PDA

View Full Version : Zhodnocení fotbalové události

Moor8
15.07.14, 13:47
Nebudu nic skrývat, nejsem nadšen! Už jen to téma události, proč fotbal, když k olympiádě žádná událost nebyla?! To teď bude událost k mistrovství každého sportu? To se máme na co těšit :D Vývojáři naštvou hned v počátku, kdy si nelze koupit českou vlajku! Pochopil jsem, že to byly vlajky států, které se mistrovství účastní, ale mohli přidat i vlajky států, které hrají hru. Koupil bych si jí protože jsem Čech a jsem na to hrdý a ne kvůli fotbalu.

Co se týče praktického provedení, tak to bylo pro zlost. Jednak přišel zase kalendář s náhodnou odměnou, kdy někdo po otevření okýnka dostane 10 míčů a jiný 30. Což není zrovna fér, proč nedají stálou odměnu? Nechápu… Co se týče dobr, tak to bylo peklo! Možná byla snaha, aby nebyli zvýhodnění hráči s vyšší úrovní, pro které by bylo vojenské dobr snadnější, než pro hráče s menší úrovní, ale takhle zasekly všechny. Potřebné předměty pro daná dobr. byly dost nevyvážené. Když jedné suroviny (mokrá tráva, chránič atd..) máte přes 500 a jiné (bota, pružina atd..) 0, tak je něco špatně. Tím se dobr. dost vlekla a pokud člověk neměl prémiový účet, tak měl zaseknuté i cechovní úkoly. Co jsem se bavil s ostatními, tak na tom byli všichni podobně. Navíc člověk opět musel jít hledat sběratelské předměty, což je děsná otrava a místo, aby vývojáři uznali, že sběratelské předměty byla chyba a zrušili je, to ještě podporují v události. Problém byl taky v názvech, což asi bylo dáno překladem. U některých táborů, když bylo napsáno slabý proti něčemu, tak název neodpovídal žádné věci, co se dala vyrobit. Nezajímám se o fotbal a nevím, co je to středopolař, ale to vychází ze špatně zvolené tématiky události.

Ale abych jen nekritizoval, tak aspoň něco mohu pochválit a to byly dvě položky z nabídky události a to skvělý dobrodruh, který opravdu nosí bonusy a možnost koupit 5 stavebních povolení. Za to jsem fakt rád. Bohužel jinak nabídka nestála za nic a získávání míčů bylo fakt malé. I když jsem prodal skoro všechny svoje zásoby, tak jsem musel pár míčů koupit za drahokamy a to jsem ani neusiloval o klášter. Ale uznávám, že hra taky musí vydělávat.

Dost mi chybělo nějaké zakončení události, například budovou, co jde získat jen při události. Je tu sice ta socha s pohárem, ale ta šla normálně koupit a za čas bude v nějaké schránce. Při první velikonoční události jsem usiloval o sochu králíka a ted jich mám zbytečně 6 a ani nejdou prodat. Sochu poháru neměli dávat do nabídky, ale měla být součástí odměny za vyhranné finále. Tak by to mělo aspoň nějakou hodnotu.

Reborn
15.07.14, 15:24
mno ohlednuti akci od pocatku do konce provazelo bezpocet problemu a chyb
1. kalendar udalosti v pocatku bl bugovy a umoznil nekterym hracum vybrat za diamantky vsechna policka ci zadarmo vylepseny sklad
2. nikdo nevedel jestli a pripadne za jakych adventur ma padat micky / kolekcni predmety
3. velmi velke mnozstvi ruznorodych kolekcnich predmetu
4. pro hrace ktery se dopredu nepripravoval(nenasel slozeni a nevyrobil si buffy pred zacatkem adventury) totalni blokace zakladajiciho slotu na adventury a tim totalni otraveni hry
5. pri vybrani celeho kalendare nekteri hraci obdrzeli a leckdy prodali i 5 skladu

vyhoda eventu
1. do sveta pribilo mnoho panstvi
2. do sveta pribyla malta ikdyz s prozatim nulovou vyuzitelnosti
3. pribyli preboosteny pruzkumnici

dopady eventu
1. degradace ceny 4* buffu -> neni nadale nutne skillovat pruzkumniky na hledani artefaktu protoze buffy na hrad uz jsou velmi levne
2. ztrata duvery s testovani na test serveru a zpetnou vazbu

osobni dopady
1. ziskal jsme limitovane veci(pruzkumak a stavebka)
2. nahradil jsem slechticke rezidence za panstvi -> vice mista na ostrove a stejne nevim co produkovat
3. odkladam i nadale prestavbu ostrova na vylepsene sila a stejne tak level 5 farem/sil z duvodu nejasnosti kam to autori budou tahnout a nerentability lvl 5 v pripade predelavani
4. jediny dalsi realny cil ve hre je nahrada sil za vylepsena sila

Nexal
15.07.14, 17:25
Obsahove se udalost pomerne povedla, kdyz nektere veci (napr 2x LE) skvele vyrovnavaji horsi aspekty (sberatelske veci).
Co se technicke stranky tyce, takove lajdactvi a ignorovani pripominek dokonce z testu ...

Moor8
15.07.14, 20:12
Nexal: Obsah události se nepovedl. CHápu, že třebas máš rád fotbal, ale ruku na srdce, pokud chtěli udělat sportovní událost, měli spíše udělat olympiádu.

Reborn
16.07.14, 09:35
Nexal: Obsah události se nepovedl. CHápu, že třebas máš rád fotbal, ale ruku na srdce, pokud chtěli udělat sportovní událost, měli spíše udělat olympiádu.

mno vis ona fotbalova udalost uz byla drive implementovana.. proto ji pouze obzivili spolu s mistrovstvim

Nexal
16.07.14, 10:48
Kdyz mi reknes, jaky je rozdil mezi dyni, kopacim micem a vajickem, tak pochopim co ses mi snazil rict. Kdyby tam byl puk a hral se hokej nebo ostep a byla to atletika, tak to nic nezmeni na obsahu.
Ostatne viz Reborn (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2093-Zhodnocen%C3%AD-fotbalov%C3%A9-ud%C3%A1losti?p=13485&viewfull=1#post13485).

Karamon
16.07.14, 18:50
myslim ze k tomu co napsali reborn a nexal netreba snad nic dodavat... jediny co me tak napada je tipovaci soutez, proc to proboha bylo spojeny pro vsechny zeme dohromady? to to neslo udelat pro kazdou zemi zvlast? to samy to losovani v hraci dny... je docela vtipny vedet ze se ucastnilo 40k soutezich a vylosovano z nich bylo jen 125, sance neco vyhrat vstutku ohromna :D a jeste k tomu ty odmeny pro kazdyho jiny... nekdo 2k micu a nekdo jen naprosto bezcenny arkticky dul

Reborn
16.07.14, 23:42
myslim ze k tomu co napsali reborn a nexal netreba snad nic dodavat... jediny co me tak napada je tipovaci soutez, proc to proboha bylo spojeny pro vsechny zeme dohromady? to to neslo udelat pro kazdou zemi zvlast? to samy to losovani v hraci dny... je docela vtipny vedet ze se ucastnilo 40k soutezich a vylosovano z nich bylo jen 125, sance neco vyhrat vstutku ohromna :D a jeste k tomu ty odmeny pro kazdyho jiny... nekdo 2k micu a nekdo jen naprosto bezcenny arkticky dul
jo mezi cenama byl drsny nepomer a to typovani bylo zrejme jen o schromazdovani osobnich dat pro 3. stranu :)

Nexal
17.07.14, 06:47
jo mezi cenama byl drsny nepomer a to typovani bylo zrejme jen o schromazdovani osobnich dat pro 3. stranu :)
Coz bych i pochopil. Jen nevim k cemu jim budou treba cesky adresy ...

BB_Kahsi
17.07.14, 10:36
K posledním dvěma příspěvkům: Pro registraci na kicktipp stačila jenom emailová adresa, žádný osobní údaj není potřeba. Německo má v tomto velmi přísné zákony, takže je kicktipp nebude sdílet s nikým jiným. To stejné platí pro nevyžádanou poštu.

Komu by moje ujištění nestačilo, přímo tady na fóru (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/2033) je je napsán návod, jak zrušit celý kicktipp účet. Kliknutím na velký červený křížek na kicktipp profilu.

Celkově k vláknu, děkuji za reakce, hlavně prvních pár je hodně rozpracovaných. Líp se s tím potom dále pracuje a argumentuje.

Nexal
18.07.14, 21:47
Namlouvat si, ze to Kictipp delal kvuli krasnym modrym ocim snad neni treba, jasne ze jde o byznys, jen misto udaju treba doufali ve vetsi zapojeni sazejich a realnych sazek. Coz bylo jadro myho prispevku. Ta rovnovaha, ktera musela byt udelana mezi svety (a ucty) kvuli akci a zakonum je pochopitelna.

Celkově k vláknu, děkuji za reakce, hlavně prvních pár je hodně rozpracovaných. Líp se s tím potom dále pracuje a argumentuje.

Udelat event postaveny na dobrodruzstvich, ktera mela smazavat rozdily mezi levely pro jejich hrani byl vybornej napad. To provedeni ale nebylo nijak zazracny a v podstate skoncilo presnym opakem. Misto toho aby se dalo dostatecne mnozstvi itemu, nebo jen mirne zvysovat jejich pocet potrebny na kazde dalsi dobro, se skoro zdvojnasobovalo nutne pensum. Coz s neustalym nedostatkem cteni zadani ukolu a pochopeni dusledku vedlo k vyhoreni nekterych hracu na konci eventu. A nejen to, ta vymena ktera mela probihat kvuli chybejicim itemum se smrskla na koupi bot, pruzin a obcas slupek od bananu. To nebyla zadna vymena, to byl cisty prodej.
Kdyz vic karet potrebuje stejne zakladni suroviny, je jasne ze techto bude nedostatek, zvlaste pokud je jejich drop na urovni jinych. Co ale zabilo uz jednou mrtvyho kone - jak byly nektere vlastnosti nastaveny, coz je plna odpovednost vyvojaru. Pokud napriklad zonova obrana ma na vyber mezi mezi prihravkou (7 bot, 7 teleskopu) a rohovym kopem (8 bot , 5 rohu) nemusime si moc rikat, ze tohle je presne to co se stat nemelo. Vzhledem k tomu ze ani roh ani teleskop nebyl pouzit jinde, slo prakticky jen o jejich ziskatelnost, ktera byla vic nez dostacujici. Takze rozhodovaly boty a jestli vyrobit X karet takovych nebo makovych podle poctu bot ... kdo by se strilel do vlastni nohy ze. Zadna volba, zadna vymena.

O nakupech eventovych itemu za mice - tady mam spis pochybnosti o integrite hracu jako jedincu, ale taky mohlo byt lepe osetreno ze strany vyvojaru.

Odmeny vyborne, tady nemuzu jako hrac rict moc proti, i kdyby byly ciste jen dva LE, tak je to neskutecna odmena. Uvidime jak dlouho vydrzi beze zmeny loottablu. Ostatni veci je krasne doplnovaly. Nepochopil jsem, proc byla tak vysoka cena za dekoracni predmety.

Technicke problemy se zavedenim, neskutecna nestabilita, problem s kalendarem, problem se ziskatelnosti a pripsanim uspechu zapasu, zasekana podpora, problem s kalendarem, problem s informacema konce, problemy s koncem (kalendarem) a problem s itemama v nabidce. Chronologicky, bez rozepisovani - o cem mluvim by melo byt jasne.

Reborn
19.07.14, 11:16
bb_kahsi: co se tyce kicktipp je to spise takovi for.. a legislativne ani smazani uctu ti nebrani vyuzit data z nej ale to je naprosto jedno.. co bylo zamerem nikdo nevi a je to stejne detail nesouvisejici s hrou

zaver teto diskuze by mel byt jednoduchy
1. navrhnu novou vec
2. zvazim jeji realizaci(idealne ve vlaknech na testu ci interne pokud to ma byt vhodne) -> zjistim jestli to ma smysl realizovat
3. realizuju a nasadim na test
4. hraci otestuji a daji zpetnou vazbu
5. udelam pripadne zmeny a vratim se k bodu 3 nebo pokracuju dal
6. nasadim za zivi provoz(prvni v rade je pokud pamatuju polsky)

kdyz by se tohle respekovalo a pokouseli bychom se ne o to udelat veci bud nepouzitelne nebo nekolikrat silnejsi nez predchozi mohlo by to fungovat ale to je o tom aby admin na testu mel rozum a odfiltroval hrace kteri by byli schopni si prat 100K minci pro kazdyho protoze pak budem vsichni v poradnym baliku...

A_T_F
20.07.14, 22:44
Já bych tedy event hodnotil jako celek celkem pozitivně. Poprvé bylo potřeba během eventu opravdu aktivně hrát (sbírat věci na ostrově, chodit dobra), aby se dostal k potřebným surovinám (boty).

Samozřejmě nastavení tipovací ligy i losování, kde byla šance uspět 1:miliónu, to bylo dost trapné, výše odměn uúřímě řečeno taky... jeden den 1000 dia a druhý den 1000 exoklád, to samý po prvním kole tipování jsem byl v polovině pořadí a už vůbec nemělo smysl další zápasy vyplňovat, protože ta ztráta na 3. místo dohnat nešla.