PDA

View Full Version : Událost Svatojánské noci

SwordfishCZ
20.06.15, 09:01
Zdravím, chci se zeptat, jestli bude mít tato událost taky nějaký přínos pro lidi, kteří nemají suroviny ze starých událostí. Jestli ty staré suroviny (nebo rovnou žetony) bude možné nějak získat jinak než na trhu (jako odměna z dobrodružství, od průzkumníků, ...). Třeba já jsem si z každého eventu nechal 2-3 kusy, což mi dle tabulky převodu na žetony vynese přesně 3 žetony (za dva dárky). Jediné čeho mám víc jsou balónky, ale s těmi se nepočítá :)

Proto mě zajímá, jestli tento event bude mít nějaký dopad na všechny, nebo to pro většinu lidí bude naprosto nezajímavé.

P.S. Nějakou událost pro oživení by to chtělo, přeci jen Velikonoce už byly dávno ;-)

Ravise
20.06.15, 09:44
Je to v první řadě "odškodnění" hráčům, co si schovávali vajíčka a dárky na příští rok, protože už nepůjdou použít. Kromě toho akce na zvednutí příjmů (nekritizuji to). Takže pro nováčky význam mít nebude.

RE: P.S. já jsem rád za delší dobu bez slavností a událostí, můžu investovat dostatek surovin a nemusím se ohlížet na to, že musím šetřit na nějakou slavnost.

LosAngel
20.06.15, 11:29
Nikdy se nelze zavděčit všem.
Je také si uvědomit jednu zásadní věc.

Někdo tomu ten čas věnoval a aktivně vykupoval eventové suroviny (že Unrealik) a někdo na to prostě kašlal a investoval DIA.
Takže ten kdo aktivně hrál, bude mít výhodu (může rozprodat nasyslené suroviny).

Na druhou stranu z pohledu nováčka by mě štvalo, že jinak než z trhu suroviny nezískám a nováčkové zpravidla nemají ekonomiku na to cokoliv koupit.

Z výše uvedeného vyplývá následující:

Pokud nepůjde získat tokeny jinak než přes trh a DIA, neměl se vůbec navyšovat limit z loňských událostí !!!
Pokud tokeny půjde získávat jak je tomu běžné o eventu, pak je navýšení limitu logické.

ClanLord
20.06.15, 11:51
A ako to je s tokenom co sa tyka obchodovania ? Je obchodovatelny medzi hracmi resp. cez trznicu ? Alebo jedina "obchodovatelna" moznost je v ramci "DAR" pri zakupeni cez diamanty ?

Lebo pokial by bol obchodovatelny aj samotny token tak to prinasa iste moznosti aj pre novacikov.

LosAngel
20.06.15, 13:41
A ako to je s tokenom co sa tyka obchodovania ? Je obchodovatelny medzi hracmi resp. cez trznicu ? Alebo jedina "obchodovatelna" moznost je v ramci "DAR" pri zakupeni cez diamanty ?

Lebo pokial by bol obchodovatelny aj samotny token tak to prinasa iste moznosti aj pre novacikov.

Je obchodovatelny.
http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2476-Ud%C3%A1lost-Svatoj%C3%A1nsk%C3%A1-noc?p=16325&viewfull=1#post16325

A_T_F
20.06.15, 19:41
Pokud nepůjde získat tokeny jinak než přes trh a DIA, neměl se vůbec navyšovat limit z loňských událostí !!!
Pokud tokeny půjde získávat jak je tomu běžné o eventu, pak je navýšení limitu logické.

Jestli se pozvedají limity, tak se bude jednat defacto o nový event. Pak možnost získat eventové suroviny pouze za dia (a nikoli hraním událostí eventu) je dost ubohé.

Karamon
20.06.15, 19:57
ja si myslim ze lidi co maj event suroviny nasysleny se jich budou ve velkym zbavovat jen me co jsem to tak pocital vsechny surky po prevodu na tokeny to da cca 30k tokenu... tolik nevyuzuju ani kdybych se rozkrajel takze moznost bude pro kazdyho si neco poridit... jedina otazka tu tedy je za kolik se budou obchodovat

LosAngel
20.06.15, 21:14
ja si myslim ze lidi co maj event suroviny nasysleny se jich budou ve velkym zbavovat jen me co jsem to tak pocital vsechny surky po prevodu na tokeny to da cca 30k tokenu... tolik nevyuzuju ani kdybych se rozkrajel takze moznost bude pro kazdyho si neco poridit... jedina otazka tu tedy je za kolik se budou obchodovat

Podivej se na Unrealika :D
Novackove nemaji sanci ;)

Docela me mrzi, ze vyvojovy team BB si neprecte reakce a nezamysli se nad tim, co dela.
EDIT: vlastně oni moc dobře vědí, co dělají ;)
150 http://settlersonlinewiki.eu/images/kupiec324.png = 300 http://settlersonlinewiki.eu/images/diament.png

Jerry-li
20.06.15, 21:32
No podle toho co bylo psane by stejne nektere veci nemeli jit koupit pokud uz byli koupene pri eventu nebo ne?A ta zmena vyuziti starych eventovych itemu je podle mne stejne jen zasterka pro to jak pri nasledujicim eventu vytahnout z hracu diamanty kdyz si neco budou chtit koupit a nebudou mit jak nafarmit nove itemy behem bezneho hrani.

Karamon
20.06.15, 21:57
Jerry tak to je jasny ne? :D jinak by to prece nedelali :D

Angel ja co zbyde rozdam max vymenim za nejakou symbolickou castku, akorat me docela stve ze si nebudu moct koupit pruzkumniky a ze kazda event surovina ma jiny pomer na tokeny...

LosAngel
20.06.15, 22:34
Jerry
No bylo by to i logicke nenavysovat limit.
Limit by mel byt navysen pouze a jen v pripade, ze to bude standardni event, ktereho se mohou ucastnit vsichni. Ale takto to nikdy prezentovane nebylo.

Karamon
To budes asi jedinej, kdo bude rozdavat ;) (PS: hlásím se do fronty).

Jediny co na tom celem nechapu (kdyz nelze ziskat tokeny nove na dobrech) je to, ze zvedaji limit, kdyz se maji utratit stare suroviny na starych eventech.
Kdyz uz to jednou na eventu koupene bylo, tak preci limit nezvedam, ne?

Karamon
20.06.15, 22:39
tak nerikam ze toho na rozdavani bude nejak hodne :D ale neco urcite jo :)

jo je to nelogicky ale nenadelame nic, osobne to taky moc nechapu proc kdyz zvedaji limit pro generaly tak proc nezvedli limit i pro pruzkumniky

Roderik
20.06.15, 22:53
Pokud by se nezvedaly limity, tak by většina zkušených hráčů neměla za co smysluplného tokeny utratit, protože povětšinou si během eventu vykoupili vše co za koupení stálo. Hlavním smyslem tohoto eventu je vytáhnout z hráčů všechny staré eventové předměty a tomu odpovídá i skutečnost, že tokeny jinak než za DIA získat nepůjdou. Nepočítám kšeftování na trhu.
Osobně budu mít cca 10K tokenů, což mi na to nejdůležitější (Mistr, plovoučky, recyklačky, školy a licence) bude stačit. A za to co zbude už budu muset vybírat z ostatních budov, na všechny to stačit nebude.

Sid_Rothman
22.06.15, 08:58
A proč tam nejsou balónky?

BB_Kahsi
22.06.15, 14:02
Za balónky nešlo koupit žádné budovy ani bonusy, pokud si dobře pamatuju.

Karamon
22.06.15, 15:35
jj za balonky neslo nic nakoupit to byla jen hromadna vyroba aby jsme nahromadili jako server co nejvic

Kahsi proc nepujde jako jediny koupit pruzkumniky kdyz uz je nekdo ma? u vseho ostatniho je ten limit navysen pokud jsem se dival spravne a neco neprehlid

BB_Kahsi
22.06.15, 17:01
Důvod je balancování hry. Průzkumníci jsou moc silní.

Karamon
22.06.15, 17:43
moc silni v cem? zrovna tak by se tohle dalo rict o veteranovi, MMA atd.

LosAngel
22.06.15, 18:25
moc silni v cem? zrovna tak by se tohle dalo rict o veteranovi, MMA atd.

Treba pri plnění eventových úkolů najdi XXX vajec průzkumníky...
Nešlo splnit ........

Karamon
22.06.15, 20:16
to uz je ale problem trosku neceho jinyho a ne pruzkumniku jako takovych, to je problem ciste jen toho ze mnozstvi na uspechy bylo dost prestreleny

A_T_F
01.07.15, 11:59
zajímalo by mne, jestli to, kolik se z hráčů podaří díky USN vyždímat na diamantech stojí skutečně stojí za to, kolik hráčů se hrou díky této události prostě sekne.

LosAngel
01.07.15, 18:11
ATF nevím kolik hráčů s hrou sekne, ale co se tak bavím s lidma, je většina velice naštvaná.
Nejdřív PSEUDO PVP a teď, co BB předvedlo s tímto PSEUDO EVENTEM, to je neskutečný....

Vím o pár hráčích, co to zabalili a o dalších co to silně zvažují.

JouOu
01.07.15, 19:32
No dobre, LosAngel :) ukecal si ma...

Ťažko hodnotiť hneď na začiatku, ale....

Ak je tento pseudoevent zameraný na minutie starých predmetov, tak Blue Byte opäť chybne podľahlo "volaniu starých hráčov" po navýšení limitov. Nemali by čo vymeniť za staré itemy? No a? Presne na to sa hodí obchodovateľnosť tokenov na trhu... No, tak by nenasyslili ďalšieho mma, ďalšieho veterána, ďalších xy budov (ktoré aj tak budú predávať, pretože najčastejšia sťažnosť je sťažnosť na malý ostrov)....
Hráči, ktorým pribudol 4. mma a neviemkoľký veterán budú mať len o dôvod viac na krik - pretože krejčíkov teraz zbehnú nie za 12 (2-3-4) dní, ale 4x za deň.... Nebudú sa nudiť v hre menej, naopak :)
A "nováčikovia" zasa budú otrávení - dostupnosť tokenov je pre nich mizivá a šanca dostať sa k budovám/generálom/prieskumníkom - proste čomukoľvek užitočnému tiež.

Aha :) ostáva nákup za diamanty :) Iste, to je normálne a z toho firma žije - ale ten pomer je fakt - no, eh - hodne.. ..nechám toho aby som ostala v slušnom rámci.

Alebo že by nám BB chystalo milé prekvapenie v podobe +200% v nákupe? Tomuto pseudoeventu by to mohlo tak nejako aspoň trochu pomôcť...

(povieme si možno po ukončení)

A_T_F
01.07.15, 19:47
skoro bych řekl, že jedinej způsob jak event ve zdraví přežít je pozakládat si 10-20 falešných účtů, natěžit dia za postup, nakoupit tokeny a poslat na hlavní účet. Jinak jeden žeton už se kupuje za 160 mincí.

LosAngel
01.07.15, 20:00
skoro bych řekl, že jedinej způsob jak event ve zdraví přežít je pozakládat si 10-20 falešných účtů, natěžit dia za postup, nakoupit tokeny a poslat na hlavní účet. Jinak jeden žeton už se kupuje za 160 mincí.

To za ten ztracený čas ani nestojí.

BB_Kahsi
02.07.15, 17:08
Nejen to, ale podobné chování je i proti pravidlům hry a vede k blokaci všech účtů.

Ekoterorista
02.07.15, 18:07
Já především nechápu, co je tohle za "událost". Osobně jsem si hned první den vyměnil předměty, které jsem měl, za žetony, za ně nakoupil, na co mi vyšlo, zbývající tři žetony a pět dárků jsem prodal na trhu, a tím to pro mě skončilo. Nerozumím tomu, jaký smysl má pro hráče událost, při které se pouze existující věci mění za jiné a další se nedají získat (směšnou variantu jejich nákupu za dia nepočítám). Měli to udělat jako normální časově omezenou možnost pro ty, kterým něco zbylo, a nedělat z toho takové haló. A místo toho vymyslet něco zajímavého/přínosného (pro všechny).

LosAngel
03.07.15, 08:18
Nejen to, ale podobné chování je i proti pravidlům hry a vede k blokaci všech účtů.

Ale to co vyvádí BB (myslím tím vývojový team) je proti pravidlům slušného chování.
Je to jen ukázkový způsob, jak naštvat lidi.

A_T_F
03.07.15, 13:50

thank you, captain obvious.

jen je nakrásně vidět, že to je jediná věc, na kterou moderátor zareaguje. Ale ke zpětné vazbě na celý ten zprasený event ani pes neštěkne.