtělo by to možnost vrstvení, nebo rozdělení - vadí mi, že když vyprodukuji 25 talířů ryb, tak mám 25 talířů, a když vyprodukuji podruhé 25 talířů, tak mám 2x 25 talířů, ale nemohu je hodit na sebe a mít 50 talířů, kde by zabíraly méně místa. Nebo obráceně, když mám 25 talířů, a chci někomu dát jen 10, abych mohl talíře rozdělit na 10 a 15, a dát mu těch 10. Hráli jste někdy Heroes of MaM III? Aby to fungovalo stejně, jako když tam se pohybuje nestvůrami mezi 7mi sloty hrdiny a 7mi sloty ve městě.
tohle je TSO ... je to udělané jinak, pokud chceš dát 10 talířů, tak udělej jen 10 talířů nebo těch 15 použij.
Když někomu dávám 10 talířů, tak mu je i položím - je to výhodnější :)
Spíš mi vadí, že když mám bonusy, které jsou po jednom - košík, křídla .... a mám jich víc a chci je poslat, aby mi 10 někdo mohl položit, tak je musím poslat 10x a ne jen jednou 10 :)
Tomuto nerozumím. JE to jedna z výhod cechu. Pokud nějakým lonewolfům vadí, že to ostatní mají snadnější, no tak nezbývá nic jiného že najít svou smečku. A jak už bylo řečeno, pokud se nechceš cítit trapně tak to řeš přes obchod :-)
Jak už dalnar napsal, obchodování je jedna z výhod cechu.
a je to obchod ... sice výhodný (na otočku), ale obchod
No já nevím, jestli tobě přijde logické, aby sis v reálné ekonomice půjčil od kamaráda tisícovku, hned mu ji vrátil, a říkal tomu obchod? Možná kdyby byly na tržišti všechny transakce zpoplatněné (že příjemce dostane o deset procent méně - ve prospěch banky, než odesílatel odeslal), zatímco přímá směna by byla bez zátěže, ale zase by se nepočítala do kolonky prodejů, byly by ty úkoly zajímavější.
tohle je TSO ... je to udělané jinak, pokud chceš dát 10 talířů, tak udělej jen 10 talířů nebo těch 15 použij.
Když někomu dávám 10 talířů, tak mu je i položím - je to výhodnější :)
Spíš mi vadí, že když mám bonusy, které jsou po jednom - košík, křídla .... a mám jich víc a chci je poslat, aby mi 10 někdo mohl položit, tak je musím poslat 10x a ne jen jednou 10 :)
Řešení mého problému by vyřešilo i ten tvůj.
Jak už dalnar napsal, obchodování je jedna z výhod cechu.
Nemusíš být v cechu, stačí když si to házíš s kamarádem. Jde o to, že pak je ten úkol nepoměrně jednodušší, než ostatní úkoly se srovneatelnou odměnou.
SipkovejRuza
04.03.13, 19:38
přátelé jsou základ ... cech je taky o přátelství ... navíc pod jednou hlavičkou a s malou odměnou (cú)
nikdo ti nebrání si to stížit a zadotovat některé prodejce nebo zkusit svoje obchodní úmění a dát nabídku
to bys za chvilku mohl zakázat návody, simulátor a pod.
ať to každý hraje jak umí a jak chce ...
---
nechtěj reálné prostředí u hry ... je to hra .. hraj si :)
ale jo ... potřebuju ... půjčím si - tím splním něco a vrátím ... tady je to jen rychlejší
daně :) ... dík nechci
já problém s talíři nemám ... 99.9% jich dávám 25 a více a neposílám je na výměnu, ale pokládám je rovnou ... pak to samé dostanu i já (někdy víc dám někdy víc dostanu)
I k výměně potřebuje obchodní kancelář a je to obchod ... sice výhodný (na otočku), ale obchod. Rychlý a bez ztrát, které sebou nese trh.
Od toho přátelé a cech je - pomáhat si.
Když se ti to nelíbí, tak obchoduj jen na trhu ... ať se necítíš trapně. :)
hezky napsáno +
Kolik vám je? 12? Kde jsou ty časy, kdy lidi byly rádi, že hry byly těžké a představovaly nějakou výzvu... ?
Dobře, další návrh. Opravit češtinu u úkolů tak, aby bylo zřejmé, co se po lidech požaduje. Např. místo "vycvičte" x jednotek y by se mělo uvádět "mějte", jak to v úkolu skutečně je.
A snížit odmněny za trpělivost... viz 250 drahokamů za odstávku? Za to že se člověk nemohl pár hodin přihlásit? A přitom v questu 4 větry se kvůli dvojnásobku člověk moří a stresuje 2 týdny s úkoly, které dávají náhodné odměny... viz ten člověk, co mu piráti dali 7x za sebou dřevo. Vždyť takhle se v podstatě nevyplatí něco dělat, stačí jen doufat, že údržba bude dostatečně často...
Kolik vám je? 12? Kde jsou ty časy, kdy lidi byly rádi, že hry byly těžké a představovaly nějakou výzvu... ?
Dobře, další návrh. Opravit češtinu u úkolů tak, aby bylo zřejmé, co se po lidech požaduje. Např. místo "vycvičte" x jednotek y by se mělo uvádět "mějte", jak to v úkolu skutečně je.
A snížit odmněny za trpělivost... viz 250 drahokamů za odstávku? Za to že se člověk nemohl pár hodin přihlásit? A přitom v questu 4 větry se kvůli dvojnásobku člověk moří a stresuje 2 týdny s úkoly, které dávají náhodné odměny... viz ten člověk, co mu piráti dali 7x za sebou dřevo. Vždyť takhle se v podstatě nevyplatí něco dělat, stačí jen doufat, že údržba bude dostatečně často...
Nevím kolik je tobě, ale asi ne moc když si napřed neověříš základní info.. Hra je tuším PEGI 7 (byla PEGI 12), takže ano světe div se, tato hra je pro děti. To že to hraješ ty, velký dospělák který hledá výzvu v pixelovém světě za rouškou online anonymity na tom nic nezmění.
Ale i přesto všechno, souhlasím že 250 diamantů za odstávku je moc, v porovnáním s odměnou za Čtyři Větry.
SipkovejRuza
08.03.13, 09:26
Kolik vám je? ...
nikdo neví na koho si to směřoval :) ... mně je 43, hrál jsem pár onlinovek, v jedné jsem byi nápověda i GM (moderátor)
... hra je nějak nastavená, tak se podle toho hraje a hledá se nejlepší strategie
každý tu hru může hrát (pokud neporušuje pravidla) podle sebe ... někdo farmaří a někdo se žene za levelem ... někdo suroviny kupuje nebo hledá v adv. a jiný je vyrábí, někdo má mincovnu a jiný mince obchoduje ... každého svobodné rozhodnutí
kdyby všichni hráli stejně, tak to nemusíme dělat a můžeme sledovat jak hraje jeden
-- -- --
ano - opravit češtinu by bylo dobré ... člověk, co to překládá by měl tu hru znát --- nejlepší by bylo, aby BB udělalo soutěž o překlady - o opravy překladů, snad je to jen proboha překladová tabulka a ne zásah do celé hry :)
každý z nás ví kde ty překlady drhnou - popisy budov/jednotek ve hře a v úkolech, nepřesnosti v zadávání úkolů, špatné formulace, ...
ta odměna byla nejen za čas, ale asi i jako omluva za to "nepovedlo se" .. aspoň tak to beru ! protože to je první údržba (co hraju), která přinesla odměnu
NO luxus dát ženským k MDŽ 4 rudý karafiátky :-)
- lichý počet !!!!!!!
SipkovejRuza
08.03.13, 18:40
... Hra je tuším PEGI 7 (byla PEGI 12) ...
to jako vážně? :-O ... kolikrát maj na nápovědě problém starší hráči :-))))
To mě ... :-) já s nápovědou raději moc nediskutoval :-) ale jestli ti inženýři tam radí 7dmi letýmu dítěti jak dělat úkol s efektivitou tak klobouk dolů ... současní mladí nepochopí za rok sčítání natož z jednoho řádku o pěti slovech todle :D.
hech pochopil jsem pegi7 :-) sory Grypheme za práci navíc ale to je fkt hustota to tak opravovat :D PEGI 7 :D
a co na to wikipedie ? : Hry, které by mohly být normálně ohodnoceny nálepkou PEGI 3, ale obsahují scény, které mohou nahánět hrůzu.
teda to bude špinavejch plínek a nevyspanejch rodičů protože ratolest zapla setlery a potomek po hodině luštění zjistí že to co nese ten třicetipixelový pán na zádech je mrtvola ryby a ten pixelový vrah ještě pixelovějších srnek bude asi číhat pod postelí hned jak usne :D
Hele není to hovadina to pegi7 ? :-) to jako vážně setleři aspirujou na "až" takovou metu ???
Pokud nabídka na výměnu není potvrzena do 6ti hodin, vrátí se jako zamítnutá, čímž se nijak neliší od nabídky, která byla zamítnutá vědomě. Bylo by tedy mnohem lepší, aby se nabídka vracela jako "platnost nabídky vypršela". Taktéž by se hodila nějaká možnost, jak takovouto nabídku stáhnout, pokud si ji rozmyslím, ať nemám na 6 hodin zablokované suroviny, pokud dotyčný nereaguje.
MOD_Gryphem
12.03.13, 20:35
hech pochopil jsem pegi7 :-) sory Grypheme za práci navíc ale to je fkt hustota to tak opravovat :D PEGI 7 :D
a co na to wikipedie ? : Hry, které by mohly být normálně ohodnoceny nálepkou PEGI 3, ale obsahují scény, které mohou nahánět hrůzu.
teda to bude špinavejch plínek a nevyspanejch rodičů protože ratolest zapla setlery a potomek po hodině luštění zjistí že to co nese ten třicetipixelový pán na zádech je mrtvola ryby a ten pixelový vrah ještě pixelovějších srnek bude asi číhat pod postelí hned jak usne :D
Hele není to hovadina to pegi7 ? :-) to jako vážně setleři aspirujou na "až" takovou metu ???
Blue Byte tomu dalo PEGI7 a já ani nikdo jiný to nezmění. My to jen musíme dodržovat. Nic víc.
SipkovejRuza
12.03.13, 20:36
Pokud nabídka na výměnu není potvrzena do 6ti hodin, vrátí se jako zamítnutá, čímž se nijak neliší od nabídky, která byla zamítnutá vědomě. Bylo by tedy mnohem lepší, aby se nabídka vracela jako "platnost nabídky vypršela". Taktéž by se hodila nějaká možnost, jak takovouto nabídku stáhnout, pokud si ji rozmyslím, ať nemám na 6 hodin zablokované suroviny, pokud dotyčný nereaguje.
asi by ta hláška šla upravit - bylo by to jasnější, ale jak chceš zařídit stažení nabídky = ošetření "on přijal/já zrušil"
jako na něčem se přítelem dohodnu, pošlu mu to a pak si to rozmyslím ... pak je chyba mezi klávesnicí a židlí ... sorry
pokud odtyčný nereaguje ... pak si ho škrtnu a už mu nic nepošlu, jednoduchá eliminace nespolehlivých
Verbování jednotek. Než člověk nakliká třeba 500 rekrutů, tak z toho zešedivý....ideál, nastavit parametr pro jednu sadu vojáků třeba na 0-250, místo stávajícíh 0-25. Více ani není potřeba, vzhledem k času výroby jednotek by to pokrylo i výrobu přes noc. S růstem lvlů hráčů by nás tuto změnu určitě uvítalo víc
Prosím o úpravu okna s novinkou (například naleziště vody je prázdné). Neljépe ho šoupnout o kousek níže, když vyskočí nelze se dostat na přehled volných setlerů a stavebního povolení. Je to sice prkotina, ale dokaže to človeka pozlobit. Obvzlašť když to potřebuje tak se mu tam tyto okna stále míchají.
SipkovejRuza
20.03.13, 07:53
Prosím o úpravu okna s novinkou (například naleziště vody je prázdné). Neljépe ho šoupnout o kousek níže, když vyskočí nelze se dostat na přehled volných setlerů a stavebního povolení. Je to sice prkotina, ale dokaže to človeka pozlobit. Obvzlašť když to potřebuje tak se mu tam tyto okna stále míchají.
to okno je jen na chvilku a když na něj klikneš, tak tě to hodí na místo kde se údálost stala ... nepřekáží ... :)
aspoň na normálním monitoru ... pokud to jedeš na malém ntb, tak asi chápu :)
ale počkáš pár sekund a máš zas přístup k volným settlerům a licencím ...
Když se kline na tábor generála, který se právě zotavuje tak je v levé dolní části pruh. Při najetí myší na tento pruh by mohlo být zobrazeno jak dlouho to ještě bude trvat.
Když se kline na tábor generála, který se právě zotavuje tak je v levé dolní části pruh. Při najetí myší na tento pruh by mohlo být zobrazeno jak dlouho to ještě bude trvat.
tohle vidíš v nabídce kolik mu chybí k úplnému uzdravení
To vím, že to tam je vidět, spíš mi šlo o to, že by to mohlo být vidět i na té kartě tábora (generála).
trhnisilolo
24.04.13, 11:26
Nazdar ja by so zrusil stavebne povolenia na doli napr, med, zelezo fakt bi to za tie doli nemuseli vizadovat
Nazdar ja by so zrusil stavebne povolenia na doli napr, med, zelezo fakt bi to za tie doli nemuseli vizadovat
není důvod, licencí máš dost
Upgrade (železného) dolu není upgrade jako takový. Sice se zrychlí výroba, ale důl vydrží o polovinu méně a tak se to s ohledem na náklady na jeho postavení prakticky nevyplatí. Prakticky jsem narazil na to, že výroba surovin potřebných pro postavení dolu a geologové nejsou sto vynahradit tento benefit. Osobně bych byl radši, kdyby doly vydržely déle - bylo více rudy v ložisku nebo za vyšší cenu by upgrade znásobil výrobu avšak nezkrátil dobu životnosti. Možná je to úmysl a tak bych nerad kafral ... ale počet železných dolů potřebných pro výrobu železných a ocelových mečů zároveň je v poměru k nákladům na udržení produkce nepoměrný.
A další postřeh je, že cena výroby zlatých mincí prakticky neodpovídá nákladům. Pochopil bych, že je to o něco horší než v obchodní kanceláři, ale až takhle? To se prakticky nevyplatí ... lépe vyjde produkovat suroviny a prodávat je ... tohle by definitivně mělo být upraveno tak aby to odpovídalo ...
Upgrade (železného) dolu není upgrade jako takový. Sice se zrychlí výroba, ale důl vydrží o polovinu méně a tak se to s ohledem na náklady na jeho postavení prakticky nevyplatí. Prakticky jsem narazil na to, že výroba surovin potřebných pro postavení dolu a geologové nejsou sto vynahradit tento benefit. Osobně bych byl radši, kdyby doly vydržely déle - bylo více rudy v ložisku nebo za vyšší cenu by upgrade znásobil výrobu avšak nezkrátil dobu životnosti. Možná je to úmysl a tak bych nerad kafral ... ale počet železných dolů potřebných pro výrobu železných a ocelových mečů zároveň je v poměru k nákladům na udržení produkce nepoměrný.
Já mam jeden železný důl na lvl 5, který dopňuju ( doplňovačky z dobrodružství ) a pouštím ho jen pod buffem, ostatní doly dávám jen na lvl 2 kvůli rychlejší těžbe
Mi to takto vyhovuje
A další postřeh je, že cena výroby zlatých mincí prakticky neodpovídá nákladům. Pochopil bych, že je to o něco horší než v obchodní kanceláři, ale až takhle? To se prakticky nevyplatí ... lépe vyjde produkovat suroviny a prodávat je ... tohle by definitivně mělo být upraveno tak aby to odpovídalo ...
Nikdo Tě nenutí výrobu využívat neustále, postav si jeden důl na lvl 5, doplňuj a pouštěj jen s buffem, mincovnu časem na co nejvyšší a o5 jen s bufem ( nejlépe 3x )
Už několikrát jsem se uklikl a dal jsem ve spěchu vycvičit špatnou armádu. Nyní není možnost zrušení výcviku prvního v řadě
Uvítala bych tyto změny ohledně cechu:
- možnost přejmenování cechu jako zakladatel
- možnost předat právo zakladatele někomu jinému v cechu
- možnost rozpustit cech jako zakladatel
- a v neposlední řadě oapkovaná prosba o přehled, kdo splnil cech úkol a kde ne (bohatě by to stačilo, není třeba vidět, kdo byl naposledy online..)
Děkuji...:)
Ahojte,
nevím,jestli to tu už někde nění, každopádně mě docela štve a hlavně zdržuje tato věc - Průzkumník po hledání najde nějaké suroviny - ty se objeví ve zprávě, kde je potřeba je přijmout, pak skočí do nabídky a odtud je zase potřeba je umístit do domu starosty. Mě by úplně stačilo, kdyby se po návratu průzkumníka objevilo hlášení, že našel XY a to XY by se zároveň připsalo rovnou do domu starosty nebo do nabídky bez nutnosti 50x na všechno klikat ...
ELC
Ahojte,
nevím,jestli to tu už někde nění, každopádně mě docela štve a hlavně zdržuje tato věc - Průzkumník po hledání najde nějaké suroviny - ty se objeví ve zprávě, kde je potřeba je přijmout, pak skočí do nabídky a odtud je zase potřeba je umístit do domu starosty. Mě by úplně stačilo, kdyby se po návratu průzkumníka objevilo hlášení, že našel XY a to XY by se zároveň připsalo rovnou do domu starosty nebo do nabídky bez nutnosti 50x na všechno klikat ...
ELC
¨
kdyby tomu tak bylo jak píšeš,pak než by jsi třeba došel k pc tak by tu surovinu co přinesl už spotřebovaly výrobny a přitom bys ji chtěl třeba prodat,což mi přijde dost nevýhodné a kliknout 2x navíc mi nepřijde tak zdlouhavé
Už několikrát jsem se uklikl a dal jsem ve spěchu vycvičit špatnou armádu. Nyní není možnost zrušení výcviku prvního v řadě
spěcháním nic neurychlíš,ba právě naopak uděláš daleko víc chyb.
Mě osobně štve, jak stále klesají ceny surovin a cítím se znevýhodněn proti současným novým hráčům (tehdy jako kupující dnes už jako spíše prodávající), než v době kdy jsem začínal já a bylo všechno několika násobně dražší a pro mě co se týká shánění ať už základních, nebo postupně pokročilejších surovin obtížnější (JE TO NEFÉR !!!). Dnes kdo začne, tak nemá vůbec žádný problém s postupem hrou, protože ceny surovin jsou za babku a všechno vylepší prakticky za chvilku ! Dále se jedná o neustále podhodnocování surovin, kdy před půl rokem např. 500ks mramoru stálo 60 mincí a DNES ?! Dnes to je trapných 1000ks mramoru za necelých 30 mincí a proto se ptám, jak to bude pokračovat dál a kam se to nyní ubírá ? S takovou za dalšího půl roku může 5000ks mramoru stát 10 mincí i HŮŘ !!! Proto navrhuji, aby se něco začalo dělat proto, aby NABÍDKA nebyla o tolik větší než POPTÁVKA na trhu. Mě osobně napadly dva nápady a z něčeho jsem si vzal příklad i z jiných podobných her.
1. Dělat časté akce na spotřebu surovin, kterých je aktuálně nadbytek (např. výroba speciálních bonusu dočasně, dodání určitého počtu surovin na úkol, ale nebavíme se tady o počtu stovek a nebo tisíců ks myslím tím, ještě víc !)
2. Možnost si např. postavit nějaký monument s bonusem na něco, nebo jenom na okrasu v řádech 100 000 - 1 000 000ks surovin, ať to nemá každý hned na počkání
3. Zkuste vymyslet něco i Vy sami ;-)
Tímto vším by se měla, nebo aspoň mohla změnit polarita a POPTÁVKA by mohla začít převyšovat NABÍDKU čímž by se aspoň dočasně během akce mohla zvýšit cena surovin a nebyly by tak směšně nízko za pakatel. Z podobných her mám zkušenost takovou, že jakmile začala nějaká takováto akce, tak ceny vylétly raketově nahoru a dávalo to větší možnost pro obchodování, což k této hře bezpochyby taky patří. Zkuste navrhnou i něco Vy na zlepšení poměru NABÍDKY nad POPTÁVKOU na trhu, protože s takovou začíná pomalu trh přestávat mít smysl pro prodávající a za chvilku nás zahltí nabídky surovin za pakatel což vývojáři asi TĚŽCE PODCENILI !!!
No měl by jsi naopak být rád,že cena mramoru a desek klesá. Můžeš "za babku" směle stavět mincovny a zlaté doly a mít mincí kolik budeš chtít. Trošku nerozumím na co si stěžuješ ? Na to že hráči už mají produkci a snaží se za každou cenu prodat ? To je důsledek toho, že většina si netroufá vyrábět vlastní mince a pak dá cokoli za trošku mincí - protože to je alfa/omega hry. Hlavní zdroj mincí má být ražba, ne odírání nováčků o mince za přemrštěné ceny. Právě momentální situace je super pro nové hráče, protože jsou schopni rychle nastartovat a tak nehrozí že server "vymře" z nedostatku nových hráčů.
Ale je pravda, že by se mi taky líbily nějaké monstr cechovní projekty do nějakých ekonomických úkolů. Typu stavět hrad a nasbírat 1 milion kamene apod. :-)
Svatá pravda ... nevadí mi pád cen, ale pořád se razit nevyplácí ... náklady na jednu minci jsou tak vysoké, že se oplatí ty suroviny stále prodávat ... Cena ale není jen o trhu, je to i o tom, jak rychle je vyrábíš. A popravdě, například objem výroby mramoru není ovlivněn tím kolik kameníků na mramor máš, ale o tom, jak často si u počítadla, aby si obnovoval lomy. U dřeva je to obdobné ... licence je drahá a nedostatková věc a tak se najde jen málo lidí, co toho bude mít dost na úkor něčeho jiného. Takže razit se jen tak nebude ... :-)
Co by možná ražbě pomohlo je systém doplňování dolů. To by stlačilo cenu prken a mramoru na cca 5 mincí za 1000 kusů a už by to stálo za zamyšlení. Ono 250 mramoru, 250 prken a 200 nástrojů je při 12ti dolech na železo docela pecka ... mě to vychází v průměru na obnovu 5ti dolů denně. To je na denní produkci mramoru 1600/1250, u prken 2000/1250 a u nástrojů 1320/1000. A to nemluvím o uhlácích. Takže buď inteligentní doplňování dolů, nebo snížení ceny obnovy dolů třeba i jen o 1/3 a nebo těžká specializace a trh ... všestranná ekonomika je prakticky nemožná za téhle situace. Tedy i ražba je mimo rámec jakékoliv snahy. Samo, pak je ještě možnost vzít peněženku a jít koupit tak 100 licencí, ale kdo by to udělal, když tohle je beta a před ostrým provozem bude logicky wipe. A navíc, za ty drahokamy se přeci dají koupit i docela zajímavé budovy ... :-)
Ohledně doplňování dolů - na vyšším lvlu budeš mít doplňování tolik že ho ani nevyužiješ a co se týče spotřeby surovin tak ji budeš mít dost vysokou na to aby jsi doly mohl stavět každý den.Všestrannou ekonomiku lze provozovat ale musíš vědět co má smysl stavět a vyrábět.Je plno hráčů co si vystačí bohatě s tím co vyrobé a ještě toho hodně prodávají.
A co se týče ražení mincí tak si počkej a budeš překvapen jak jdou mince krásně razit a diamantů,jak už jsem tady psal několikrát je ve hře dostatek,navíc bude ještě přidáno,takže můžeš vesele nakupovat co se ti zlíbí...
však ona cena určitých surovin nárazově stoupá a klesá, třeba v období krizového úkolu, hned první den jsem vydělal stovky mincí na spekulaci s rybami, dále pák třeba lektvary lásky... hned na začátku krizáku jsem nakoupil lektvary za 100-120 mincí(za jeden) teď jsem je prodal za 300 a nějáký i za seveřany, dále stoupla třeba cena chleba, a podle mého odhadu byla dole cena kuší a damaškových mečů. Prostě to jen nebylo tak vidět, proto že se nejednalo o mramor a prkna, kterých má každej dost no ..
Narazil jsem na takový detail v překladu, Divoká mařena má v popisu "Napůl muž, napůl strom..." nemělo by tam být napůl člověk (popřípadě žena). Avatar vypadá žensky a navíc je to boss v dobrodružství Mateřská láska.
Adamos-III
08.06.13, 12:41
v seznamu cechů by mohlo přibýt pole hledat. A tady na fóru by mohlo jít hledat jen v určité podsekci - abych třeba mohl najít, jestli to sem už někdo nepsal :D
Adamos-III
08.06.13, 18:16
některé věci jsou přeloženy špatně, chtělo by je to opravit, např. tato po obchodování:
"Transakce byla provedena. Další informace naleznete v poštovní schránce."
v poštovní schránce však nic není, jen v historii Obchodu. Navrhuji změnu překladu na: "Transakce byla provedena. Další informace naleznete v historii Obchodní kanceláře"
Adamos-III
08.06.13, 18:30
a paradni by byla ještě jedna věc - zatím asi jediná, která mi přijde pomalá. A tou je zadávání bonusů - než se zašedne a zase zvýrazní ikonka korunky, tak to dlouho trvá.
Všechny ostatní činnosti mají sice zpoždení, ale dodělají se zpětně.
Teď mi naklikání 25 bonusů (třeba talířů) trvá 2-3 minuty. Dokážu si představit, že by to šlo udělat do 20 sekund, kdyby tam nebyla ta prodleva mezi kroky.
Adamos-III
09.06.13, 10:40
a ještě by bylo luxusní, kdyby se bonusy mohly dávat na budovy, na kterých již bonusy jsou. Nový bonus by prostě zrušil předchozí a hned by začal běžet. Aby se nemuselo čekat, než nějaký vyprší, kdy třeba jde člověk spát a chce si na noc hodit Irmu třeba :)
SipkovejRuza
09.06.13, 13:02
v seznamu cechů by mohlo přibýt pole hledat. A tady na fóru by mohlo jít hledat jen v určité podsekci - abych třeba mohl najít, jestli to sem už někdo nepsal :D
to se bude asi celé předělávat
některé věci jsou přeloženy špatně, chtělo by je to opravit, např. tato po obchodování:
"Transakce byla provedena. Další informace naleznete v poštovní schránce."
v poštovní schránce však nic není, jen v historii Obchodu. Navrhuji změnu překladu na: "Transakce byla provedena. Další informace naleznete v historii Obchodní kanceláře"
špatných překladů je tu spousta...
a paradni by byla ještě jedna věc - zatím asi jediná, která mi přijde pomalá. A tou je zadávání bonusů - než se zašedne a zase zvýrazní ikonka korunky, tak to dlouho trvá.
Všechny ostatní činnosti mají sice zpoždení, ale dodělají se zpětně.
Teď mi naklikání 25 bonusů (třeba talířů) trvá 2-3 minuty. Dokážu si představit, že by to šlo udělat do 20 sekund, kdyby tam nebyla ta prodleva mezi kroky.
a kdy bys to zapsal do databáze na server?? to zdržení tím zápisem :)
a ještě by bylo luxusní, kdyby se bonusy mohly dávat na budovy, na kterých již bonusy jsou. Nový bonus by prostě zrušil předchozí a hned by začal běžet. Aby se nemuselo čekat, než nějaký vyprší, kdy třeba jde člověk spát a chce si na noc hodit Irmu třeba :)
a zrušíš někomu trojáka za cenu talíře? hloupost :)
PS: pokud tě napadne ještě něco dalšího, tak stačí editovat svůj post a nemusíš psát 4 pod sebe :(
Adamos-III
10.06.13, 22:03
Dik za info Ruzo,
k cechům - to je super :)
k překladům - a co s tím můžeme dělat? kdo to má překlad na starosti?
k bonusům - rychlejší klikání: Nechci rozebírat IT podrobnosti, ale už jen selský rozum říká - když to jde u zadávání výroby, proč by to nešlo i tu? Tam se to taky nečeká na zapsaní do databáze a pokud jsi klikl víc než máš surovin, tak se to prostě nezadá, protože není jaké suroviny odečíst.
K bonusům - překlikávání - ano je to kontroverzní téma, ale argumenty pro:
- kamarádi a lidi z cechu Ti ubližovat nebudou
- šetří to čas hráče, může si naklikat budovy najednou, i když je měl naklikány v různé doby
- když mu někdo dá bonus 2x, ale mu se hodí 3x, tak to může napravit a nezastavovat výrobu či čekat na skončení
argumenty proti
- chyby hráče - mohl by si dát na jednu budovu omylem bonus víckrát najednou
- všichni jsou zvyklí
editování postu si zapamatuju.
Dík a měj se!
Ehm, nevím zdali to tu někde je.. ale neuvažuje se o předělání systému boje? Když na první vlnu zníčím všechny soupeřovi jednotky v tak i přesto získám šílené ztráty (ano mám zatím slabé jednotky ale i tak) bylo by vhodné se zamyslet nad tím jeslti neudělat něco jako postih pro "mrtvé" jednotky a to takže by měli třeba jen 25% původního dmg.
freghar jaky postih pro mrtve co je mrtvy neutoci co zije utoci myslim ze jinak to udelat nelze :) kdyz uz tak by to chtelo predelat bud popis obezretnosti nebo ji predelat tak aby jeji funkce odpovidala popisu
SipkovejRuza
14.06.13, 13:43
Ehm, nevím zdali to tu někde je.. ale neuvažuje se o předělání systému boje? Když na první vlnu zníčím všechny soupeřovi jednotky v tak i přesto získám šílené ztráty (ano mám zatím slabé jednotky ale i tak) bylo by vhodné se zamyslet nad tím jeslti neudělat něco jako postih pro "mrtvé" jednotky a to takže by měli třeba jen 25% původního dmg.
to, že ti to graficky napíše, že si nejdřív útočil ty je hezké, ale oni bojují navzájem ... takže se musí započítat útok tvůj i útok nepřítele. Jedině co zabije první útok, tak to se neúčastní bojů normální vlny ...
Otoč to a nech první útočit nepřítele, to by byl křik, že tě porazil :)
V životě voják taky nečeká na první kulku, ale bojuje zároveň - třeba se zabijou navzájem :)
Dik za info Ruzo,
k cechům - to je super :)
k překladům - a co s tím můžeme dělat? kdo to má překlad na starosti?
k bonusům - rychlejší klikání: Nechci rozebírat IT podrobnosti, ale už jen selský rozum říká - když to jde u zadávání výroby, proč by to nešlo i tu? Tam se to taky nečeká na zapsaní do databáze a pokud jsi klikl víc než máš surovin, tak se to prostě nezadá, protože není jaké suroviny odečíst.
K bonusům - překlikávání - ano je to kontroverzní téma, ale argumenty pro:
- kamarádi a lidi z cechu Ti ubližovat nebudou
- šetří to čas hráče, může si naklikat budovy najednou, i když je měl naklikány v různé doby
- když mu někdo dá bonus 2x, ale mu se hodí 3x, tak to může napravit a nezastavovat výrobu či čekat na skončení
argumenty proti
- chyby hráče - mohl by si dát na jednu budovu omylem bonus víckrát najednou
- všichni jsou zvyklí
editování postu si zapamatuju.
Dík a měj se!
překlady - jedině psát kde co najdeš a jak by to mělo být správně. A posílat je ... ale kam :) - podpora nebo BB_Kahsi, případně MOD, aby to předali dál :) /snad mne pro výstrahu zastřelí/
bonus vs. výroba - bonus se musí propsat do vícero db (zvlášť pokud je to třeba i na úkol), bonus může být od nebo u přítele - to nemůžeš s frontou výroby kasárna/zásobárna srovnávat. Asi víc by ti k tomu řekl přímo vvojář a to já nejsem, jen mám zkušenosti s db :) (=odhaduji jak to funguje)
kamarádi ti nebudou ubližovat - to by ses divil a hlavně, oni neví jaký tam je bonus a navíc to může být i případ: kliknu trojáka a druhý klikne talíř po mně, on ho ještě nevidí svítit, ale zápis do db bude po sobě a trojáka mi zruší :) + jak píšeš chyby
Umožnil bych hráči (majiteli budovy) zrušení bonusu, to by bylo dobré. :)
A pak abych viděl jaký bonus a jak dlouho je na budově přítele. :)
mailosko500
19.06.13, 06:40
nečítal som to tu celé a možno sa to tu už objavilo. nedalo by sa pri pozvanich na dobrodružstvo, aj zrušiť, ešte neprijatá pozvánka? dneska som spravil preklep a musel by som 8 hodín čakať, kým sa dotyčný neprihlási, alebo ak hej, tak aby to neprijal. poprípade zrušil.
Nešlo by knihtiskařské lepidlo vyrobit v zásobárně nebo koupit za diamanty,
pojmenování Geologa nejde uložit
MOD_Gryphem
24.06.13, 07:16
Nešlo by knihtiskařské lepidlo vyrobit v zásobárně nebo koupit za diamanty,
pojmenování Geologa nejde uložit
Pojmenování lze uložit, ale je tam ochrana před speciálními znaky. Pokud je použit speciální znak, neuloží se.
Od kdy je písmeno "d" speciální znak, to by mne tedy zajímalo. A hlavně by to mohlo říct, že znak není povolen, hned, a ne to na 5 vteřin ukazovat jako uložené a pak teprve nechat zase zmizet.
ex_MOD_Leonell
28.06.13, 06:04
Od kdy je písmeno "d" speciální znak, to by mne tedy zajímalo. A hlavně by to mohlo říct, že znak není povolen, hned, a ne to na 5 vteřin ukazovat jako uložené a pak teprve nechat zase zmizet.
Co pamatuju :) = někdy od Vánoc.
Stejně jako pro název cechu :(
je to reportované
On je celej překlad jakejsi divnej - proc se proboha Rathaus přelozil jako Dům starosty, když běžně vsichni pouzivame slovo Radnice? Proc místo Tržiště mame Obchodní kancelář? Proč máme místo Pivovaru Vyrobce nápojů? To mi hlava nebere, on je Pivovar sprosté slovo? Na německych serverech vojaci pijí pivo, u nás pijí nápoje - úsměvné... A takovych zhůvěřilostí by se našlo...
Na Německých serverech není pivo ani pivovar, jenom Malt bier, což je česky nealko.
BB_Kashi, no asi se to zmenilo, ale driv pili bier a brauerei je pivovar :). Proste mi ten preklad pripada takovy podivny, ale mne si nevsimej :). Ja stejne prodavam v trznici, veci davam do radnice a v pivovaru varim pivo :). Proste ja nazyvam veci pravym jmenem...
Když ještě mělo smysl stavět exotické budovy a vyrábět třeba kuše, tak taky nebyly žádné nápoje ani nealko, ale klasické pivo. Dokonce to mělo i jinou ikonu. Ale to už je pár let zpět. Celkově jsou často české překlady tryzní alá google translator.
Erina, to je možné, tak to je i v klasických Settlers. Potom bylo změněno hodnocení z PEGI12 na PEGI7 -> žádný alkohol.
BB_Kashi, tomuhle se muzu fakt jen smat - v TV je na tvrdej alkohol 3 zadele reklam a jedno blby pivo ve hre vadi? Panove z PEGI asi v detstvi upadli na hlavu, tohle se fakt jinak nazvat neda. A tak je to se vsim - obycejnych veci se dela neskutecna veda a dulezite jdou mezitim do haje. Napr. mne kdyz v mladi chlapik placl pres zadel, brala jsem to jako poklonu, ze nekomu za to placnuti stojim (i kdyz jsem se treba obratila a vratila mu placnuti, ale na tvar) a dnes se z toho dela sexualni haraseni. Boze, kam ten svet speje?
Nedali by se snižit ceny diamantu za vylepšení budov ? Příklad. Pila na tvrdé dřevo ted z 2lvl na 3lvl vyjde na 1294 diamantu.. Přijde mi to jako strasne moc nato že za 650kč koupi človek 6500 dia. Přišlo by mi přijatelne kdyby to bylo např 3lvl600 dia, 4lvl 1000dia a5 1700 dia.
Ja to beru tak že koupí diamantu podpořím i server ale kupovat dia za 1000kč bych nedal.
Při obchodování, by bylo fajn, kdybych viděl i z kolika svých surovin prodávám, popřípadě i pro nákup. Nechápu totiž, proč se při obchodování nemohu dívat na stavy zásob.
Při prohlížení obchodu a zužování jednotlivých kategorii pomoci checkboxu tak jednoznačně chybí box pro označit/zrušit všechny zaškrklé kategorie, je to opravdu jednoduchá programátorská úloha která nezabere čas a kód na ni je už dávno optimalizovaný.
Dnes se už snad bere jako samozřejmost zaškrtávat všechno naraz.
Kolchoznik
31.08.13, 17:34
Kdyz bouram nejakou stavbu tak dostanu 1/4 porizovaci ceny zpet, ale nehlede na tom jaky ma budova lvl. Proc pri bourani nejsou zapocitany i suroviny pouzite k upgradu?
VodnikVavrinec
02.09.13, 04:57
třeba by se mohlo vylepšit tohle:
z nějakého důvodu jsem dostal BAN. ani newím kdy, za co, na jak dlouho, od koho. člověk se nic nedozví. jediné co vidí je prd. nevidím kdo je online, nemůžu si s nikým napsat, ¨prostě si asi mám dát týden dovolený.
může mi ten, kdo mi ten BAN dal, třeba aspoň napsat na jak dlouho? dík
Nejlepší je se zeptat nějakého aktivního moderátora na chatu, ideálně v šepotu (pokud už vypršel, jinak PM). Všichni mají přehled kdo/kdy/na jak dlouho. Dále mají kus chatu, který byl důvod nebo popis, co se stalo. Pokud by zrovna nebyl nikdo online, tak napsat PM BB_Kahsi. Tady na fóru moc nikdo neodpoví.
BB_Kahsi
Zdenek1960
06.09.13, 16:34
jsou cechovní úkoly a za ně odmněny. pro lepší motivaci bych tyto odmněny otočil - individuální 63 mincí, splnění cechu 9, myslím že nejsem sám kdo vidí že někteří se jen vezou
jsou cechovní úkoly a za ně odmněny. pro lepší motivaci bych tyto odmněny otočil - individuální 63 mincí, splnění cechu 9, myslím že nejsem sám kdo vidí že někteří se jen vezou
Nové rozhraní cechu a buď takové lidi vykopat nebo, pokud není vedení z nějakých důvodů ochotno, tak je dost jiných cechů. Logicky mi přijde správnější, abychom dostali za splnění části zálohu a potom až celou odměnu.
Mě by stačilo kdyby šlo naverbovat více jednotek na jednou, protože verbovat jednotky po 25 kusech je o nervy.
Zdenek1960
08.09.13, 09:44
jde spíš o to, že ti co se vezou dostanou stejně jako ti co makají
jde spíš o to, že ti co se vezou dostanou stejně jako ti co makají
Uf... Tak znova. Nové rozhraní cechu a buď takové lidi vykopat nebo, pokud není vedení z nějakých důvodů ochotno, tak je dost jiných cechů. Logicky mi přijde správnější, abychom dostali za splnění části zálohu a potom až celou odměnu.
Zdenek1960
08.09.13, 15:03
jsem si nevšiml že bys byl MODem, a z tvého názoru cítím ke které skupině máš blíž! v práci též budeš spokojen když odevzdáš zakázku a za její splnění dostaneš 1000kč prémií, a ostatní (kteří ji nedělali) 900kč
Zdeňka prosím ignorujte, herní mechanice by takováto změna neprospěla...
jsem si nevšiml že bys byl MODem, a z tvého názoru cítím ke které skupině máš blíž! v práci též budeš spokojen když odevzdáš zakázku a za její splnění dostaneš 1000kč prémií, a ostatní (kteří ji nedělali) 900kč
To, jestli jsem MOD snad nehraje roli - z toho já zase cítím, že nejsi ochoten vzít na vědomí můj názor. Když v práci někdo nedělá co má, dostane výpověď. To stejné můžete udělat i v cechu. Když se veze šéfův kamarád, změň firmu. Domluvil jsem, ňuf.
Zdenek1960
09.09.13, 20:56
OK, Tvůj názor - boží názor, polemika zakázána, rozumněl jsem, Vaše Dokonalosti
Proč mi nejde převzít odměny za splněné úkoly?
Ahoj, nápad na zlepšení hry, mohli by jít natrvalo odstranit zdroje dřeva (pařezy) a tím uvolnit místa ke stavbě budov.
Ahoj, nápad na zlepšení hry, mohli by jít natrvalo odstranit zdroje dřeva (pařezy) a tím uvolnit místa ke stavbě budov.
To už tu nejednou bylo, ale protože "dřevo je nepostradatelná surovina", tak to nepůjde. (Nebo tak nějak, už si to vyjádření podpory přesně nepamatuju.)
A proto by měli foresteři mít možnost stromy sázet i jinde. Chápu argument, že se člověk může dostat do slepé uličky, že nemá forestera a ani dřevo, nicméně když máme obchod, tak to zase takový problém není a dá se vyobchodovat. Plus se dřevo dá získat prodejem budov. Opravdu si nedovedu představit, že by člověk bez dřeva neměl vůbec žádný způsob jeho získání.
Já bych byl taky radši, kdyby to šlo, nehledě na to, že víc místa na ostrově by podporovalo možnost kupování licencí (takže by se víc utrácelo). Jenom říkám, s čím se nejspíš setkáš u podpory. A mimochodem - prodejem budov získáš prkna, ne dřevo :).
Osobně mi nejvíce vadí, že nejde snížit level u budovy.
Ono by stačilo k lesníkovi přidat možnost zasadit strom. Sám o sobě by to nedělal a doplňpoval by jen ty, co se monetálně na ostrově nachází. Hřáč by pak mohl strom normálně zbourat a zasadit jinde. Jakmile by to udělal, tak by ho lesník normálně doplňoval. Nic složitého. Je opravdu nelogické, že nemohu zbourat blbej keř kvůli baráku. Popřípadě dovolit přesun.
Zdenek1960
01.11.13, 17:25
myslím, že hodně hráčům by pomohlo, kdyby u obchodu a generálů byl posuvník nahrazem možností napsat číslo, je problematické naklikat přesnou cifru
No já myslím, že hodně hráčům by pomohlo, kdyby se vrátil původní vývojařský tým....protože to, co předvádí poslední půl roku...je neskutečný.
Buď vyhodili původní lidi...nebo začali nekontrolovatelně v obskurním množství kouřit mrkev....
Zdenek1960
05.11.13, 15:17
omlouvám se, v obchodě to lze, u generálů
johndelasade
03.12.13, 16:26
zadávání hodnoty v obchodě.slištou hrůza.stašilo by okénko pro zadání číselné hodnoty.
Předělat překlad longbowman na lučištník S DLOUHÝM LUKEM - NE!! Z DLOUHÉHO LUKU
odznaky z novej zasobarne nejdu posielat hromadne len pojednom tazka hovadina chce to zmenu nech sa to da posielat ako kosiky tety irmy
když mám 60/60 populace, co mám udělat?
princ_Krason
15.12.13, 17:09
No já myslím, že hodně hráčům by pomohlo, kdyby se vrátil původní vývojařský tým....protože to, co předvádí poslední půl roku...je neskutečný.
Buď vyhodili původní lidi...nebo začali nekontrolovatelně v obskurním množství kouřit mrkev....
He he to je trefné :D Myslím,že nejlepší by bylo udělat restart od základů :D
Rychlejší výroba osadníků, rychlejší výroba knih, rychlejší výroba bonusů... prostě bych to celý zrychlil. Ale chápu, že to moc nejde, když asi není domyšlen, kam tahle hra spěje. To by za chvíliˇvšichni měli úroveň 50 a nudili by se tu udržováním svého ostrůvku a čekáním na něco lepšího.
Myslím, že tahle hra má spousty chyb. Když vezmu v úvahu, že někteří za to i platí je to nedokonalý produkt:-) Pár okradení na bonusech, které jsem použil a nikterak se mi neprojevili, nebo vyslání průzkumníků na 24 hodin a druhý den, v dobu kdy měli bejt zpět mi hlásilo dokončení za něco přes 7 hodin. Vyzkoušel jsem jí hrát zase znovu po několika měsících a můžu konstatovat, že se mi to zdá čím dál větší ztráta času. Například nesmyslné natahování všeho možného. Kniha vyrobená za den a půl a další ještě za víc? Navíc nechápu, že doteď mi průzkumníci nosili dárky a dnes už nic. Na mém ostrově se mi přestali vyskytovat i perníky na jejich výrobu. Tak tedy zlepšit bych doporučil asi celou hru:-)
Jinak je to samozřejmě můj názor, jen mě dnes naštvalo, že za poslední dny jsem tu strávil dost času abych se někam posunul a mám pocit, že hra teď už hraje proti mě. Takže díky za hru. začnu svůj čas věnovat zase něčemu jinýmu.
no podle mě BB uvažuje, nebo se už rozhodlo o ukončení této hry, tak vývojářský tým už nic nevymýšlí...nebo kvůli snížení nákladů vyhodili původní tým a teď tam pracují lidi, kteří udržují (nebo se o to jen snaží) chod hry....................
nebo se taky mýlím, najali nové lidi...dolaďují PvP (boje o nové ostrovy), zjednodušují hru od věčného klikání, vymýšlí sofistikované cechovní úkoly (pro větší spolupráci s přáteli, či dokonce se spolupráci s ostatními cechy), dodělávají přístav, chystají novoroční event s konečnou odměnou unikátní budova, chystají 6-7 lvl všech budov, dodělávají vylepšení generálů (více jednotek, speciální bojové vlastnosti generálu, bonusy na útok/obranu pro vojsko, větší útočná sila/obrana generála), lepší stabilita hry, odstranit většinu chyb hry, zavést změnu ročních období ve vizuální stránce hry.....možná, ale člověk by měl vždy počítat s tím horším a jen doufat v lepší.....prožil jsem tu pěkné chvíle, ale patrně se blíží konec...
Odeon: To máš o ukončení nějaký oficiální zdroj, nebo je to tvůj osobní názor?
Odeon: To máš o ukončení nějaký oficiální zdroj, nebo je to tvůj osobní názor?
To je můj subjektivní názor po více jak roce hraní...:)
Zdravím, nevím, zda to tu už někdo psal, tak se případně omlouvám za opakování. Nicméně myslím, že by hru výrazně zpříjemnilo, kdyby v obchodu existovala volba opakovaných nabídek. Já například denně nakupuju vozíky s potravinami, vždy za stejnou cenu. Kdyby existovala možnost třeba 10 přednastavených nabídek, ušetřilo by to spoustu zbytečného klikání...
Zdravím,
díky za práci kterou děláte. Hra mě docela chytla a neustále ji vylepšujete za což patří můj dík.
Je tu ale jedna věc kterou bych určitě uvítal. Jde o to, že když se odhlásím a po čase přihlásím neexistuje žádný přehled o tom co se ve hře stalo.
Mám na mysli např. co a kde můj geolog našel, jaké doly a kde se zřítily apod.
Myslím že by ve hře mohl být přehled ložisek kolik jich mam prázdných nebo odhalených s možností na dané ložisko přemístit obrazovku
S pozdravem
Paulie8
VodnikVavrinec
21.03.14, 09:53
co tvý speialisti našli, to máš ve zprávě.
a co ti spadlo, no ti vidíš hned, máš více licencí a na místo dolů je ruina.
Zdravím,
díky za práci kterou děláte. Hra mě docela chytla a neustále ji vylepšujete za což patří můj dík.
Je tu ale jedna věc kterou bych určitě uvítal. Jde o to, že když se odhlásím a po čase přihlásím neexistuje žádný přehled o tom co se ve hře stalo.
Mám na mysli např. co a kde můj geolog našel, jaké doly a kde se zřítily apod.
Myslím že by ve hře mohl být přehled ložisek kolik jich mam prázdných nebo odhalených s možností na dané ložisko přemístit obrazovku
S pozdravem
Paulie8
VodnikVavrinec
21.03.14, 09:54
No řekl bych, že asi jsi hodně velký snílek a věříš v nemožné :-D
po roce a několika měsících, je vidět krapet pokrok s možnostmi hraní, ale hratelnost se teda nezlepšila.
no podle mě BB uvažuje, nebo se už rozhodlo o ukončení této hry, tak vývojářský tým už nic nevymýšlí...nebo kvůli snížení nákladů vyhodili původní tým a teď tam pracují lidi, kteří udržují (nebo se o to jen snaží) chod hry....................
nebo se taky mýlím, najali nové lidi...dolaďují PvP (boje o nové ostrovy), zjednodušují hru od věčného klikání, vymýšlí sofistikované cechovní úkoly (pro větší spolupráci s přáteli, či dokonce se spolupráci s ostatními cechy), dodělávají přístav, chystají novoroční event s konečnou odměnou unikátní budova, chystají 6-7 lvl všech budov, dodělávají vylepšení generálů (více jednotek, speciální bojové vlastnosti generálu, bonusy na útok/obranu pro vojsko, větší útočná sila/obrana generála), lepší stabilita hry, odstranit většinu chyb hry, zavést změnu ročních období ve vizuální stránce hry.....možná, ale člověk by měl vždy počítat s tím horším a jen doufat v lepší.....prožil jsem tu pěkné chvíle, ale patrně se blíží konec...
co tvý speialisti našli, to máš ve zprávě.
a co ti spadlo, no ti vidíš hned, máš více licencí a na místo dolů je ruina.
to ze geolog neco nasel behem meho odhlaseni se do zadny zpravy neuklada(teda aspon na mem uctu ne). to ze mam vice licenci a misto dolu je ruina prece nemuze byt brano jako prehled. jasne ostrov neni tak velky ale i tak by nejaka prehledna tabulka u takovyhodle druhu hry byt mela(muj nazor)
Nebylo by špatný u kasáren a podobně pokud dám dělat vojáky, tak by se mohlo nad budovou ukazovat čas, za jak dlouho budou hotový.
To stejný by šlo i u vylepšení budov. Ukázka v procentech je vcelku na nic, pokud něco vylepšuji 7 dní a nevým čas do konce (přesný).
Prostě vše v časech je lepší.
Hlavně by bylo dobré a již to zaznělo minimálně 100x, aby hráči na vyšších levelech nemuseli klikat jako debilové, když chtějí vyrobit třeba 500 rekrutů ap. Prostě po nějaké době hraní je člověk alergický na mechanické klikání.
Nevím jestli to tady už nezaznělo, ale docela se mi to rozšíření ostrova líbí. Jenom bych chtěl poprosit, zdali by bylo možné přihodit tam propojení s hlavním ostrovem. Klidně až po koupení, ale já bych na ten ostrov třeba velice rád přesunul všechny svoje generaly a udělal si tam základnu jen pro geny. Ale přesunout tam samozřejmě nejdou, protože plavat neumějí a spojeno s ostrovem to není. Proto bych toto na tom systému rozšíření uvítal. Myslím že trocha grafiky na propojení ostrůvků s hlavním ostrovem nemůže být tak moc náročná. Předem díky za reakci jestli je to nápad alespoň proveditelný.
Pan_Miluna
29.11.14, 00:51
Ahoj všem příznivcům této skvělé hry,
nevím zda toto mé psaní vůbec k něčemu bude, ale doufám, že si to přečtou kompetentní a snad to povede ke zlepšení hry pro všechny...
jako hráč, bych ocenil větší počet dobrodružství a hlavně různorodost odměn z nich. Po posledním updatu mi připadá, že ze všech dobrodružství je odměna stejná, pouze se liší v množství obdrženého materiálu. To je podle mého naprosto špatně, starý systém měl alespoň trochu logiku. Navíc mi celkem vadí, že tvůrci o změnách v odměnách v podstatě vůbec neinformovali... změní se to a to, ale jak a jaké budou nové odměny z dobrodružství nám hráčům nikdo neřekl.
Dobrodružství jsou rozdělena na surovinové, zkušenostvní, epické, pohádkové a kooperativní. Přál bych si, aby byly také odměny z nich odpovídající jejich úroni a povaze. Každé dobrodružství by podle mého, mělo mít svou specifickou odměnu a každý hráč by šel dané dobrodružství podle svých potřeb.
Například uvedu:
potřebuji zkušenosti - půjdu zkušenostní dobrodružřství
potřebuji zdroje - půjdu surovinové dobrodružství
rád bych epickou budovu - půjdu epické dobrodružství
potřebuji magické fazole - půjdu pohádkové dobrodružství
navíc bych loot u dobrodružství specifikoval... třeba z dobrodružství Mateřská Láska dříve "padaly" zlaté cihly a to dnes ne. Proč dnes není možnost jet dobrodružství ze kterého mi "padne" to co potřebuji ? Některá dobrodružství by měla mít svůj specifický loot a hráči by je chodili právě kvůli tomu.
Nevím, zda jsem své myšlenky správně popsal... Dnes jsem dohrál pohádkové dobrodružství, které jdu hlavně kvůli zisku magických fazolí. Proč za dokončení získám krom fazolí ještě měď, železo, uhlí, klády a další spoustu toho o co mi nešlo nechápu. Kde jsou bonusy ze starého lotu? Čoko zajíc a košík exotického ovoce by se hodil... místo toho měď a železná ruda, která "padá" všude.
PROSIM PEKNE, kdyz se obchoduje s ostatnimi hraci (menu Menit atp.), tak se mi, ackoliv mam aktivni okno Co za Co, objevuji popisy dolu, budovy a atd, jako bych na ne najel normalne. Nekdy to znemozni kliknuti na tlacitko, ktere pozaduji, proste to ignoruje to, ze okno Menit je nahore ... a vypisuje to veci, ktere jsou na mape pod nim ... OPRAVDU TO VADI !!!!!!!!! (ostatne jako spousta jinych veci, ktere prisli se zmenami, a jsou neotestovane) :mad:
DIKY ZA RESENI ...
Ahojte, neviem ci uz mal niekto taky navrh a kam to mam napisat: nepatrim k zastancom vlastnit velku kopu minci, keby neboli zauzivane ako platidlo tak nemaju ziadnu cenu. Co tak vymysliet ich vymenu napriklad v zasobarne za zelezo, ocel alebo zelezne pripadne ocelove mece? Alebo nieco ine. O mna nejde, pre mna mince cenu nemaju, ale co ludia co ich vlastnia niekolko 100 tisicov? Maju mince pre vas cenu? Co s nimi budete robit ak by ich od vas nikto nechcel? Ak by kazdy mal vsetko vylepsene na lvl4 kde mince treba?
Úkol na vlastnění mincí už máš? :)
TrojanHenry
09.12.14, 22:32
Co jste to udělali s populací? Nechápu.
Vypadá to že přijela všem osadníkům na Vánoce návštěva :-)). Třeba se zdrží:-))
Buď rád, že můžes vyrobit víc army :)
Ja tomuhle říkám solidně kladný bug, a klidně bych ho i nechal :D
Mám jedno z Vánočních přání.
Mohl by tu pracovat někdo,kdo rozumí programátorství??
Hostina tety Irmy - ikonka a počet kusů:
Díky bílému obláčku pod proutěným košíkem je téměř nemožné přečíst číslici, která udává počet kusů těchto bonusů.
Je to prkotina - předělat ikonku tak, aby bílá číslice počtu kusů nesplývala s bílým obláčkem... Mohli byste s tím něco udělat? Díky :-)
Hostina tety Irmy - ikonka a počet kusů:
Díky bílému obláčku pod proutěným košíkem je téměř nemožné přečíst číslici, která udává počet kusů těchto bonusů.
Je to prkotina - předělat ikonku tak, aby bílá číslice počtu kusů nesplývala s bílým obláčkem... Mohli byste s tím něco udělat? Díky :-)
AD 19) - zde odkaz (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2300-Co-by-se-m%C4%9Blo-ud%C4%9Blat-l%C3%A9pe-a-jak!).
AD 19) - zde odkaz (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2300-Co-by-se-m%C4%9Blo-ud%C4%9Blat-l%C3%A9pe-a-jak!).
Nejde o slučování, ale o čitelnost (nečitelnost) té číslice, která udává počet...
Nejde o slučování, ale o čitelnost (nečitelnost) té číslice, která udává počet...
Tak se tam zkus podívat ještě jednou... a pořádně.
Tak se tam zkus podívat ještě jednou... a pořádně.
jo, už to vidím, sorry... koukal jsem na 19.post a ne na 19.odrážku 1.postu :)
Nevím zdali má cenu to jsem vůbec psát, ale třeba se sem z nudy někdo z vývoje mrkne :)
lehká úprava pro chatové okna. Zdali by šlo udělat a programátoři vůbec zvládly. Možná by se to hodilo i pro mody .)
1. zdali by šlo pro každé okno chatu zvlášť možnost aktivovat/deaktivovat nějaký zvukový gong (něco podobného jako má šept), že někdo něco napsal do daného chatového okna, který chci sledovat.
Možná je víc hráčů, kteří při hře dělají na pc i něco dalšího třeba píší na forum ;)
2. když hraji dobrodružství pro více hráčů jestli by nějak šlo vyřešit aby v "šeptu" nebo vytvořit "bitevní chat" aby na bitevním poli mohli všichni hráči co bitvu budou hrát mohli snadněji koordinovat útoky.
Předem děkuji Wortix
Nějaká možnost zbavit se nepotřebných generálů, maršálů, geologů?
Nějaká možnost zbavit se nepotřebných generálů, maršálů, geologů?
Ne.
Nechci moc prskat, ale takova drobnost jako stockovani veci ve hvezde by opravdu bodla ... chvili clovek na to kasle a pak je v tom bordel. A nejlepsi jsou ty monusy po 1 ... to nez clovek prejede, to je vecnost. Diky
Neviem kam to napisat, ale taky navrh, napad... mozno to uz niekto pisal, ale vieme ze zmrzle panstva maju skor hraci co hraju dlho (skoro od zaciatku), mozno by bolo zaujimave uzasne rezidencie upovat, povedzme aj za velmi vela surovin (kazda uroven 10k zuly alebo viac), kazdy lvl +100 obyvatelov, to by mohla byt tiez zaujimava motivacia a rozburanie hodnot populacnych budov.
Ahoj, Něco málo k PvP, výroba zbraní je hrozně dlouhá.
Bral bych rozdělení na více výrobních budov, nebo to udělat jako epická pila (3 výroby naráz).
Dále by mohli z PvP padat bonusy na výrobu zbraní.
Tak vážení vývojáři máme 3 dny rozšíření na XXL pomalu jsem se seznámil s ostrou verzí, a mužů říct odstřižení hvězdných minci totálně rozbilo koncepci hraní nad level 50. Jsem čerstvá 50 tak jsem si udělal plan co mužů hrát. Abych získal fazole a světe div se mám jen dobro které člověk muže hrát statečný malý krejčí, ostatní jsou za hvězdné mince a ty už nikde nepadají průzkumníci nenosí.
Na získání pohádkového hradu 83x jedno dobro na získání epické pily 50x to samé je pravda že se dá koupit za dia 50 týdnů nebo 700kč, jedno uzemní povolení 8500 stonků = 425x statečný malý krejčí v tom to nevidím nic zábavného a povzbudivého když každý den dám 1 malého krejčího to je cca 2 roky hraní jednoho dobra kde je pestrost kde je zábava toto je práce u linky děkuji nechci XXL chci starý koncept. s pozdravem Josef511
Tak vážení vývojáři máme 3 dny rozšíření na XXL pomalu jsem se seznámil s ostrou verzí, a mužů říct odstřižení hvězdných minci totálně rozbilo koncepci hraní nad level 50. Jsem čerstvá 50 tak jsem si udělal plan co mužů hrát. Abych získal fazole a světe div se mám jen dobro které člověk muže hrát statečný malý krejčí, ostatní jsou za hvězdné mince a ty už nikde nepadají průzkumníci nenosí.
Na získání pohádkového hradu 83x jedno dobro na získání epické pily 50x to samé je pravda že se dá koupit za dia 50 týdnů nebo 700kč, jedno uzemní povolení 8500 stonků = 425x statečný malý krejčí v tom to nevidím nic zábavného a povzbudivého když každý den dám 1 malého krejčího to je cca 2 roky hraní jednoho dobra kde je pestrost kde je zábava toto je práce u linky děkuji nechci XXL chci starý koncept. s pozdravem Josef511
Musím s tímto souhlasit. Když přišla první verze ostrovů, kde jich bylo méně a daly se koupit každý cca kolem 300 dia, tak to bylo únosné, ale takto to je podle mě už přes čáru. Další věc je že mě "nutíte" do dober, která třeba já osobně naprosto nesnáším (Krejčíci). Chápu že mě nikdo nenutí ostrov rozšiřovat, ale dá se říct, že bez tohoto se na hlavní ostrov vejde málo kdo, kdo potřebuje funkční samostatnou ekonomiku. Škoda, že nejde povolení koupit za něco jiného než jsou fazole. Případně třeba za fazole a dia (všechny). Dle mého by stačilo snížit cenu a nastavit že se jakýkoliv ostrov dá koupit za dia, nebo fazole. To už by pak bylo únosné. Takhle bohužel myslím že ne ...
jedno uzemní povolení 8500 stonků = 425x statečný malý krejčí
Tak tohle trošku nechápu. Statečný malý krejčí dává v bez prémka 800 fazolí a k tomu jsou dvě LS, která lze prodat každé za 1300-1500 fazolí. Těch tvých 425x krejčíků dělá zhruba 1,5 milionu fazolí :)
Tak tohle trošku nechápu. Statečný malý krejčí dává v bez prémka 800 fazolí a k tomu jsou dvě LS, která lze prodat každé za 1300-1500 fazolí. Těch tvých 425x krejčíků dělá zhruba 1,5 milionu fazolí :)
Bez bonusu
1 stonek = 5 fazoli
8500 stonků = 42 500 Fazoli
6x sektor = 6x 8500 stonků = 255 000 Fazoli.
Pouze SWAP (800F) = 318,75 LS Krejčíka.
Pracoval jsem s informací na o settlers je uvedeno že padne jen 100 fazolí včera jsem jel a zjistil jsem že padne 800 takže je pravda že ten počet je podstatně menší a nic to nemění že na tom že se do zblbnutí hraje jen jedno dobro pořád kola :( jedno dobro !!!!!!! Obchodování s LS neuznávám.
1 stonek = 5 fazoli
8500 stonků = 42 500 Fazoli
Ano tohle je bez bonusu. Ale ukaž mi někoho, kdo konvertuje fazole na stonky bez bonusu. I kdyby to převáděl s Irmou, tak budu dotyčného považovat za moulu.
6x sektor = 6x 8500 stonků = 255 000 Fazoli.
Pouze SWAP (800F) = 318,75 LS Krejčíka
255 000 / (800 * 3) = 106,25
Těch 318,75 mi vychází pokud by ten krejčík byl zcela bez swapu.
je jedno kolikrát i když vezmu vaše nejnižší číslo to jest 106x jet jedno a to samé dobro není to trochu monotónní a stereotypní na settlerech mě bavila pestrost a různorodost
Fazole padají ze všech krejčíků, takže není potřeba jet jednoho a toho samého pořád dokola. Co víc, jsou obchododovatelné, takže není potřeba jet krejčíka ani jednou, stačí jezdit dobrodružství s žulou a vyměnit s někým na trhu.
Ano tohle je bez bonusu. Ale ukaž mi někoho, kdo konvertuje fazole na stonky bez bonusu. I kdyby to převáděl s Irmou, tak budu dotyčného považovat za moulu.
255 000 / (800 * 3) = 106,25
Těch 318,75 mi vychází pokud by ten krejčík byl zcela bez swapu.
Jsou tací, co to dělají (bez bonusů). Je jich málo, ale jsou.
Navíc psal jsem o počtu LS a ne počtu Statečných krejčíků, které musím odjet.
je jedno kolikrát i když vezmu vaše nejnižší číslo to jest 106x jet jedno a to samé dobro není to trochu monotónní a stereotypní na settlerech mě bavila pestrost a různorodost
Jak psal Kahsi, je zde několik Krejčíků a fazole lze obchodovat.
Navíc z Alibaby také padají Fazule.
Jsou tací, co to dělají (bez bonusů)Jak psal Kahsi, je zde několik Krejčíků a fazole lze obchodovat.
Nevím jak si to pořídí čerstvá 50 když tyto dobra jsou za hvězné mice které už nikde nepadají nechali jen jedno dobro za karty tyto dobra za chvíli se nezaplatí ani zlatem
Navíc z Alibaby také padají Fazule.
a jsme zase u toho fazole padnou jen z jediného dobra za karty synové malého krejčíka ostatní dobra jsou jen za hvězdné mince které už nepadají. tudíž pro čerstvou 50 nedostupné a tyto dobra se po čase ani zlatem nezaplatí.
to je to co řeším cele hraní na level 50 se zredukovalo na fazole které do levlu 56 padají jen z jednoho dobra. V epické obchodě je 16 předmětu které jsou jen pro někoho a ne pro všechny.
Jj, když na to teď koukám z tohodle pohledu, tak máte pravdu.
Hvězdných mincí padá žalostně málo na to, co stojí dobra u kupce.
Vemte si to, že SC budou padat ve slotu 1-2.
Takže místo fazolí (třeba 1000 fazol) padnou hvězdné mince (50 SC).
Pokud krejča stojí 1500 SC, pak má hodnotu 30.000 Fazolí (přepočteno na SC).
To je skutečně postavené na hlavu :(
Nevím jak si to pořídí čerstvá 50 když tyto dobra jsou za hvězné mice které už nikde nepadají nechali jen jedno dobro za karty tyto dobra za chvíli se nezaplatí ani zlatem
Nevím co řešíš, když přišli krejčíci na server, tak ze statečného padalo 100 fazolí, teď padá 8x víc a pořád je to málo? Ze začátku taky každý jezdil dokola statečného aby si dropl následné krejčíky to na věci nic nemění a že jsou dostupné za HM? To bys musel zase jet třeba 10x rychlého býka abys na to ty HM měl a jsi kde? Opět u opakovaného chození stejného dobra.
Nevím co řešíš, když přišli krejčíci na server, tak ze statečného padalo 100 fazolí, teď padá 8x víc a pořád je to málo? Ze začátku taky každý jezdil dokola statečného aby si dropl následné krejčíky to na věci nic nemění a že jsou dostupné za HM? To bys musel zase jet třeba 10x rychlého býka abys na to ty HM měl a jsi kde? Opět u opakovaného chození stejného dobra.
Neřeším že jsou za hvězdné mince ani kolik padá fazolí, ale to že hvězdné mince jsou zrušené nebo padají tak málo že je to o ničem přesněji je to ně co je a je evidentní že vývojáři neví co s tím je něco na co se mohu jen koukat.
co tu riesite tych krejcikov. kup si statecneho za mapy u kupcu a mas vystarane.
co tu riesite tych krejcikov. kup si statecneho za mapy u kupcu a mas vystarane.
Krásně jste se připojil do diskuze řešíme to že když je někdo čerstvá 50 tak nemá v zásobě hvězdné mince tudíž jediné co mu zbyde je přes rok jezdit jen jedno dobro aby získal potřebný počet fazolí. na sektory, pohádkový hrad, general major atd. atd. a to se mi zdá velmi nudné.
tudíž jediné co mu zbyde je přes rok jezdit jen jedno dobro aby získal potřebný počet fazolí.
Viděl jsi někdy odměny z krejčíků? Ze statečného padají synové a chytrý a z nich zrazený a hrdinský. HM nikdy nebyly jediný zdroj krejčo adv.
neni umenie hnat sa za levelom ale o vyvazenu ekonomiku. k comu mi bude vysoky lvl ked budem prakticky stale so vsetkym v minuse. v prvom rade je treba silnu ekonomiku ostrova a od nej sa vsetko odvija
Vyvážená ekonomika a silná ekonomika je sice dobrá věc ovšem na získání hvězdných mincí není žádná výrobna a o to tu právě běží, že hvězdné mince jen tak nezískáš. Potom epické předměty jsou na nic jelikož je nebudeme mít za co koupit....
Vyvážená ekonomika a silná ekonomika je sice dobrá věc ovšem na získání hvězdných mincí není žádná výrobna a o to tu právě běží, že hvězdné mince jen tak nezískáš. Potom epické předměty jsou na nic jelikož je nebudeme mít za co koupit....
Nedinko děkuji za pochopení o to mi přesně jde a moc mě mrzí že se nevyjádřilo žádné BB a bychom věděli že se nad tím někdo zamýšlí a hledá se jak tuto chybu odstranit.
Nevím, jestli má moc smysl to komentovat, protože se zdá že jste se zatvrdili na svém pohledu na věc a názory druhých vás nezajímají. Ale i tak to zkusím.
Ano, hvězdné mince budou výrazně vzácnější než byly doposud. Ale nevidím v tom žádný zádrhel pro samotné hraní. Nejsou k ničemu nezbytně nutné, původně sloužily pouze jako náhrada za zkušenost pro hráče na 50. levelu a pouze jim usnadňovaly hru. Jednou týdně nákup diamantů, jednou týdně premium účet a když zbylo, tak nějakej ten vrah nebo šípy. To že je možnost za ně koupit i krejčíky je podle mě chyba, která tyto dobra degradovala na úroveň obyčejných dobrodružství za mapky. Původně totiž v nabídce vůbec nebyly a hráči si je poctivě museli vyzískat hraním statečného, případně těch následujících.
Spíše mám dojem, že si hráči zvykli mít krejčíky vždy "po ruce" a najednou to nepůjde protože na ně nezískají dostatečné množství SC. Stejně tak je to i s nákupem diamantů a premium účtu. Z říčky se stal pouhý pramínek a můžeme se pouze dohadovat, zda je to od vývojářů nedomyšlené řešení nebo záměr přinutit hráče více kupovat diamanty za prachy než za SC. Osobně si myslím, že spíše to druhé.
A co se týče fazolí a údajně monotonního omýlání statečného krejčíka do zblbnutí. Nesmysl. Pokud to někomu vadí, tak ať jezdí jiná dobra a neupíná se tolik na fazole. Jak tu psal Kahsi, jsou obchodovatelné a je tudíž jedno co budete z odměn získávat. Nakonec to stejnak můžete na trhu směnit za ty vámi vytoužené fazole. A že to bude trvat dlouho? No samozřejmě že ano a co jste čekali? :-)
Njn a jsme zase u toho...
Chybí zpětná vazba, takže hráči se zcela zbytečně dohadují a neví, zda se jedná o vedlejší efekt, nebo záměr. ;)
Naštěstí BB jmenovalo CM, který tento neduh bude řešit a zpětná vazba na připomínky bude (snad).
Bohužel tento CM funguje na německém fóru a na testu.
Takže kdo se chce dozvědět víc, bude muset s připomínkami na test.
Zdravim sice sem moc nechodim ale vzhledem ktomu že uz to hraju pres dva roky stale mi neprislo jiny dobrodrustvi nez jen ,,carodejnice,konsky hrbet ci krejciky ,chtelo by to zmenu pripadami ze se neustale opakuji , rad bych uvital treba tu opravu po bouri ci neco podobnyho ale neni nic ani v trznici a pruskumnici nic novyho nenachyzi ,stale jen dokola treba rvouci byk ,skus te udelat nakou zmenu nebo rozsirit zalozku dobrodrustvi aby jich tam ke koupi bylo mnohem vic :-D
ahoj, tuto hru hraji už druhej rok a myslela jsem, že když se přihlásím na server cz tak bude v češtině, možná by si vývojáři měli uvědomit, že ne každý angličtinu ovládá..............já jsem z generace kdy nám vládla ruština )))))
bobo99992013
04.02.16, 13:06
Byl bych PRO,aby se OP vrátilo ke kupci,když už není v cech obchodě
ahoj, tuto hru hraji už druhej rok a myslela jsem, že když se přihlásím na server cz tak bude v češtině, možná by si vývojáři měli uvědomit, že ne každý angličtinu ovládá..............já jsem z generace kdy nám vládla ruština )))))
O zrušení podpory kompletní češtiny už toho bylo napsáno hodně a ze strany BB se vstřícnějšího kroku sotva dočkáme. Takže si zkrátka pomůžeme sami. Je založené vlákno s Českými překlady (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2741) a rovněž existuje vlákno, kde se celé téma probíralo a lze tam i nadále diskutovat. To naleznete ZDE (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2645).
kasaavatar
17.09.17, 14:52
Ahoj,
prosím, nevíte, jde nějak otáček budovami při stavbě??? jde mně konkrétně o změnu orientace úžasné rezidence.
U nové hory by se vlezly i dvě na stojato.......
Díky karel
virabelte alespon 0 jednotek produktu Borove drevo za 12 hodin muze me někdo poradit dekuji
Ticho--Brahe
15.03.18, 19:19
Alespon 0 znamena, ze musis vyrabet vic nez spotrebovavas. Upgradni drevorubce, pridej dalsiho nebo pouzij bonus.
Ticho--Brahe
15.03.18, 19:19
Ahoj,
prosím, nevíte, jde nějak otáček budovami při stavbě??? jde mně konkrétně o změnu orientace úžasné rezidence.
U nové hory by se vlezly i dvě na stojato.......
Díky karel
Budovy nelze nijak otacet.