PDA

View Full Version : změny boje a odměn

minos117
26.11.14, 18:48
Změny odměn budou důsledkem toho, že spousta hráčů skončí. Abych jel dobro pro to, že dostanu klády, uhlí, trochu železa a jiné smetí, které naprosto nenahradí ztráty je o ničem.

Tohle vylepšení je největší hovadina kterou jsem v nějaké hře zažil a je to naprostá degradace do ted celkem dobré hry. Zajímalo kdo má zájem o ukončení online settlerů protože jiný důvod tohle VYLEPŠENÍ než ukončení hry mít snad ani nemůže

Henrisek
26.11.14, 20:29
Mohu jen souhlasit, odměny z dobrodružství jsou opravdu fraška!

martin500
27.11.14, 00:50
No co vratíme se o par generaci zase zpet. Dřiv to tak bylo. Mince meli hodnotu ted diky tomu ze bylo vseho dost tak je nemelo ani cenu vyrábet. Me to nevadi spis me vadi vytízeni serveru a kdyz uz chystaji takove zmeny tak i meli po hw strance. Jde videt ze nemaji vubec zádne rezervy.

shimimi
27.11.14, 08:24
čo se týče minci,t ak ti mneli hodnotu do minulých vanoc. PAk zratili hodnotu, lebo kazdý hrač dostal o vanocich zlatou vez. cena minci spadla, ztratila hodnotu nekolikrát. silo pred vanocami stalo 2.500 minci po vanocich se dalo sehnat za 12k - 15k minci.

co sa tyče odmen, tak takto to malo vyzerať na zaciatku, od zaciatku hry. hrači mali ziskavat len suroviny a znich pak vyrabať zbrane. Ked vam padaju damaškové mece, kuše, kanony z adventur, tak stavba budov, vyrobný proces a vyroba tých zbraní sa neoplati. Keby to tak bolo pri spusteni hry, nikto by sa nestazoval. LEn sme si zvykli, na hotové zbrane a ted je musime vyrabat. Cena sa urcite zvysi.

ps. ubisoft spušta nových settlerov pod názvom The Settlers - Kingdoms of Anteria

Lutheen
27.11.14, 10:51
Dneska sem si skočil Bejka ... a klasika podle evila ... první blok na první věž ... vše proběhlo jak mělo a pak koukám, že blokující gen z C3, ač skončil díky tomu, že padla věž, se mi vratil bez jednotek a zotavuje se. Takže 21ES, 13B, 60S v riti ... A taktéž jsem si všiml, že se mi major při návratu z boje do tábora tak 4x teleportuje ... :-). takže si dávejte dobrý pozor .. já to nějak doklepnu a pak pockam, az si to sedne.

Imperis
27.11.14, 14:38
njn, došlo ke směšné degradaci všech adv, zajímal by mě jediný důvod proč bych měl chodit ostatní adv, když si vystačim s max. třema, není tak hrozný že padaj blbosti nejhorší je že na všech adv padá úplně to samý jen v jiném množství, zlatě když byl v coop adv apoň piéruv talíř, teď si můžu doplnit 100uhlí nebo 100 ryb do naleziště..super :-D :-D

hráč si před tím mohl vybrat to co potřebuje, podle toho se rozhodl jaký adv pujde,teď je to úplně jedno ...takže černý rytíř (mat),překvapivý útok(xp), a temní veleknězové na cechovní úkol to jistí...gz, zbytek adv klidně zrušte

svebo
27.11.14, 14:48
Musím souhlasit s mnoha poznámkami. Tou nejzásadnější a nejhorší změnou pro mě jsou odměny z dobrodružství. Tím, že jsou takto osekané, je hra velice surovinově náročná a v podstatě se snaží hráče dokopat k tomu, aby tu seděli nonstop a vyráběli pod buffama. Takto ale můžou hrát opravdu jen lidi, kteří nemusí chodit do práce/školy apod. Pokud se nevrátí alespoň systém odměn z dober tak, jak byl před slavnou aktualizací, tak vážně uvažuji nad tím, že tuto hru po dvou letech přestanu hrát. PvP a kolonie jsou fajn zpestření, ale pro mě absolutně neatraktivní díky tomu, jak je to šíleně surovinově náročný...

Conan
27.11.14, 15:08
Sebrali zbrane jako odmeny a pry bude vice surovin,je to jeste horsi,nez to bylo,vezmu klasicky priklad Ostrova piratu,dostal jsem kolem 1K zuly nebo exodreva,a zhruba 3K doplneni zelezne rudy,z cehoz jsem udelal 9k rudy.Ted dava Ostrov piratu 200 exodreva,kolem tisice hotove zelezne rudy,zhruba 1K medene rudy,a nejake naproste nepouzitelne nesmysly jako drevo,doplneni masa a ryb,opravdu skvela odmena.

diracc
27.11.14, 16:22
Zkusil jsem spočítat kolik materiálu vlastně stojí armáda na kolonie. A dost mě to zarazilo. Pokud jsem neudělal chybu, tak když v kolonii ztratíte 40 jednotek od každé ze 3 útočných jednotek (což je asi ještě docela podhodnocené), tak to stojí 20 tisíc železné rudy a 40 tisíc uhlí. To je potom příjem z kolonie 150 mramoru za 6 hodin naprostá blbost. Jaký důvod by pak pro kolonie vlastně byl?

stolpeto
27.11.14, 16:59
Dobrodružstvá sa neoplatia, lebo na výrobu armády minieme x-násobne viac surovín ako dostaneme. Suroviny na domácom ostrove sa pomaly míňajú a o chvíľu už nebudem mať ani na údržbu domovského ostrova. Potom mi to všetko padne a vykašlem sa na settlerov.Škoda bolo začínať a stratiť toľko času. Mal som sa venovať radšej inej perspektívnejšej hre. Settlers idú pomali ale isto do hája. Škoda dobrej hry, akou donedávna ešte boli.

Ravise
27.11.14, 17:12
Mal som sa venovať radšej inej perspektívnejšej hre.

Uf. Ale zbytek bych klidně podepsal.

spiel_gio
27.11.14, 22:09
Chtěl bych oznámkovat ty změny odměn z dobodružství - Dám krásnou 12, protože 5 by byla opravdu málo :(

relax
28.11.14, 09:52
Bojovat za něco, co je ztrátové se n i k d y n i k o m u n i k d e nevyplatilo. Nemám sice nic spočítané, ale jak to tu čtu, tak dobrodružství nepojedu ani v cechovních úkolech, raději je zaplatím, než bych se do nějakého pustila (čas jsou peníze). Raději oželím pár diamantů, než abych hodiny trávila na dobrodružstvích. Vypnu všechny výrobny zbraní, protože ani s bonusama se mi nedaří držet ekonomiku v zelených číslech, pak vysadím prášky na tlak a zase bude fajn. Budu si tu chodit jenom pokecat.

Jarmila
28.11.14, 13:06
Tato změna se mi vůbec nelíbí,je to nesmyslné a jen to lidi znechutilo ,někteří to zabalili hned druhý den po změně ,někteří vyčkávají.Patřím mezi lidi kteří sem tam zakoupili modrásky na vylepšení a tím jsme Vám přispěli na vývoj a pokračování hry,ale to co jste s tím provedli je něco nehorázného.Chtěli jste přidat pvp ,to jste klidně mohli ,ale do základu celé hry jste neměli vůbec sahat !!! Měnit nesmyslně odměny ,tak abychom o více přicházeli než dostávali ,no kde to jsme takhle to dovedete ke konci settlerů a právě to je nejspíš VÁŠ cíl lidem to znechutit aby odešli samy a vy se pak vrhnete na něco jiného a kdo nám vrátí ty kačky co jsem v dobré víře do Vás nasypali ?? Pánové chtělo by to více číst reakce lidí na ty vaše nesmyslné nápady ,já vím nadá se vyhovět každému, ale VY jste tím živy tak se tomu věnujte.

Madok
29.11.14, 10:06
Proč vývojáři nedali do vývojářského deníčku změny co provedli? 1. nikde nevidím popis jednotek co byli upraveni. Nikde tam nevidím změny lootu. Nevím ale připadámi že na to někdo pěkně sere bere prachy aby dával info o změnách kdyby to tam bylo tak polovina hráčů se na to vysere hned takhle člověk musí hledat zkoumat sám. NA CO JE TEDA TEN VÝVOJÁŘSKÝ DENÍČEK. A k odměnám když už teda nepadají zbraně tak by melo aspoň padnout odpovídající množství matroše když padalo 500 damašku tam má padnou matroš na těch 500 dama a ne 1k medi. Počkám do dalšího patche ale pokud něco nezmění škoda teto hry, ale vyseru se na ni a myslím že nebudu sám.

Tarascus
30.11.14, 11:30
Musím souhlasit s převládající skepsí nad vnucenými změnami. Od naklopení těchto "Vylepšení" jsem prošel asi 7 dříve lukrativních dobrodružství (Černí rytíři, Mateřská Láska, Vyhnanci,...) a nikdy nebyla odměna ani omylem adekvátní ke ztrátám, takže netuším, co budu dělat dál. Vnucuje se ukončení hraní této hry, nedojde-li k řádnému zamyšlení se nad sebou na straně BB výrobce a sjednání nápravy. Kolonie jsou očekávatelným fiaskem. Generály není kam skládat (doma už není k hnutí, proto jsem ani nepořizoval dalšího o Helloween eventu), další kasárna jen zabírá místo a vyrábět zbraně za tyto vstupy a jen po 25 naráz, to je návrat do pravěku a naprostá demence. Lagů přibylo měrou vrchovatou, zbraně pro kolonie se dělají ve věčných smyčkách (dojede výroba, zbraně zmizí a po 10 vteřinách začíná výroba zase od cca 12 kusů atd. a to třeba pětkrát po sobě).

Shrnuto:
1) Kolonie jsou k ničemu. Zisk z nich nepokryje nikdy ztrátu, náklady jsou astronomické a celý koncept je do hry dodatečně přilepený jako komín na ponorku.
2) Dělat dobrodružství ztratilo smysl. Odměny nepokrývají náklady a při tom jak hra blbne, člověk ztrácí dvoj i vícenásobek jednotek co doposud.
3) Tzv. dočasné urychlení výroby náhodně vybraných zbraní naprosto zlikvidovalo zavedené ekonomiky ostrovů a pokřivilo trh perversním způsobem
4) Stabilita hry vychází patrně z teorie chaosu a předpovědi počasí, princip náhodných pádů, lagů a zkratů je generován s požadavkem na co největší ztráty uživatele.

Sílí tak ve mě podezření, že se jedná o sprostou snahu BB vyhnat hráče z málo ziskového projektu formou opakovaných příkoří.

gelims
30.11.14, 12:07
Musím souhlasit s převládající skepsí nad vnucenými změnami. Od naklopení těchto "Vylepšení" jsem prošel asi 7 dříve lukrativních dobrodružství (Černí rytíři, Mateřská Láska, Vyhnanci,...) a nikdy nebyla odměna ani omylem adekvátní ke ztrátám, takže netuším, co budu dělat dál. Vnucuje se ukončení hraní této hry, nedojde-li k řádnému zamyšlení se nad sebou na straně BB výrobce a sjednání nápravy. Kolonie jsou očekávatelným fiaskem. Generály není kam skládat (doma už není k hnutí, proto jsem ani nepořizoval dalšího o Helloween eventu), další kasárna jen zabírá místo a vyrábět zbraně za tyto vstupy a jen po 25 naráz, to je návrat do pravěku a naprostá demence. Lagů přibylo měrou vrchovatou, zbraně pro kolonie se dělají ve věčných smyčkách (dojede výroba, zbraně zmizí a po 10 vteřinách začíná výroba zase od cca 12 kusů atd. a to třeba pětkrát po sobě).

Shrnuto:
1) Kolonie jsou k ničemu. Zisk z nich nepokryje nikdy ztrátu, náklady jsou astronomické a celý koncept je do hry dodatečně přilepený jako komín na ponorku.
2) Dělat dobrodružství ztratilo smysl. Odměny nepokrývají náklady a při tom jak hra blbne, člověk ztrácí dvoj i vícenásobek jednotek co doposud.
3) Tzv. dočasné urychlení výroby náhodně vybraných zbraní naprosto zlikvidovalo zavedené ekonomiky ostrovů a pokřivilo trh perversním způsobem
4) Stabilita hry vychází patrně z teorie chaosu a předpovědi počasí, princip náhodných pádů, lagů a zkratů je generován s požadavkem na co největší ztráty uživatele.

Sílí tak ve mě podezření, že se jedná o sprostou snahu BB vyhnat hráče z málo ziskového projektu formou opakovaných příkoří.

Pěkně napsáno! Naprostý souhlas! Komu tou změnou prospěli???

Blinkr
30.11.14, 12:16
Rozjíždí novou hru (http://www.thesettlers.com/en-US), tak to tady možná chtějí zazdít.

Leumas
03.12.14, 09:36
Nechce sa mi znovu poukazovať na veci, ktoré už boli aj 2-3 krát spomenuté, ale každopádne súhlasím s vyššie uvedenými príspevkami. Nespokojnosť treba dať najavo, inak sa hra sotva pohne k lepšiemu. Tí, ktorí mlčia a nepíšu svoje názory, podporujú celkový úpadok hry.