View Full Version : Nová budova (Banka)
docela by se mi líbila banka,možnost si půjčit a do daného termínu vrátit různé komodity i s úrokem.....učilo by to mladé platební morálku a matematiku,rozhýbal by se i obchod,hra by získala novou zajímavost a já možnost získat surky,i když tu nebudou přátelé...: Cool:
A jak by se řešily úpadky a bankroty ?
A jak by se řešily úpadky a bankroty ?
Exekucí budov, případně zabavením armády :D
Návrh zajímavý, ale nesměli bychom být v Čechách....
Něco takového jsem v jedné hře zažil a některá děcka nevěděla, že musí platit úroky a po celou dobu hraní jim naskakoval dluh, nebo si naopak myslely že úrok=splátka a nechápaly, proč už to není dávno splacené :D
SipkovejRuza
27.02.13, 14:39
někde tu byl jiný náápad na banku (jako budovu) - vložené mince by generovaly další mince ... to je lepší než půjčování si "od hry"
nač si na půjčování zvykat ... spousta hráčů neví co jsou to procenta (diví se, že při 90% šanci na výhru stejně prohrajou), neví jak docílit efektivitu
půjčky bych neviděl jako dobrý počin.
a půjčovat si suroviny ... na to máme tunu přátel nebo cech !
navíc ...
- jak by se dělal přepočet .. nevrátil jsi pšenici ... zaplatíš (sebereme ti) měděnou rudu??
- nesplacení dluhu = založení nového účtu ... tak by se to totiž řešilo a před tím odhození všech surovin na přátele :)
jak napsal můj nový "známý" ... jsme v ČR :)
V tom moc nevidím problém. Pokud nesplacení dluhu = založení nového účtu tak to by pořád začínal znovu a nikde by se nedostal. A půčovat jen do výše vlastniho zabavitelného majetku na budovách / army atd. Jen tady chybí založit funkci exekutora ve hře.
Já bych to viděl na budovu,která by generovala mince podle toho,kolik je tam pracujících osadníků,čím víc tím více peněz. Ale nemusí to být závratné sumy například z 300 prac.osadníků by bylo denně 30 mincí. I to by mě hodně potěšilo :)
A půjčování peněz.....úroky.....to by tu moc lidí nezůstalo.....
....žádné těžké počty....chceš 100 zl. na den?...vrátíš 110....
nevrátíš včas...banka ti nepůjčí,dokud nevrátíš 200 zl...
...motivovat, ne odrazovat....
a výše půjčky by byla závislá na lvlu.....bych si rozmyslel,přijít kvůli surkám o místo
a ještě bych si domluvil sponzoring s Kellnerem....že by přispěl diamanty po určitém objemu splacených půjček...:)
SipkovejRuza
01.03.13, 12:34
a kam spěcháš ... na 50 level ... no tak si počkám a našetřím za prodané suroviny
tehle nápad se mi nelíbí - půjčování není dobré ani v životě (pokud se nejedná o důležitou věc !) ... a hrajou to i děti a neználkoové - viz moje předchozí zpráva
(můj názor)
víš co by bylo křiku až by si se jednou lognul a měl prázdné sklady ... je to chyba nebo jen přišel exekutor nebo mi někdo naboural účet
už teď je server přetíženej a ještě další zátěž ve formě půjček - formuláře na přehledy, na půjčení a zaplacení ... budem rádi když v dohledné době udělají něco přehledného pro cech (aktivity, cú, ...)
Nemusela by to být budova, ale třeba část obchodu: šlo by tam nastavit půjčku, denní splátky a počet platících dní (např.: 100 zl.; splácení 10 dní po 11 zl.) a ještě třeba něco, že pokud nebude moct zaplatit, tak třeba že bude muset zaplatit o např. 5 více zlatek, za každý den prodlení, ale každý by si to mohl nastavit jak by chtěl (možná by se tam mohli nabízet i suroviny na splátky a i za splátky v surovinách :-D)
SipkovejRuza
19.03.13, 06:56
njn .. zaveďte si tu Cetelem, Homecredit a jiné úžasné půjčovatele :(
to vám to nestačí v reálném životě ... ještě to tahat sem
Ashen-shugan
19.03.13, 20:27
Nápad banky mi přijde docela fajn tak proč ne :o)
Aknelka007
31.03.13, 18:29
no me dneska napadlo jako nova budova treba nejake cech.budovy.Napriklad cech,pila exot.dreva nebo mincovna ci dul na dia.nebyla by dostupna kazdemu,ale cech by si na ni musel usetrit,spolecne(kdo kolik by dal si cech vudce urci sam)a tahle budova by pak prinasela ty dane suroviny vsem lidem v tom danem cechu urcitym dennim pomerem zavislym na lvl budovy a denni produkci.To jen tak aby reč nestala...:-))
Naprostá blbost a zbytečnost
Nápad banky je dobrej, ále takovej jak psal SipkovejRuza ... momentálně mám u sebe 2K mincí ták bych je vložil do banky a ty by mi za to dávala 2 mince denně, když budu něco potřebovat ták si jich část vyberu a budu dostávat o minci míň
je to příklad, ále nápad je to dobrej ;-)
VodnikVavrinec
05.06.13, 09:18
no tak nápad nové banky je zajímavý, ale asi by to bylo hodně komplikovaný, hlavně aby ta budova nebyla přínosná jen pro 50lvl, ale i pro malé. protože 50lvl třeba v cizině už nemají co stavět, mají všech surovin plné sklady.
takže mi to nepřijde jako něco nutného, hlavně by to nabouralo celou ekonomiku a má to spoustu úskalí
No urcite ne banku od 50lvl, ti uz fakt maji plne sklady a nudi se....co taky,maji plny ostrov a maximalne zenou budovy na 5.lvl.
dal bych ji cca od 20.lvl a jsem uz psal, ze by generovali penize podle poctu obyvatel a i kdyby generovala jen 20 minci denne, me by se to moc libilo :)
A jak by se ošetřilo, kdyby si někdo půjčil peníze, nevrátil je, protože by přestal hrát. Za čas by začal hrát zase a zase by si půjčil a tak dále.
Další věc je, že 17lvl člověk udělá klidně za jeden den, tudíž se tu pak nabízí krásný prostor pro tunelování. High levely to nespasí a pokud by se banka dala na 20lvl tak se určitě najde dost lidí, co se budou pokoušet tunelovat, protože kdo nic nemá tak nic neztratí. Pouze by BB team musel hlídat jestli nedochází k podezřelým machinacím, ale i tak mám strach, že by 100% odhalili, určitě by někdo proklouzl. Proto myslím, že banku ne. Prachy si narazte v mincovně a low levely jich mají dost ze začátku za questy za levelování.
Generovat peníze "za nic" ( jed podle počtu obyvatel) podle mne není moc dobrý. To by každej dostával mince jen tak zadarmo ( což částečně už dostáváme v deních úkolech, které jsou většinou celkem lehké)... Dá se sice říct že ty úroky jsou taky peníze za nic, ale musíš ty penize ušetřit a vzdát se jich aby ti vydělávali další peníze ;-)
Já bych tu banku udělal tak jak jsem psal dřív; že by si hráči půjčovali od ostatních hráčů mince a pak by jim je splácely po troškách.
Hráč by si mohl určit kolik půjčí, kolik bude splátek a po kolika mincích se bude splácet (a penále za nesplacení), hráči by NEMOHLY dávat nabídky na to, ať jim někdo půjčí, aby hráči nemohli dávat nevýhodný nabídky. Mohla by tu být i možnost si půjčit od systému hry (ale dost draze). Byly by tu tři záložky: "Přehled" (zde by byl přehled všech půjček a splácení + možnost nastavit automatický splácení), "Půjčit si" (jak záložka "Nákup") a "Půjčit" (jak záložka "Prodej").
Příklad:
půjčka: 100 mincí; počet splátek: 11; na splátku: 10 mincí; penále: 5 mincí [Při řádném splácení 110 mincí]
Hráč by zaplatil normálně 1.,2.,3. a 4. den, ale 5. by zapomněl a tak by 6. platil 25 mincí 7. a 8. den zase normální splácení, ale pak by se mu rozbil počítač a tři dny by nešel na settlers (3x10mincí + 3x penále) pak by musel na konec splatit naráz 45 mincí [dohromady 130 mincí]
*hráč neměl zaplý automatický splácení
ex_MOD_Leonell
06.06.13, 21:32
Já bych tu banku udělal tak jak jsem psal dřív; že by si hráči půjčovali od ostatních hráčů mince a pak by jim je splácely po troškách.
Hráč by si mohl určit kolik půjčí, kolik bude splátek a po kolika mincích se bude splácet (a penále za nesplacení), hráči by NEMOHLY dávat nabídky na to, ať jim někdo půjčí, aby hráči nemohli dávat nevýhodný nabídky. Mohla by tu být i možnost si půjčit od systému hry (ale dost draze). Byly by tu tři záložky: "Přehled" (zde by byl přehled všech půjček a splácení + možnost nastavit automatický splácení), "Půjčit si" (jak záložka "Nákup") a "Půjčit" (jak záložka "Prodej").
Jakým způsobem by se vracelo, pokud hráč nemá? pokud hráč skončí? pokud se nepřihlásí?
Cech si poradí rychle. Dobrý cech!
Sólo hráč má možnost vstoupit do cechu nebo si vybrat dobré přátele.
Byl bych první PROTI půjčkám ve hře :)
Hráči neumí ani přečíst úkol a budou si půjčovat?
Proč? Kam spěchat? No tak budou hrát déle a našetří si ...
Myslím, že téma BANKA v nejbližší době uzamknu...
Jakým způsobem by se vracelo, pokud hráč nemá? pokud hráč skončí? pokud se nepřihlásí?
Cech si poradí rychle. Dobrý cech!
Sólo hráč má možnost vstoupit do cechu nebo si vybrat dobré přátele.
Byl bych první PROTI půjčkám ve hře :)
Hráči neumí ani přečíst úkol a budou si půjčovat?
Proč? Kam spěchat? No tak budou hrát déle a našetří si ...
Myslím, že téma BANKA v nejbližší době uzamknu...
první rozumná věc se kterou nezbývá než souhlasit......+1
VodnikVavrinec
03.10.13, 06:52
tohle asi neprojde. protože nemáš nikde záruku, že když si někdo něco půjčí, že to vrátí. je to lehce zneužitelné.
a jak správně Leonell napsal není kam spěchat, všichni jsme začínali stejně a nepůjčovali si
pokud ma nekdo potrebu si pujcovat, tak asi neco dela spatne :-)
navic mince je opravdu "jen" stavebni material (i kdyz sem se tomu zarazeni zpocatku divil), jakmile ma clovek hotove upy, potreba minci je krom pruzkumniku nulova
A proto je dobre, kdyz toto zjisti pri hre nez v realne bance. Ale casto by to vedlo ke krachum - postizeni - (zaplaceni) - mensimu pozitku ze hry kdyz nezaplatim -> o hrace min