View Full Version : Geolog: spoždění / chyby
Cconsuelaa
04.02.13, 13:35
Ahoj
všimla jsem si, že můj geolog nabírá spoždění, pokud nemám po celou dobu hru spuštěnou. Dvakrát jsem ho poslala pro mramor (30 minut), odhlásila se a po uplynutí půlhodiny (odpočet na mobilu) jsem se do hry vrátila. Ani jednou ještě nebyl zpět, poprvé mu chybělo skoro 15 minut, podruhé asi 11. Teď jsem to zkoušela i se železem (60 minut) a opět nabral asi čtvrt hodiny spoždění. Když ale nechám hru běžet, vrátí se přesně za stanovenou dobu. Přijde mi, že se podobně opožďují i průzkumníci, ale tam to ještě nemám změřeno. Čím to může být? Jde tomu nějak zabránit? Nebo aspoň spočítat, jak dlouhé to spoždění bude?
Díky
Silvie
Je to bug, dnes mne takto vypekl u uhli - do konce hledani cca 20 minut, odhlasim se a asi za hodinu na jinem PC vidim - do konce 3:30 (210 minut)... to je na zabiti...
Podobne casto blbne presouvani velitelu mezi domaci mapou a dobrodruzstvim ci zpet.
Xrystophylax
05.02.13, 15:26
Právě se mi stalo to samé při hledání uhlí... :(
Má tahle chyba nějaké řešení?
při hledání uhlí, pokud se odhlásím dříve než se vrátí mi ani naleziště nenajde
Dobrý den,
Po použití drahokamů na průzkumníka tak nic nepřinese. Dávám poloviční dobu. Mám dva průzkumníky a už se mi to stalo podruhé. První jsem si myslel, že jsem si to už vybral, ale dnes jsem očekával oba a nic. Jeden přines druhý ne. Děkuji za odpověď.
S pozdravem Legendis
MOD_Gryphem
10.03.13, 15:41
Dobrý den,
Po použití drahokamů na průzkumníka tak nic nepřinese. Dávám poloviční dobu. Mám dva průzkumníky a už se mi to stalo podruhé. První jsem si myslel, že jsem si to už vybral, ale dnes jsem očekával oba a nic. Jeden přines druhý ne. Děkuji za odpověď.
S pozdravem Legendis
Zdravím, tohle je třeba nahlásit na podporu. Zde vyplnte formulář (http://www.thesettlers-online.cz/cs/n%C3%A1pov%C4%9Bda-podpora) - jasně specifikujte problém. S tímhle vám já nemůžu pomoct.
Ahoj takže chcem nahlásiť chybu dnes o 16:10 som vyslal prieskumníka na misiu hľadať poklady. Nechcel som čakať 6 hodín a tak som klikol na možnosť skrátiť za drahokami. Reku 25 drahokamov nič nieje zrazu zaznel príšerný zvuk a server mi oznámil že spojenie bolo prerušené. Keď som sa po asi 10 min znova nalogoval zistil som že mi chýba 200 drahokamov a Prieskumník bol späť z misie. Je také niečo normálne a prečo sa prerušilo pripojenie? Podľa mňa je to bug.
SipkovejRuza
11.03.13, 19:54
nehlaš to sem, ale na podporu ... formulář z hlavní stránky nebo ze hry (pod avatarem)
co nejlepší a nejpřesnější popis ... časy, printscreen (asi není)
tady ti to nikdo nevyřeší :( ... tady si můžeš jen postěžovat
dnes asi kolem 17 hodiny jsem poslal geologa hledat uhlí a teď v 21:06 mi píše zě to bude trvat ještě 3:21 minut.:(
MOD_Gryphem
11.03.13, 21:22
Ahoj takže chcem nahlásiť chybu dnes o 16:10 som vyslal prieskumníka na misiu hľadať poklady. Nechcel som čakať 6 hodín a tak som klikol na možnosť skrátiť za drahokami. Reku 25 drahokamov nič nieje zrazu zaznel príšerný zvuk a server mi oznámil že spojenie bolo prerušené. Keď som sa po asi 10 min znova nalogoval zistil som že mi chýba 200 drahokamov a Prieskumník bol späť z misie. Je také niečo normálne a prečo sa prerušilo pripojenie? Podľa mňa je to bug.
Tohle je třeba nahlásit na podporu: Zde vyplňte formulář (http://www.thesettlers-online.cz/cs/n%C3%A1pov%C4%9Bda-podpora) - hlavně stručně a výstižně formulujte problém + print screeny (pokud jsou).
Dnes jsem dal hledat důl na měď (všechny jsem měl spadlé) a geolog mi oznámil, že nenašel žádné naleziště měd, protože v mých sektorech žádné naleziště není :( Raději jsem to zkusil dvakrát a nic.
SipkovejRuza
15.03.13, 12:22
zkus refresh - odhlásit a přihlásit
a pokud to nepomůže, tak budeš muset kontaktovat podporu ... z hlavní stránky (po přihlášení)
Asi blba odpoved, ale mas ty spadle doly zbourane? :) protoze pokud ne, tak ti to asi nenajde zadne nove loziska...
Prometheus
15.03.13, 17:46
Doly se bourat po vytěžení nemusí.
Kral_Vitana
16.03.13, 18:37
Nemusí se bourat .. BLBOST :)
Kral_Vitana
16.03.13, 18:41
Chci nahlásit chybu, geolog mi to dělá u všech surovin. Při odeslání na hledání ukazuje čas správně, ale když se odhlásím.. a během dne znovu připojím tak hledá znovu.
příklad:
dnes jsem poslal dva geology na hledání Uhlí a po pěti hodinách jsem se připojil znovu.... hlasí mi, že ještě mu zbývá hledání víc jak 3h.
S pozdravem Kral_Vitana (level 35)
Vyslal jsem geologa hledat uhlí, zhruba 4 hodiny před vytěžením dolu (čas spočítán). Dle zápisu v iformačním okně ve hře to tak i bylo, nejdřív vytěženo, 10 minut nato skončil i geolog, ale s tím, že nic nenašel - viz příloha. Je to chyba nebo standartní chování geologa?
Vyslal jsem geologa hledat uhlí, zhruba 4 hodiny před vytěžením dolu (čas spočítán). Dle zápisu v iformačním okně ve hře to tak i bylo, nejdřív vytěženo, 10 minut nato skončil i geolog, ale s tím, že nic nenašel - viz příloha. Je to chyba nebo standartní chování geologa?
standartní chování, moc se neoplatí s tím počítat že ti najde těsně po vytěžení
Ahoj , už by s těma geologama měli neco udělat , třeba jim kůpit lepší hodinky když se jim tyto zpoždujů . To je už trochu příliš ty jejich časy . Pošlu je hledat mramor , vyšlu je 9.15 , odloguju se , přijdu cca za 2 hodiny a geologům zbývá ještě třeba 23 minut . To fakt už kolikrát nebaví .
Řeší se to zpožďování geologů, nebo na to vývojáři kašlou?!
Taky přidávám svou dnešní zkušenost s geology. V 10:00 vysláni 3 geologové pro železnou rudu. V 10:35 se odhlašuji (zvývá jim 25 min). Přihlášení v 11:10 - geologům zbývá 42min. Takže se někde hodinu flákali na pivu. Všichni tři.
SipkovejRuza
04.06.13, 10:23
Řeší se to zpožďování geologů, nebo na to vývojáři kašlou?!
Ahoj , už by s těma geologama měli neco udělat , třeba jim kůpit lepší hodinky když se jim tyto zpoždujů . To je už trochu příliš ty jejich časy . Pošlu je hledat mramor , vyšlu je 9.15 , odloguju se , přijdu cca za 2 hodiny a geologům zbývá ještě třeba 23 minut . To fakt už kolikrát nebaví .
Taky přidávám svou dnešní zkušenost s geology. V 10:00 vysláni 3 geologové pro železnou rudu. V 10:35 se odhlašuji (zvývá jim 25 min). Přihlášení v 11:10 - geologům zbývá 42min. Takže se někde hodinu flákali na pivu. Všichni tři.
Hlásili jste to na podporu? Co vám odpověděla? To by mne zajímalo :)
Pokud jste to nehlásili, pak ani nečekejte řešení :D
ex_MOD_Leonell
04.06.13, 11:39
Nahlašte tuto chybu na podporu.
Z hlavní stránky nebo ze hry (pod avatarem).
Chyba nahlášena ihned, zatím bez odpovědi.
standartní chování, moc se neoplatí s tím počítat že ti najde těsně po vytěžení
Toto se mi zdá postavené na hlavu, pošleš geologa na hledání suroviny, během toho ti dojde důl a spadne a on nahlásí, že nenašel žádné naleziště. Když je důl prázdný, tak ho má snad najít, ne? Je pravda, že někdy ho najde, ale je to tak 1:5, většinou nahlásí, že není. Otravné je to u uhlí a zlata, kdy je čas hledání 4 hodiny, ty ho pošleš s rezervou třeba 2 hodin a stejně nenajde nic. Blokuje to geology.
no myslim ze tohle neni problem jen geologu ale vseobecne celych settleru ze sem tam nekde naberou nejaky spozdeni stava se to i pruzkumnikum i pri vyrobe ruznych veci
ex_MOD_Leonell
21.06.13, 12:25
Toto se mi zdá postavené na hlavu, pošleš geologa na hledání suroviny, během toho ti dojde důl a spadne a on nahlásí, že nenašel žádné naleziště. Když je důl prázdný, tak ho má snad najít, ne? Je pravda, že někdy ho najde, ale je to tak 1:5, většinou nahlásí, že není. Otravné je to u uhlí a zlata, kdy je čas hledání 4 hodiny, ty ho pošleš s rezervou třeba 2 hodin a stejně nenajde nic. Blokuje to geology.
Vezmi to tak, že hledal i na místě toho zatím nespadlého dolu a a tam nic nenašel (nemohl) a šel dál a dál (mezitím ten co už prošel spadl) ... až zjistil, že nic nenašel.
Já mám dojem, že geolog funguje tak, že o hledání ložiska se rozhoduje v okamžik vyslání geologa, nikoli jeho návratu. Tz. už ve chvíli kdy ho posílám musí být naleziště volné (důl zbouraný - jako aktivní důl, nebo sám dotěžený). Tuto teorii by podporovalo i to, že geolog najde poklad (dřeva,rudu) pouze, pokud najde i naleziště - ještě se mi nestalo aby geolog přinesl poklad v situaci, kdy se pak vrátil, že naleziště jsou obsazená - a vemte si, že zpráva o nalezení pokladu většinou chodí krátce po odeslání geologa, nikoli při jeho návratu.
ex_MOD_Leonell
23.07.13, 19:19
Já mám dojem, že geolog funguje tak, že o hledání ložiska se rozhoduje v okamžik vyslání geologa, nikoli jeho návratu. Tz. už ve chvíli kdy ho posílám musí být naleziště volné (důl zbouraný - jako aktivní důl, nebo sám dotěžený). Tuto teorii by podporovalo i to, že geolog najde poklad (dřeva,rudu) pouze, pokud najde i naleziště - ještě se mi nestalo aby geolog přinesl poklad v situaci, kdy se pak vrátil, že naleziště jsou obsazená - a vemte si, že zpráva o nalezení pokladu většinou chodí krátce po odeslání geologa, nikoli při jeho návratu.
u průzkumníka je to tak 100%
u geologa nevím jak vysvětlit, že najde naleziště na místě dolu (železo a uhlí = dlouhé hledání), který ještě fungoval v době vyslání ... pozoroval jsem několikrát takové "okno"
Nahlásil som tento problém na podporu asi tak pred mesiacom. Reset timeru pri uhlí je fakt na zbláznenie. Dostal som odpoveď s tým, že to posielajú ďalej a na probléme sa usilovne pracuje. Klasická odpoveď podpory :D Takže či sa na tom skutočne robí alebo nie, to je vo hviezdach :D
Trošku offtopic : v popise tohoto fóra (Chyby ve hře) je slovíčko "stavit". Som síce Slovák, ale aj tak si myslím, že by tam malo byť "stavět" nie ? :-)
BerusTrutnov
05.08.13, 19:56
Zpozdeni ma i pruzkumnik, ted jsem byl asi 6 dni mimo, a dnes jsem prijel a pruzkumnik ma jeste 7 hodin. Posilal jsem ho na 1 den. .-(