View Full Version : Událost: Čtyři Větry
Ahojte,
chtěl bych jen upozornit na možnost, že událost 4 větry může pro smolaře skončit hned na prvním úkolu, který nemůžou ovlivnit. Pokud má někdo jen klasické průzkumníky, dlouhé hledání pokladu trvá 24 hodin a nemusí to být žula. Jelikož je na celý event jen 14 dní, mohlo by se stát že podobná podmínka zkazí pár lidem náladu. Netuším jaké úkoly budou následovat a jaká bude časová náročnost, ale hádám nepůjde vše udělat hned.
http://i.imgur.com/qBDELwr.jpg
Yep, tohle je pěkně na pikaču :-/
2. úkol: Vyrobit 100ks exotickych prken a zaplatit 3000 mramoru. Odmena 250 exotickych prken.
Nalimleinad
28.02.13, 02:04
Nejsou to zrovna nejlehčí úkoly, ale když máte 3 průzkumníky, tak to najdete poměrně rychle. Tak za den až dva. A úkoly jsou odlišné dle levelu, takže to třeba nenechají hledat lidi, který na ně nemají ještě nárok. Já (32 lvl) měl za úkol najít pomocí středního 200 tvrdých prken a hned se mi jeden ze tří průzkumníků s nima vrátil
SipkovejRuza
28.02.13, 09:46
to žertuješ a asi máš štěstí ... někdo minci nebo žulu do základních úkolů hledal každý den i několik týdnů ! ... je to o náhodě ! a stavět úkol, který je časově omezen na náhodě je hloupé
to je můj názor ... neřeknu, hlavní úkol, no tak si počkám ...
Asi proto ta štědrá odměna. Podle mě to mají nastavené tak aby úkol dokončilo jen pár procent účtů ale zdaleka ne všichni. Taky lituji že už jsem 36+. Tam jsou ty úkoly dost těžší.
Pointa samozřejmě není, že bych chtěl brečet nad náročností. Jen ta náhodnost je podle mě špatně. Osobně si myslím, že pokud dělají event, určitě chtějí, aby se mohlo účastnit co nejvíc hráčů a ne dát bottleneck hned na začátek.
pravda je ze ty ukoly opravdu nejsou nejlehci a kdyz se nekdo zasekne na tom ze mu to ten pruzkumnik neprinese tak to do 14dni je opravdu tezky stihnout, stejne tak jako posledni ukol ze musi z urcity adventury padnout zula a jeste je to adventura ktera pada z jiny adventury :D takze bomba :D
SipkovejRuza
01.03.13, 07:37
Asi proto ta štědrá odměna. Podle mě to mají nastavené tak aby úkol dokončilo jen pár procent účtů ale zdaleka ne všichni. Taky lituji že už jsem 36+. Tam jsou ty úkoly dost těžší.
štědrá odměna? to je věc názoru ...
- silo, které je na nic ... a 500 D
nebo myslíš za dílčí úkoly?
- hned ten první - za 500 nástrojů 440 tv.dřeva .... no je to do plusu oproti trhu, ale zas mám průzkum vázaný na něčem co nepotřebuju
3 průzkumníci jedou furt a ještě mi to dřevo nepřinesli :( ... je teprve 3 den :)
jak už jsem napsal dřív:
postavit úkol omezený časem na několika podúkolech, které záležejí na náhodě je hloupost nebo nedomyšlenost (podobně jako oprava jedné chyby) ... nebo naopak velmi promyšlené :(
Já třeba s odměnou problém nemám. Mlýn se dá dobře prodat (někteří ho koupí i za 2 tis zlatek/žuly), za 500 diamantů máš skoro 10 povolenek, nebo několik tun zlaté rudy do dolu. Co se týče odměny problém nemám.
Mám problém s tím náhodným faktorem. Hráč by měl být odměněn za úsilí a aktivitu, ne za to že porazí generátor čísel. Mám 6 průzkumníků a paradoxně mi trvalo skoro 2 dny než mi donesli žulu. Co pak mají říkat ti s 1-3 pomalými ?
Musí vypadnout žula z dobrodružství ? co je to za ptákovinu ? Klidně tam můžu jít 5x a nevypadne.
Když pominu ty vývojářskou zákeřnost vycvičit 500 lukostřelců (nikdo tolik nepotřebuje), tak to množství té "náhody" kterou musím porazit je až přímo hloupé - stejně jako ten kdo ji tam vymyslel.
A ještě chybou je, že za ty úkoly není zkušenost.
S tímhle úkolem končím, dorazil mě čtvrtý úkol s podmínkou dokončit dobrodružství Vyhnanci se ztrátou menší jak 500 rekrutů. Ten blbej mlýn a 500 drahokamů za to nestojí....místo těch nervů si radší za 250 Kč koupím 2000 drahokamů.......zdraví je cennější než peníze :)
navíc když je někdo čerstvý level 36
Přesně tak.....kdyby za to byly slušné zkušenosti (xp)......ale takhle
Je někde nějaký detailní přehled úkolů podle levelu? (aby se člověk kdyžtak mohl připravovat dopředu).
Já mám level 28,
první úkol byl najít 200 tvrdého dřeva a něco zaplatit
druhý úkol je vyslat průzkomníka na hledání krátkého dobrodružství a zažít alespoň jedno nové dobrodružství.
Co mě čeká dál?
Deda_Lebeda
02.03.13, 16:12
Vyhnanci s max 500R ještě jdou.
Ale co ten pátý pro 36+ ? Získat 600 žuly z dobrodružství Hnízdo banditů ?! Jednak jsou tam bez veterána dost vysoké ztráty a co teprve prvek náhody získání právě potřebné žuly! .. nicméně odměna je zase 500 zlatek
SipkovejRuza
02.03.13, 17:18
Je někde nějaký detailní přehled úkolů podle levelu? (aby se člověk kdyžtak mohl připravovat dopředu).
Já mám level 28,
Co mě čeká dál?
http://siedler-vision.de/wp-content/uploads/2013/02/2013-02-27_cAmou309_002.png
jinak i zde na fóru se dají najít překlady ...
No já jsem lvl 31 a úkoly?
1. najít 200 prken
2. dokoncit jakykoliv dobrodružství a najít mapy
3 mám vyrobit 100 velkých sendvičů a zaplatit 2k mramoru
4 ještě nevím ale jak čtu tak to máme každý jinak
SipkovejRuza
04.03.13, 19:45
podle mne si něco špatně přečetl ...
každé to kolo se skládá ze dvou ... pro level 26 - 35
1. najít 200 a zaplatit 500 nářadí
2. mít 1 dobrodružství - ne hrát ! a vyslat na jedno krátké hledání dobr. nemusí najít
3. vyrobit 100 sendvičů, zaplatit 2k mramoru
4. dostat 50 talířů a vyrobit 7000 krmení pro ryby
5. dostat žulu z Pirátů (to se hraje dokud nedostaneš 700 žuly), 480 koní vyrobit
... zatím hledám u pirátů ... pokud bude k mání další
Úkoly se liší podle levelu hráče. Jsou 4 kategorie. A je tu na fóru celé vlákno asi o 9ti stránkách.
ja skoncil se zarazenymi vetry jak sem to prejmenoval na hnizde banditu bez armady ve 2 rano nepadla zula.Bez vojska bez surovin a jeste zadluzenej.jediny cil toho questu je vyprazdnit sklady hracum pred velikonoci.Nabidnu jiny pomer za velikonocni vejce je veteran general a ma daleko vetsi hodnotu nez tento qust protoze stoji 4000 dia
Úkol Nová síla - Získejte alespoň 200 osadníků - započítává to JEN osadníky automaticky přidávané co 15 min... ty co si vyprodukuju přes zásobárnu ne :(
To je fakt na nic takový úkol - jednak musím čekat víc jak 2 dny (popř 1-2 při použití lektvaru lásky), ale navíc ještě při skoro plném stavu populace musím na nějaké dobrodružství, abych přišel o 200 rekrutů...
No tak jste neměli tak rychle levelovat, já jsem to začal na levelu 34 a splnil na levelu 35, Taky jsem nebrečel že mam jen 3 pruzkumniky obycejne a hledal jsem to nadvakrat, ze me padla zula z obou dobroudruzstvi na prvni pokus, tak co no je to o náhodě, nikdo vas nenuti ten ukol delat, je tam u nej i krizek, nemusite si porad jen stezovat...
joo jo, lidičky jsou různí :) někdo brečí někdo mlčí a maká. někdo má štěstí a někdo smůlu. to uz tak v tom životě chodí a nejen v tom herním. je to jen hra a tou se má člověk bavit a ne nervit já to řeším tak, že když se mi něco nepovede, zavřu chrome a jdu s malinkou dělat Kolo kolo mlýnský :) to je uplně jiná hra :) pro ty,co nemaj děti, zkuste to s maminkou nebo tatínkem,bratrem,sestrou,partnerkou :D :D :D
have fun
Foodman: Tak kolo kolo mlynsky? Asi to naucim partnerku, to bude kolotoc :-)
Stulda: mno tak s partnerkou se to da delat i jinak :D :D
Tak právě jsem dodělal 4 větry. Hnízdo banditů jsem jel 4x a Staré přátelé 3x. Nebylo to zas tak nereálné...
http://imgup.cz/images/2013/03/11/rL7IH.png
MOD_Gryphem
11.03.13, 21:12
Vlákno bylo uzavřeno z důvodu podobneho vlákna. Více o čtyřech větrech naleznete zde (http://forum.thesettlers-online.cz/threads/564-speci%C3%A1ln%C3%AD-%C3%BAkol-quot-%C4%8CTY%C5%98I-V%C4%9ATRY-quot).