View Full Version : Diskuse ke změnám 19. května
Toto vlákno slouží pro diskusi ke změnám. Více zde (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2449).
Je možné vepsat přesný počet jednotek pro přiřazení generálům, místo použití posuvníku.
Hustý! Maršálkům taky?
Jednotky na dobrodružství se zobrazují na horní lište (stejně jako na domovském ostrovu)
Nápad tu už padl před dlouhým časem (nedohledám...), jsem za to srdečně rád.
Seznam zpráv se po smazání zprávy neposune.
Taková blbost, ale sakra potěší :)
Nové písmo, které má opravené speciální znaky.
No hurá! Tak to trvalo jen něco přes rok... (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/1768-bug-font)
Ticho--Brahe
11.05.15, 17:16
Přímé zadávání počtu jednotek již maršálové mají. Nyní to bude dostupné i pro generály.
Přímé zadávání počtu jednotek již maršálové mají. Nyní to bude dostupné i pro generály.
Tak tohle mi teda sakra ujelo :) Omluva :)
Ohraná lhůta pro napadení kolonie vrácena, 12 hodin.
Ohraná -> Ochranná (před znovunapadením ?)
Jednotky na dobrodružství se zobrazují na horní lište (stejně jako na domovském ostrovu)
Nerad to rikam, ale tuhle funkci si pamatuju priblizne rok, a to dokonce v takovym formatu, ze byly videt vsechny jednotky rozepsane obdobne jako suroviny na domacim ostrove. Z me neznameho duvodu ale tahle lista byla skryvana ... Takze asi fajn ze je konecne videt, i kdyz je upravena.
K cemuz navazuje otazka, jestli klikani na danou ikonku bude mit stejnou funkcionalitu jako na domacim ostrove, to jest rotace po generalech.
Pokud cena výroby knih dosáhne maxima, okno zobrazuje cenu další úrovně knih.
A na zaver jsem vubec nepochopil jaka zmena probehne v tomto bode. Pokud cena vyroby knih dosahne maxima, okno zobrazuje dalsi uroven, coz je ale dle definice opet maximum.
http://i.imgur.com/mOxU0aS.jpg
seznam pozadavku na knihy (http://settlersonlinewiki.eu/scientist/bookbinder/)
coz je soucasny stav, ale odpovida to i popisovane zmene
Ahoj,
překlep opraven a vyjasněny informace k ceně knih. Odteď tam prostě bude jenom text, že cena je už maximální, místo opakvání stejné ceny 2x.
Nerad to rikam, ale tuhle funkci si pamatuju priblizne rok, a to dokonce v takovym formatu, ze byly videt vsechny jednotky rozepsane obdobne jako suroviny na domacim ostrove. Z me neznameho duvodu ale tahle lista byla skryvana ... Takze asi fajn ze je konecne videt, i kdyz je upravena.
K cemuz navazuje otazka, jestli klikani na danou ikonku bude mit stejnou funkcionalitu jako na domacim ostrove, to jest rotace po generalech.
Já si to pamatuju jako návrh.
Některé změny a vylepšení moc nechápu (například "Upraven časovač pro přesun budovy."), některých si ani nevšimnu (vše kolem kolonií) ale celkem dost je jich užitečných a vřele vítaných. Pro některé možná zbytečnost, ale konečně budeme mít opravenou češtinu. Třikrát hurá :-)
Osobně vítám přesné zadávání jednotek a zobrazení jednotek na dobru, SUPER!
Mazání zpráv - drobnost, ale taky přínos.
Co se týče zpráv, bylo by super mít možnost
zvětšit okno
mít možnost vybrat více zpráv přes SHIFT a kliknutí
by bylo vhodné oddělit bojové zprávy od standardní pošty (včetně toho, že mi někdo hodil bonus).
Z minulé změny velice chválím tlačítko pro vyskladnění všech jednotek (používám nosntop).
PS:
Výroba knih: to že nelze nastavit výrobní frontu je záměr?
Jaké další vylepšení ovládání nám vývojáři chystají v budoucnosti?
Je možné najít někde nějaký todo list, co si vývojáři naplánovali udělat?
Návrh:
Co dělat pravidelně hlasování na kterých změnách mají prioritně pracovat ? ;)
bobo99992013
14.05.15, 07:10
Škoda,že není napsána změna po ukončení dobra-okno se neuzavře po dokončení dobrodružství.Tato chyba je otravná!!!
Některé změny a vylepšení moc nechápu (například "Upraven časovač pro přesun budovy."), některých si ani nevšimnu (vše kolem kolonií) ale celkem dost je jich užitečných a vřele vítaných. Pro některé možná zbytečnost, ale konečně budeme mít opravenou češtinu. Třikrát hurá :-)
To znamená změnu časového limitu pro přesun budov.
PS:
Výroba knih: to že nelze nastavit výrobní frontu je záměr?
Jaké další vylepšení ovládání nám vývojáři chystají v budoucnosti?
Je možné najít někde nějaký todo list, co si vývojáři naplánovali udělat?
Návrh:
Co dělat pravidelně hlasování na kterých změnách mají prioritně pracovat ? ;)
Ano, to s frontou knih má svůj důvod.
Další vylepšení se vždy zveřejňuje přibližně měsíc dopředu, s tím, jak jde na test server. Jednou za čas (vzácně) je třeba ve videu ukázáno něco, co přijde za delší dobu.
Veřejný "todo list" není.
Hmm,spíše bych uvítal kdyby už někdo udělal něco s hvězdou aby se stejné položky stackovali na sebe aby zbytečně nezabírali místo a nemuselo sepořád tolik rolovat při hledáni určité položky.
@BB Kahsi
Děkuji za info.
Hmm,spíše bych uvítal kdyby už někdo udělal něco s hvězdou aby se stejné položky stackovali na sebe aby zbytečně nezabírali místo a nemuselo sepořád tolik rolovat při hledáni určité položky.
To ze se to nestackuje, neni az takovy problem. Ale zavest filtr jako je u trhu, to by zcela stacilo....
A mit moznost poslat tomu, kdo me bude bonusovat 10x25 hostin, to by se mi taky libilo ;)
Nemůžu více souhlasit a to by bylo stran hratelnosti naprosto zásadní vylepšení (funguje to takto třeba u Anno online). Jenže chápu zas druhou stranu. Z toho, co mi na tenhle dotaz už BB_Kahsi kdysi odpovídal na globale bohužel vyplývá, že by se jednalo o radikální zásah do základního kódu hry a dovedu si velice dobře představit, že kdyby se to mělo zavést, tak řešení následných bugů způsobených zavedením stackování by programátory naprosto totálně vytížilo na spoustu měsíců, možná let.
Hmmm. Ještě mě tak ale vlastně napadá.. Máme tady test server a tam by se to dalo poměrně dobře, důkladně a bez jakýchkoli následků otestovat, jestli to funguje jak má. To je zas pravda... Pořád tady ale bohužel zůstává otázka programátorské náročnosti a to nejsme nikdo schopní odhadnout, možná ani BB_Kahsi ne.
Na test serveru jsem byl několikrát.
Nedokážete si ani představit, kolik tam je chyb.
Ostrá verze je oproti test serveru "Bezchybná".
Na testu kolikrát nefungovalo ani to, co tady běžně funguje.
Nhi_Vanye_i_Chya
18.05.15, 23:36
Pokud vylepšený geolog najde 2 naleziště, obě se zobrazí ihned.
K tomu bych chtel jen dodat. A kdy budou ta obe naleziste stejne velka, resp obe budou vyuzivat bonusu geologa nalezt vetsi naleziste?
Casto se mi stava, ze mi geolog najde sice 2 naleziste, ale to druhe je v zakladnim (nezvysenem tvaru). K cemu pak takove hledani??
Zajímavé a přínosné změny :) Jak ale píše LosAngel o oddělení bojových a bonusových zpráv, bych také uvítal.
A co se týče speciálních znaků, jsem nadšen že už se to vyřešilo, trvalo to hodně dlouho ale už chladím šampaňské :D Jupííí
Dovolím si, jako první z mnoha, postěžovat na nový font. Dokážu pochopit, že s přidáním nějaké nové věci do hry mohou nastat problémy a chyby. Co ale pochopit nedokážu, tak proč vývojáři zvolili zrovna tento font? Nebo je tady snad někdo, komu se toto malé, tenké, patkové písmo zdá lepší a čitelnější? Copak se nepodívali jak to vypadá na monitoru? Je to děs a tak jako jsme s Raviskem brojili pro opravu rozbitého fontu v únoru 2014, tak nyní, po 15ti měsíční "opravě" budeme brojit pro opravu opravy této nečitelnosti. A zřejmě né sami :-)
Jenom doufám, že jim to opět nebude trvat těch 15 měsíců!!!
Přidám se ke stížnosti na font. Když už, tak jste to mohli dát do nastavení aby si každý zvolil zda je pro něj přijatelnější nevidět čas u hostiny, jak se tu dočítám jako hlavní důvod změny fontu nebo snažší čtení textů. Mě osobně z tohoto fontu cca po 30 minutách bolí oči...
ANo, tak jsem se chtel poptat podpory, jestli mi ted zaplati bryle, ktere jsem doposud nemusel nosit. Ted to tady brzo potka kazdeho. Nebo aspon kazdeho s vetsim monitorem.
Ekoterorista
19.05.15, 07:18
Já to nepřečtu ani v brejlích :-( :-(
PaoloLXVIII
19.05.15, 07:23
To patkové písmo je příšerné...
Po pár minutách mě z toho tak bolí oči, že holt k Settlers pořádně nesednu, dokud to nevrátí zpátky.
Dovolím si, jako první z mnoha, postěžovat na nový font. Dokážu pochopit, že s přidáním nějaké nové věci do hry mohou nastat problémy a chyby. Co ale pochopit nedokážu, tak proč vývojáři zvolili zrovna tento font? Nebo je tady snad někdo, komu se toto malé, tenké, patkové písmo zdá lepší a čitelnější? Copak se nepodívali jak to vypadá na monitoru? Je to děs a tak jako jsme s Raviskem brojili pro opravu rozbitého fontu v únoru 2014, tak nyní, po 15ti měsíční "opravě" budeme brojit pro opravu opravy této nečitelnosti. A zřejmě né sami :-)
Jenom doufám, že jim to opět nebude trvat těch 15 měsíců!!!
Když jsem to uviděl, zařval jsem. Tohle jste fakt posrali. Rád se vrátím, až se vrátí normální font, ale zatím ádijé.
Jednu trošku pozitivní zprávu bych našel. Tady na Forum je font v pořádku :D
proč se změnil font v celé hře? nešly opravit tři ustřelený čárky?
nový font je mnohem horší než posunutá diakritika....
Budu další, kdo si postěžuje na "fix fontu" - pánové, tohle je z deště pod okap. Radši prosím ten s rozbitou diakritikou než tohle příšerný patkový písmo (Times New Roman?)
Ty kráááso... co to je ?
To se nedá číst ten novej font.
A to brýle na čtení fakt nepotřebuji.
Zajímavé a přínosné změny :) Jak ale píše LosAngel o oddělení bojových a bonusových zpráv, bych také uvítal.
A co se týče speciálních znaků, jsem nadšen že už se to vyřešilo, trvalo to hodně dlouho ale už chladím šampaňské :D Jupííí
Co šampaňské?
Už je bouchnuté? :D
A závěrem i jednu špatnou zprávu. Schválně jsem se mrknul na test server a anglický server. Na obou je původní, bezpatkový font. Na německém serveru registrovaný nejsem, ale předpokládám že to tam mají stejné. A co že je na tom tedy špatného?
Nejspíš změnili font pouze na českém serveru kvůli rozházené diakritice a protože jde pouze o jeden server, tak se s opravou asi příliš nepřetrhnou.
Tak jako tak, tento stav vydržím tak dva týdny a pak dávám ostrov k ledu a ať si tu hrůzu luští někdo jinej.
Tenhle font nikdo nad 50 nepřečte. Kdybych si nepamatoval, co tam je napsáno, tak bych jako začátečník hru okamžitě přestal hrát.
Leda že by se lepší font dal koupit za alespoň 10 tisíc diamantů, že :-)
to pismo je HROZNÉ ! naozaj po case budeme vsetci nosit okuliare
Říká se, že to jde od 10 k 5, tady jsme už pod bodem mrazu - máte nás za testovací myši? Copak se tohle dá normálně přečíst? Co na to říct, asi nic a holt zkusit počkat jestli dostanete rozum a začnete poslouchat co vám hráči chtějí sdělit.
Abych nezapomněl, zkontrolujte si stav aktivních hráčů před a po "údržbě" rozhodně tam budu chybět. :((
Ten font je hrozný, doufám že bude brzo změněn. Na to se nedá koukat.
Nhi_Vanye_i_Chya
19.05.15, 10:42
Co se fontu týká, taky se přidám. Toto je ZASE "povedená" oprava. Není to čitelné ani na 23" palcovém monitoru. Ať to radši vrátí zpět, nějaká 3 písmenka jsou mi u zadele, ale nečitelný a rozpitý celý text všude a ve všem je tragedie.
No co na to říct dokud se to neopraví budem psát přes capslock míň bolí oči a je to čitelnější
Ten nový font je fakt hnus fialovej, celkem zvažuju, že se na Settlery vykašlu, tohle se nedá, bolí z toho oči. Jediné místo, kde to pomohlo, je ve hvězdě, ale v chatu a knize úkolů je to strašné.
Ten nový font je fakt hnus fialovej, celkem zvažuju, že se na Settlery vykašlu, tohle se nedá, bolí z toho oči. Jediné místo, kde to pomohlo, je ve hvězdě, ale v chatu a knize úkolů je to strašné.
Nevykašleš, jsi závislej :D
Lidi, co se na to chtějí vykašlat, tak už to dávno udělali a nemluvili o tom....
LosAngel šampaňské jsem poslal k ledu,, psal jsem to když byla údržba a teď koukám,, raději bych nekoukal,, to písmo je příšerný! Je větší a přitom nečitelné.
Ale na druhou stranu si říkám, že to má i výhodu. Nebudu tu trávit tolik času protože z toho skutečně bolí oči ;)
Ale prý je to dočasné a jsme jediný server co to takto má :)) Doufejme že se brzy starý opravený font vrátí,, ale co klidně i ten neopravený.
Jak už napsal lukas84cz, font je jenom dočasný a bude co nejdříve nahrazen. Zatím to nemohu slíbit, ale podle všeho hned při další údržbě.
Jak už napsal lukas84cz, font je jenom dočasný a bude co nejdříve nahrazen. Zatím to nemohu slíbit, ale podle všeho hned při další údržbě.
Děkujeme :D
PS: každopádně IRMY se dají konečně číst ;)
PS: tohle je opravdu o oči a raději starý font než tento.
Chcete se pobavit?
Kvuli tomu blbemu pismu jsem zboril dul, kterej byl jeste plnej :D
Proste to prvni cislo bylo spatne videt a myslel jsem, ze uz dochazi :) :) :)
Nhi_Vanye_i_Chya
19.05.15, 17:32
PS: každopádně IRMY se dají konečně číst ;)
Jenže to není fontem, ale tím, že konečně přemalovali ikonku bonusu, resp. z něj vymazali ten bílý obláček. Celých 30min usilovné dřiny včetně kafe....
Font písma - to skutečně někdo vydrží číst? Chce to rychlou údržbu a vrátit ten font písma, co se vytratil někdy přede dvěma lety, který byl čitelný a neměl dokonce ani posunutou diakritiku :-)
taky bych se přimlouvala za velmi brzkou mimořádnou údržbu s jedinou změnou, a to opravou fontu. Tohle se fakt nedá.... :(
To už vývojáři dělají změny aniž by se namáhali kouknout se jak vypadá výsledek ? Tenhle font je NEPOUŽITELNÝ na velkém monitoru stejně jako na notebooku. Ariel, Lucida ... cokoliv jiného je lépe ČITELNÉ než tenhle humus.
Tak jim zase tolik nekřivděte. Vždyť jim to trvalo celých 15 měsíců. Jistě si nechali vypracovat podrobné studie o používaných fontech, o jejich typech a já nevím o čem všem dalším. Jen soudruzi pozapoměli na jeden drobný detail ... na papíru ve studiích to vypadá jinak než na monitoru! :D
prodal jsem 2500 minci za 2999 železné rudy
OMG..... To patkové písmo mě zabije :D
Dej si oraz a počkej si na opravu, já si vzal dovolenou a znatelně se mi zlepšila nálada a společenský život :)
Inkotronka
21.05.15, 15:40
ten font je tak hnusnej, ze se to neda vubec hrat.
Kahsi, uz muzes slibit termin zmeny?
Kahsi, uz muzes slibit termin zmeny?
Ahoj, změna zítra.
Moje oči velmi děkují za opět čitelnou hru.
Jojo, přidávám se k poděkování, už se na to zase dá koukat :D
Díky
TrojanHenry
06.06.15, 22:06
Obchod cechu
* Důležité
Šlechtická rezidence je limitována, to znamená, že jdou koupit každým hráče jenom několikrát. Nezáleží na to, jestli jste je už v minulosti někdy koupili, pokud daná věc vyhraje, tak si ji bude každý hráč koupit ještě 3x výměnou za mince cechu.
Tak to se stala asi někde chyba. Já si ji koupit nemohu.