View Full Version : Online/AFK/DND status přátel / cechu
Zdravím,
V současné době existují jen dva stavy přátel: Online a Offline.
Uvítal bych rozšíření o další dva stavy: Away from Keyboard - Nepřítomen (příkaz v chatu /afk pro ruční) a Occupied - Nedostupný (v chatu /dnd)
AFK
* automaticky po 15 minut neaktivity
* žlutý odznak v seznamu přátel / cechu
* automatická odpověď při šepotu "Uživatel je nepřítomen"
* ručně v chatu přes příkaz /afk
Nedostupný (Nerušit)
* automaticky když člověk není na vlastním ostrově (dobrodružství, ostrov přátel)
* červený odznak v seznamu přátel / cechu
* automatická odpověď "Uživatel je nedostupný"
* ručně v chatu příkazem /dnd
SipkovejRuza
26.02.13, 10:01
a má to nějaký smysl ?
praktický -- mohl bys mu šeptat kdyby měl nastaveno afk nebo dnd ?
pokud jo, tak stejně nemáš jistotu, že tu zprávu dostane - offline je dostatečné :)
chat se resetuje (i náhodně), takže pokud chci mít jistotu, že zprávu dostane, tak mu pošlu poštu (kdyby se ukládala i odeslaná, bylo by super :) )
- poštu vidí i na dobrodružství
- chat vidí i na dobrodružství i u přátel
myslím že takhle je to dobře natsavené a stačí to když vidíš zda je dotyčný off nebo on a pokud chce být afk tak je to takový problém napsat do cech chatu? u nás tedy ne
to s tou zprávou funguje taky dobře a přečte si ji vždycky pokud ji nesmaže
Mně se ten návrh velmi líbí, taky bych jej uvítala. Dost lidí to má zapnuté, ale nesedí u toho, takhle by jsi rovnou věděl, že se od dotyčného odpovědi hned tak nedočkáš, protože zrovna lítá někde mimo :) Případně pokud by jsi potřeboval něco surně ve hře, jel by jsi jen po zelených tečkách (bylo by i fajn, kdyby to bylo v té liště přátel/lidí z cechu podle teček - od zelených, přes žluté a červené až po ty, co jsou offline - nemusím se alespoň proklikávat tolika lidmi). V jiných hrách je tohle běžné (i když je tam možnost poslání zpráv) a nikdy mi to nepřišlo jako zbytečnost, naopak. Chybí to tu.
Btw nějak nechápu v čem by mně mělo nějak výrazně pomoci napsat do cechovního chatu, že jsem afk, přihlásí se někdo nový a už o tom vědět nebude. Navíc přece se nemusím bavit jen s lidmi z mého cechu a obepisovat všechny, že jsem afk, pro případ, že by mi chtěli napsat, to asi bude dělat málokdo.
nevím jestli by takové statusy byly k něčemu prospěšné mi by stačilo rostřizení přátel a hráčů z cechu podle online a offline momentálně je to setřízené jen podle levelu.