View Full Version : Otázky vývojářům
Vážení hráči,
protože by jste se určitě rádi zeptali přímo vývojářů, tak Vám to umožníme.
Do pátku v tomto vláknu můžete posílat otázky a na 5 nejzajímavějších odpoví vývojáři, živě na kameru.
Jenom připomínám, že stále platí pravidla slušného chování a jsou věci, na které nejde odpovědět, zejména co se infrastruktury týká.
Dále by bylo dobré se ptát obecně o vývoji, když se na to video bude dívat někdo za půl roku, tak aby věděl, o čem je řeč.
BB_Kashi
Dobrý den,
mám pár všetečných dotazů:
1) Jaké novinky se připravují do budoucna?
2) Plánuje se zařadit do hry i systém PvP? Po případě v jakém časovém horizontu bychom se na to mohli těšit?
3) Budou někdy více zahrnuty do hry i cesty? Například pro urychlení produkce atp...
Děkuji za případnou odpověď :-)
Ahoj,
me by zajimalo, jak to bude s tou vědou - science. Jestli byste nam mohli priblizit, z jakych bonusu si budeme moct vybirat a v jake zavislosti budeme ziskavat talentove body, ktere pak investujem do tech talentovych stromu.
Díky za odpoved, pokud nejaka bude :D
No stačilo by odpovědět i písemně ne videem ale na většinu :-) ale i tak díky za každe + :-)
- V současné době se zřejmě hra potýká s neoptimalizovaným kodem či jinými problémy které zapříčiňují spoždění a špatnou odezvu serveru. Jakou prioritu pro vás má plynulá hratelnost na úkor stability a obsahu hry ?
- Horizont připravovaného PvP + na co je možno se těšit ?
- je v plánu vytvořit něco jako achievement board ? (100 úkolů, 1000 úkolů, Dobrodružství s takovým počtem ztrát Dobrodružství s makovým počtem ztrát, dobrodružství zahrané za takový či onaký čas ... atd)
- Systém hry ve flashi je zajímavý ale evidentně zatím není natolik silný aby hra neměla mouchy neuvažovali jste o změně?
- Oběví se někdy ve hře žebříček jednotlivých hráčů s pozicí na žebříčku světa?
- Uvažovali jste o změně systému denních a cechovních úkolů ? Občas se stává že dostanete pětkrát po sobě zahrát jedno dobrodružství jako denní úkol, bude v budoucnu plánován nějáký systém úkolů který tohle eliminuje a lidem bude úkoly přidělovat třeba stupňující se náročností a tím stoupající odměnou ... A neplánujete reorganizaci úkolů kdy za x splněných úkolů dostane hráč nějáký extra úkol ... popřípadě náhodně přiřazený úkol dejme tomu od krále kdy za splnění drsného úkolu pro pár jedinců vznike možnost nějáké vetší odměny ?
- v jaké fázi betatestingu se asi hra nachází ? Co jste odzkoušeli co ještě chcete odzkoušet a kdy by se dalo očekávat ostré spuštění ?
- Jaké technické zázemí v současné době setleři mají ?
- dochází čas od času k nějákému vyhodnocení fungování a zhodnocení naplnění vašich plánů a očekávání ? budete toto v budoucnu zveřejňovat i pro hráče ?
- dochází k revizi stávající hry a reakci na palčivé problémy s záseky které znemožňují něco provádět (viz oprava úkolů a stejná nemožnost splnění)
SipkovejRuza
07.03.13, 00:37
proč show na kameru? je to k uklidnění nálady hráčů ?
písemné odpovědi jsou lepší ... kolikrát se při zamyšlení "jak to napsat" zrodí i nápad jak to udělat líp :)
- - -
já jsem pro měsíční vývojářské deníčky a odfajfkované splněné body ... pokud si dobře pamatuju, tak poslední byl 11/2012
... nevíme co nás čeká, nevíme na čem se pracuje, kolik na tom dělá lidí
... nevíme co je v moci vývojářů a co se za pojmem "vývojář" schovává ... jestli jen programátor (ten toho moc neodpoví) nebo někdo kdo řídí strategii
možná by byla vhodná informace, kdo bude odpovídat a na jaké je pozici
a otázky :
1, kdo dělá překlady? jsou nepřesné a nejednotné ... kdy se opraví? no toho bych možná i rád viděl :)
2, proč neberete zřetel na názory a přání hráčů - proč se nevyjadřujete k nápadům zde na fóru? je tu dost dobrých nápadů
3, kdo vymýšlel poštu (zprávy) /celkem dost zásadní věc v online hře - komunikace/- bude se někdy ukládat odeslaná pošta = není přehled na co jsem odpověděl; oddělíte zprávy systému od zpráv lidí?
4, chat - proč se resetuje? ty zprávy se přece ukládají do nějakého logu ... tak by stačilo při refresh (*) načíst i chat log, aby se neztratila nit; přibudou další řádkové (lomítkové) příkazy ... např. zavření záložky chatu ... teď jsou v základu 4, s cechem 5, důstojníci 6 ... chcete tam narvat obchod ... 7 ... to budou mít záložky jen první písmena, aby se to vešlo :(, dejte nám možnost určit si co chceme vidět, globál mne osobně vůbec nezajímá
(*) refresh je teď díky lagům a pádům dost častý
5, kdy bude dodělané rozhraní pro cech ... jde založit, jde hrubě spravovat, informace o členech 0, o aktivitách 0 ... a to je vše.
To je snad nejhůř udělaná část hry.
6, bude lepší trh? lepší možnosti pro filtrování a hledání ... např. hledám "mince" ale chci vyhledat nabídky mincí za suroviny a ne surovin za mince ... tak musím refresh trhu, a odklikat na 4, 5 nebo 8 záložku podle toho kolik je na trhu položek. Něco koupím a šup, jsem na začátku. Hrůza.
7, kdy se změní informace v "novinkách" ... vědět kdo mi dal bonus je dost dobrá věc !
8, super by byl filtr na přátele ... umět vyhledat podle jména a ne procházet 300 přátel stránku po stránce, zobrazit jen ty online ... plánují se i takové úpravy a dodělávky, které tam podle mne měly být hned od začátku, nebo nikdo nepočtal, že bude mít člověk tolik přátel? Stačí jen cech o 100 lidech :)
------ edit ------
9, proč nemůžu ovládat své geology, průzkumníky, trh z dobrodružství a musím přepínat mapu, abych je mohl vyslat?
zdravim,
odobne by me zajimali odpovedi na tyto otazky
1. lagy serveru - pokroky v tomto odvetvi
2. rozsireni podpory guild, odeslane posty, zjisteni kdy vyprsi bufy kolegovi
3. planuje se nejak vic zrovnopravnit odmeny dobrodruzstvi pro jednoho hrace vuci dobrodruzstvim pro vice hracu?(ztraty priblizne stejne ale odmena je 2-3* takova)
4. vylepsuji se budovi, co vylepseni personalu?(napr vice poplimitu dat do produkcni budovi)
5. pamatujete si atmosferu starych dobrych setleru 1 a 2 kde se pomalu budovalo a kolonizovalo rozsahle panstvi? nepusobi na vas tato ponekud krecovite a nalinkovane kdyz mate uzemi ale nedovedete ho vyuzit?
Dobrý den, chci se zeptat, kdy bude v cechu konečně zřetelná účast členů a plnění cechovních úkolů. Díky za odpověď.
cotapota11
08.03.13, 11:30
Zdravím,
rád by sem vedel:
Bude se dát nekdy trénovat po víc jednotkách jak 25?
Bude možnost postavit 2 zásobárne/kasárne?
Bude možnost vyhledávat cech pomocí vyhledávaní? (v rebríčku cechú pridat políčko vyhledávaní) [to isté i hráči rebríček hráčú pridat]
Bude nekdy pridaný nejaký bonus (v zásobárne) který bude mnet trvaní napr. 9(12)h? Jelikož 6 (9) je celkem málo :)
Nevím jestli si toho někdo všiml,ale hledání pokladu pro dva nejdelší časy je naprosto neadekvátní v poměru donesených surovin za vynaložený čas. Tak mě zajímá jestli se to do budoucna neupraví k vyššímu přínosu surovin. A druhy dotaz je : Uvažuje se o zavedení dolu na titanovou rudu a další zatím nezavedené suroviny. A do třetice : ASI v 50 levlu budu mít totalně obsazený ostrov budovama a už nedokážu nic postavit. Tak zdali se neuvažuje o rozšíření ostrova o nové stavební místa. Děkuji aspoň za nějakou odpověd.
Prometheus
08.03.13, 13:15
Kdy bude víc jak rok slibované PVP a kdy se konečně zvedne lvl cap?
Přidáte brzy možnost u kasáren a provianťáka měnit pořadí ve výrobě podobně jako u stavební fronty?
Bude brzy přidána vylepšená správa cechu? (Inspiraci můžete čerpat z Forge of Empires.)
Proč je na německém serveru vidět, že mají možnost sázet exo stromy nebo těžit titan rudu? Měla by být možnost to těžit třeba na extra ostrově a pod...
http://www.siedlertools.de/wiki/Edelholzsägemühle
Dále bych uvítal, kdyby byla možnost odvolat i geologa a pod
Prometheus
09.03.13, 20:43
2 Mawerick Na DE serveru rozhodně nemáme možnost sázet exo stromy ani těžit titanerz jinak než z at, případně od hledačů ;-)
Tato vlastnost měla být v PVP, které bylo slibováno již více než rok. Bohužel celý koncept byl přepracován a snad "nová verze" vyjde letos.
proč, je najednou takový problém s chatem a připojením - stále je hláška = "žádný chatový server není k dispozici". Hra se načítá déle, než bylo obvyklé....Mnohdy je problém se dostat k přátelům - myslím cech a není to jen můj problém - stále se navzájem navštěvujeme a v poslední době se stalo, že i 3-4 hráči se nemohli dostat ke konkrétnímu kolegovi, navíc - při dávání bonusů, špatně počítá a zbytek se objeví až po přenačtení hry....
BB_Kahsi - takúto možnosť by bolo pekné mať častejšie, dajme tomu raz za mesiac. Nešlo by to zorganizovať a spraviť z toho pravidelné "okienko s vývojármi"?
SipkovejRuza
13.07.13, 13:34
proč, je najednou takový problém s chatem a připojením - stále je hláška = "žádný chatový server není k dispozici". Hra se načítá déle, než bylo obvyklé....Mnohdy je problém se dostat k přátelům - myslím cech a není to jen můj problém - stále se navzájem navštěvujeme a v poslední době se stalo, že i 3-4 hráči se nemohli dostat ke konkrétnímu kolegovi, navíc - při dávání bonusů, špatně počítá a zbytek se objeví až po přenačtení hry....
chat je hodně háklivý na kvalitu a stabilitu připojení
návštěvy jsou popsané v jiném vláknu - je to chyba, kterou už nahlásili a snad se řeší
bonus - lagy serveru (i to může být v připojení a jeho kvalitě - po celé trase klient --- server)
Zdenek1960
19.07.13, 12:59
proč nelze zajíce použít u přítele stejně jako jiné bonusy ???
ex_MOD_Leonell
19.07.13, 15:24
proč nelze zajíce použít u přítele stejně jako jiné bonusy ???
dost bonusů jde použít pouze u sebe ! je to tak navržené
Díval jsem se na první info o prémiovém účtu a trochu mně zarazilo, že 10% prodloužení bonusů se projeví u těch, kterým je poskytnu. Je to vlastně tak, že já si zaplatím prémium, ale užitek z toho místo mně bude mít hráč, kterému na jeho ostrově naklikám bonusy. Nemělo by to být spíše tak, že když mám aktivní prémium a někdo mi na mém ostrově naklikne bonus, tak se prodlouží trvání toho bonusu u mně, abych z toho měl užitek já?
Není v tom popisu chyba?
Současně ale jde premium účet obchodovat, takže je i možnost složit se členovi cechu na účet s tím, že pak bude ostatním házet bonusy.
Zdravíém Kashi
1/ zajímalo by mě proč v hlasování co chceme za cech mince, jsou totalní kraviny..
2/ proč zmizel vozík na zlatej důl a kdy ho znova vrátíte..
3/ když už tam je užitečná věc jako silo tak je limit 1x , to je naschvál?
4/ lagy ve špičce se nedá bojovat, tím pádem nemá smysl hrát ani
a závěrem jedna rada , když už nám teda děláte cech mince a cech obchod, bylo by fajn tam najít užitečné věci a trochu rozmanitý výběr by neuškodil, dobrodrůžo za 3000 cech mincí si asi nikdo nekoupí, a když je nemají lidi za co utratit nemá pro ně cenu dělat cechovní ukol.. nemotivujete hráče, 99% je jen za diamanty.. tohle mi nepřijde moc košér..
Nechci mluvit za kashiho ale myslim si ze je to kvuli redukci a ceny surovin. Nejspis spousta lidi treba to doplneni zlata kupovala a proto je potreba pribrzdit aby nedoslo k zahlceni a hraci by zjistili ze uz nemaji co delat za dia se daji porad kupovat ne ? Stema silama to je podobne ale mohli to povolit aspon na 3x zaradil bych do cech minci aspon pruzkumnika jeste.
Baron_z_Ibelinu
28.08.13, 05:42
1.) odezva, docela rozumím tomu proč tu ještě není (pokud tedy někdy bude) to avizované PVP, podle mě by hra takový zásah do kodu nezvládla...
a teď k jádru pudla, zajímalo by mě jestli neuvažují o tom, že by si hráči mohli stáhnout nějaký launcher (exe soubor co já vím) o pár mg, který by ty lagy nějak umenšil,
samozřejmě by hra jela stále v prohlížeči, ale připadá mi že je na to už trochu velká.
2.)trochu zajímavější odměny za úkoly
3.) Spíše vyjádření názoru než, žádost o odpověď....
Nerozumím tomu, proč tu ono PVP není od začátku, řekl bych že tímhle rozhodnutím přicházejí o spoustu hráčů, kteří si raději stáhnou nějakou klasickou strategii kde si mohou zaválčit,
přitom by to zde mohlo fungovat krásně vedle sebe, (Mapa všech ostrovů, na základní ostrovy hráčů se nesmí útočit takže kdo chce může si jet dobrodrůža a úkoly jako doteď, a zbytek tkzv. "volné" ostrovy se mohou normálně obsazovat a válčit.)
prečo maju dnes niektory problem sa prihlasit a iny nie ?!? nemožem sa prihlasit ,ale priatelia ano a to dokonca aj cez moj comp,ip adresu !!!
Ahoj.
Mám dotaz..Uniklo mi zrušení Cechovních úkolů a nebo je to technický problém?
V mém cechu nikdo dnešní úkol nemá :-(
VodnikVavrinec
02.09.13, 07:58
no hlavně je vtipný to, že než se vůbec přihlásím do hry, tak pokaždé musí prohlížeč natáhnout 42-48MB dat. což je někdy problém s pomalým připojením. proč prostě nemůžete něco udělat, aby se stále stejné věci (základní mapa ostrova, obrázky budov) nemuseli tahat pořád znova? mohli být offline uloženy v cookies nebo tak nějak.
no hlavně je vtipný to, že než se vůbec přihlásím do hry, tak pokaždé musí prohlížeč natáhnout 42-48MB dat. což je někdy problém s pomalým připojením. proč prostě nemůžete něco udělat, aby se stále stejné věci (základní mapa ostrova, obrázky budov) nemuseli tahat pořád znova? mohli být offline uloženy v cookies nebo tak nějak.
To je jednak na straně serveru (jestli dovolí takové ukládání) a na straně klienta (jestli jsi to ty v prohlížeči nezakázal). Když jsem se keší prohraboval naposledy, bylo tam spousta obrázků z TSO. Jinak - ukládání takových věcí se neděje v cookies, ale na to slouží tzv. cache. Jen sémantická drobnost, ale ukládat obrázky v cookies... rozhodně ojedinělý nápad :D
jak už psal Ravise, hra se ukládá do cache prohlížeče a stahuje se znovu jenom pokud je nová verze. Pokud se to děje pokaždé, tak doporučuji projít nastavení v prohlížeči- paměťový limit na cache, případně vypnout promazávání při vypnutí. Nebo to může dělat inkognito mód, ten neukládá nic. (Ale kdo by hrál Settlers v inkognitu, že)
1.ktoré údaje sú odosielané na server?
viem že cookies si môžem pozrieť ale nie som vývojár
takže čo všetko je skenované a uchovávané?
2. kedy bude dom cechu upgradnutý na vyššie ako 2?
Uděláte něco s těmi doly na zlato a vlastně procesem výroby mincí ? Je to totiž nesmyslně dělané. Suroviny na stavbu dolů a dále ještě uhlí na tavení zlata . Když to sečtu dohromady tak to na aukci prodám za víc mincí než můžu z toho dolu získat . Takže se vubec nevyplatí doly stavět a vyrábět mince. A to je teda pěknej nesmysl.
veny232 je to tak nastavené a osobně nevidím důvod to měnit. pokud jedeš bez bonusů ták z dolů získáš jen 37,5 mincí to je pravda, ale s bonusy na vše je to tuším 300 mincí ( nechce se mi počítat přesně). jsi patrně nízký level a pokud mám pravdu ták bych ti radil prozatím mince získávat v obchodě, nebo si projdi forum byla tu někde šmoulý poradna kde sou rady ják rozjet výrobu mincí a pod ;-)
veny232 je to tak nastavené a osobně nevidím důvod to měnit. pokud jedeš bez bonusů ták z dolů získáš jen 37,5 mincí to je pravda, ale s bonusy na vše je to tuším 300 mincí ( nechce se mi počítat přesně). jsi patrně nízký level a pokud mám pravdu ták bych ti radil prozatím mince získávat v obchodě, nebo si projdi forum byla tu někde šmoulý poradna kde sou rady ják rozjet výrobu mincí a pod ;-) 1500 mramoru =50goldu 1500 prken= 25goldu 1500 nastroju= 50goldu 1200 uhlí= 20goldu .Celkem 145 goldu . 2x300=600 zlatá ruda, 600zlatá ruda=600cihliček,600cihliček= 300mincí(bunus ze zásobárny) o ostatních bonusech nemůže bejt řeč protože ty na aukci prodám za takovou cenu kterou mě nevynesou všechny doly dohromady. 145 goldu+ v průměru 30 košů ze zásobárny pokud máte mincovnu alespon na urovni 2. = 145+100goldu za koše 245 goldu . Cistej výnos 55 GOLDU ZA 60 HODIN .!!!(a to za těch podmínek že budu každejch 6hodin ten bonus obnovovat což nikdo nemá čas ani chut) A to je dneska sobota a aukce je přeplněná=ceny jsou malé, když si počkám do středy tak to bude totální prodělek .!!! Dále počet dolů na železo vůbec neodpovídá spotřebě surovin ,jedu neustále na všechny doly na železo kdykoli to jde bonusu všechny tavírny doly atd. výrobce ocelovejch zbraní a železnejch zbraní mám pouze na dvojce a stejně se to nedá uživit. Protože se přidal do hry vylepčovací sloupec pro geology atd. To je sice krásnej nápad ale už nikdo nepočítal s tím kolik železa je potřeba na tiskařskej materiál .(mohl bych doly za nástroje vylepčit ale byl bych tam kde ze zlatou rudou a hlavně by byli tak rychle vyčerpané že to prostě nejde) Dále proč je v dolech vůbec tak málo surovin? Opravdu si myslíte že někdoho baví 2x deně hledat 2hodiny nové doly ?? Nebo že se najdou lidi co budou platit ty šíleně přemrštěné peníze za drahokamy aby si ty doly mohli doplnovat??? Takže tady na mě prosím nezkoušejte věty typu jseš malej level najdi si na foru jak vyrábět správně mince. Ani na vyšším levelu s 15% zlaté rudy navíc se to nevyplatí. Hrál jsem první hry ještě na černobílém monitoru vím přesně jak má hra vypadat a umím si spočítat to co nejspíš vy ne .Budovatelské strategie jsem odehrál snad všechny co kdy vyšli a když říkám že tahle hra je špatně nastavená (nesmyslně) tak to tak prostě je. Nejspíš to bude tím že vývojáři téhle hry chyběli na základní škole na matiku . Takže na závěr ještě jednou DOLY NA ZLATOU RUDU JSOU UPLNE NAHOVNO A NEVYPLATI SE JE STAVET NA ZADNEM LEVELU A SE ZADNEJMA BONUSAMA. A ještě jednou se teda zeptám ,co a kdy s tím budete dělat ? A co je vlastně hlavní zábavnou částí téhle hry ? Neustálé stavění dolů a lomů pořád dokola ? Nebo dobrodružství která jsou po strategické stránce celkem pěknou záležitostí .(a asi jedinou povedenou částí hry). PS. kdyby jste potřebovali spočítat jak má být hra nastavená aby byla o 100% zábavnější a přitáhla daleko víc hráčů tak když pěkně poprosíte rád vám s tím pomůžu když to teda sami nezvládnete jak vidím.
Ještě jsem málem zapoměl ,když vyrábím dostatek nástrojů abych jich měl dost na stavění dolů a budov tak už nezbejvá žádná měd na výrobu bronzovejch zbraní . To je také záměr ? Jo aha ono je to zábavné prostě čekat až budu mít dost jednoho abych mohl vyrábět druhé . Hmm že mě to zábavné nepříde teda no ale to je jedno.
veny projdi si to jak rozjet vyrobu minci pak ti mozna dojde co delas blbe... za prvy nahazovat si buff sam je nejvetsi blbost co muzes udelat prichazis pak o 50% buffu navic... kdyz jsi teda hral tolik budovatelskych her tak to bys nemel mit problemy vse uzivit takze to co pises jsou zjevne akorat kecy... proc hodne hracu bez problemu uzivi cely svuj ostrov a jeste stihaj prodavat co maji navic? cim to asi bude hmm? rekl bych ze je problem mezi klavesnici a zidli a ne ve hre jako takovy takze se zamysli prvne sam nad sebou jestli delas vse spravne a pak nadavej na hru
Hrajou vývojáři také tuto hru?? Nebo si našli nějakou lepší?? Ať poradí rád bych si taky zhrál!
Vývojáři samozřejmě také hrají Settlers.
hm..tak to jsou labužníci na sado-maso :D
Zdenek1960
15.11.13, 17:28
Nebylo by logické kdyby byla žula ve stavebninách místo v surovinách ?
Zdenek1960
16.11.13, 17:19
nešel by posuvník u generálů nahradit možností napsat cifru ?
Ahoj.
Nějak mi nejde do hlavy jedna věc.
Adventní kalendář: Tato Vánoční událost obsahuje adventní kalendář.
Je na 24 dní..To chápu.
Nechápu to,že se začíná s otvíráním 11.12. a má trvat do 8.1.---tedy tuším,že do osmého (mírně hloupnu po poletování po foru a hledáním více informaci ) ...
Jediné co chápu je co znamená Adventní kalendář v reálu...Co je tady mi uniká ..Kdy a při jaké situaci se otvírá.Kdy končí a jakým datem?Otvírá se každý den? Nebo to je překvapení a náhodně nastavené?
Pomůžete mi prosím a vysvětlíte mi to nějak jednoduše,prosím? :(
Jistě okénko s magickým číslem 1 se otevírá 11.12. další okénko (číslo 2) se dá otevřít až 12.12. (ale až kolem 3 ráno kdy se dávají nové denní úkoly) a tak dále. magické okénko 24 půjde otevřít podle kalendáře 4.1.2014 ve 3 ráno.
Čili je to speciální adventní kalendář s vlastním číslováním no :-D
hmm to je skoro jak pravoslavný kalendář ne ? jestli on to nevymýšlel Ivan :D
Čus, mám problém nezobrazuje se mi celý text v úkolu a já nevím co mám dělat abych se posunul dál - dost mě to štve - co s tím.
A když už jsem tady tak bych měl pár návrhů - nešlo by v obchocě cechu nakupovat více produktů a ještě by se mi líbilo kdyby se dali generálové povyšovat a tím rostly jejich schopnosti a počet vojáků které by mohli ovládat a nebo by se mohl změnit styl boje tak, že by se daly ovládat jednotky a určovat kdo na koho a tak podobně
Jinak hra super, hrál jsem divoké kmeny, grepolis a toto je alespoň pro mě zatím nej, dík Marian
barbaraconan
27.04.14, 13:13
Dobrý den,mam dotaz,proc jsou v paulině krabičce která je za diamanty,které mě stojí peníze a ne málo,takové méněcenné předměty,jako je králík a altanek v takovém hojném počtu?Koupila jsem si jich dost,ale dam příklad z 10ti krabicek 5králiků a 2altanky.Jsem moc sklamaná.Nedalo by se s tím prosím něco dělat?
Děkuji.Barbaraconnan
Vysel dalsi seznam zmen, ale asi nejocekavanejsi vec tam neni. Kdy se predela GUI u kasaren?
predelalo se kniharstvi, proc se pri predelani nepridala fronta?
kdy pujde rekrutovat po vice nez 25 vojacich? pripadne jsou nejake oficialne podporovane tooly pro rekrutaci pripadne jine monotoni cinosti?
je mozne nejakyym zpusobem ziskat vetsi limit limitovanych nabidek? (hlavne pruzkumnici, recyklacky, skolky, vodni domy, neomezene medene doly)
je zvazovany nejaky odbyt leldku/strelneho prachu, titanove rudy/titanu a exo dreva/exo prken?
jak je na tom avizovana zmena tykajici se skillu generralu a ostrova?
jak je na tom avizovana zmena tykajici se dalsich pohadkovych adventur?
jak je na tom avizovana zmena tykajici se pvp?
-del- (špatně přečtená otázka)
Zajímalo by mě, koho napadl ten šílený nápad předělat okno jednotek u generálů s tím posuvníkem. Protože většinou kromě rekrutů se posílají eliti a kanonýři, tak musím jako debil rolovat dolů, přitom před tím tam v pohodě byly vedle sebe tři nebo čtyři jednotky.
Dotaz mam lvl 26 koupim zahadnou skrinku dostanu dobrodruzstvi lvl 36 proc tam nejde omezeni at dostanu to co muzu hrat?
Byl bys sam proti sobe. Jedina dobra co tam maj nejakou cenu jsou PU a severani (a jeste jaks takz vyhnanci a hnizdo banditu).
Ale to je to co myslim kdyz mas 26-35 padaji ti dobrodruzstvi co muzes jet takze 26 na 36lvl bum bylo by to 50/50 bud 26lvl dobrodruzstvi a nebo 36 a kdyz bys dosahl 42 tak by to bylo 33/33/33 takze by ti mohli padnout i dobrodruzstvi 42 pak by ta skrinka i byla lakava takto je uplne k ..... ale to je jen muj nazor
Kdyby to bylo jak rikas, tak by to bylo uplne k .... . Vyhnanci i banditi jsou za 2/3 ceny. Lidi to kupujou asi jen skrz severany, a ty to z toh ochces odstranit.
Tak zaprve jeste jsem si nevsiml ze by padalo nejake 42lvl dobrodruzstvi a nechapu o jakem odstraneni mluvis z 40 skrinek 0 severanu. To je pekny pomer a navic by to tak bylo vyrovnanejsi pro zacinajici hrace. jinak tu skrinku muzou dat rovnou nekam kdyz je k prdu.
Podle me je to chyba novacku, ze nevidi, ze je prakticky k nicemu. Stara data rikaji, ze je nakych 8% na severany, kazdopadne clovek si spis pamatuje to negativni nez kdyz nahodou padnou treba troje za sebou :) .
U mě dobrý.Z dvaceti schránek dvoji Nordi :cool:
Dobrý den.
Prosím nějakého admina o zpracování a přeposlání.
Nehraji tuto online hru zrovna dlouho.I když má registrace je starší ještě od CD verzí.
Měl bych dotazy a poznatky ohledně budov , armády a nazávěr i Happy Hour.
1.) Proč sou budovy (počty postavených budov - jejich přehled) třeba neočíslované podle stavební fronty? V off Settlesr 1,2 ....a td. toto bylo přehledné.Zjistit přesný počet třeba "lesníků" bez toho abyh si je spočítal jednoho po druhém na mapě je z ekonomiky nemožné. A toto platí i pro zadané příkazy u rekrutování a v zásobárně při zadání více příkazů jednoho typu (tam to jde zjistit alespoň podle časů ukončení produkce)
2.) Problém a nepřehlednost armády - pokud ji s generáli vyšlu na dobrodružství a počet generálů nedovoluje vzít všechny jednotky najednou (museji se otočit) tak vyložená armáda na dobrodružství neni nikde znázorněná a kolikrát je to natolik komplikované,že je třeba tužka a papír,abych znal přesné počty a složení armády,která se na dobrodružství vyloží.No myslím si,že v dnešní době ke hře brát tužku a papír jen kuli jedné neznázorněné tabulce v přehledu už asi moc "IN" pro hru s takovou historií,jako Settlers sou,je spíše ostudou.(okno na poznámky hráčů by taky na škodu nebylo)
3.) Happy Hour: Je hezké že občs je.Ale to kdy ""bude"" se nedozví nikdo.Hráč se dozví ,kdy HH je. A s absencí "nejaké" pravidelnosti si myslím že firma přichází o nemalé prostředky. (Osvětčeno z jiné hry DarkOrbit,kde je MHH pravidelně jednou do týdne a každý ví kdy a šetří si na to.) V této hře bych si i já třeba něco "utratil" ale dokud neuvidím HH tak Blue Bite ode mně neuvidí ani korunu.Prosté a jednoduché.A myslím si,že takto neuvažuji jenom já.Návrh: buď udělat pravidelnost třeba tak aby HH byla fixně třeba první pátek v msíci.A nebo dávat týden před info tabulku při přihlášení z datem kdy HH bude.
Předem děkuji za přeposlání tvůrcům popřípadě odpověď kdy toto bude a jespli vůbec.
PS: neni tu napsáno nic,co by postrádalo logiku.A dle mého názoru je vše přínosem do hratelnosti a také přínosem pro hráče (ku praktickému využití a zpříjemnění) této hry.
Standa
Dobrý den,
toto je v přehledu ekonomiky. Stačí kliknout na to počítadlo, potom jít na suroviny -> dřevo. Ukáže se přehled typů budov produkující dřevo, v tomto případě jenom lesníci a u někoho epická pila. Potom se klikne na lesníky a ukáže to jejich podrobný přehled, úrovně, výrobu.
Když se všechna armáda na dobrodružství odebere od generálů, tak tabulka u generála ukazuje, kolik je celkově kterého typu na ostrově. Třeba u rekrutů to může být 0/258 - to znamená, že na dobrodružství je celkem 258 rekrutů. Ale je pravda, že přehled jako na domovském ostrově by byl lepší, předám návrh dál.
Náhodnost Happy Hour je cílená. Bývá přibližně 1x za měsíc, náhodný den, toto se určitě měnit nebude. Informace o ní jsou vždy na hlavní straně a na Facebooku, celý den, když probíhá.
BB_Kahsi
Dobrý den.
Ano.V přehledu ekonomiky je kdeco.Prošel sem to důkladně.Ale nikde sem tam neviděl jak mám s té ekonomice spočítat,kollik těch lesníků mám,jestli (třeba) 30,nebo 35.A v tom v tom byla podstata vylepšení a poznatku.(Jak sem psal.Starší verze toto měli přehlednější.)
To samé platí i u přehledu armády vyložené na dobrodružství(nejsou v generálech.Ti se vracejí nebo již sou zpět pro zbytek armády,která se do té první várky nevešla).Také sem toto prošťoural několikrát i odzadu a nijak jinak než s tužkou v ruce sem to neobešel.
Myslím si,že mé poznatky byli v mém předchozím postu popsány dost podrobně a Vaše vysvětlení je sice hezké ale o něčem jiném,než na co jsem poukazoval.
Dobrý den,
tak asi nerozumím, o čem byl ten první příspěvek. Budovy jde spočítat bez hledání po mapě, v přehledu ekonomiky.
http://i.imgur.com/vLEHne4.jpg
V tomto případě to jsou 4 lesníci.
Celkový počet vyložené armády na ostrově je vidět u generálů, jak ukazuje tento obrázek:
http://i.imgur.com/ZpPOA1c.jpg
Tady je celkově vyloženo a nepřiřazeno generálům 457 Rekrutů, 59 Milice, 84 Kavalerie.
Pokud to neodpovědělo na otázky tak prosím upřesnit, ale takto jsem je pochopil.
Dobrý den.
Asi si opravsu nerozumíme.Pokud kliknu na "lesníka" tak samozřejmě,že se mi rozbalí všichni ( ve vašem případě 4 různých lvl) ale já mluvím o tom,kdyžse mi jich tam rozbalí kolem 40ti na stejném lvl.A o tom,že neni možné je z tohoto přehledu zpočítat přesně.Jen když vlezu na mapu a spočítám si je jednoho po druhým.A toto platí i u zásobárny,kasárna a více pžíkazů jednoho typu (neni přehled o počtu) neni možno zpočítat.I když tam to jde aspoň se chytnout časů produkce.
A Armádu pokud vyložím na dobrodružství a pošlu všechny generály zpět pro další armádu(toto se děje poměrně často).(nemám nikoho jiného na dobrodružství než jen ty vojáky) tak neni nikde napsáno kolik jich tam je vyložených.Jo kdyby tam aspoň jeden zbyl.Tak by to bylo jasné.Ale o té možnosti nepíši.
Nhi_Vanye_i_Chya
25.11.14, 09:27
Zdravim,
reaguji na Vaše oznámení ohledně Týdnů produkce.
Některé budovy budou o 50% rychlejší. Ovlivňuje vojenské budovy a budovy které jsou v jejich výrobním řetězci.
Tohle je sice strasne pěkné, jenže absolutně k ničemu. Nevím, jestli ti kluci programátorští tu hru vůbec viděli, nebo jedou jenom v kódu... ale výrobní řetězec u všech měčových zbraní zahrnuje uhlí, a to podstatně. Pokud mi urychlíte výrobu zbraní a taveného materiálu o 50%, zvednete taky spotřebu uhlí o 50% v každém výrobním článku a možná Vás to překvapí, ale ty 2 recyklačky navíc to nezachrání ani náhodou.
Takže výsledkem je, že polovina budov spí, protože na více uhlířů, potažmo dřevorubců a lesníků nejsou licence nebo místo a upgradovat už není kam.
Suma sumarum, to urychlení klidně můžete zase vypnout, nepomůže to vůbec ničemu.
BB_Kashi: Ekonomický prehled je dobrý co se týče vyroby, produkce. V settlers 2, nebo v jiný verzi, bol prehled budov. Všetky budovy ktore sa mohly postaviť a ich počet ktorý bol postavený a ktorý sa staval. napr: pri farme bolo cislo na lavo 32 a napravo 12 -- 32 fariem postavených, 12 fariem sa stavia, rozostavených. K armade: na hlavnom ostrove mas prehled prirazených a neprirazených jednotek. chyby tam kolonka vyslaných jednotek, jednotky na dobrodružství, jednotky mimo domovskeho ostrova.
take neco myslel stzdrha:
http://1.bp.blogspot.com/-Ejj-SXH7iNM/UYRdp9R586I/AAAAAAAAAUA/2pbbEEZJQqI/s1600/1.jpg
Na tvuj screen neni moc dobře vidět (ani po zvětšení) Ale prakticky sem k tomu napsal vše.Polopatyčtěji už to visvětlit neumím.Kdo někdy settlery hrál => potom bych ani nemusel.Protože toto tam je samozřejmostí a bylo i v settlerech 1.A kam se ta hra a její vylepšování dopracovalo? K nepřehlednosti.Tvůrci (architekti) by se měli zamyslet nad tim,že princip geniality je v jednoduchosti a Settlers 1 je toho důkazem.Možná tam nebyla až taková grafika ale hratelnost a ovladatelnost tam byli na špičce.Možná by stálo za to aby si je občas pustili,učili se a nevymejšleli vymyšlený.Ostatně si myslím,že právě to geniální ovládání strategie bylo právě to,co je vyneslo tenkrát na vrchol her.Travian,Ikariam a v neposlední řadě i Divoký kmeny vznikli až potom jako nezdařené kopie z nápadu Settlers.I když DK se už dost vyšvihli a dříve nedostižným Settlers sou nyní velkým konkurentem.Proč se to jen ti v DK od původních Settlers naučili a nynější tvůrci Settlers na to "zapomněli?
Problémy sou popsány jasně.Strategie nehraji první den na to aby mi logika nedala něco prohledávat,proklikávat,kombinovat a td.Takže pokud píši o problému.tak to problém asi bude.A určitě ne pro to,že bych neuměl pracovat s "Přehledem ekonomiky" nebo s "Přehledem populace - generály"
Přimlouvám se k zrušení těch příšerných bílých nápisů u jednotlivých generálů (na dobrodružstvích) a u maršálů (na kolonizačních výpravách), mapa se kvůli těmto nápisům stává výrazně nepřehlednou, zvláště pokud jí hráč nehodlá mít "ozoomovanou". Nebo by to chtělo alespoň v nastavení vypínací tlačítko, pro tyto nápisy. Děkuji za vyřízení. Honza
Ano to je dobrý nápad.Ale já bych je tam nechal.Jen při určitým oddálení (cca zoom =20%) aby vše zmizelo a neoběvovalo se to tam (nicky,vyobrazení jednotek z počty a td.). Ono při posílání útoků na velkou vzdálenost (potřeby velkého oddálení) tam neni vidět nic a mate to.
Předem se omlouvám za OT.Vím,že to patří jinam.Byla to jen reakce :)
Dobrý den,
vrátíte do kupce dobrodružství Temní veleknězové za mapky?
Děkuji
Dobrý den.
Máme advent a k tomu technické údržby i přes den..
Mám pocit,že 100cechovních mincí nenahradí dárky,které jsme mohli vyrobit se sebraných předmětů,nemluvě o tom,že jsme nemohli odeslat průzkumníky na další hledání pokladů.V tohhle případě si já osobně myslím,že náhrada za údržbu by měla být v dárcích + mincích,protože se tímhle sice opravují chyby z technické údržby,která proběhla 16.12. ,ale doplácejí na to v tomto okamžiku hráči více,než jen v obvyklém ,,neadventním ,, čase..!
Nedělám si ovšem moc iluzí o odpovědi či ,,plošné ,, průmměrné odměně v dárcích..!!!!
Mám totiž pocit,že toto vlákno je pro MOD_Kashi a pro ostatní MODy zcela pod úrověň ho číst či nedej bože odpovědět..
Mám totiž pocit,že toto vlákno je pro MOD_Kashi a pro ostatní MODy zcela pod úrověň ho číst či nedej bože odpovědět..
Pojmy a dojmy
Bolo by fajn, keby si soudruzi z NSR uvedomili čo vlastne znamená pojem online hra. Čo údržba to ďalší prúser. Prestali ste platiť pakistancom v Indii že už údržba nebeží v noci, či čo sa stalo ? Kompenzáciu 20 darčekov zo včera, to nejdem ani komentovať. Hamba, som starý chlap, prešiel som mnoha hrami, ale to čo sa robí s TSO je niečo strašné. Načo máte testovací server ? Len zmena poriadne otestovaná na testovacom serveri sa môže preniesť do ostrej verzie, to je taký problém ? Hrá niekto z programátorov túto hru ? Myslím normálne hrá, nie že si na testovacom serveri naplní sklady a naloží 300k dia a testuje. Som prekvapený ako málo spätnej väzby na prácu programátorov od hráčov je tu, na fóre, ale aj na FB, keby si dovolil napríklad WG odstaviť servre na 6 hodín počas dňa tak ho hráči ukameňujú. Strach a hrôza ...
Hra sama nemá obchodní inspekci, hulákat na globalu člověka omrzí. Tady budou všechny informace, stačí jen hledat.
Ono by Stačilo,aby se MODi snížili k tomu,aby to zde občas i pročetli..
Nejen toto vlákno,ale i ostatní.
Nebýt zkušených spoluhráčů,neporadí tu vlastně nikdo...
Ono by Stačilo,aby se MODi snížili k tomu,aby to zde občas i pročetli..
Nebýt zkušených spoluhráčů,neporadí tu vlastně nikdo...
A kdo myslíš, že tu moderátory dělá? http://forum.thesettlersonline.cz/threads/61-Nábor-moderátorů-(i-když-je-pravda-že-funguje-jakýkoliv-titulek-:)
Dobrý deň
Tak som obetoval ťažko nazbierané drahokamy na "vánoční schránku" . Po otvorení som bol milo prekvapený hodnotným darčekom (ďalšia jedlička). Tento vianočný darček ma krásne motivoval :-(.
Presne taký istý klam ako vidím každý deň v obchodnej kancelárii. S tým rozdielom, že v obchodnej kancelárii s to neskrýva za darčekový obal, ale je priamo vidieť kto za čo chce niekoho zase okradnúť.
Keby som vedel, že diamanty vyhodím za okrasu , tak ich radšej darujem niekomu z cechu.
Prajem príjemný pocit z rozdávania vianočných darčekov.
osladilous
24.12.14, 23:01
Ahoj, proč mi všichni průzkumníci neustále vyhledávají všechny expedice (malé, běžné i velké) na úrovni 2 (slibné) a žádné jiné?
Shaman8885
20.01.15, 01:07
Ahoj, Mám takovej dotaz k zamyšlení... nebo to přijde jenom mě? že od nových kolonialních dobr. která jsou mimochodem SUPER... je chléb uplně obtěžující komoditou? už ani v obchodě ho nikdo nekupuje... a stojí na něm celá moje ekonomika... nechtělo by vrátit mu nějak jeho potřebnost?
Marauder03
21.01.15, 08:41
Není to jen tvůj dojem, Osadníci po změně odměn padají ze všech dobrodružství sice v menším počtu, ale pokud swapuješ, u některých dobrodružství získáš víc osadníků jak spotřebuješ. To samé se děje u koní tak že celá rostlinná výroba je v koncích.
Shaman8885
21.01.15, 23:08
Takže všech 70 budov... farmy, mlýny, pekárny mohu poslat k zemi... to je docela fajn vědět :- / a na co teda ta malta... a vodní mlýny.. vše k prdu...
No pravda je, že koloniální výpady by měly asi stát více chleba (zásoby) a mnohem méně železa. Ať se ta produkce rozprostře.
TrojanHenry
06.06.15, 22:12
Obchod cechu
* Důležité
Šlechtická rezidence je limitována, to znamená, že jdou koupit každým hráče jenom několikrát. Nezáleží na to, jestli jste je už v minulosti někdy koupili, pokud daná věc vyhraje, tak si ji bude každý hráč koupit ještě 3x výměnou za mince cechu.
Tak to se stala asi někde chyba. Já si ji koupit nemohu.
Ahoj, nejdou koupit další, protože už byly na tomto účtu koupeny za mince cechu všechny 3, už v březnu.
TrojanHenry
12.06.15, 09:34
Tak to asi neumím číst. "Nezáleží na to, jestli jste je už v minulosti někdy koupili, pokud daná věc vyhraje, tak si ji bude každý hráč koupit ještě 3x výměnou za mince cechu."
Nezáleží na to, jestli jste je už v minulosti někdy koupili, pokud daná věc vyhraje, tak si ji bude každý hráč koupit ještě 3x výměnou za mince cechu.
Koupil sis je ještě jednou za cechmince. Ty tři, na které jsi měl nárok. Za jedno období cechovního kupce sis je jednou koupil.
Jak už napsal Ravise. Rezidence vyhrála, koupil jste si ji 3x za mince cechu a stále je ta samá verze obchodu z března aktivní, takže nejdou koupit další. Věta o tom, že nezáleží, jeatli jste si ji už v minulosti koupil rezidence, se vztahova k minulosti v době, kdy byla napsané (to znamená ještě před uvededením té verze obchodu v březnu). Ne k minulosti před přečtením.
Dovolím se vrátit k původnímu námětu tohoto vlákna, k dotazům na vývojáře.
Neplánují například anketu, ve které by se mohli samotní hráči vyjádřit k tomu co ve hře nejvíce postrádají a o co mají přednostní zájem? A nemuselo by to být ani nějak všeobecně. Stačilo by aby si sami vývojáři sepsali co vše mají rozpracováno a tento výčet nám hráčům předhodili k hlasování.
Přiznávám se, že tím nenápadně sleduji jeden fakt. Stále dokola se vylepšuje "PVP" hra a mě by skutečně zajímalo, kolik procent hráčů tuto jejich práci skutečně ocení. Začínám mít velice nepříjemný pocit, že se vývojáři snaží mermomocí donutit hráče zapojit se do "PVP" hry a mění tím původní myšlenku, že tato část hry bude pouze jako doplněk.
Navíc i ze samotného výčtu rozpracovaných věcí by jsme se dozvěděli co se v brzké či pozdější době do hry chystá a to by jistě rovněž řada hráčů ocenila :-)
Nhi_Vanye_i_Chya
23.06.15, 13:36
Otazka na vyvojare ohledne cechovniho obchodu.
Hlasovaní probehlo, zmena byla ohlasena na pocatek nebo behem cervna. Za tyden jsou prazdniny a posledni cervnova udrzba prinese akci Letni slunovrat. O nove cechovni nabidce doposud ani slovo. Takze otazka je "Kdy?"
bych to videl ze zmena cech obchodu prijde az po akci
Ahoj, změna byla odsunuta na další měsíc.
Nhi_Vanye_i_Chya
23.06.15, 17:10
Ahoj, změna byla odsunuta na další měsíc.
Diky za odpoved.
Nhi_Vanye_i_Chya
19.07.15, 19:32
Mam dotaz ohledně testování nového scénáře. Nebylo by fajn dát ho hráčům k dispozici, aby mohl být řádně otestován? Jak otestovat něco, co za jepičí život test servru (mezi restarty) ani nestihnu najít?
Jestli by nepomohlo, počkat do ohlášeného pondělí, kdy bude nová verze. Alespoň tak jsem to pochopil já, že v pondělí odstartuje testování nového scénáře a bude přidána nová budova.
bobo99992013
20.07.15, 10:58
Tak marně hledám new scénář,asi to vyjde až další pondělí .-(((
Ahoj, scénář bude na testovacím serveru (http://www.tsotesting.com/en/homepage) dnes, po údržbě. Naplánovaný začátek údržby je ve 3 a konec v 5 odpoledne, více podrobností a aktualizace na hlavní straně testovacího serveru.
Ahoj, další čerstvá aktualizace: Dnes na testovací server nepřijdou novinky, ale jenom pár technických změn. Zbytek v průběhu týdne.
Nhi_Vanye_i_Chya
21.07.15, 10:54
Jestli by nepomohlo, počkat do ohlášeného pondělí, kdy bude nová verze. Alespoň tak jsem to pochopil já, že v pondělí odstartuje testování nového scénáře a bude přidána nová budova.
Jsem to ale hlava dubová. Všude (jak hlavní strana tak na foru) je titulek "Vážení osadníci, nový scénář je připravený na testování! Pomozte vesničanům obnovit jejich vesnici po bouři." a ja si nevšimnu té poznámky úplně na konci, že to ma přijít až v pondělí.... Které pondělí, je zřejmě další dobrá otázka.
Je to se mnou špatné. Trpím představami, že když se něco velkolepě ohlasí jako připravené, tak je to PŘIPRAVENÉ. Asi stárnu.
Nakonec je to stejnak všechno jinak :-)
bobo99992013
21.07.15, 13:40
Čekal jsem co kdy a jak-nikde nic,ale str před se píše od BeBeho
Ahoj, další čerstvá aktualizace: Dnes na testovací server nepřijdou novinky, ale jenom pár technických změn. Zbytek v průběhu týdne.
nový scénář stojí za starou bačkoru. Drahé hraní (900 fazolí, stovky prachu, stovky ledku), nesmyslné požadavky (550 malty?) a odměna? Výsměch. Možná padne 800 fazolí, jinak exodřevo. A to je tu ještě riziko, že se ukliknete v "bonusu" a scénář je nedohratelný, přičemž máte již "proinvestováno" 900 fazolek a asi 700 prachu.
Jen doufám, že to je jen narychlo vygenerovaný loot a do ostré hry přijde něco lepšího. Při takové náročnosti by musely padat zlaté věže, průmyslové doly, nebo úžasné rezidence a to se 100% jistotou, že něco z toho padne.
Ahoj Kahsi. Prosímtě zeptej se při nejbližší příležitosti vývojářů a managerů, kolik od roku 2011 odešlo lidí ze hry. Když se denně koukám na trh, tak tipuju že to bude o hodně víc jak 50%.
A prosímtě vyřiď těm mamlasům, že jestli si myslej že budeme hrát levely roky, nebo do zblbnutí chodit jedno dobro, nebo doplňovat doly na žulu ledek a titan, protože jsou nesmyslně drahé a nebo u toho sedět celé dny,aby se člověk někam pohnul a to celé budeme považovat za zábavnou hru, tak to spadli z jahody na znak.
Dělat hru složitější a časově náročnější, se směšnýmy looty a drahými stavbami na suroviny,tak to si nemyslím že toto zvyšuje zábavnost hry,spíš to začíná víš co.Jestli si mysleli že tímhle přitáhnou víc lidí a že budou mít od nás větší looty za diamanty tak si myslím že patřej do stredověku.A nebude dlouho trvat a zbude tu tak deset procent lidí.
Takže celkově shrnuto XXl balík je ještě horší něz PVP proti počítači.
Ahoj Kahsi. Prosímtě zeptej se při nejbližší příležitosti vývojářů a managerů, kolik od roku 2011 odešlo lidí ze hry. Když se denně koukám na trh, tak tipuju že to bude o hodně víc jak 50%.
A prosímtě vyřiď těm mamlasům, že jestli si myslej že budeme hrát levely roky, nebo do zblbnutí chodit jedno dobro, nebo doplňovat doly na žulu ledek a titan, protože jsou nesmyslně drahé a nebo u toho sedět celé dny,aby se člověk někam pohnul a to celé budeme považovat za zábavnou hru, tak to spadli z jahody na znak.
Dělat hru složitější a časově náročnější, se směšnýmy looty a drahými stavbami na suroviny,tak to si nemyslím že toto zvyšuje zábavnost hry,spíš to začíná víš co.Jestli si mysleli že tímhle přitáhnou víc lidí a že budou mít od nás větší looty za diamanty tak si myslím že patřej do stredověku.A nebude dlouho trvat a zbude tu tak deset procent lidí.
Takže celkově shrnuto XXl balík je ještě horší něz PVP proti počítači.
Myslím si, že do roka tu máme lvl 75 ;)
Stačí mít roční premium a lítat krejčíky :D
Osobně jsem byl z novinek nadšený, ale množství XP a odsunutí nových dolů na lvl 60+ mě jaksi vcelku na*******
Stačí mít roční premium a lítat krejčíky :D
za co je koupíme když hvězdné mince nejsou 1 synové malého krejčíka za karty + pruzkumník , statečný malý krejčí hvězdné mince, chytrý malý krejčí hvězdné mince, hrdinský malý krejčí hvězdné mince, zrazený malý krejčí hvězdné mince novou aktualizací 80% Krejčíku se již nedá koupit jakmile dojdou hvězdné mince a čerstvá 50 je již nekoupí. takže hůrá do zblbnutí 1 dobro
statecny krejci - kupec - 595 mapek. nic viac k tomu netreba dodat
statecny krejci - kupec - 595 mapek. nic viac k tomu netreba dodat
Já mám statečného nejradši.
Mám tam spotřebu jenom Rekruty.
Já bych rád věděl jak to bude s češtinou ve hře a co vlastně dělá podpora? Už loni jsem psal na podporu že v zásobárně jsou špatně popisy u bonusů odepsali že: "Dobrý den Minda83,
děkuji, že jste si udělali čas kontaktovat podporu The Settlers Online.
Vaše postřehy byly poslány vývojářům a jakmile se vývojáři rozhodnou provést změny, informace budou zveřejněny na fóru.
Prosím mějte na paměti, že když od Vás neobdržíme odpověď během 48 hodin, tento ticket bude automaticky uzavřen. V tom případě bude potřeba vytvořit nový. "
Popisy dodnes nejsou opravené.
Další úžasná věc jsou nové cechovní úkoly. Když příjdu v sedm večer domů z práce a mám vyrobit 1000 středního papíru tak se CQ opravdu splnit nedá a abych každej den ve 4 ráno pouštěl komp jenom kvůli hře tak na to opravdu nemám čas.
Myslím si že vývojáři by si měli uvědomit že diamanty kupují hlavně lidi kteří pracují a vzít to v potaz.
Ahoj
Dneska mně tak napadlo,když sem jel Mladého dřevorubce Alibabu ... co tak udělat kooperační dobra na téma Alibáby ?
Vím,že dobrodružství včetně scenářů a pvp je mraky,ale pokud by narozdíl od obyčejných kooperací byl kooperační Alibába za slušný počet XP a samozřejmostí je i loot,který by zaujmul,posunula by se hra zase trochu jinam :)
Lady-Maria
30.11.16, 15:12
Ahojte, prosím vedel by mi niekto povedať kedy sa bude meniť Obchod cechu? Zbieraju sa cechové mince a voľaké budovy bez licencie by sa zišli. Tie recyklačky myslím kto už vedel si kúpil...