View Full Version : Velikonoce 2015 - úvaha
Byla zveřejněna finální verze EVENTU (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2393-V%C3%BDvoj%C3%A1%C5%99sk%C3%BD-den%C3%AD%C4%8Dek-Velikonoce-2015?p=15624#post15624):
Vyjádření BB k situaci zde. (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15474&viewfull=1#post15474)
!!!! POZOR ZMĚNA !!!!
(Aktualizace 26.2.2015)
Pruhovaná / tečkovaná vajíčka
Pruhovaná vajíčka jsou nová a jediná surovina události
Nabídka z roku 2014 se nebude opakovat
Generál Mistr bojových umění bude v nabídce za pruhovaná vajíčka
Více informací ve vývojářském deníčku
Viz příspěvek od BB_Kahsi (http://forum.thesettlersonline.cz/members/416903-BB_Kahsi)
Příspěvek naleznete ZDE. (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2354-Ud%C3%A1lost-Velikonoce-2015-Prvn%C3%AD-uk%C3%A1zka?p=15507&viewfull=1#post15507):
Další upřesňující informace přinesl hráč NEXAL
Viz příspěvek zde: http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15562&viewfull=1#post15562
a další příspěvek zde: http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15589&viewfull=1#post15589
Souhrnem:
Zdá se, že XP na povyšování budovy budete moct sbírat i po skončení eventu, protože jeden úspěch je dokončit 1000 scénářů
Limit ohledně MMA je nejasný (zda se loňský limit bude aplikovat i letos - ti co koupili loni, letos mají s MMA smůlu).
Poznámka: všechny informace jsou pouze výtažky z textů a střípky ze skládačky, nechte se překvapit vývojářským deníčkem...
Níže uvedené již neplatí.
(Aktualizace 26.2.2015)
Ahoj, ahoj,
jak jsem zjistil, blíží se pro většinu dlouho očekávaný event....
Hraju Settlery chvíli, ale stihl jsem do nich vcelku rychle proniknout.
Hra mě velice chytla, neboť PC verzi Settlerů jsem měl velice rád.
Poté, co jste oznámili Událost Velikonoce 2014: První ukázka (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2354-Ud%C3%A1lost-Velikonoce-2014-Prvn%C3%AD-uk%C3%A1zka), a po přečtení informace....
Co přesně se stane s vajíčky z předchozích událostí?
Je možné je utratit za předměty z minulého roku.
Kategorie Velikonoc z 2014 bude znovu dostupná u kupce.
Mohu získat limitované předměty z 2014 znovu? Zvedne se limit?
Limity na předměty z 2014 se nezvednou.
...jsem se začal tetelit blahem, že jako NOVÁČEK budu mít možnost získat nepotřebná vejce od těch, co již mají nakoupeno a získat tak super věci z minulého eventu Velikonoční událost 2014 (http://osettlers.com/cz/trader/easter-2014) a navíc všechny !!!
Po opětovném přečtení výše uvedeného infa jsem ihned vychladl, protože mi došlo, co se na trhu odehraje. Již nyní vím, že jsem se nemýlil...
Zajímalo by mě, jaká byla idea při přípravě tohoto eventu a změnou vajec. :confused:
1) stará garda má nahrabáno, dáme nováčkům možnost sáhnout si na loňské věci
50lvl mají nahrabaná stará vejce, tím že je nepůjde použít budou bezcenná a dostanou se k nováčkům za pakatel...
PS: tahle idea by se mi líbila..... :o
2) hráči chtějí spestření, tak jim ho dáme v podobě boje o vejce
Vysoké levely mají nahrabané vejce, tak jim zvedneme cenu vajec a nováčky naštveme tím, že si budou moct sice koupit vše z loňska, ale díky vysoké ceně vajec (nedostatkové zboží) si na loňské odměny nesáhnou.... A loňská vejce můžeme nabízet za DIA :p
PS: jooo to bude švanda sledovat ten boj na trhu....
PS2: Doufám, že takhle to být nemělo.... :mad:
Závěrem....
Možná jsem jediný, na koho to takto zapůsobilo, ale podle reakce několika dalších hráčů asi ne.
Co mít možnost například v zásobárně přemalovávat vejce?
Každý by si je předělal na to, co potřebuje (nová / stará).
Modré vejce: cena například 100 ryb a 1 mince + tečkované vejce
Tečkovaná vejce: 100 pšenice + 10 masa a 1 mince + modré vejce
PF 2016
A co uděláte s dárky z Vánoc?
Další odkazy:
Velikonoce 2015 - ruský popis (http://osettlers.com/ru/news/easter-2015-2.html) - nejvíce komplexní, použijte Google CHROME a překlad stránky
Nová velikonoční událost 2015 (http://osettlers.com/cz/trader/easter-new-2015)
Úkoly události: Velikonoční událost 2015 (http://osettlers.com/cz/quests/easter-2015)
Marauder03
16.02.15, 23:03
Mě osobně na tom fascinuje jedno proč umožnit dokoupení věcí jen těm, kteří nestihli lonské velikonoce? Co ti kteří nestihli vše z velikonoc r. 2013 a nejen z nich ale i z akcí od spuštění hry?
no me by zajimalo proc jsou vejce i z PvP... vsichni dobre vime ze PvP se moc dobre nechytlo, protoze je to predrazeny az hruza, tak vyvojari prisli s tim jak nam ho proste vnutit? nejak nevim co si o tom myslet...
S tim co psal Marauder se neda nez souhlasit, to jste Kahsi uz zapomeli co se resilo pred lonskyma velikonocema? viz. http://forum.thesettlersonline.cz/threads/1854-eventy-a-dalsi-limitovane-nakupy?p=12313#post12313
I já jsem v celku nováčkem. Loňské Velikonoce jsem chytil až na konci a než se rozkoukal co to vlastně hraju, byly pryč. Za dia jsem koupil VETa a celý rok se klepu na MMA za vejce. Bodejť ne, všechny předchozí události nabízely zhruba stejné věci co rok před tím. Teď jste vylezli s takovýmhle paskvilem! "Starým" hráčům dovolíme utratit starý vejce nebo je sakra draho prodat nováčkům, kterým dáme jen čuchnout. Tomu se říkají stejné podmínky. Buď jste měli zavést nová vejce bez starýho eventu (asi by mě to mrzelo, ale rozhodně ne tak naštvalo jako toto) nebo umožnit sběr i starých vajec nebo nechat starý event se starými vejci. Proč vůbec snaha nových vajec? To budou letos i jiný dýně a jiný dárky? Zjistili jste, že lidi si je nechávají na příští rok a tak jsou věci z eventů pro všechny dostupnější a testujete to na Velikonoce co to s námi udělá???
nemůžu než souhlasit s příspěvky výše. tuhle hru hraju už 2 roky a vždy jsem se těšil na další event, když se mi nepodařilo našetřit na vytoužené předměty v jednom roce, že si je pořídím v tom dalším. jakožto starší hráč jsem měl výhodu oproti nováčkům, že jsem již o eventech dopředu věděl a mohl jsem obchodovat s předstihem, abych se připravil na příchod eventu a nedopadl jako v předchozích letech, kdy mi to moc nešlo a nenašetřil jsem si tolik.
takže teď mám vejce tečkovaná :) která jsem pracně získával a můžu je zas prodat, jelikož mi k ničemu nebudou a doufat, že našetřím tolik těch nových na to, co jsem měl v úmyslu si pořídit nyní. chápu, PvP hráče moc nechytlo, tak vajíčka budou padat i z nich. chápu, chtěli jste spestřit hru, tak budou nová vejce (budou i jiné dýně, míče, balónky, dárky?). chápu, je třeba si nějak vydělat, tak holt z hráčů najdeme další způsob na utrácení (jako bohužel již dlouuuuho očekáváné odstřely skal).
bohužel příchod nových vajec nelze ospravedlnit tím, že se řekne, že to je fér zejména vůči nováčkům a že podmínky pro zisk pruhovaných vajec budou mít všichni stejní (ano, vyšší lvly mají dost surek na prodej, tudíž je získají snáz... ale tak tyhle hry prostě fungujou, když se nastupuje do rozjetýho vlaku). ale hra by měla být fér ke všem bez rozdílu. tudíž z pruhovaných vajec jsem vyloženě zklamán a zejména z přístupu vývojářů ke hře...
Navíc jsem si teď na testu všiml, že letos bude vše co bylo loni i s bonusem: vše bude o několik procent dražší :D :D :D
VodnikVavrinec
20.02.15, 19:44
jestli to přečte KAHSI, byl bych rád za feedback:
proč je nazýván ten novej obyč generál co má jen vyšší HP veteránem? však veterán má 250 jednotek a tenhle šmudla jen uprděných 200. tak proč veterán? akorát v tom dělá někdo bordel. proč to teda není jen zkušený generál? nebo třeba generál turbo.
Legendary Veteran (max 1) Recover twice as quickly from defeat
Travels twice as quickly to adventures
Amount of units increased to 200
Skills: Attacks weakest target first
Skills: Greatly increased HP
Díky
Vodnik pochubuju ze na to Kahsi bude nejak reagovat i kdyz by se nejaky jeho vyjadreni k tomuhle tematu docela hodilo...
Amount of units increased to 200
Tohle je asi nejlepší fór. Možná že plánujou snížit počet jednotek u ostatních generálů, aby tohle byla pravda :)
Marauder03
21.02.15, 14:50
Holt je to ostřílenej a větry ošlehanej bloker jen nechápu cenu za vejce bloker s dlouhou výdrží je fajn ale skoro 6x vyšší cena jak expedičního zásobovače je do nebe volající hovádkovina :( Snaha protlačit to co se nepovedlo tím, že jsou generálové za hubičku je nefér proti hráčům kteří kolonie nehrají.
Ještě jedna perlička o letošních velikonocích nepůjde splnit všechny úkoly bez kolonií
jj, na to jsem se také díval a skutečně to na ten nejvyšší stupeň bez kolonií nevyjde. Mluvím samozřejmě o té velikonoční rezidenci. Na druhou stranu, tohle se dalo celkem čekat. Pokud někdo chce maximální kapacitu, hold pro to musí udělat maximum.
Marauder03
21.02.15, 20:39
Ovšem ale co ti co kolonie nehrají a těch je většina? mají si kupovat generály které použijí jen na tuhle akci? něco zvorat a pak hráče nutit aby to použili to je skutečná novinka, vždy bylo tvrzeno, že kolonie jsou dobrovolné a ted to máme dobrovolně povinné?
no bude sranda ziskat 1200 vajec z kolonii :D ked z jednej ma padat 20 vajec :D škoda, len, že je len jedna velkonočna rezidencia. hodilo by sa ich vic.. aspon 5... generalm "legendarny veteran" aj ked nieje legendárny sa hodi na bloky, hoc trochu premrstená cena, ze je to vlastne zkusený general s vedsim HP. a transportný general sa hodi tim ktorý chodia na kolonie... skor by som uvital vylepsenie akrtickeho dulu aby po vytazený nepadal, neznicil sa. alebo aspon aby sa vratil do hviezdy.
A vám se zdá jako super odměna, že budete mít budovu která má max. 100 míst a zabere 4 místa? To mi tam mohou stát 4 panství, které mají neskutečně víc místa.
Marauder03
21.02.15, 22:22
Počítají místa jinak pro hráče je to místo na kterou umístí budovu a pro ně jedíné políčko na které je možné umístit záhon s květinami nebo jiný ozdobný prvek
Dobrá ale i tak, jako hlavni odměna budova co má 100 míst?
Ta budova má mít 50-180 míst a zabrat stejně místa, jako standardní rezidence.
Co víc hráče štve je to, co se děje s vejci.
Umožní koupit loňské věci (každej chce generála Mistra), ale loňská vejce nebudou.
Takže ti, co mají vejce nahrabané na tom teď neskutečně vaří :D :D :D
A to nemluvím o nováčcích, kterých se to týká převážně, ale i stará garda tohle těžce kritizuje.
Zajímal by mě názor více lidí, hlavně těch starších.
bylo by dobry kdyby se k tomu vyjadril i Kahsi...
osobne nechapu proc pro letosek budou dve nabidky za vejce, ve vysledku to bude vypadat tak ze stari hraci budou mit stare vejce ale nebudou mit co si za ne koupit a novy hraci budou mit co koupit ale nebudou mit za co :D fakt by me zajimalo ktera "chytra" hlava tohle vymyslela, protoze tohle je do nebe volajici hovadina... a s tim je spojeny co jsme psal uz vyse... kdy muzu ocekavat reparace za veci co jsem nedostal za Vanoce 2012 (2x recyklacka atd.) kdyz je ted opet snaha o zvyhodnenni novych hracu oproti tem co uz nejaky ten patek hraji...
A co ma Kashi jako rikat? On od jeho vedeni pouze predava informace hracum pripadne muze nekam zaslat nasi zpetnou vazbu, tim to konci.
Ovšem ale co ti co kolonie nehrají a těch je většina? mají si kupovat generály které použijí jen na tuhle akci? něco zvorat a pak hráče nutit aby to použili to je skutečná novinka, vždy bylo tvrzeno, že kolonie jsou dobrovolné a ted to máme dobrovolně povinné?
Nevím kde jsi vzal že je povinné mít tu velikonoční rezidenci. Nikdo tě přece nenutí ji stavět a vylepšovat na maximum. Jasně, každej ji bude chtít, ale chtít a muset je rozdíl :-). V tom bych problém neviděl. Nejezdím kolonie, ok, budu mít velikonoční rezidenci menší. Každej si sám za sebe musí rozhodnout jestli mu těch 30 populace navíc (na 5. levelu by měla mít 150, na 6. levelu 180) stojí za ty suroviny co vynaloží na koloniích. Aniž bych to nějak propočítával, tak je celkem jasné že se na tom hooodně prodělá. Ale nikde přece není psáno, že se nutně musí všechno vyplácet. Stačí se mrknout na trh na cenu andělské brány. Budova bez užitku a přesto velice vyhledávaná a drahá :-).
Ta budova má mít 50-180 míst a zabrat stejně místa, jako standardní rezidence.
Co víc hráče štve je to, co se děje s vejci.
Umožní koupit loňské věci (každej chce generála Mistra), ale loňská vejce nebudou.
Takže ti, co mají vejce nahrabané na tom teď neskutečně vaří :D :D :D
A to nemluvím o nováčcích, kterých se to týká převážně, ale i stará garda tohle těžce kritizuje.
Zajímal by mě názor více lidí, hlavně těch starších.
Tenhle vajíčkovej guláš je trošku nedomyšlený. Předpokládám, že snaha byla umožnit novým hráčům dokoupit si věci z loňska. Limity na nákup se nebudou nijak navyšovat ani resetovat, takže kdo si nabídky vykoupil už loni, má utrum. Doposavad je to v pořádku. Jenom trošku nedomysleli kde mají nováčci nabrat stará vejce :-(. Mohli přidat nějakej výměnej kurz mezi stará = nová vejce. Staré gardě by to bylo jedno a nováčci by se mohli sami rozhodnout která vejce budou více potřebovat a co si nakoupit. Takto na tom akorát vydělají ti, co mají stará vejce z loňska a budou s nima kšeftovat na trhu. Malou výhodu by mohli mít nováčci v některém z větších cechů, tam jsou většinou výměny surovin přijatelnější.
Marauder03
22.02.15, 10:07
Také nevím,která moudrá hlava tohle vymyslela. Být tatáž vejce a limity na staré věci, všichni nováčci by měli po velikonocích alespon toho veterána když už ne mma (v našem cechu to tak je, pomáháme nováčkům) tím že jsou jiná vejce bude to problém i když se psalo že některé věci půjdou koupit za stará i nová vejce na testu nic takového není, tak že nezbývá než čekat a doufat.
Evidentně by bylo bývalo mnohem lepší, kdyby možnost nákupu loňských věcí neměl nikdo.
Tenhle vajíčkovej guláš je trošku nedomyšlený. Předpokládám, že snaha byla umožnit novým hráčům dokoupit si věci z loňska. Limity na nákup se nebudou nijak navyšovat ani resetovat, takže kdo si nabídky vykoupil už loni, má utrum. Doposavad je to v pořádku. Jenom trošku nedomysleli kde mají nováčci nabrat stará vejce :-(. .
I tohle je moje domněnka, že to tak bylo myšleno.
Ovšem nikdo jaksi nevzal v potaz, že stará vejce prostě nebudou a tím razantně naroste jejich cena.
Jsem zvědavý, jestli nám BB team dá nějaké bližší info ještě před začátkem události k tomu, co bylo záměrem a co se odehrává.
Viz úvaha z prvního postu (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15394&viewfull=1#post15394).
Evidentně by bylo bývalo mnohem lepší, kdyby možnost nákupu loňských věcí neměl nikdo.
Ano, i to by byla varianta....
Každopádně vajíčka se malují. Mít možnost je v raritce / zásobárně přebarvit za drobnější bakšiš, by bylo nejideálnější řešení (viz můj první post (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15394&viewfull=1#post15394)), sekce závěrem.
JollyJokker
22.02.15, 23:11
Já to vidim takhle . . .
z celýho zpackanýho Easter Questu si odnesu jen rezidence na vodě a mlýny. NIC dalšího se mi tam nelíbí. . .
Tohle je ten nejhorší setup odměn co jsem tady zažil, a to už to hraji pár let. Starý vejce sem už na konci loňský akce rozdal v cechu, takže si za ně nováčci mohli nakoupit. A v týhle sezoně se budu věnovat uplně něčemu jinýmu.
Jestli to chtěli vývojáři nějak vylepšit, tak jen tim že mi dali důvod opět nestrkat do hry peníze a koupit si dia.
Ahoj,
starý obchod je především pro ty, co hráli minulý rok a teď mají našetřena vajíčka. Kdyby se prostě přešlo na modrá vajíčka, bez šance utratit žlutá, tak by to bylo nefér. Proto byla znovu aktivována nabídka z minulého roku.
A co nováčci? Stejně jako u všech ostatních události, nemohou očekávat, že dostanou věci z minulého roku. Pokud se někomu povede nakoupit dost žlutých vajíček bez toho, aby hrál minulý rok, dobře, může si něco koupit. Ale toto by měla být výjimka. Bylo by zbytečné blokovat ten obchod jenom pro staré hráče, proto starou nabídku uvidí všichni, i když bez reálné šance něco koupit.
Pro tento rok a aktuální událost bude dost nových vajíček a předmětů v nabídce, nikdo nepřijde zkrátka.
BB_Kahsi
Marauder03
23.02.15, 20:26
Tady jde o to, že noví hráči nemají možnost koupit alespon klasického veterána a bez lepšího generála se pořádně hrát nedá a myslíte si že někdo dá do hry hned peníze aby si koupil lepšího generála za diamanty? Navíc žlutá vejce mají hlavně ti kteří loni koupili vše nikoliv ti kteří něco nestihli tak že se mi tenhle systém zdá trošku hloupý Mám vajec dost, ale na to abych podělil nováčky v cechu jich zas tak moc není (plánoval jsem třetí mma ale bohužel, letos bude jen předraženej bloker :()
Děkuji za osvětlení.
Každopádně když už jste tohle udělali, tak jste to mohli vymyslet trošku tématicky (formou přebarvování vajíček v zásobárně).
Takhle jste:
1) naštvali nováčky, že mají možnost koupit loňské věci a nemohou...
2) udělali neskutečně výnosný business těm, co mají naškudlíno ...
PS: Připomíná mi to situaci, kdy Petr Kellner kupoval Telefonicu O2 a shodou okolností před převodem peněz banka udělala intervenci a on na tom několik miliard vydělal :D
Ahoj,
starý obchod je především pro ty, co hráli minulý rok a teď mají našetřena vajíčka. Kdyby se prostě přešlo na modrá vajíčka, bez šance utratit žlutá, tak by to bylo nefér. Proto byla znovu aktivována nabídka z minulého roku.
A co nováčci? Stejně jako u všech ostatních události, nemohou očekávat, že dostanou věci z minulého roku. Pokud se někomu povede nakoupit dost žlutých vajíček bez toho, aby hrál minulý rok, dobře, může si něco koupit. Ale toto by měla být výjimka. Bylo by zbytečné blokovat ten obchod jenom pro staré hráče, proto starou nabídku uvidí všichni, i když bez reálné šance něco koupit.
Pro tento rok a aktuální událost bude dost nových vajíček a předmětů v nabídce, nikdo nepřijde zkrátka.
BB_Kahsi
ucelem neni dat nekomu sanci si koupit neco z lonskeho eventu, na to by stacilo zvednout limit, nebo jen proste obnovit nabidku s limitem stavajicim, ucelem cele tehle blamaze je, aby do letosniho eventu prisli vsichni s holym zadkem a museli vsechno sbirat od nuly. jednoduchej marketingovej tah, jen mne urazi fakt, ze se tvarej jako kdybysme byli vsichni uplni idioti. tu kosikovajcovou ufoslataninu si na ostrov stejne nepostavim, kdyby tam stalo tohle, muze byt vedle i atomova elektrarna a bajkonur
JollyJokker
25.02.15, 08:39
tu kosikovajcovou ufoslataninu si na ostrov stejne nepostavim, kdyby tam stalo tohle, muze byt vedle i atomova elektrarna a bajkonur
Tak do jaderný elektrárny bych šel taky. . . A chtělo by to aby byla možnost jí sabotovat a způsobit atomovou havárii . . . zas tolik práce by to nedalo. . .Bonus tma přebarvit nazeleno a doplnit o uspávací prášek a hned má někdo zamořenou a nefunkční půlku ostrova. . a do toho změnit zvěř zase na zombáky. . . Takže vlastně stačí nasmolit jen nějakej pěknej obrázek Temelína a programátoři se můžou zase půl roku šťourat pravou rukou v nose. . :-p
Hraji tuto hru víceméně od začátku a tohle se mi také nelíbí a to i přesto že nic ze starých věcí asi nic neptřebuju.
Můj názor je že jestliže se rozhodli pro souběh obou vajec mělo by být v zásobárně výměna poměr je jednoduchý, když se podívám na testu na ceny budov v jednotlivých sekcích, tak to vychází 17 starých vajec za 10 nových a bylo by vše bez problémů.
Co se týká úspěchů je na každém kdo co bude plnit a předpokládám že je to myšleno na několik let dopředu.
Například co se týká kolonií získat 1200 vajec je min na 4 roky. Event trvá 3 týdny, kolonie je na týden (nepředpokládám že by jí někdo při těch cenách opustil hned jak ji dobije), kolonií je 6 a z každé je 20 vajec (zkoušel jsem na testu jen malé možná z velké padne víc). to znamená 3*6*20=360 vajec za event (rok)
Zhorny pokud jsem dobre pamatuju tak jsem nekde cetl ze timhle stylem bude ten event pouze letos coz trosku nesouhlasi s tvoji teorii vice let
Je to mysleno na tento jediný event. V uspechu je pisane "Velkonočná udaloslosť 2015". Pristi rok bude zase neco jineho. Takze, jen tento rok muzes vylepsit velikonocni rezidenci na kapacitu 160 obyvatel. A zmenili hodnoty. Po novom treba 750 vajec z kolonii. Kus upravili aj toho "legendárneho veterana"
http://i.imgur.com/khmRaFT.png
tak o velikonocich bude jen jedna nabidka za vejce a to za ty novy
tak o velikonocich bude jen jedna nabidka za vejce a to za ty novy
Podrobnosti zde (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2354-Ud%C3%A1lost-Velikonoce-2015-Prvn%C3%AD-uk%C3%A1zka?p=15507&viewfull=1#post15507).
ucelem neni dat nekomu sanci si koupit neco z lonskeho eventu, na to by stacilo zvednout limit, nebo jen proste obnovit nabidku s limitem stavajicim, ucelem cele tehle blamaze je, aby do letosniho eventu prisli vsichni s holym zadkem a museli vsechno sbirat od nuly. jednoduchej marketingovej tah, jen mne urazi fakt, ze se tvarej jako kdybysme byli vsichni uplni idioti. tu kosikovajcovou ufoslataninu si na ostrov stejne nepostavim, kdyby tam stalo tohle, muze byt vedle i atomova elektrarna a bajkonur
Pohledte, to pravda prevelika.
Aneb o tom to cele je. U nas to muze vypadat divne kdyz po par letech menime system, ale kdyz se veme komplet TSO tak nejde o zadnou prekvapivou zmenu. Proste uz neslo uspokojovat ci lakat lidi co maji Xk vajicek nasyslenych z hledani jejich milionem pruzkumniku. Takhle je udalost sezonni, nutne prilaka hrace pokud neco chteji ziskat k hrani, uvolni se jim odmenovaci list a nebude dochazet k devalvaci. Vzpominam na lidi co byly schopni koupit 30k vajicek za event a verim ze ted se taky nekdo najde.
Podrobnosti zde (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2354-Ud%C3%A1lost-Velikonoce-2015-Prvn%C3%AD-uk%C3%A1zka?p=15507&viewfull=1#post15507).
Doplněno na první stránku.
Marauder03
27.02.15, 04:41
Tak tahle akce se TSO opravdu povedla nejdřív nasadit ceny setsakra vysoko a dát možnost těm co měli nahrabáno vydělat a pak to celé utnout :)
stálo mě to spousty budov a materiálu abych nasbíral vejce pro hráče v cechu kterým chybí veterán nebo mma a ted za ty vejce bude utěcha v podobě nejakých nesmyslů v letní akci.
Tak po zveřejnění aktualizace, že nepůjde utratit stará vejce jsem docela naštvanej. Dokoupil jsem za docela draho těch pár vajec, které mi chyběli na mistra a najednou jsou mi absolutně k ničemu. Sakra to to fakt musíte měnit takhle? Co třeba nabídnout možnost je přebarvit na ta nová vejce?
Nic proti, pánové, ale je to váš problém. Veškeré uváděné informace jsou PŘEDBĚŽNÉ a mají informační účel. Pokud jste je vzali jako hotovou věc a začli nakupovat stará vejce, je to váš problém. Až se objeví vývojářský deníček, tak potom teprve uvidíme co nás skutečně čeká.
Marauder03
27.02.15, 09:18
Nejseš taky jeden z těch kteří na tom zbohatli? ale budiž ti to případně přáno :) těch kteří utratili spousty surek a budov jen na základě toho že jinak nebudou moct MMA získat je docela dost Kdyby bývali dali možnost dokoupit vejce za dia nebo směnit v zásobárně nová vejce za stará nedošlo by k žádné panice a ani k šroubování cen vajec nesmyslně vysoko
Tak po zveřejnění aktualizace, že nepůjde utratit stará vejce jsem docela naštvanej. Dokoupil jsem za docela draho těch pár vajec, které mi chyběli na mistra a najednou jsou mi absolutně k ničemu. Sakra to to fakt musíte měnit takhle? Co třeba nabídnout možnost je přebarvit na ta nová vejce?
Nejsi sám, viz vlákno: http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2374-Ve%C4%BEk%C3%A1-noc-2015
A přitom stačilo úplně jednoduše mít možnost vajíčka v zásobárně přebarvit z modrých na žlutá a obráceně.
Každý by si koupil, co by uznal za vhodné.
Urcite spravia este moznost prebarvenia vajicok z lonskeho leta. Teraz pride kritika hračov co maju niekolko kilo zlutých vajec a su im na nič
Nic proti, pánové, ale je to váš problém. Veškeré uváděné informace jsou PŘEDBĚŽNÉ a mají informační účel. Pokud jste je vzali jako hotovou věc a začli nakupovat stará vejce, je to váš problém. Až se objeví vývojářský deníček, tak potom teprve uvidíme co nás skutečně čeká.
Suhlasim s tebou. Najskor tu vsetci nariekaju, ze sa budu dat minut minulorocne a ked sa to zrusi, zas ti isti nariekaju, ze to zrusili. Tak CO vlastne chcete??? Vam programatory nikdy nevyhoveju!!! To som zvedavy zas na tie nareky ak zvolia nejaky iny kurz vymeny, ak to teda bude mozne ako 1:1
Suhlasim s tebou. Najskor tu vsetci nariekaju, ze sa budu dat minut minulorocne a ked sa to zrusi, zas ti isti nariekaju, ze to zrusili. Tak CO vlastne chcete??? Vam programatory nikdy nevyhoveju!!! To som zvedavy zas na tie nareky ak zvolia nejaky iny kurz vymeny, ak to teda bude mozne ako 1:1
co jsem si to tak procital tak nikdo nebrecel kvuli tomu ze by slo nakoupit za minulorocni vejce, ale spis kvuli tomu ze hraci co maji nasetreny z lonska je nebudou mit poradne jak utratit kdyz MMA, veteran pruzkumak atd. mel byt jen pro nove hrace a lidi co si je nekoupili loni...
co jsem si to tak procital tak nikdo nebrecel kvuli tomu ze by slo nakoupit za minulorocni vejce, ale spis kvuli tomu ze hraci co maji nasetreny z lonska je nebudou mit poradne jak utratit kdyz MMA, veteran pruzkumak atd. mel byt jen pro nove hrace a lidi co si je nekoupili loni...
Tak sa ten minulorocny obchod zrusil asi sam od seba.... :) Nie preto, ze by sa hraci stazovali ci tu na fore, detto cely global bol toho.... Taksito mam vajcia z min roku a vedel som, ze na MMA nenasetrim, ale nechaval som si ich na prieskumnikov. Teraz si tie vajcia mozem nechat na letny event a prieskumnikov kupim za dia.
Ak by tu vymenu nahodou aj schvalili a zaviedli, urcite to nebude 1:1 , nakolko sa zmenila aj cena predmetov, teda isla hore a zas tu budu niektori ludia hundrat, ze to nie je 1:1
Já se teda spíše dobře bavím na hyperpokrytectvím BB, kteří řeknou, že bloky nejsou schválený herní postup, že je hráči nemají používat, nová dobra dělají tak, aby tam bloky vůbec nešly a pak vydají blokovacího generála.
Asi tak.
Zadne dodatecne zmeny se delat nemely. Kdo si neco usetril, tak byl v nevyhode oproti tem co to utratili. Stalo to nemalo surovin apod.
Chtel bych jen prosim vyvojare upozornit na tu letni akci. Udelejte si nejdriv pruzkum kolik hracu nema ani jednu surovinu. Budou totiz nadavat, ze si nemuzou zahrat a ze ten event je jen pro mamony co setrili. Zda si nekdo neco nasetril je kazdeho osobni vec a i v realnem svete budou chudi co rozhazuji za nesmysly nadavat na ty bohate kteri s penezi dokazali dobre nalozit.
Zruseni starych vajec pro tyto velikonoce diky tem narekum mi trochu pripomina minuly rezim. Bohatym brat a dat to tem chudym, vetsinou tem nemakacenkam. Kdyz si to nemohou dovolit ti co na to nemaji, tak to zrusime i tem co maji. Bojim se aby takto nedopadla letni akce.
Caves a hodne zdaru do dalsiho pokracovani serveru.
Marauder03
01.03.15, 07:54
Ta poplašná zpráva pomohla bohatým a obrala ty chudé tak že se to spíš podobá nynějšímu režimu :) TSO se povedl bezvadný kousek, ano ti kteří neměli mistra popřípadě veterána z minulých velikonoc měli počkat, ale na co? Až se vejce zdraží ještě víc? PVP moc lidí neoslovilo přesto nedošlo k přepracování a bylo do hry implementováno, Předražené odstřelování skal také, tak že hráči se můžou řídit jediným pravidlem - TSO si stejně udělá co chce.
Dokonce nelze bez PVP tu novou budovu vylepšit na max. Jako další podraz na hráče považuji až nechutně vysoký rozdíl mezi generály na klasické dobro a na PVP. Sice jde jen o zásobovacího generála, ale i tak zásobovací generál na dobrodružství nelze získat jinak, než za 20K fazolí.
Taky se přikláním k tomu, že informace byly předběžné a ne dogma! Tudíž nikdo si nemá na co stěžovat.
Ohledně té nové rezidence: Jak už tu bylo zmíněno, že bez PvP nepůjde vylepšit budovu na max. je pravda, nicméně myšlenka je taková, že ten, co bude mít budovu na levelu 6, bude opravdu "borec" - to že pvp má chyby bude ještě zvyšovat prestiž této budovy.
Zde jsou momentální informace o velikonočním eventu 2015 (http://www.settlersonlinewiki.eu/easter-event-2015/) (jsou předběžné).
P.S.: Tohle jsou jen mé názory. Vím, že mnoho hráčů se mnou nesouhlasí, ale to mě zas tak netrápí. :)
Marauder03
01.03.15, 15:01
Naštěstí o tuhle slátaninu nestojím, do settlerů nijak nezapadá to už spíš měli dát lidem hlavní stan osadníků a ten vylepšovat. Nějak se mi nepozdává dokazovat že jsem borec zrovna tím že začnu hrát PVP které je poněkud vytržené z konceptu této hry a připomíná spíš nějaký nepovedený projekt přilepený dodatečně ke hře jak vylepšení stávající hry
Pokud si to spočítáte, tak podle posledního stavu z velikonočním eventu 2015 (http://www.settlersonlinewiki.eu/easter-event-2015/) nebude nutné dělat expedice pro dosažení L6 rezidence. Celkem je 815 bodů úspěchů, expedice z toho dělají 220 a na L6 by mělo být třeba 570 bodů.
Luka_Burino
02.03.15, 19:08
Ale pokud to dobre chapu, tak 570 bodu je pro dosazeni dalsi urovne, ne celkem...
Tu rezidenci stejně na max asi nikdo nedá, pokud je pravda to, co je popsáno na Osettlers.com v kategorii úspěchy (http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event).
1200 Vajec mi fakt průzkumníci nepřinesou, kdybych se na hlavu postavil.
A lidi, co mají 11 průzkumníků, taky budou mít co dělat.
Dokončit 1000 scénářů ??? Co tím je myšleno?
Nasbírejte z kořisti v dobrodružství 1 200 vajíček.
Otázka je, jestli to bude padat i z běžných dober (Krejčík, Bohatým Brát, apod) a kolik.
Myslím si, že nezbývá, než počkat na finální informace z vývojářského deníčku....
Viz legendární generál.
Je legrační, jak se popis Legendárního generála liší web od webu.
Někdo uvádí, že to má být úžasný bloker (no bloker, který bojuje 2x rychleji)
Někde, že má mít úžasný útok (no i generál z hospody má vyšší) ;)
A dokonce u jednoho popisku bylo, že limit jednotek navýšen na 200 :) :) :)
Mne by teda hlavně zajímalo, jak to bude s limitem 1ks od mistra, zda se do toho počítá mistr z loňska, nebo ne. Protože to není jak otestovat na testu.
Ale pokud to dobre chapu, tak 570 bodu je pro dosazeni dalsi urovne, ne celkem...
pak by ale ten součet byl přes tisíc bodů a nešlo by toho dosáhnout vůbec.
Pokud si to spočítáte, tak podle posledního stavu z velikonočním eventu 2015 (http://www.settlersonlinewiki.eu/easter-event-2015/) nebude nutné dělat expedice pro dosažení L6 rezidence. Celkem je 815 bodů úspěchů, expedice z toho dělají 220 a na L6 by mělo být třeba 570 bodů.
pak by ale ten součet byl přes tisíc bodů a nešlo by toho dosáhnout vůbec.
Tu rezidenci stejně na max asi nikdo nedá, pokud je pravda to, co je popsáno na Osettlers.com v kategorii úspěchy (http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event).
------
An exclusive Easter 2015 Achievement building will be available. The building works like a residence building, providing space for settlers. Its level depends on the sum of achievement points gained from Easter 2015 event achievements.
Jinak receno, to co si tu mnozi prekladaji jako cenu za zvyseni urovne neni cena aditivni, ale kumulativni. Cesky receno lvl 6 velikonocni rezidence je za dosazeni 570 bodu. To same lze samozrejme odvodit z cisel (viz napr komentar Lord_X (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15551&viewfull=1#post15551), A_T_F (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2363-Velikonoce-2015-%C3%BAvaha?p=15559&viewfull=1#post15559))
Dokončit 1000 scénářů ??? Co tím je myšleno?
scenar = http://www.settlersonlinewiki.eu/images/ozn009.png
Where Do Easter Eggs Come From , http://www.settlersonlinewiki.eu/scenario/jajka.png, cena 99 http://settlersonlinewiki.eu/images/jajko2.png
nemuzu najit k cemu potrebujes dokoncit 1000 scenaru ...
Je legrační, jak se popis Legendárního generála liší web od webu.
Někdo uvádí, že to má být úžasný bloker (no bloker, který bojuje 2x rychleji)
Někde, že má mít úžasný útok (no i generál z hospody má vyšší)
A dokonce u jednoho popisku bylo, že limit jednotek navýšen na 200
To proto ze se porad meni.
(jen pro ukazku :
25.9.2013 http://i.imgur.com/JzDxf4V.png,
23.2.2015 http://i.imgur.com/khmRaFT.png )
Bloker je jen klasifikace hracu, zadny oficialni oznaceni. A kdyz uz jsme u toho, blokovat se muze cimkoliv, ale musi se vedet proc a jak. Je dobry si treba precist thread na testingu (http://forum.tsotesting.com/threads/21033-quot-Legendary-quot-Vet/) a popremyslet jak to funguje. Totez plati pro "uzasny utok".
To navyseni poctu jednotek muze mit vic duvodu : jeho jednotky se pohybovaly v rozmezi 120-250 takze bud je tam navyseni z 120 nebo tam zustalo navyseni z 250 i kdyz byl zmenen pocet, nebo je jeho popis kopirovan od jinych generalu a neprepsan (je to proste slendrian). Uprimne nevim proc to vsichni povazuji za vtipnou vec, ten kdo zna i historii ty jednotky a system jakym se tu vyrabi novy veci ...
Mne by teda hlavně zajímalo, jak to bude s limitem 1ks od mistra, zda se do toho počítá mistr z loňska, nebo ne. Protože to není jak otestovat na testu.
Tahle myslenka na dalsiho generala (MMA) za vajicka se tu objevila tesne po oznameni o zmene surovin a mam velky podezreni ze to byl dalsi vymysl spekulantu pro lepsi prodej. Predstava ze ti nekdo nabidne dalsiho MMA za pakatel je vtipna sama o sobe. Vzhledem k tomu ze bude uveden novy general (LV) a zmena ziskatelnosti MMA z teckovanych na pruhovana vajicka mela prave vyresit problem neziskatelnosti MMA pro nove hrace (resp. 1 MMA navic pro stare hrace, bez moznosti pro nove hrace) rika ze na 99% limit zustane 1 MMA za velikonocni udalost.
Předem bych rád poděkoval za vyjádření se k tématu.
------
scenar = http://www.settlersonlinewiki.eu/images/ozn009.png
Where Do Easter Eggs Come From , http://www.settlersonlinewiki.eu/scenario/jajka.png, cena 99 http://settlersonlinewiki.eu/images/jajko2.png
nemuzu najit k cemu potrebujes dokoncit 1000 scenaru ...
Velikonoční rezidence (http://osettlers.com/cz/buildings/easter-residence) se navyšuje podle získaných úspěchů (http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event).
Na výše uvedeném odkazu je uvedeno:
Maximální level rezidence je při dosažení 750XP za Úspěchy (http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event) . Pokud to změnili na 570 XP, je to super info!
Jeden z úspěchů "Legenda scénářů" určený pro Velikonoční budovu sděluje, že dostanu +50XP, když splním 1000 scénářů. Což mi přijde nesplnitelné za celou dobu eventu.
------
Bloker je jen klasifikace hracu, zadny oficialni oznaceni. A kdyz uz jsme u toho, blokovat se muze cimkoliv, ale musi se vedet proc a jak. Je dobry si treba precist thread na testingu (http://forum.tsotesting.com/threads/21033-quot-Legendary-quot-Vet/) a popremyslet jak to funguje. Totez plati pro "uzasny utok".
Ano, každá hra má svou terminologii. Již jsem se ji naučil
Generál, na blokování má mít jednu zásadní vlastnost a to je, že nesmí bojovat 2x rychleji.
Dále by měl mít co nejvíc HP a co nejvíc jednotek.
------
Tahle myslenka na dalsiho generala (MMA) za vajicka se tu objevila tesne po oznameni o zmene surovin a mam velky podezreni ze to byl dalsi vymysl spekulantu pro lepsi prodej. Predstava ze ti nekdo nabidne dalsiho MMA za pakatel je vtipna sama o sobe. Vzhledem k tomu ze bude uveden novy general (LV) a zmena ziskatelnosti MMA z teckovanych na pruhovana vajicka mela prave vyresit problem neziskatelnosti MMA pro nove hrace (resp. 1 MMA navic pro stare hrace, bez moznosti pro nove hrace) rika ze na 99% limit zustane 1 MMA za velikonocni udalost.
Tohle jsem zcela nepochopil.
Pokud se bavíme o systematice, jakou BB chtělo zrušit stará vejce, bylo to vcelku nešťastné (stačilo je nechat v zásobárně přebarvit a všichni by byli spokojený). Spekulanti by měli pro obchody nová vejce a o staré by nepřišli.
Že někdo má INSIDE informace a využije je k obchodování na trhu, to není jen zde ve světě Settlers.
Na komoditní burze, nebo burze s cenými papíry se to děje dnes a denně.
No a když Kellner kupoval O2.....
Za změnu z tečkovaných na pruhovaná a zachování MMA díky.
Na tohoto generála se těším nejvíce ;)
Pletete hrušky s jablkama. 1000 scénářů je achievement, který je v kategorii scénáře, nikoli velikonoce, takže časkově není omezen a jeho splnění nemá vliv na velikonoční rezidenci.
Pletete hrušky s jablkama. 1000 scénářů je achievement, který je v kategorii scénáře, nikoli velikonoce, takže časkově není omezen a jeho splnění nemá vliv na velikonoční rezidenci.
Musíme počkat na finální oznámení ve vývojářském deníčku (do této chvíle jsou veškeré informace spekulativní z test serveru).
Každopádně nic nepletu.... Jedná se o úkoly pro velikonoce.
Čerpal jsem informace z http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event
OFF TOPIC:
Další věc, která mě zaráží je pan Pan Myers z hlasování komunity (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2320-Dev%C3%A1t%C3%A9-hlasov%C3%A1n%C3%AD-komunity?p=15584#post15584).
Jméno: Pan Myers (bez limitu)
Typ: Bonus
Popis: Zrychlí produkci kasáren o 300% po dobu 1 hodiny.
Cena: 375 mincí cechu
Pokud má tento bonus být jen na hodinu, tak je podle mě neužitečný.
Nezbývá, než počkat na finální implementaci.
Jeden z úspěchů "Legenda scénářů" určený pro Velikonoční budovu sděluje, že dostanu +50XP, když splním 1000 scénářů. Což mi přijde nesplnitelné za celou dobu eventu.
Aby bylo jasno. Co je scenar je jasne dany klasifikacni ikonou (kompas). Ja jsem nasel jen jeden scenar, ktery je jisty a to je ten velikonocni. Zrejme jich pribyde vic pres cely rok (vubec mam pocit ze tahle kategorie je nova), popr. tam budou prerazeny nejake starsi ne-dobrodruzstvi. Zadnou jinou informaci nemam a nedavam.
Maximální level rezidence je při dosažení 750XP za Úspěchy (http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event) . Pokud to změnili na 570 XP, je to super info!
Spis je to preklep, jen ted nevim kde. Na testing se ted nepripojim, takze budes muset najit nekoho kdo to bude schopny overit.
Ano, každá hra má svou terminologii. Již jsem se ji naučil
Generál, na blokování má mít jednu zásadní vlastnost a to je, že nesmí bojovat 2x rychleji.
Dále by měl mít co nejvíc HP a co nejvíc jednotek.
Bloker je ten co "vypne zonu" danemu taboru na dostatecne dlouhou dobu aby si mohl provest nejake jine utoky. To v sobe nezahrnuje zadny pozadavek na rychlost, hp nebo pocet jednotek. Proto napr. existuje blok 1R. Samozrejme na delsi utoky (jak cestou, tak bojove akce v tabore) je treba pozdrzet tabor delsi dobu. Proto se nejcasteji pouzivaji normalni generalove (kvuli dvojnasobne delsi dobe boje). Existuji ale situace (viz linknuty thread) kdy novy general (LV) bez jednotek (resp s nejakou jednou nutnou jednotkou) muze byt lepsi nez normalni general s jednotkama - napriklad proto jake ma vlastnosti.
Tech situaci je vzhledem k poctu bloku minimum, ale existuji a jsou pouzivany. Ze bloker je normalni general je jen zkratka pro lidi co nikdy nepotrebovali vyrabet blok ci se slozenim bloku zabyvat.
Pokud se bavíme o systematice, jakou BB chtělo zrušit stará vejce, bylo to vcelku nešťastné (stačilo je nechat v zásobárně přebarvit a všichni by byli spokojený). Spekulanti by měli pro obchody nová vejce a o staré by nepřišli.
...
Že někdo má INSIDE informace a využije je k obchodování na trhu, to není jen zde ve světě Settlers.
...
Za změnu z tečkovaných na pruhovaná a zachování MMA díky. Na tohoto generála se těším nejvíce ;)
Priznavam, neni to nejlepe vysvetleno. Proc zatezovat zasobarnu nejakym prebarvenim, kdyz muzeme proste rici ze stara vejce jsou ted nova vejce a kupte si za ne co chcete. Po eventu se smazou. To by bylo mnohem jednodussi.
Problem je ze tim zase prodlouzime devalvaci o dalsi event. Zrusit bez nahrady je taky nemuzeme, to by hraci rvali.
Takze se rekne : novy event, nova vejce, plati jen pri eventu. Stara vam jednorazove promenime na nejaky itemy co si vyberete z nabidky.
Nic z toho neni inside informace, je to jen stupen informace kterou hraci hledaji. Normalni hrac nema zajem o nejaky hledani co se bude menit a jak - coz je prakticky testing a jakesi drobne upozorneni v podobe sneak peaku. S potesenim rikam, ze se hraci konecne naucili cist informace driv nez v den patche. Ma to ale taky urcity dusledky, jako napriklad spekulace na trhu.
Zmena MMA byla prave jako reakce na hrace (coz je v tom oznameni i napsano).
Další věc, která mě zaráží je pan Pan Myers ... Pokud má tento bonus být jen na hodinu, tak je podle mě neužitečný. Nezbývá, než počkat na finální implementaci.
Pan Myers je ve hre davno, jedine co se meni je ze ted pujde koupit za cech mince. A opravdu zrychluje jen hodinu.
Je talir s rybama taky zbytecny kdyz existuji kosiky tety irmy ?
Pan Myers je ve hre davno, jedine co se meni je ze ted pujde koupit za cech mince. A opravdu zrychluje jen hodinu.
Je talir s rybama taky zbytecny kdyz existuji kosiky tety irmy ?
OK díky.
Hraju od Vánoc, takže ačkoliv jsem toho přečetl hodně, některé věci stále neznám ;)
Každopádně díky tomu mám čerstvý pohled na hraní a některé věci mi prostě přijdou nelogické.
Ad talíře, opravdu je nepoužívám, nepoužíval a používat nebudu (jen na úkoly).
Házet každou chvíli BONUSy, to by se moji přátele zbláznili a nic jiného bych už nedělal.
Proc zatezovat zasobarnu nejakym prebarvenim, kdyz muzeme proste rici ze stara vejce jsou ted nova vejce a kupte si za ne co chcete. Po eventu se smazou. To by bylo mnohem jednodussi.
Pokud by zůstal ve hře první scénář, že by byla aktivní jak loňská, tak letošní nabídka, přebarvení by bylo východisko.
Po změně je to zbytečné.....
scenar je nova vec (http://forum.tsotesting.com/threads/20952-Change-log-12th-January-2015)
EDIT 18:23 : a ted to mame i potvrzeno (orum.thesettlersonline.cz/threads/2383)
EDIT 19:22 :
Spis je to preklep, jen ted nevim kde. Na testing se ted nepripojim, takze budes muset najit nekoho kdo to bude schopny overit.
Jen jeste pridam jednu informaci - vsude kde jsem hledal je rozpis AP 0-20-50-200-400-750. Takze to vypada ze ten seznam co jsem videl ja je pravdepodobne spatne. Kazdopadne to nemeni nic na tom, ze body jsou stale kumulativni. Co by to menilo je nemoznost ziskani lvl6 bez expedic, a to dokonce tak ze je treba vsechny achievmenty (bez posledniho za 120 je celkem 695). Dalsi zajimava vec je pocet nutnych veci na ony expedice (http://forum.tsotesting.com/threads/21053-easter-residence-the-facts?p=35399&viewfull=1#post35399). Uprimne moc neverim, ze tohle mysli vazne a osobne verim verzi 570AP na lvl6, ale vsechny dukazy ukazuji proti. Je mi lito.
Nexal:
A už jsi viděl ten úkol dokončete 1000 scénářů?
Natož že psali, že se XP budou sbírat pouze po čas EVENTU. Pak už se nebudou počítat.
EDIT:
Musíme si počkat na finální vyjádření do vývojářského deníčku.....
Ke tvým odkazům.....
Bez komentáře........
Musíme počkat na finální oznámení ve vývojářském deníčku (do této chvíle jsou veškeré informace spekulativní z test serveru).
Každopádně nic nepletu.... Jedná se o úkoly pro velikonoce.
Čerpal jsem informace z http://osettlers.com/cz/achievements/easter-event
Tak nevím kde se stala chyba, ale vlítnul jsem na test server a "1000 scénářů" mezi velikonočními není
Tak nevím kde se stala chyba, ale vlítnul jsem na test server a "1000 scénářů" mezi velikonočními není
Třeba to změnili. Protože pokud platí info, že XP na upgrade rezidence lze sbírat pouze po dobu Velikonoc, nikdo by 1000 scénářů nedal.
Takže z toho udělali třeba jen obyč úspěch.
Krucis tak se nestacim divit, eventy jsou pro me jedina zabava na TSO a vy je takhle znicite? Jako ze stary vejce sou mi ted na nic? Vite ze to neco stalo. Pro placky ktery tvrdej ze kdyz zacli hrat pozdeji budou v nevyhode, mam jednu zpravu: pockejte jaky budou ceny novych vajec, pokud totiz vyssi levely budou potrebovat nakupovat tak ceny poleti pekne vysoko. A v minulosti Velikonoce byly event kde neslo dost vajec jen nasbirat, proste se museli na trhu koupit. Eventy byly super ale ted s novou surivonou na event je polovina zabavy pryc... cast lidi tohle hraje jako ekonomickou strategii nedelaj adv, nesbiraj expy... nechapu tuhle zmenu.
co to placas ze v minulosti neslo nasbirat dost vajec? ja mel vajec vzdy dost...
co to placas ze v minulosti neslo nasbirat dost vajec? ja mel vajec vzdy dost...
Nikdy neslo nasbirat aby si mohl koupit vsechno ... pokud ti staci jeden vodni mlyn tak mozna si mel dost...
ale slo to ze ty si toho nebyl schopen neznamena ze to neslo :) vzdy jsem mel vsechny specialisty a budovy a urcite nebudu sam
Je to pekna zmena, prekvapili. Pokud to tak bude kazdy event a pokud je tohle smer kterym se vyda TSO tak jenom dobre. Predtim to bylo ze stary (aktivni) hrac si mohl koupit vsechno, ted to bude ze stary (aktivni hrac) ma moznost mit vsechno a nekolikrat. Eventy budou opet zajimave misto posli milionkrat pruzkumnika a koukni jestli neco pridali co si jeste nekoupil. Me se to libi, takova odmena za vernost.
Při čtení vývojářského deníčku jsem poněkud trpěl. Úroveň češtiny je sice lepší než by zvládnul nějaký internetový translátor, ale těch chyb je tam na můj vkus až příliš :-(. Ani je nebudu všechny vypisovat a přejdu rovnou k otázce.
V části o budově za úspěchy se píše, že bude k dispozici po Velikonoční události 2015. Tím je tedy myšleno, že ji získáme až 14. dubna? Pokud ano, tak doufám, že je nějak ošetřeno počítání těch velikonočních úspěchů, následné ukončení události a teprve potom postupné zvedání levelu budovy podle dosažených počtu bodů. Toto řešení se mi zdá poněkud krkolomné, ale možná jsem to jen špatně pochopil.
Ticho--Brahe
14.03.15, 00:30
Je to blbě napsaný. Budovu získáš jako odměnu z řetězu úkolů. Pak si ji můžeš rovnou postavit... Počítám, že ty úkoly přijdou mezi prvními...
Zda sa len mne ze tie ceny specialistov su nejake privysoke? Bude vobec realne mozne ziskat vsetkych?
@KARAMON
ja jich ziskal dost ale obchodem, neznam hrace ktery hraje bez diamantu a tim padem ma omezeny pocet pruzkumniku a nasbiral by na full nakup. Samozrejme pokud si nacpal diamanty a mas 15 pruzkumniku mozna ti dost vajec donesou :)).
Kuchyno: múžes ziskať vsetkých, zavisi to od tvojej sikovnosti a aktivity.
anorganic: ja to hraju free, nekupoval som ziadne diamanthy, pouzil som len tie ktore padaju z hry. a za dva roky a daco sa mi podarilo nazbierat 11 pruzkumnikv (3x štastný, 3x zkuseni, 2x barbarský, 3x obycejný), 5 geologov ( 2x rozjarený, 3x obycejný), 11 generalov (1x mma, 2x veteran, 2x skuseni, 6x obycejný), 11x vodný mlýn, 2x klaster, 1x vylepsene silo, 21x silo....
Prosím bylo by možné hráčům co mají žlutí tečkovaná vajíčka sdělit jaký "speciální " obchod bude? Lépe řečeno co půjde za ně koupit? Stejně tak za dýně a dárky.
Děkuji moc
Prosím bylo by možné hráčům co mají žlutí tečkovaná vajíčka sdělit jaký "speciální " obchod bude? Lépe řečeno co půjde za ně koupit? Stejně tak za dýně a dárky.
Děkuji moc
Mám dojem, že to v tento moment neví ani samotní vývojáři. Akce je nahlášená na léto, to je ještě spousta času. Až budou nějaké informace, tak nám je jistě BB_Kahsi sdělí. Buď nějaké prvotní informace jak to možná bude. Nebo později konečnou verzi ve vývojářském deníčku.