View Full Version : Cechovní úkoly
Ahoj všem, vývojářům zvlášť.
V cechu víc a víc lidí začíná mít lvl 36+. To, že je pro ně tímto hra celkově těžší, tu rozebírat nechci. Tak nějak s tím každý počítá. Ale to, že několik dnů za sebou musí udělat jako cechovní quest nějaké dobrodružství mi přijde trochu na hlavu padlé.
Hra má bavit a tímto akorát přichází frustrace těch, kteří dobr. nemají nebo na něj nemají po druhém dnu armádu a samozřejmě těch, kteří mají lehčí úkol a musí čekat na ty ostatní.
Nejsem proti, aby byl jednou dvakrát do týdne quest s dobr. ale prakticky každý den, to už je opravdu moc a někteří hráči začínají přemýšlet o tom, že s hrou skončí - a jsou to platící hráči, takže by settleři přišli i o nějaké ty finance.
Zamyslete se prosím nad tím, jak je systém nastaven a pokuste se to nějak upravit, aby byli všichni spokojeni.
Děkuji za mě i celý náš cech a nejspíš i ostatní hráče
Já se přidávám k tomu, aby tvůrci trošku přemýšleli o Cechovních úkolech ( dále jen CQ ). Uvedomte si, že jsou zde další úkoly, jako větry, denní úkoly, vedlejší úkoly. Pokud chcete odradit 50% hráčů, pokračujte k zadávání do CQ dobrodružství v této míře. A hlavně s reakcí, že si to můžu zaplatit diamantama, sem prosím nechoďte, to opravdu už bude svědčit jen o jednom.
Myslím, že 1 dobrodružství na CQ musí stačit a je zde hodně věcí a možností, jak plnit CQ.
Děkuji Patejlek
Jak mám zkušenosti,tak nikdy vývojáři nedají na námitky hráčů a tito nebudou vyjímkou.Pro ně je prvořadý úkol získat co nejvíc peněz od hráčů a jejich námitky je nezajímají.Lepší je hraní za takovéhoto stavu,kdy mě nutěj dokola dělat stejné dobrodružství jako Ostrov pirátů a Temní veleknězové skončit.Hra je opravdu časově náročná a frustrující....nejsem schopen vyrábět co dva dny 800 rekrutů.
Já bych připojil svůj názor o to, že pokud má být CQ takto náročný, ať se dají za cechovní mince nakoupit lepší věci. drtit dobrodružství nebo podobné věci abych si pak koupil ,,jenom,, boost mi přijde dost málo. Pokud ale vám jde jen o ty peníze, tak předělejte model F2P na Pay2Win. Servery lagují s prominutím jak prase a herní měna je v porovnání s jinými F2P tituly sakra drahá, např world of tanks, kde se skutečně pro kvalitní herní zážitek platit nemusí, aktualizace přichází často a hra skutečně funguje. Zkuste být méně chamtiví a dopřejte hráčům kvalitní herní zážitek... uvidíte, že hráči přibudou.
Souhlasím se vším, co zde bylo napsáno. Úkoly se opakují neustále dokola a hlavně požadavek na splnění dobrodružství je tam tak často, že je to až nesmyslné. Nikoho nebude bavit plnit každý den ta samá dobrodružství dokola.
Nechapu co tu placete a nebo nekteri i chteji prestat hrat :D. Vzdyt cehcovni ukol neni nic povineho a pokud se vam nelibi odmeny za cech mince tak o to vetsi duvod je nedelat ne? / TO ze v televizi je reklama na nejakej "super" vyrobek taky neznamena, ze si ho hned pobezite koupit nebo u vas to je jinak? / A zadruhe cech mince muzete nakupovat(menit) na trhu a vydelate za par zakladnich surovin vice cech minci nez za splneni deniho cech ukolu. Trochu se zamyslete ;)
No to je teda odpověď. Děkuji ti za ní, ale příště si jí nech pro sebe. Zamysli se ty o čem tahle hra je a proč je ta hra na netu. Pokud by nemohl už hráč upozornit na to co by šlo vylepšit, tak opravdu nemá cenu tuto hru hrát. Píšeme tu, aby tu došlo k nějaké změně a hráč si užíval hru i v cechu, protože pokud nebudeš plnit cech. úkoly, tak ty úkoly ani nemusely být opravovány.
Pokud si myslíš, že zaplatit 2x do týdne 25 kuší, nebo ledek v počtu 40-ti je normální, tak my co tu píšeme si to nemyslíme, ale pořád se to dá udělat za předpokladu určitého nepohodlí, ale dělat 3 dobrodružství a pořád ty samé ( na levelu +36 temní velekněze-ostrov pirátů-temní velekneze) je tupost a nevím koho to má bavit.
Pokud nesplním, vůči ostatním je to nefér.
Jinak sám moc dobře vidíš jakou cenu mají cech. mince na trhu a co si můžeš v cech. obchodu koupit.
SipkovejRuza
17.03.13, 17:28
:) každý má právo na slušný názor
No samozřejmě, ale dá se to napsat např. " nesouhlásím s těmito názory, cechovní úkoly nejsou povinné ..." a ne zamyslete se, co tu brečíte apod. Samozřejmě, že budeme jen rádi, když se diskuse na toto téma rozvine a my, kteří jsme v tomto téma kritičtí, budeme rádi, kdž se vývojáři nad tím zamyslí a třeba nám i dají za pravdu, třeba ne, ale odpověď toho typu, který jsem kritizoval, jen naštve ty, kteří se snaží tuto hru trošku popostrčit a trošku ulehčit spoluhráčům.
SipkovejRuza
17.03.13, 21:25
pochopil bych to, kdyby to bylo vyjídření MODa nebo BBčka ... ale jiný hráč = stejné možnosti jen jiný názor (asi se nikdy nesetkal s opakujícím se úkolem tohodle typu)
... to není oficiální odpověď :)
Tak vida temní veleknězové, ostrov pírátu, temní veleknězové a na zítra znova ostrov pirátů. 4 dobrodružství ve 4 dnech. Stále dokola opakující se úkoly. Opravdu by to chtělo doladit.
Cechovní úkoly by měly být zároveň zábava a výzva v jednom. Pokud ale 4 dny ze 7 dostanu jako CQ splnit dvě opakující se adventury a k tomu zaplatit ze skladu ledek nebo dokonce kuše, tak si myslím, že to nesplňuje ani jeden ze znaků, které od CQ já očekávám. Tuto hru hraju už docela dlouho, dal jsem do ní nějaký ten peníz a určitě je zábavná, ale úkoly tohoto typu ji rozhodně nezpříjemňujete ani pokročilým hráčům ani začátečníkům. Udělejte s tím něco!! Díky
Ashen-shugan
19.03.13, 20:19
Ahojky, k cechovním úkolům mám dvě poznámky..První je výše odměny v cechovních mincích..Když vezmu výši odměny a to co se dá za cechovní mince pořídit, začíná mi připadat slušně řečeno dost nevyvážená. Bylo by vhodné rozšířit nabídku věcí které se dají za CM pořídit a zamyslet se i nad cenou za kterou jsou nabízeny..Ta mi přijde přemrštěná. Tím pádem i motivovat hráče k plnění cechovních úkolů..
Druhá věc jsou zmiňovaná dobrodružství v rámci CQ..Nemyslím, že rozdíl mezi hráčem na 35 a 36 levelu je tak zásadní a otázka je zda se to dá ekonomicky utáhnout..každý den dělat dobrodružství v rámci plnění CQ..Je sice pravda, že cechovní úkoly se plnit nemusí, ale pak se můžeme ptát zda má smysl zakládat cechy a investovat do nich peníze hráčů..
Hra by měla bavit, ne stát se povinností..
Zajímavé, jsem lvl 38 a ještě jsem ani jednou neměla splnit nějaké dobrodružství v cechovním úkolu, natožtak, abych je dostávala denně. Ani nevím, že by někdo od nás měl s tímto takový problém. By mě zajímalo jak to mají nastavené. Mít to každý den, tak mě to taky pěkně štve. Člověk si pak ani nemůže udělat čas a jednotky na něco, co by chtěl jít sám od sebe.
Zajímavé, jsem lvl 38 a ještě jsem ani jednou neměla splnit nějaké dobrodružství v cechovním úkolu, natožtak, abych je dostávala denně. Ani nevím, že by někdo od nás měl s tímto takový problém. By mě zajímalo jak to mají nastavené. Mít to každý den, tak mě to taky pěkně štve. Člověk si pak ani nemůže udělat čas a jednotky na něco, co by chtěl jít sám od sebe.
cech úkoly jsou rozdělovány nejen podle vašeho lvlu ale taky podle počtu lidí v cechu
adventury na cq jsou od lvlu 36+ a při větším počtu lidí v cechu jak 35.
Joj, tak to je dobré vědět. Je nás 34 a to ať nás raději i tolik zůstane, než aby sme měli plnit adventurky každý den :)
1. Cech úkol jde zrušit. Když víte, že Váš cech měl včera dát piráty, tak je dneska zrušte a počkejte na úkol s doplněním ryb / masa.
2. Když jako lvl 35 máte úkoly velmi lehké, to je OK, ale jakmile se přehoupnete na 36 už je to nefér těžké? Tak zůstaňte dýl pod 36. levlem, ekonomika na levelu závisí minimálně.
3. Pokud chcete víc mincí za úkol, najděte si větší cech. Budete plnit třeba 1 úkol za dva dny a mincí ve finále dostanete stejně. (15/105mincí od 50 členů výš)
SipkovejRuza
20.03.13, 16:32
cech úkoly jsou rozdělovány nejen podle vašeho lvlu ale taky podle počtu lidí v cechu
no tak to bych chtěl slyšet od někoho zodpovědného :) !!
Yograin cech ukol to dava kazdymu random nedava vsem stejny. Tobe prijde normalne ze ti to da 4x po sobe jako cech ukol dobrodruzstvi? me teda ne armadu kterou ztratis tak musis obnovit a to nejde zase tak rychle...
To se teda pleteš. Lvl 36+ má každý den každý člověk to samé. Tím pádem je zbytek tvého postu bezpředmětný. Že si necháte házet denně piráty je čistě Vaše chyba.
je pravda, že jsem ještě nepřišel na to jak zrušit CQ, ale veselé je pak ( pokud tedy všichni v cechu dokážeme zrušit denní CQ ) když dostanu temné, piráty, temné, piráty a to každý týden, budu pak plnit CQ 3x do týdně? Pokud tohle někomu připadá normální, tak opravdu nechápu :) Nevím jestli je hodně obtížné předělat vzoreček, který tyto úkoly dělá ( programuju pouze CNC stroje ), ale rozhodně si myslím, že by to bylo jednoduší, než pak dělat osvětu za vstup do cechu popř. hledat hráče na settlers:(
CQ může zrušit pouze vůdce cechu, alespoň tam na to tedy má křížek. Jestli to funguje, nevím, nezkoušeli jsme :)
Yograin je to problem toho cechu? to se na me nezlob ale jejich problem to neni ani nahodou, kdyz ti system vybira ukol... a cech ukol by mel byt splnitelny kazdy den a ne jen par krat do tydne... chtel bych videt tebe co bys delal kdyby si mel porad jako CQ dobrodruzstvi... to by si tady urcite skakal nadsenim bez sebe co?
Karamone tak se na mě přijď podívat, dávat denně velekněze nebo piráty opravdu je nejmenší z mých problémů. Tvůj problém je, že nedostatek informací si kompenzuješ zvyšující se dávkou brečení.
Pokud Váš cech má opravdu takové problémy, tak asi neděláte denně jeden CQ. Pokud neděláte CQ každý den, není pro Vás problém čekající CQ s dobrodružstvím zahodit a dostat jiný, lehčí. A to je celé. Vidíš kuše + piráty, zahoď to.
Nebýt schopný dát denně velekněze, kteří jsou pro dva a většina mapy jde obejít, to snad ani neni třeba komentovat.
Kdo tu breci? co porad vsichni mate s brecenim :D to jakmile vam dochazej argumenty tak zacnete rikat ze druha strana breci bo co :D a proc by jsme meli zahazovat CQ? to prece neni reseni... CQ maj bejt delany tak aby byli pro kazdyho podminky stejny a pokud nekdo dostava porad lehky ukoly typu zaplat par chlebu/klobas atd. a jiny maj porad dobrodruzstvi tak asi neco neni v poradku...
Brečení je cituji:"chtel bych videt tebe co bys delal kdyby si mel porad jako CQ dobrodruzstvi... to by si tady urcite skakal nadsenim bez sebe co?"
Nevim jaké přesně argumenty bych Ti měl ještě dodat. Že tydle těžké úkoly(lvl 36+) má v cechu vždy uplně každý ten daný den, jsi nevěděl a že ten úkol jde vyhodit a dostaneš jiný také ne, tak co víc Ti mam říct? Plnit úkol cechu musí vždy jen 85% aktivních hráčů, takže tam je taky nějaký prostor. Věřim, že to je lehčí než to vidíš Ty.
jestli tohle povazujes za breceni tak ja teda ne...
ja tu snad tvrdil neco o tom ze nevim o tom ze jde zrusit? ze to tu nejak nevidim ze bych to psal...
prostor pro to aby to nekdo neudelal je ale kdyz to takhle udela kazdy tak budes mi splneny houby :D a ono kazdy den chodit dobrodruzstvi je taky docela nakladny... a dlouhodobe to jde tezko utahnout :)
Ty úkoly se mění podle levelu. Čím vyšší úroveň tím náročnější.
Zdravím,
mám krátký a jednoduchý dotaz - Co se stane když:
1. Jako vůdce cechu zruším cechovní úkol, zruší se všem?
2. Co když cechovní úkol zruší kdokoliv jiný? Poníží se o něj počet lidí, co to musí dodělat?
3. Co se stane všeobecně. Nenastane pak stav, že ten úkol nikdy nepůjde dokončit?
Prosím jen o prověřenou popř. vyzkoušenou odpověď, díky.
Zrušit ho může pouze vůdce cechu. Když ho zruší, zmizí všem.
no tahle diskuse se trošku zvrhla, koukám na to a připadá mi, že bude 100 hráčů si přát změnu, jednomu to nevadí a diskuse bude o něčem úplně jiném.
My chceme vyjádření ( sem vyjádření ) kompetentního člověka, jestli je reálné změnit vzorec cechovních úkolů,
Yograin tobě gratuluju, že jsi na tom tak dobře, že ti to neva, nebo zvládáš rušit CQ.
Jsou tu hráči, kteří se hře nevěnují denně, nebo tolik času co ostatní. Já taky dokážu denně ( obden ) dát dobr., ale vadí mi, že na mě ( myslím i ostatní hráče ) "někdo tlačí " a má mě to bavit? Přece nebudu dělat ( jsem také platící hráč ) něco co mě nebaví.
Prostě já a ostatní co tu píšou tím chtějí vyjádřit svou nespokojenost a zárověň žádost o změnu, pokud je možná.
MOD_Gryphem
21.03.13, 17:40
Zdravím,
mám krátký a jednoduchý dotaz - Co se stane když:
1. Jako vůdce cechu zruším cechovní úkol, zruší se všem?
2. Co když cechovní úkol zruší kdokoliv jiný? Poníží se o něj počet lidí, co to musí dodělat?
3. Co se stane všeobecně. Nenastane pak stav, že ten úkol nikdy nepůjde dokončit?
Prosím jen o prověřenou popř. vyzkoušenou odpověď, díky.
1) Ano, zruší se všem.
2) Nesníží se počet. Toto je velmi zbytečný čin.
3) Nevím na co ti mám odpovědět. Když zruší vůdce cechu cechovní úkol, tak vám druhý den naskočí další.
Opravdu sem nenapíše nikdo kompetentní, kdo nám řekne - "trhněte si, nic nebude" nebo "jo, lidi, zapracujem na tom" ???
K těm cechovním úkolům....jsem v cechu s větším počtem hráčů (70+)
Není zase takový problém jednou týdně Velekněze...problém je, že pravidelně je 2-3 do týdně Ostrov pirátů. Vím, že to tak bylo i dříve a problémy nebyly tak markantní.
Já bych největší problém pirátů viděl v tom, že je někdo neuváženě odstranil z Cechovního obchodu. Tím pádem byla zrušena jedna z možností, jak toto dobrodružství získat a tím pádem se frekvence výskytu tohoto dobrodružství v cechovních úkolech stala flustrující.....nelze prostě v takovém počtu sehnat...
Řešení jsou defacto tři (to první spatřuji jako nejjednodušší):
1.Vrátit Ostrov pirátů do cechovního obchodu
2.Změnit frekvenci v úkolech na max. 1x týdně (stejně jako jsou Veleknězové nebo jiná dobrodružství, která se dají sehnat jen přes průzkumníka nebo za mapy)
3.Místo pirátů zavést jiná dobrodružství (čarodějnice, lebka, koňský hřbet...)
Nevidím problém v tom, že v rámci cechovních úkolů je potřeba dělat třeba až čtyři dobrodružství týdně...je to cechovní úkol a tak holt když jedno nedám, jiní mne zastoupí. Problém vidím v nevyváženosti frekvence plnění jednoho úkolu, zvláště po neuvážené náhradě tohoto dobrodružství v cechovním obchodě....někdo prostě dostatečně nepřemýšlel...
Edit: Ohledně možnosti zrušení cechovního úkolu...mno, ono to docela dost blbne a je bez supportu takřka nezrušitelný :P
Chodí nám pořád do cechu ten úkol piráti + ledek, a tak jsme se dohodli že ho zrušíme a vynecháme.....klikám zrušit, klikám...ale po každém obnovení je ten úkol zpět - tj. nejde zrušit. Pokud to byl záměr aby nemohl být "zrušen omylem" tak to mohl dát někdo vědět do patch notes. Takto je to docela prekérní, protože když má 30 lidí v cechu splnit piráty + platit ledek, a na trhu prostě nejsou, tak tam taky ten úkol může v cechu trčet týden.
no tak to bych chtěl slyšet od někoho zodpovědného :) !!
Můžu potvrdit, že jakmile náš počet členů vystoupal na 36, tak jsme hned dostali do cechovních úkolů dobrodružství. Do té doby nikdo z nás nikdy neměl za úkol projet nějaké dobrodružství v cechovních úkolech. Takže tomu asi skutečně bude tak.
siedlertools.de/wiki/Gildenquests
pokuď to ještě někdo nezná, snad pomůže
"Tyhle úkoly každého jenom otravují. Já bych všechny ty velekněze a piráty zakázala." - Věra Pohlová, důchodkyně 72 let.
dobré ranko,
tak se nám sešlo pár dnů od oznámení, které avizovalo 200 nových úkolů
místo veleknězů, seveřanů a nekonečného doplňování 2800 pyžma teď chodí neuvěřitelné placení vozíků a kol, kde se výroba absolutně nevyplatí nechtě to ještě platit za cechovní úkol
pyžmo 2800 chodí opět, zmiňované věci se opakují s periodou cca co dva až 3 dny
a tak si zřejmě neodpustím pichlavou poznámku na adresu BB zda ten který ty úkoly vymýšlel
a/ počítal u vozíků a kol jak dlouho trvá výroba - platí se 40-60 vozíků /s ohledem na fakt, že to málokdo vyrábí protože kdo jezdí adventury padají mu kuše a děla tam/
b/ měl dost nápaditosti, protože nevím jak na nižších levelech ale na lvl 50 se zmiňované opakuje neustále dokola
c/ nebo je nějak špatně nastavený generátor, který úkoly vybírá :-))
nad případnými dalšími nesmyly jako zaplatit 50 zlatek a 100 ocelových cihel a dostat za to 200 bronzových mečů snad ani nepřemýšlím, možná by to chtělo zopáknout si matematiku, že zákonitě výdej by měl přinést příjem a pokud ne vždy, tak alespoň víc než často
takže za mě opět palec dolů
Nejde inak ako s Casiopeou súhlasiť. Patrím síce do skupiny level 36-45 ale aj u nás sa CU permanentne opakujú. Naozaj by mal niekto skontrolovať ten generátor, pretože pokiaľ skutočne bolo pridaných 200 nových úloh, tak nefunguje správne. Nieje predsa možné, aby sme mali Pirátov 2x týždenne. To potom ľudí tá hra prestáva baviť.
Riešenie by bolo, keby pri výbere novej úlohy, bol braný ohľad na úlohy aspoň za posledných 10 dní. Tak by nedochádzalo k tak častému opakovaniu.
Nejde inak ako s Casiopeou súhlasiť. Patrím síce do skupiny level 36-45 ale aj u nás sa CU permanentne opakujú. Naozaj by mal niekto skontrolovať ten generátor, pretože pokiaľ skutočne bolo pridaných 200 nových úloh, tak nefunguje správne. Nieje predsa možné, aby sme mali Pirátov 2x týždenne. To potom ľudí tá hra prestáva baviť.
Riešenie by bolo, keby pri výbere novej úlohy, bol braný ohľad na úlohy aspoň za posledných 10 dní. Tak by nedochádzalo k tak častému opakovaniu.
trochu tě zklamu, bylo přidáno 200 cechovních i denních úkolů
a co se týče opakování cechovního úkolu Piráti - tahle část je v úkolech několikrát bohužel,pro lvly 36-45 v cechu s větším počtem lidí jak 36 mám dojem ve 6 úkolech (nově přidané ještě neznám),takže se pak nedivte že se opakují nebo spíš že dostáváte Piráty častěji než jiné úkoly.Za tohle nemůže generátor ale pouze to že je tahle část v několika různých úkolech.
200 přidaných úkolů byl jen reklamní žvást BB.
Cechy jsou rozdělené do 4 kategorií dle velikosti a lidi v nich do dalších 5 kategorií dle levelu. Z toho nám vychází, že každý má šanci vidět jen 10 nových úkolů, pokud by bylo vážně 200 nových cech úloh. Jestli to jsou cech + denní, tak je to číslo ještě menší, ale s tim se holt tak dobře nemává zákazníkům před očima.
Osobně jsem viděl jediný nový cech úkol. Zbytek už tam byl před tím updatem (který trval vymyslet a implementovat půl roku).
Ing-Smoula
07.06.13, 20:03
cechovnich ukolu novych je celkove 163 spocitano jen to zaokrouhlili
No musím konstatovat že po přidání úkolůje to s tím opakováním lepší ale pořád se to opakuje dost často.
Přesto to není co by mě trápilo.
1) Chybí mi tu sledování splněných cechovních úkolů - jedna znejzásadnějších věcí pro fungování cechu
2) Chybí zrušení cechovního úkolu někým jiným než vůdcem (co dělat když je vůdce na 14 dní na dovolené - čekat?)
necetl jsem celej topic,ale jak to vypada s pridanim "sledovani cechovniho ukolu",aby bylo videt,kdo z cechu ho udelal a kdo ne? uz mame v cechu 3 dny ukol,kterej nikdo nechce udelat a zaroven se ani nikdo nechce priznat,kdo ten ukol neudelal(coz sice nechapu,ale jejich boj...)
kdyby bylo videt,kdo ukol neudelal,bylo by mozny je alespon vyhodit,jenze ted to mozny neni