PDA

View Full Version : Stavební povolení za doly

Kevin
16.12.12, 15:06
Chtěl bych se informovat jak to je se stavebními povoleními za doly. Pokud stavím důl, je vyžadováno stavební povolení. Pokud se důl vytěží a zbourám jej, stavební povolení ... je vráceno / není vráceno.
Snažím se to delší dobu sledovat, ale mám v tom trochu zmatek. Bezprostředně po zbourání dolu není stavební povolení vráceno/obnoveno, ale někdy se mi stane, že jsou např. přes noc vytěženy 2 doly a mám o dvě stavební povolení více.
Je to věc čistě náhodná nebo je v tom nějaký "řád" ?

eLzyx
16.12.12, 16:19
jestli se nemýlím, tak licencí na stavbu jsou zatíženy doly na zlato, měď a železo. Ve chvíli, kdy se vytěží, měl by ti systém vrátit dané licence.
U dolu na šutr a mramor licence nejsou potřeba, resp. ty jsou nutné pro patřičné kameníky a ty s vyčerpáním dolu nezanikají, tj. není co vracet.

Kevin
16.12.12, 18:44
jestli se nemýlím, tak licencí na stavbu jsou zatíženy doly na zlato, měď a železo. Ve chvíli, kdy se vytěží, měl by ti systém vrátit dané licence.

Občas se mi zdá, že k tomu nedojde. Zkusím to pečlivě sledovat.

U dolu na šutr a mramor licence nejsou potřeba, resp. ty jsou nutné pro patřičné kameníky a ty s vyčerpáním dolu nezanikají, tj. není co vracet.

Zde je to naprosto jasné.

SeFF
16.12.12, 19:15
Chtěl bych se informovat jak to je se stavebními povoleními za doly. Pokud stavím důl, je vyžadováno stavební povolení. Pokud se důl vytěží a zbourám jej, stavební povolení ... je vráceno / není vráceno.
Snažím se to delší dobu sledovat, ale mám v tom trochu zmatek. Bezprostředně po zbourání dolu není stavební povolení vráceno/obnoveno, ale někdy se mi stane, že jsou např. přes noc vytěženy 2 doly a mám o dvě stavební povolení více.
Je to věc čistě náhodná nebo je v tom nějaký "řád" ?

Jakmile je důl vytěžen, okamžitě se vrátí licence (není třeba bourat zbořený důl - nic se nestane, protože licence je vrácena).

Roderik
29.12.12, 21:50
Mám to odsledováno a vše probíhá následovně. Pro stavbu dolů (měď, železo, zlato a uhlí) je potřeba stavební licence. Pokud necháte důl zcela vytěžit, licence se vám automaticky, okamžitě a vždy vrátí a patřičný důl se změní na prázdný důl. A to i když jste offline a tudíž navrácení licence může uniknout vaší pozornosti. Prázdný důl není potřeba bourat, nic z toho nezískáte, ani materiál. Pošlete jen geologa a ten znovu objeví patřičnou surovinu a na ní můžete znovu postavit důl za uvolněnou licenci. Obdobně to platí i pro mramor a kámen, pouze s tím rozdílem, že stavební licence je zde vázána na patřičného kameníka.
Pokud zbouráte nedovytěžený důl, získáte nazpět trochu surovin a k tomu i stavební licenci. Takže ani v tomto případě se licence nikam neztratí. Ideální by tedy bylo zbourat důl těsně před vytěžením, ale kdo by na to čekal, že? :-)