PDA

View Full Version : Hodnocení eventu Halloween 2014

Ekoterorista
07.11.14, 18:07
Takže event je prakticky za námi, můžeme se pustit do hodnoceni (budeme předstírat, že BB stojí o naši zpětnou vazbu, člověk nikdy neví ;))

Začnu tím, co se mi líbilo:

- spokojenost s tím, co bylo možné získat za dýně; líbí se mi rybí farmy - graficky jsou povedené, pro nižší a střední levely určitě i užitečné, možnost získání 3 škol je slušná, trochu to sníží nároky na chleba při rekrutování; vylepšené sklady jsou otázka názoru, kapacita je dobrá, bohužel zabírají více místa a blbě se obestavují, pořídil jsem si i hrobku, aspoň budu mít kde ležet :o
- pozitivně hodnotím i to, že se daly využít sběratelské předměty, i když se to netýkalo strašáků a bylin, kterých má každý hafo
- zombíci jsou taky fajn, i když to byl nápad už odminula
- zničení golema a jeho vstávání z popela vypadalo efektně :)

Co si mi moc nelíbilo:

- tak především mi to celé přišlo dost nuda; jednou denně golem, nabufovat dýňová pole, sebrat předměty (dýně stejně moc nepadaly, stejně jako to, co bylo potřeba na výrobu bufů), průzkumníci dýně nenosili, takže nemělo cenu je posílat vícekrát denně na krátká hledání, z dober (udělal jsem dvě) mi taky žádná nepadla, tak jsem se na ně vykašlal, takže vlastně nebylo moc co dělat ...
- další výtku mám k použití titanové rudy, tedy něčeho, co se nedá vyrobit, k ničení golemů; nejdřív jsem to pochopil tak, že se dají vyrábět tři druhy vody a všechny se dají použít na všechny typy golemů a že se liší pouze jejich účinnost resp. potřebné množství, což mi přišlo ok (neměl jsem čas si to předem vyzkoušet na test serveru, takže jsem měl jenom info z vývojářského deníčku), pak se ale ukázalo, že to tak není a v zásadě tři dny před koncem už jsem neměl golema čím zničit (i tak jsem musel spoustu titanové rudy nakoupit), škoda :(
- poslední věc, která mi přijde žalostná, je reakce na různé chyby a problémy ze strany BB, ale to už je tak stará a ohraná písnička, že snad ani nemá cenu se o ní zmiňovat :mad:

Takže nezbývá než doufat, že vánoční event bude zajímavější a povedenější :) (no jo, naděje umírá poslední)

SeFF
08.11.14, 15:33
Já zas tak kritický nebudu. Mám jen jednu výtku. Přišlo mi škoda, že ti co zabíjeli golema každý den, nedostali/nedostanou nakonec sochu golema. Pokud by ji dostali mělo by smysl ničit toho golema i za cenu titanové rudy. Ovšem těch pár dýní, co se dostalo za zabití golema bylo k smíchu.

Mirda
12.11.14, 18:57
mě by se líbilo, kdyby dýňové hřbitovy šli doplňovat semínkem. Ze semínka vyroste dýně (logicky). Pánové nade mnou asi nechodili na dobro :). Já taky nechodil, ale u Pirátského ostrova (jediné dobro puštěné při akci dýně) jsem dostal dýně.

Kopretinka70
12.11.14, 19:10
Dobrý večer! Chtěla bych se zeptat co mám udělat s přebytkem vody na golema co mi zůstalo ?

Lem3onCz
12.11.14, 19:14
Souhlasim se Seffem...
Jinak - podle me se postupne zvysuje cena za nahodne skrinky. Dival jsem se na Vanoce a letos to ma byt za 195 drahokamu (z 50ti pokusu nepadlo nic nez darky a ozdobne veci, ani jednou zmrzle panstvi, coz je dle mne dost cenne). Na Halloween jsem to zkusil, za tu cenu nic moc (3x nakup). Souhlasim s cenou za utraceni za nejtezsiho golema - byla neprimerena. Dale - vyroba bufu za pytle s obilim, ktere se objevuji na ostrove dost malo, to bylo celkem k nicemu. Klidne to mohlo byt za hodne bylinek a sudu, to se objevuje porad... Malo padaly dyne z dobrodruzstvi. Z cca 14ti byly 2x...

x_hag
12.11.14, 19:34
oproti loňské verzi se mi letošní event líbil mnohem víc, co mě ale dost zaráží je pokřivená ekonomika celého eventu (sekáč za dýně/dýně za dia vs. zkušený generál za dia) z čehož vyplívá že bych asi změnil ceny takřka u všeho v truhle :)
zrušil bych náhodu u dýní z dobrodružství a dýně bych dal z méně atraktivních dobrodružství (jako střelný prach, divoká mařena, syni veldtu, vyhnanci, viktor, zrádci) a odměny bych odstupňoval tak, aby hráčům s nižším levelem padalo víc dýní.
Udělal bych spešl dobro přesně opačně odstupňovaný než jsou klasický (např 1. 23 - 32lvl, (nejlehčí dobro s největším počtem dýní) 2. 26 - 35lvl, 3. 27 - 40lvl, 4. 36 - 47lvl, 5. 41 - 50lvl, 6. 48 - 50lvl (nejtěžší dobro s nejmenším počtem dýní) rank levelu koresponduje s dostupností jednotek 1. R,L,M,K - LDL,V; 2. LDL,V; 3. V,XB; 4. XB,E; 5. E,D; 6. D kdy ty nejmenší levely mají postupně na výběr tři dobra až se poměrně rychle propracují na lvl 35 kde až do 50 lvlu mají na výběr vždy ze dvou dober)

další varianta je obdobou generování SC případně fazolí, kde dosažení určité úrovně na konkrétním dobrodružství bude rozhodujícím faktorem pro odměnu (např ostrov pirátů, čarodka nebo TV dají levelům pod 36 místo expů dýně levelům +36 expy, obdobně BB, zrádci, viktor pro levely 42 a rytíři, RB a TB pro lvl 48 (přesto že hráči na 50 lvlech si dýně nezaslouží ;) pro lvl 48+ by dýně padaly z vybraných dobrodružství místo SC

další varianta vyrovnání rozdílu mezi začínajícími a pokročilými hráči by byla ve zrušení množstevního limitu na nákup dýňových polí. spočívá v prostém faktu že někteří hráči na mapě nemají dost místa ani na těch základních 9 polí ;)

thufuk1
12.11.14, 19:46
taky by mě zajímalo,co udělat s přebytkem vody na golema..

x_hag
12.11.14, 19:54
časem asi bude možnost ji zahodit, případně se ve hvězdě skryje podobně jako vánoční perníčky nebo velikonoční košíky

b0st
12.11.14, 20:02
Vodu (nebo i jine eventove bonusy) staci (jako vzdy) hodit na starostu a vrati se Vam vlozene suroviny zpet :D

ceaser
12.11.14, 20:29
Abych řekl taky svůj názor tak letošní akce oproti minulému roku mi přišla spíše komereční... Průzkumníci letos nic nenesli, dýně z dobro padali poměrně málo, na ostrově se dýně prakticky neobjevovali... Oproti minulému roku byla nabídka nákupu velice pestrá... k tomu během akce přišlo 2x 100% více DIA za peníze (běžně příjde jednou za měsíc). Takže mi spíš přišlo že cílem je donutit hráče aby si koupili za reálné peníze DIA, které potom utratili v obchodě....

martasroutas
12.11.14, 21:58
za sebe souhlasím se seffem, chtělo to nějakou celkovou odměnu za pravidelné denní boření golemů, jinak oceňuji, že dýně padaly z dober, tolikrát BK jsem nejel :) myslím že to dost podpořilo to, aby lidi jezdili dobra a ne jen posílali průzkumníky, což je bez námahy (i když ono poslat jich 18 několikrát za den je taky fuška ;)

SwordfishCZ
12.11.14, 23:51
Mě na tom eventu chyběla jedna podstatná věc, a sice nějaký dlouhodobější řetezec úkolů. Takhle to opravdu bylo jen o buffování dýňových polí a zabíjení golemů. Hodnotím pozitivně Banshee a vlkodlaky, člověk aspoň zlikvidoval zádoby některých sběratelských předmětů. Taky bylo zajímavý, že spousta vyšších levelů se zbavila zásob stadiónových svačinek a jiných 4x a 3x bonusů.

Zabíjení golema byla nuda, stačilo se dopředu podívat kolik bude stát likvidace dalšího golema, to si připravit do zásoby a hned jak se golem objevil, dostal za uši. Naopak se mi líbilo využití titanové rudy, kdyby se tak v budoucnu taky využil ledek, jé to by byla nádhera.

Průzkumnící dýně sice nenosili, ale z dober jich padaly (aspoň mně) docela dost. Tolik Rytířů za sebou jsem snad ještě nejel. A s 2x swapem s jich dycky pár sešlo.

Nabídka v obchodě byla dost široká, sice jsem nakonec za dýně nakupoval něco jiného, ale i tak jsem si tam vybral, takže super. (Jsem zvědavej, jestli v obchodě Vánočního eventu bude to, co bylo na test serveru. Jestli tam bude všechno, to bude pecka).

Takže za mě s event povedl tak napůl - všechno fungovalo jak mělo, jen tomu chyběl nějaká štáva - nějaký delší řetezec úkolů.

P.S. Kdyby se někdy hlasovalo, jsem určitě pro krizové úkoly typu Čtyři větry nebo ten druhý, co přišel asi po půl roce. Sice to stálo dost úsilí to udělat, ale byla to výzva. A klidně by stačilo, aby na konci byla nějaká neobchodovatelná ozdobná budova typu Zlatý golem nebo bláznivý králík.

Dolgin
13.11.14, 01:52
Ač událost byla oproti loňsku značně vylepšena, opět bylo vše pozitivní přebito skutečností, jak nám BB kálí na hlavy. Narážím na to, že po údržbě 28. 10. potají přestaly z dober padat dýně (i když předtím bylo oficálně oznámeno, že padat budou, což nebylo odvoláno) a spousta lidí tak celý sváteční den strávila naprosto marným úsilím o jejich získání, nemluvě o úplně zbytečném vyplácání prémka. Byl jsem ten den cca 14x Mateřskou lásku, a padlo mi přesně 0 dýní! Ze zbývajících 14 LS spoluhráčů padly dýně pouze jednou a to 21 ks na poslední pokus. Celkem tedy 21 dýní z 28 odměn - fakt paráda, zvlášť když o 2 dny dříve jich napadalo snad přes 500!
Je značně demotivující, když si vše naplánujete a nachystáte armádu, bonusy, dobra, spoluhráče, čas a pak v osudný den jen smutně koukáte, jakou máte smůlu na odměnu, až časem pochopíte, že nejde o náhodu, ale o zcela zřejmý záměr BB, že z nás dělají kre***y. A nikdo se ani neobtěžuje něco napsat, omluvit se, vysvětlit situaci nebo nedej bože i poslat kompenzaci. Prostě nic. Tudíž to byl zcela jasný záměr a další chození dober a i celá událost tak ztrácí smysl.

Skutečně by mě zajímaly důvody takového jednání, nicméně pochybuji, že se někdo vůbec bude obtěžovat oficiálně vyjádřit, ač je na hlavní straně uvedeno, jak je zpětná vazba děsně zajímá. Takhle to tu prostě chodí. :(

+Široká nabídka za dýně u kupce.
+Nová budova: Rybí farma.
+Rybí farma byla alespoň první týden obchodovatelná.
+Dýně z dober - před údržbou 28. 10. 2014.
+Lvl6 u mlýnů a pekáren.
+x3 a x4 bonusy na Dýňová pole.
+Ničení golema vyžaduje značně méně klikání než vloni

-Po údržbě 28. 10. 2014 přestaly z dober padat dýně
-Dobra, ze kterých padaly dýně byla vybrána asi losováním - proč padaly z Chytrého i Hrdinského krejčí, ale ze Zrazeného ne? Ta dobra jsou ztrátama, náročností i odměnou prakticky totožná.
-Po prvním týdnu už všechny ta dýňová pole a bonusy štvou a těší se, až se konečně dotěží a zmizi.
-Chybí delší úkolová linie s dýněma za odměnu.
-Ničení golema za titanovou rudu se nevyplatí.
-x4 bonusy vyžadovaly Pytle s moukou, které mají i jiné, lepší využití, narozdíl od kůží.

Twik69
13.11.14, 09:13
Udalost jako ze probehla,bylo malo dyni,naklady na golemy vysoke,drahe suoviny,koukejte s tim neco udelat,velikonocni udalost byla zvladnuta suprove,ale Halloween me zklamal :(

vikinga999
13.11.14, 09:38
Taky bych se pridala,Rybich farem mam 10,ale nic to neresi,porad mam stejny problem s mistem,takze jsem musela zborit klasicke rybarny a tyhle dat misto nich,palec dolu za dobu,nez se vyprazdnili hrbitovy,to je devastujici utok na nase zasoby bufu,dobrodruzstvi byl dalsi propadak,z 10 ML padlo cca 80 dyni,zkusila jsem si 2x Invazi Nordu a nic,z Ostrova piratu to padalo po 14 kusech,ale jen 1x z 5 pokusu,z kazdych 5 BK to padlo 1x,ze 3 krejciku taky nic,Severane taky bida.Takze at si laskave vyvojari upravi %,ktera inzeruji v oficialnich odmenach,nesedi jim to,z rytiru pada samy ledek,superdraha Invaze je velky propadak,uz jsem ji jela nekolikrat a o panstvi si muzu jen nechat zdat,coz potvrzuji i jini hraci,kdyz se podivate na jine odmeny z ni,tak je to primo k smichu,nejdrazsi dobro za diamanty a krome imaginarni sance na panstvi jsou tam odmeny jako 500/800 titanky nebo 1200/1500 dreva nebo zuly,coz je za tu cenu smesny.Niceni golema byla silenost,za tolik titanove rudy par dyni,kdyz jsem ho prodala na trhu,dostala jsem 2x tolik.Kdyby aspon na ty tyhle drahe a pak na ty narocne dobra(krejcici) byla odmena stabilni,ne nejaka %,ktera stejne neumi nastavit.Nebo to spis udelali schvalne,aby lidi kupovali za dia.Nejvetsi nesmysl je,ze pruzkumnici nenosi dyne,u jinych eventu to jde,tady nic.

Ravise
13.11.14, 10:02
nez se vyprazdnili hrbitovy,to je devastujici utok na nase zasoby bufu

Ať žije umění matematiky a počtářství. Když si to umíš dobře spočítat, tak to tak strašné nebylo.

ktera inzeruji v oficialnich odmenach

Kde máš oficiální procenta dropu?

superdraha Invaze je velky propadak,uz jsem ji jela nekolikrat a o panstvi si muzu jen nechat zdat,coz potvrzuji i jini hraci

Jel jsem jednou, a panství mi padlo.

Niceni golema byla silenost,za tolik titanove rudy par dyni,kdyz jsem ho prodala na trhu,dostala jsem 2x tolik.

Tak si nestěžuj, oproti úkolům jsi na tom vydělala.

Nejvetsi nesmysl je,ze pruzkumnici nenosi dyne,u jinych eventu to jde,tady nic.

U jiných eventů zase nemůžeš sezónní zdroj těžit. Osobně si myslím, že na všech oslavách by mělo být nějaké zvláštní "pole" a průzkumáci by neměli nosit vůbec, protože to až moc upřednostňuje 50ky a nováčci jsou o zdroje oškubáváni, protože ceny jsou nastavené na pět až osm průzkumníků a nic jiného s tím stejně udělat nedokáží, než to prodat na trhu.

peal
13.11.14, 15:30
Dovolim si reagovat na Raviseho "Tak si nestěžuj, oproti úkolům jsi na tom vydělala."
Ano, vydelala, ale proc se potom vyvojari trapili vytvarenim neceho, co prakticky nema smysl? Myslim ze vikinga a jini spravne poukazali na to, ze mnozstvi rudy na zniceni golema v pomeru k domene bylo spatne nastavene, cili to patri do kategorie MINUS. Jako je hezke kdyz se vyvojari snazi udelat neco specialniho, ale pokud to nikdo nepouzije, ma to smysl? Nebylo by priste lepsi misto toho udelat neco uzitecnejsiho? ;) Kdyby to niceni aspon davalo smysl, kazdy den jednoho, donekonecna a beze zmeny... dost nuda a nevim co tim bylo zamysleno. Vic by me bavil jeden ultrasilny golem, ktereho bych udolaval cely event pomoci mnoha ruznych buffu, nektere by mohly byt treba jen na specifickem dobru (neco muze schovavat carodejka, neco pirati...). A na konci pak nejaky balicek odmen. No nebylo by to mnohem lepsi a zabavnejsi? ;)

Ravise
13.11.14, 17:56
Dovolim si reagovat na Raviseho "Tak si nestěžuj, oproti úkolům jsi na tom vydělala."

Jenom mi přišlo, že rejpe do úplně všeho, tak jsem se přizpůsobil.

czbacil
13.11.14, 18:45
já jsem spokojený a event jako celek se mi líbil. Chodil jsem hlavně BK se swapem (havně v cechu, případně navýměně) a dýně mi padaly tak v 3/4 z toho 24 dýní a 90 dýný 50 na 50. K tomu 6 temných hradů a mnoho žuly, měl jsem i dva dny premko a nemůžu si stěžovat.
To že průzkumníci nenosili dýně se mi líbilo, protože jak již bylo napsáno výše upřednostňuje to 50 lvl (jsem i já) kteří mají 15 a víceprůzkumníků (nejsem já).
Co se týče bonusování dýňových polí tak si nestěžuji, alespoň se v cechu více kecalo kdo komu co nahodí (hlavně žerty).
Co se týká ničení golemů, tak mě trošku mrzelo, že nejtěší lvl golema je za titan, ale co si matně pamatuji tak cena vody byla stejná a odměna taky, a to, že jsem spotřeboval 1/3 titanu mě nemrzí, a to jsem i prodával na trhu. Co se týká mincí nebo žuly, tak BK které se prodává jako LS za cca 900 bylo rázem na 1900 i cíce mincí, takže lidi si přišli na své.
Osobně jsem VELMI spokojený s eventem a přeji všem plno dalších herních zážitků a vývojářům programátorskou můzu, ikdyž tu nepotřebuj programátoři, ale creatoři nebo jak se jmenují.

b0st
13.11.14, 18:55
Ja si narozdil od vetsiny zdejsich nemuzu na udalost stezovat. Veci za dyne mi prisly adekvatni, i kdyz za tri dny jsem koupil vsechno co slo, malta se hodi a bude hodit dale (na sila apod.). Kdyz se clovek snazil a jezdil dokola BK (coz bylo asi nejlepsi dobro cena/vykon), mel za den 1000 a vice dyni, coz bylo super. mene super bylo, ze z BK temer prestala padat zula, takze tu ted musim dohnat abych mohl vyupovat cely retezec farmy/mlyny/pekarny na LVL6. Mozna mohl byt jeste vice rozsireny retezec ukolu, ale to uz je jen drobnost a stezovat si na titan? Nevim co z nej vyrabite, ale mam i po eventu stale na sklade pres 80k a z dober stale pada, takze aspon trochu vyuziti. Nicmene se tesim na vanoce, protoze tam budou odmeny jeste trochu sladsi a konecne se budeme moct zbavovat i bylinek, sudu apod. ;)

Nexal
13.11.14, 23:49
Ano, vydelala, ale proc se potom vyvojari trapili vytvarenim neceho, co prakticky nema smysl? Myslim ze vikinga a jini spravne poukazali na to, ze mnozstvi rudy na zniceni golema v pomeru k domene bylo spatne nastavene, cili to patri do kategorie MINUS.
Niceho spatne nastavenyho jsem si nevsimnul. Ze jsou hraci ignoranti a nejsou schopni porovnat prodej a pouziti titanove rudy neni problem vyvojaru ale hracu.

K eventu : jedina vyrazna udalost bylo "padani" dyni po udrzbe 28.10. jak uz bylo zmineno. Vzhledem k neuvolnovani procent dropu ze strany BB jde prakticky o nediskutovatelnou vec.

Quack
14.11.14, 09:50
Voda na zničení golema se dá vrátit starostovi - stejně, jako se tam dávají zdroje.
K celému eventu - líbil se mi golem, ale přišlo mi dost nevyvážené, že vlastně většina golemů, které bylo potřeba zničit, pokud člověk hrál denně, bylo dost náročných na titanovou rudu. Tip pro příště - u golema by postupně rostla obtížnost až do úplného zničení - nejdřív za obyč. vodu, pak za lepší, pak za titanovou vodu a pak konečně ho zničím, pak vyroste nový, kde to pojede zase od začátku.
Byla jsem zklamaná z dýní na ostrově - padalo jich žalostně málo.
A dýňová pole jsou totální průšvih - ještě dneska mi tu něco roste, což teda beru jako investici do budoucna, ale management bonusování polí jsem vypracovávala dlouho - respektive dlouho pole spala, než jsem přišla na to, jak s nimi zacházet, aniž bych u toho nepřetržitě seděla.
U každého eventu bych uvítala nebojová dobra, kde by se daly získat dýně, dárky a pod. (jako to bylo s balónky).
Rybí farma vypadá pěkně, ale pro vyšší levely s rybáři na 5 asi není úplně průlomem v ekonomice.
Sil bych si za ty dýně naopak koupila i víc - ale to je asi velmi individuální.

tarantule357
15.11.14, 19:25
event se mi líbil až na to, že průzkumníci nenosili dýně