View Full Version : Často kladené otázky
Vážená komunito,
na tomto místě se vždy houfují noví členové se spoustou otázek, na něž jsme již dříve odpovídali. Rádi bychom těmto členům trochu usnadnili vstup do hry formou odpovědí na nejčastěji pokládané dotazy. Zde tedy uvádíme nejčastěji pokládané dotazy ke hře The Settlers Online a také příslušné odpovědi.
• Na koho se mohu obrátit v případě dotazů?
Existuje několik způsobů, jak získat pomoc. Samozřejmě jsou k dispozici moderátoři a (obzvláště v případě technických problémů) příslušní vývojáři, kteří se ve fóru občas nachomýtnou a rádi se vám pokusí pomoci.
• Jak identifikovat moderátora nebo všeobecně člena vývojového týmu společnosti Blue Byte?
Je-li před jménem používaným ve fóru uvedena zkratka BB_ a přiřazeno logo Blue Byte, bývá takový uživatel obecně členem vývojového týmu. Nejste-li si jisti, zda je určitá osoba členem moderátorského či vývojového týmu, můžete se také podívat na Seznam zaměstnanců fóra nebo se zeptat spolehlivého zdroje, který si je jistý, že daná osoba je opravdu moderátorem nebo zaměstnancem společnosti Blue Byte. Určitě není pravda, že bychom nějaké uživatele zbaštili k svačině jen proto, že se nás na něco zeptali a dost pochybuji, že zrovna vy byste měli být výjimkou!
• Jak získám nové osadníky?
Jestliže jste založili osadu a všem osadníkům přiřadili pracovní úkoly, automaticky obdržíte nového osadníka každých 15 min – za předpokladu, že máte k dispozici dostatek životního prostoru.
• Právě u mě došlo k „odlesnění“, a teď už nemám žádné další dřevo. Co mám dělat?
Dřevorubci potřebují obstojnou hromadu dřeva, měli byste jim proto vždy zajistit jeho dostatečnou zásobu. Lesník dokáže opětovně zalesnit odlesněné plochy. Stromy potřebují nějaký čas, než vyrostou, měli byste proto vždy používat 1,5-2 lesníky na jednoho dřevorubce.
• Kolik farem potřebuji, abych mohl pracovat na obilných polích?
V aktuální verzi potřebujete jednu farmu na jedno pole, jelikož každá farma má jednoho dělníka.
• Je opravdu skvělé, že mohu stavět cesty, avšak nějak nevidím žádný přínos.
To je dobrá otázka... aktuálně ještě nemají cesty žádnou opravdovou funkci.
• Jak osadníkům vytvořit více životního prostoru?
Můžete to provést dvěma způsoby: Životní prostor můžete rozšířit buď vylepšením rezidencí, nebo zakoupením dalších rezidencí. Vylepšení však stojí mince (ačkoliv vypadá opravdu hezky), a měli byste si proto řádně rozmyslet, co považujete za důležitější.
• Zdá se, že na mapě už nejsou žádné ryby. Regenerují se hejna ryb po určité době samy od sebe, nebo se jejich stav nemění?
Hejna ryb jsou pevným parametrem, tj. jakmile všechny ryby vylovíte, už tam žádné nezbudou! Můžete to však napravit například krmením pro ryby, které opětovně přiláká další ryby.
• Co jsou ta modrá písmena „Zs“?
„Zs“ se objeví vždy, když zastavíte výrobu. Signalizují období odpočinku.
• Mohu obchodovat s ostatními?
Samozřejmě, ve hře The Settlers Online můžete také obchodovat (od úrovně 17). Chcete-li obchodovat, klikněte buď na ikonu pobočky, na jméno v místnosti chatu nebo na spoluhráče v seznamu přátel. Poté jednoduše vyberte požadovanou položku a množství a cenu, kterou jste ochotni zaplatit, a transakci zahajte. Bude-li vaše nabídka přijata, obdržíte do herní poštovní schránky e-mail s oznámením o připsání příslušného zboží na váš účet.
• Co znamenají vykřičníky nad mými budovami?
Vykřičníky signalizují nedostatek surovin či dělníků. Kliknutím na příslušnou budovu zobrazíte informace o tom, co vám momentálně chybí.
• Vyplatí se mít více než jednu zásobárnu?
Aktuálně nikoliv.
• Potřebuji přestávku. Kde se mohu odhlásit?
Není nutné se opětovně odhlašovat. Hra The Settlers Online se ukončí při uzavření okna či karty prohlížeče.
• Jak uložím hru?
Hru nemusíte ukládat. Postup ve hře se automaticky ukládá za vás.
• Co se s hrou stane, když zavřu prohlížeč?
V krátkosti: nic. Čas ubíhá ve hře i v případě, že zrovna nehrajete. Osadníci budou tedy pracovat, dokud jim nedojdou zdroje a ve skladě bude dostatek místa. Stejně tak to platí i pro samotné osadníky. Osadníci přijdou pouze v případě, že zde mají dostatek životního prostoru.
• Dobře, ale jak uložím svůj postup ve hře?
Není nutné nic ukládat. Postup ve hře se v pravidelných intervalech ukládá automaticky. Díky tomu o svou dosaženou pozici ve hře nepřijdete.
• Existuje nějaký protokol změn, kde bych zjistil, které chyby byly dosud odstraněny a jaké změny byly implementovány?
Ano, protokol změn najdete ve fóru zde.
Upozorňujeme: Během vývoje hry se tato informace může kdykoliv změnit.
Myslíte si, že by se zde mělo prodiskutovat ještě další téma? Žádný problém. Napište nám svůj názor na to, co zde chybí. Bude-li to vhodné, rádi takové téma přidáme do vlákna.
Obecně vždy vítáme vaši zpětnou vazbu.
Mnoho zábavy ve fóru!
Hra dále nejede.Sklad nejde navýšit a kupec mi nic nechce prodat i když mám dostatek koupených diamantů.Sklad svítí šedě.
Kolik polí by měla mít farma?
Ondra1984: k jedné farmě by mělo být teoreticky jedno pole. Není to ale podmínka, zemědělci jdou sklízet vždycky na to pole, které je nejblíž, takže můžeš mít více polí než farem (do rezervy) a nic se nestane (pole neblokují stavební povolení).
Proč nemůžu stavit budovy na dobitém sektoru?
mariekruta
23.12.12, 19:30
Jak můžu s ostatními obchodovat když se domlouváme přes ,,šeptat,,?
Měnit suroviny s konkrétním hráčem můžeš tehdy, když jste v jednom cechu nebo když jste přátelé. Z nějakého důvodu je tam ale tuším 24 hodinová lhůta, po které teprve můžete přímou výměnu provést. Takže rychlejší je použít obchodní kancelář, kde je ovšem riziko, že obchod uzavře někdo jiný, pokud zareaguje rychleji.
Dají se získávat zelené hvězdy na postup jinak než plněním úkolů?
Dají se získávat zelené hvězdy na postup jinak než plněním úkolů?
Taky plněním dobrodružství, popřípadě za každý tábor na domácím ostrově jsou taky zkušenosti.
kde¨najdu kláves. zkratky =) mám to jako úkol =)
Vlevo pod svým portrétem rozroluješ nabídku -> archiv -> tam je záložka "Klávesové zkratky".
prosím o radu: mám dokončit úkol "zdokonalování výrobních řetězců" -- týká se to dřeva, lesníky, dřevorubce, pily mám.. díky
ahojky jak přesunu budovu o jedno pořadí výše no brzdí mě to pěkně,, úkol v seznamování se systémovými nástroji
lovec nemá co lovit,ale zvěř běhá po mapě co s tím?
v pravo je fronta,klikni na šipku dolů nebo nahoru
Lovec neloví tu zvěř co pobíhá, nýbrž také "ložisko". Když klikneš na loveckou chatrč, vyskočej ti ty ložiska. Musej se pak doplňovat stejně jako ty s rybami.
vytěžila jsem přes 500 kusů měděné rudy a stejně nemám splněný úkol "drahocenné džbány" kde je uvedeno, že ke splnění je potřeba vytěžit 100 kusů... na ukazateli mám 100/100
zřejmě máš ještě předtím nesplněný jiný úkol a tenhle čeká až ho splníš.
proc mam splneny ukol a stale se neuzavrel? jsem uz v dalsim lvl a stale nic.
dají se nějak doplnit doly? aniž bych musela hledat stále nová naleziště
Jen za prachy. Ale všichni běžně hledaj nový naleziště
SipkovejRuza
22.01.13, 11:50
• Co jsou ta modrá písmena „Zs“?
„Zs“ se objeví vždy, když zastavíte výrobu. Signalizují období odpočinku.
ta písmenka jsou modrá ZZZ
čo sa stene ked dobyjem cely ostrov ? ostane mi všetko ako je alebo znova začnem od znova ? Zmizne mi niečo ked dobyjem ostrov ? obsach vojska alebo sa niečo zníži ?
dík za radu
Nic se nestane, pokračuješ dál a expy sbíráš v dobrodružstvích.
ahoj, jak seženu mince?
Radek
Radek - vyrobis je nebo za neco vymenis na trhu
nebo ti je najde průzkumník, a také z některých dobrodružství.
Ahoj, mán splnit krmení ryb, ale nev jak, budova se mi neukázala, přitom lvl na to mám ??
MOD_Gryphem
27.01.13, 12:40
Ahoj, mán splnit krmení ryb, ale nev jak, budova se mi neukázala, přitom lvl na to mám ??
V zásobárně vyrob z chleba krmení pro ryby (tolik kolik je třeba na úkol).
Jakou dobu musí být naleziště prázdné aby mi ho geolog znovu našel?
Jakou dobu musí být naleziště prázdné aby mi ho geolog znovu našel?
na case nezalezi ale podle toho kolik mas moznosti nalezist tak takova je pravdepodobnost ze ho najde znova na stejnem miste nalezenych nalezist mas omezene mnozstvi najednou ;-)
Ahoj, hledá geolog naleziště i v ostatních sektorech automaticky nebo tam musím přesunout hospodu? Sektorů mam víc ale hledá pořád jen v domácím...
Hledá všude, kde máš sklad.
Pokud na čase nezáleží, tak jak je možný, že se jsem vyslal geologa kterej skončil něco málo přes 2 minuty poté co se mramorový lom vyčerpal a nenašel ho?
ako mam vyrobit dostatok rodin pocestnych aby som ziskal 5 osadnikov a dalej spravil ulohu pouzit tieto rodiny ? dik :)
K4N3: Otevři si zásobárnu, záložka zdroje. Tam máš rodinu pocestného (za 125 chleba vyrobí 5 osadníků), tak je dej vyrobit. Až se vyrobí, najdeš je ve hvězdě (nabídce) a z té je pak přetáhneš na dům starosty. Hotovo.
Mimda83: Mám za to, že by ten důl měl být zbořený, jinak ti ho geolog nenajde. Zbořil jsi ho před tím než skončil s hledáním?
dik ale ja to tam akosi nemam :(
K4N3: Otevři si zásobárnu, záložka zdroje. Tam máš rodinu pocestného (za 125 chleba vyrobí 5 osadníků), tak je dej vyrobit. Až se vyrobí, najdeš je ve hvězdě (nabídce) a z té je pak přetáhneš na dům starosty. Hotovo.
Mimda83: Mám za to, že by ten důl měl být zbořený, jinak ti ho geolog nenajde. Zbořil jsi ho před tím než skončil s hledáním?
Tohle tam nemáš (to označené červeně)? I když na to nemáš lvl, tak to tam myslím vidět je, jen je to zašedlé, takže to tam být musí a lvl na to podle mě máš, když na to máš nějaký úkol.
http://nd06.jxs.cz/412/610/94461421f1_91321804_o2.jpg
MOD_Gryphem
06.02.13, 18:33
Velmi pěkné Thespio :). Myslím, že teď už to pochopí.
Prosím Vás zmizel mi panel s přáteli, psaním do chatu atd. Jak ho mám vrátit zpět? Děkuji
SipkovejRuza
10.02.13, 01:06
šipka pod hvězdou - skryje/zobrazí panel
nevidíš vůbec chat ... ani jeho záložky?
reload
--------
máš dostatečné rozlišení na zobrazení? nemáš okno prohlížeče mimo obrazovku?
poklepej na modrý titulek okna prohlížeče
Naleziště mramoru se mi zhroutilo 2 minuty před tím než geolog skončil ale nenašel ho. Dneska se mi uhelný důl zhroutil 10 minut před koncem hledání a geolog ho našel. Proto chci vědět jakej je ten minimální čas po který musí být důl zhroucený.
Paik_Settler
20.02.13, 00:06
Podle mě na čase nezáleží, jen nesmíš překročit limit v počtu nalezišť. Tuším, že nalezišť kamene je max. 8, mědi 6, Mramoru 3 atd. Geolog poté hlásí, že už máš ložisek dost. Další najde, až nějaký vyčerpáš. Teď to je snad jasný.
Podle mě na čase nezáleží, jen nesmíš překročit limit v počtu nalezišť. Tuším, že nalezišť kamene je max. 8, mědi 6, Mramoru 3 atd. Geolog poté hlásí, že už máš ložisek dost. Další najde, až nějaký vyčerpáš. Teď to je snad jasný.
trochu se pleteš v tom mramoru,je jich daleko víc, stačí kouknout na mapu nalezišť
SipkovejRuza
22.02.13, 10:19
Naleziště mramoru se mi zhroutilo 2 minuty před tím než geolog skončil ale nenašel ho. Dneska se mi uhelný důl zhroutil 10 minut před koncem hledání a geolog ho našel. Proto chci vědět jakej je ten minimální čas po který musí být důl zhroucený.
nějaký čas to určitě potřebuje --- tak ber těch deset minut jako minimum :) ... kámen a měď neřeším, to je pár minut na otočku
na tohle ti přesně odpoví asi jen vývojář nebo někdo z týmu BB/MOD, jak je to parametry ... hráči to budou mít jen dle vlastních pokusů a pozorování ... a s lagy serveru to může být zkreslené :)
příměr k jiným akcím: někdy se ti bonus objeví hned, někdy za 30 vteřin, nekdy až po refresh, to samé s odchodem nebo úkolem
Hra dále nejede.Sklad nejde navýšit a kupec mi nic nechce prodat i když mám dostatek koupených diamantů.Sklad svítí šedě.
Mám tento problém také, zná na něj někdo odpověď?
SipkovejRuza
10.03.13, 09:16
Mám tento problém také, zná na něj někdo odpověď?
pak máte asi úkol něco určitého od kupce nakoupit ...
nebo se sekla hra ... refresh
Zdravím! Jak začít dobrodružství s piráty?
Mam dotaz na Pruzkumnika hledajiciho dobrodruzstvi ... v Navody, rady a taktika je sice nejakej obrazek, ktery rika, ze pruzkumnik ma 75% sanci na nalezeni 3 casti mapy u kratkodobeho hledani pokladu, coz ale asi jiz neni pravda. Osobne mi pruzkumnik nedonesl nejakou adve jiz 3 - 4 tydny (coz si presne samozrejme nepamatuji), ale rozhodne nejsem sam, kdo jiz hoooodne dlouho ceka na nejakou adve. Zmenilo se neco?
Protoze jestli dobre pocitam, tak samozrejme nechci zachazet do statistiky, ale ciste logicky mi vychazi 25 % sance, ze nalezne adve, coz ciste teoreticky je 1x adve za 4 dny ... to samozrejme neni podle pravdepodobnosti, ale rozhone se musim divit, protoze, kdyz mi pruzkumnik nedonese dobrodruzstvi 30 dni, tak je asi neco spatne ... a nejsem v cechu sam. Kolem vanoc nosil pruzkumnik dobrodruzstvi cca 1x za tyden az 10 dni (coz odpovida tabulce).
Mohu poprosit vysvetlit, co se zmenilo? Predem dekuji Sanroh
Mam dotaz na Pruzkumnika hledajiciho dobrodruzstvi ... v Navody, rady a taktika je sice nejakej obrazek, ktery rika, ze pruzkumnik ma 75% sanci na nalezeni 3 casti mapy u kratkodobeho hledani pokladu, coz ale asi jiz neni pravda. Osobne mi pruzkumnik nedonesl nejakou adve jiz 3 - 4 tydny (coz si presne samozrejme nepamatuji), ale rozhodne nejsem sam, kdo jiz hoooodne dlouho ceka na nejakou adve. Zmenilo se neco?
Protoze jestli dobre pocitam, tak samozrejme nechci zachazet do statistiky, ale ciste logicky mi vychazi 25 % sance, ze nalezne adve, coz ciste teoreticky je 1x adve za 4 dny ... to samozrejme neni podle pravdepodobnosti, ale rozhone se musim divit, protoze, kdyz mi pruzkumnik nedonese dobrodruzstvi 30 dni, tak je asi neco spatne ... a nejsem v cechu sam. Kolem vanoc nosil pruzkumnik dobrodruzstvi cca 1x za tyden az 10 dni (coz odpovida tabulce).
Mohu poprosit vysvetlit, co se zmenilo? Predem dekuji Sanroh
šance na adventury se trochu změnily,ale stále pokud posíláš na krátké hledání je 70,3% (místo původních 75,9%) že ti adventuru nepřinese.U středního je to 66,2% (původně bylo 67,5%) a dlouhé zůstalo beze změny.Bylo to upraveno kvůli tomu že do hry byly přidány adventury Ztracená lebka a Tropické slunce,které lze nalézt při krátkém a středním hledání.
Nevím jestli to už zde padlo, či v jíné sekci, ale i tak bych rád byl potěšen :). Mohu změnit avatara? Tuto hru jsem odklikl někde v reklamě a zkusil, si říkám další on-linovku nechci a nevěnoval pozornost avataru :) Takže bych rád změnu.
Díky za odpověď Patejlek
ex_MOD_Leonell
11.04.13, 20:18
Nevím jestli to už zde padlo, či v jíné sekci, ale i tak bych rád byl potěšen :). Mohu změnit avatara? Tuto hru jsem odklikl někde v reklamě a zkusil, si říkám další on-linovku nechci a nevěnoval pozornost avataru :) Takže bych rád změnu.
Díky za odpověď Patejlek
Změna avataru není možná!
hmmm škoda, ale děkuji za rychlou odpověď :)
otevřete klávesové zkratky v archivu oken nápovědy ..
Jak se prosím splní tento úkol ? :)
ex_MOD_Leonell
23.04.13, 18:59
otevřete klávesové zkratky v archivu oken nápovědy ..
Jak se prosím splní tento úkol ? :)
ozubené kolečko pod avatarem - archiv - klávesové zkratky
je lepší dotaz psát přímo ve hře do záložky nápověda - je to rychlejší
Jsem úplný nováček tak prosím promiňte pokud mé dotazy tu již někde zazněly. Bohužel si nevím rady. Jak si mám přidat nějaké přátele, když žádné neznám?? To mám jen tak náhodou někoho najít a poslat mu žádost???? Dále jak mám splnit úkol obchodování a nakoupit suroviny, když v obchodní kanceláři se mi nezobrazují žádné nabídky prodeje?? Díky
Ing-Smoula
13.05.13, 12:31
Jsem úplný nováček tak prosím promiňte pokud mé dotazy tu již někde zazněly. Bohužel si nevím rady. Jak si mám přidat nějaké přátele, když žádné neznám?? To mám jen tak náhodou někoho najít a poslat mu žádost???? Dále jak mám splnit úkol obchodování a nakoupit suroviny, když v obchodní kanceláři se mi nezobrazují žádné nabídky prodeje?? Díky
Obchod aktualizace (zelena sipka)
bud muzes komukoliv poslat zadost o pratelstvi nebo mu pred tim nez mu ji posles ze slusnosti napsat jestli muzes
jak mam vybrat lesnika boroveho dreva z detailniho stromoveho zobrazeni boroveho dreva???
DED_VSEVED
20.05.13, 22:51
Doslo mi stavebni povoleni mam ze splnenych ukol zahon kvetin atd ale nvm jak je pouzit muzete mi poradit pls??
ex_MOD_Leonell
20.05.13, 23:51
jak mam vybrat lesnika boroveho dreva z detailniho stromoveho zobrazeni boroveho dreva???
přesně dle návodu:
otevřít ekonomický přehled - suroviny - bor.klády a doklikat
vždy ti bliká hra po zadání úkolu a tam klepej
Doslo mi stavebni povoleni mam ze splnenych ukol zahon kvetin atd ale nvm jak je pouzit muzete mi poradit pls??
záhon květim lavice, a pod. jsou jen dekorace - to stavební povolení se vztahuje pouze na to co je na kartě vyobrazené = stavební povolení na květiny např.
stavební licence lze získat: za zisk sektoru, za levelup 32 a u kupce
zdravim potrebujem pomoc...v ulohach efektivitach výroby broveho dreva 0/12 a výrobe prkien z boroveho dreva 360/12 si neviem dat rady..ked splnim jednu tak druhu ulhu anulujem a naopak....ak na to? ...dakujem za pomoc
ex_MOD_Leonell
17.06.13, 09:45
zdravim potrebujem pomoc...v ulohach efektivitach výroby broveho dreva 0/12 a výrobe prkien z boroveho dreva 360/12 si neviem dat rady..ked splnim jednu tak druhu ulhu anulujem a naopak....ak na to? ...dakujem za pomoc
nejlepší je na tohle chat nápověda ve hře - můžeš reagovat na různé návody a parta ochotných hráčů pomůže vždy.
Obecně je Efektivita popsána zde na fóru.
Musíš vyrábět, abys alespoň pokryl spotřebu.
borové dřevo dělá dřevorubec a prkna pila, která je "krade" z produkce dřevorubců.
takže potřebuješ zřejmě více dřevorubců a bonusy na výrobny, případně pozastavit uhlíře (pokud je máš)
MOD_Gryphem
26.06.13, 09:56
K čemu slouží vouchery ?
Po použití voucher kódu dostanete nějaké suroviny. Ať už to je materiál, dobrodružství, atd... .
Ahoj, mám dotaz, jak nebo kde mám zadat soutěžní kód, který byl včera zveřejněn při příležitosti 20. výročí settlers?
Na hlavní straně, vouchery.
Jak seženu exotické dřevo? je na to nějakej lesník?
bud pres pruzkumnika nebo z dobrodruzstvi
zdenka1111
26.07.13, 12:25
jak se posílají 2 útočné vlny? Když naráz vyšlu dva generály, budou oba útočit na jeden tábor zároveň? Stalo se mi že banditi se okamžitě uzdravili a zrušili oba generály, jak na to?
MOD_Gryphem
26.07.13, 15:31
jak se posílají 2 útočné vlny? Když naráz vyšlu dva generály, budou oba útočit na jeden tábor zároveň? Stalo se mi že banditi se okamžitě uzdravili a zrušili oba generály, jak na to?
Někdy znamenají dvě vlny, že vyšlete jednoho generála a až dobojuje, tak vyšlete druhého. Ale někdy to znamená, že vyšlete naráz generály. Ale jednotky obou generálů se nezčítají!
Chtěl bych poradit, v devátém sektoru jsem si postavil skladiště, ale pak jsem se rozhodl, že ho zbourám. Píše mi to, že sektor byl ztracen a tím pádem mi nejde ta budova zničit. Co bych měl udělat ?
V každém sektoru musí být alespoň jeden sklad. Postavením novýho skladu se to vyřeší. Nebo sklad nejde znova postavit?
Já tam ten sklad v tom sektoru nechci vůbec, takže když říkáš, že v každém musí být aspoň jeden, tak s tím už asi nic nenadělám...
diana11089
31.07.13, 13:31
ahojky kde najdu voucher?
diana jaký voucher máš na mysli? vouchery z narozeninové akce již nejsou, neboť akce již skončila.. jinak vouchery z této akce najdeš na http://forum.thesettlersonline.cz/threads/1111-V%C3%BDro%C4%8Dn%C3%AD-vouchery, ale jestli ještě platí, to nevim.. :)
jak dosáhnu optimální produkce borového dřeva?
- Mohl by mi někdo prosím polopaticky objasnit jak probíhá nákup a prodej LS?
- Když hraji sama dobrodružství pro dva hráče, dostanu odměnu jen jednu?
- Kde seženu Magický fazolový stonek a nebo magické fazole?
Děkuji.
LS koupíš obvykle od prodávájícího ve Výměně - každá adv má svou cenu LS, proto doporučuji se nejdříve informovat kolik LS na danou adv stojí, tím že koupíš LS máš pouze jedinou povinnost přijet nejlépe do 30 minut na mapu a dát útok s min. armádou což je obvykle 1-5 rekrutů nebo 1-5 kavalerie podle typu nepřátel a tím to pro tebe končí, náklady spojené s odjetím celé mapy plně nese ten kdo LS prodává, při nákupu LS se informuj než koupíš jak je prodávájící daleko a kdy bude končit aby jsi případně nečekala blokovaná pro přijetí dalšího pozvání třeba dva dny :-)
prodej je to stejné pouze opačně - pokud pojede adv pro více hráčů a rozhodneš se prodat LS nabídneš ho ve Výměně případně přátelům ze svého seznamu o kterých víš že LS kupují - kupujcíí přijede s minime armády a nejlé do 30 minut max dá kill, LS je dobré prodávat před posledním útokem tak aby kupující strana pokud nebylo domluveno jinak, zbytečně nečekala než ty odjedeš třeba ještě půl mapy nebo dokonce celou
fazole - lze získat pouze z pohádkových adventur, případně nákupem na trhu, pohídkové adventury jsou přístupné pouze od určutého levelu, ale hráči s nižším levem mohou být pozvání
stonky - nejdříve je třeba postavit Pohádkový hrad, vylepšit ho na level 5 a teprve potom v něm jdou pěstovat stonky, stonky ale můžeš pěstovat až od levelu 50 pokud se nepletu, hrad lze postavit dřív
Este doplnim Casiopeu -
Ak pojedes sama dobrodruzstvi urcene pre 2, dostanes len jednu odmenu. Duha odmena prepadne, preto je dobre minimalne predat to LS.
jak ziskam zlaťaky sekl sem se v 8 urovni u ukolu nové uzemí . muj pruskumnik proskoumal všchny okolni oblasti jednu dobyl a musi dobít ještě jednu a jsou na nich banditi tak co ted nehnu se kurva z mista co mam udělat? :OOOO
patrikcath
21.09.13, 18:44
BB_Kashi potrebuju poradit chtel sem si koupit sve prvni silo za cech mince ale me to napsalo ze mam maximalni pocet. Tak se te chci zeptat jestli se to da koupit nak jinak.
:( :( :(
Za cechovní mince se dá koupit jenom jedno. Jinak za diamanty.
Rád bych se zeptal, v kolik hodin se aktivuje druhé denní hledání předmětů kolekce. Je to v pevně daný čas, nebo se to odvíjí od času dokončení prvního hledání? A co když první hledání nedokončím, protože nějaký předmět nenajdu?
Ekoterorista
06.10.13, 19:52
Podle mý zkušenosti se to aktivuje v 16:00. Zatím dvakrát ve stejnej čas. Když nedokončíš, nic se neděje, zase začínáš znova, jakmile se to obnoví. Ještě poznamenám, že mě se ty předměty neobjevujou všechny najednou. Objeví se třeba půlka a pak postupně sem tam nějakej další.
Třeba dnes jsem první sadu dokončil dopoledne a druhá se mi aktivovala až teď po půl deváté večer. Zatím se mi vždy objevily všechny předměty najednou, ale nevím jak je to s tím časem aktivace
Ekoterorista
06.10.13, 21:13
Aha, tak promiň, jestli jsem tě mystifikoval. Mám asi jinou zkušenost :-).
Tak a jak je to tedy s těmi předměty, někdo tvrdí že je má 3x za den (já obvykle 2x), nevím zda to má nějaký časovač? Nebo jak to je? Proč je to jako úkol, když když senesplní stejně předměty zůstanou a za všechny není žádná odměna = jak to tedy je? je zde někdo, kdo to ví opravdu?
Ahoj, předměty se obnovuje za 8-10 hodin. Dále ten úkol je jenom jako ukazatel, na pomoc, kolik jich je na ostrově.
BB_Kahsi
Proč nedostávám odměny za splněné čekající úkoly?
MOD_roVous
14.10.13, 20:35
stačí se zeptat v nápovědě...
ten úkol čeká na splnění denního úkolu, v případě cechu, to je zase splnění úkolu ostatními hráči v cechu.
Proč nedostávám odměny za splněné čekající úkoly?
protože vše má svůj čas... nejprve je třeba splnit (či zrušit) předchozí úkol, aby se čekající úkol přesunul mezi aktivní (denní či cechovní) a bylo možné jeho splnění
jak dosáhnu další úrovně?
jak dosáhnu další úrovně?
dobitím sektorů na svém ostrově, dobrodružství nebo splněním úkolů.
Jakým způsobem mám (dle úkolu) zaplatit zboží ze skladu
Jakým způsobem mám (dle úkolu) zaplatit zboží ze skladu
mit ho na sklade a kliknout na tlacitko zaplatit ze skladu?
ako - kde ? získam "hvezdne mince" ?
Dík za odpoved
od levelu 50 je budeš dostávat za odjeté adv místo expů budeš je dostávat na všech adv krom krejčíků tam jsou fazole
volavka12345
15.01.14, 10:13
Dobrý den, mám dotaz jak doplnit obyvatelstvo? Děkuji.
Dobrý den, mám dotaz jak doplnit obyvatelstvo? Děkuji.
V zásobárně za chleba nebo různými bonusy na zrychlení příchodu. Samozřejmě taky u kupce. V každém případě musíš pro nové lidi mít dost místa.
Metalomanie
16.01.14, 19:51
a misto zvysujes stavenim rezidenci nebo slechtickych rezidenci
LubosPubos
18.01.14, 17:59
Dobrodružství pro 2-3 hráče.
Pokud ho pujdu sám a splním ukoly, jakou odměnu dostanu ?
Ak pojdes sám na adventuru a nikoho nepozves, tak ti dalsie odmeny prepadnu. Preto sa bud odmeny v obchodnom chate predávaju, alebo pozves kamaratov z cechu ktorý ti odmenu vyberu. Spoluhrac na adventure musi zabit minimalne jednu nepriatelsku jednotku. !!! Ak tak nespravi, odmena mu nepadne. Po ukonceni adventury ti pak posle celú odmenu co mu spadne. A pak je tu takzvaný "swap" - vymená odmien na rovnakých adventurach. Ak pojdes adventuru Bohatým brat, a nejaký kolega z cechu taky adv. Bohatým brat - "BB" dohodnete sa na swape. On tebe zabyje jednu nepriatelsku jednotku, ty jemu taky a odmenu si pak uz nemusite posielat, kedze mate rovnake adventury.
Mirec_Borec
23.01.14, 20:57
Ako premiestniť sklad ?
Sklad sa nedá premiestnit. Musis ho zburat a postavit znova.
Mám dotaz Damascenské meče používaji jaci vojáci
Mám vystavěnou hospodu, potřebují koupit geologa, ale když kliknu na hospodu myší nic se neděje, nevím proč ?
Jak získám více stavebních povolení?
DenDa_Original
06.03.14, 18:35
Nocoola musíš buď dobít sektor (zničit velitelský tábor,na ostrově jich máš 8 ) nebo za 32 lvl máš 10 stavebních povolení,a nebo u kupce za diamanty musíš šetřit a za 650 modrých koupíš :)
ako splnit ulohu dosiahnutie efektivity vyroby najmenej 0/12h pšenice
mustufus to je tak často kladená otázka, že má svoja vlastní vlákno :-)
http://forum.thesettlersonline.cz/threads/156-Produkce-a-efektivita?p=495&viewfull=1#post495
prosim jak se da zrusit ucet
zdravím, možná už se na to někdo někde ptal, ale nemůžu to najít - ty nové sběratelské předměty jsou na stálo nebo jen na omezenou dobu? díky
prosim jak se da zrusit ucet
Účet zrušíš přes podporu.
zdravím, možná už se na to někdo někde ptal, ale nemůžu to najít - ty nové sběratelské předměty jsou na stálo nebo jen na omezenou dobu? díky
Jsou na stálo.
ahoj mam dotaz:proč nejede bojovy simulator stale mi piše eror
daný simulator bol zrušený..
http://www.settlerscombatsimulator.com/de
http://settlersonlinemaps.com/fastsim.php?LangCode=10
Prosim jak obnovim zdroje medi,zeleza,kameni abych nemusel porad stavet a neprisel o stavebni povoleni.dik
Doplněním zdrojů "nalezišť", koukni za diamanty u kupce / naleziště... Dále tyto doplnění můžeš získat z dobrodružství, nebo nakoupit na trhu...
Kamení stačí hledat přes průzkumníka - nevztahuje se na stavební povolení tento typ dolu, ale až následná zpracovatelská budova (kameník).
Geolog hladá nové nalezište.
mam ukol:zaplat ze skladu 100prken,jak to mam udelat.dik,
mam ukol:zaplat ze skladu 100prken,jak to mam udelat.dik,
v okně s tím úkolem máš pod tímto textem tlačítko "zaplatit suroviny". Na ně klikni a suroviny se ti odečtou ze skladu
Ahoj vsem. Mam malinky problem. Mam splnit dobrodruzstvi skusenosti 1. No ale ja takove dobrodruzstvi nemam a ani nevim, ktere to je. Muze nekdo poradit?.
p.s. Je tto pro ukolu UKRYT. Lada
ahoj, je to dobrodružství, u kterýho je hvězdička
Ahoj vsem. Mam malinky problem. Mam splnit dobrodruzstvi skusenosti 1. No ale ja takove dobrodruzstvi nemam a ani nevim, ktere to je. Muze nekdo poradit?.
p.s. Je tto pro ukolu UKRYT. Lada
Zde je základní FAQ k dobrodružstvím (http://forum.thesettlersonline.cz/threads/284-Den%C3%ADk-dobrodruha-SeFFa?p=1239&viewfull=1#post1239) - mrkni.
BobbyRedshoe
27.12.14, 12:01
Přesně tak, je nutné splnit zkušenostní dobrodružství, např. Čarodějnice z močálu.
Casablanca
06.01.15, 15:45
Získala som budovu SILO a neviem ako funguje, prosím, objasníte mi to niekto ?
Ďakujem :)
wickedbitch
07.01.15, 21:02
Jak si mám přejmenovat nick ?
Prejmenovať nick nejde. Obrat sa na technicku podporu, BB_Kashi ho, o zmazanie aktualneho učtu a pak si sprav nový.
Prejmenovať nick nejde.
Podpora to dokáže.
Obrat sa na technicku podporu, BB_Kashiho, ...
Kahsi není technická podpora.
Malé doplnění - jméno se nemění jen tak, na žádost, protože to může způsobit problémy v cechu. Jenom, když je velmi dobrý důvod.
Ekoterorista
08.01.15, 12:54
Malé doplnění - jméno se nemění jen tak, na žádost, protože to může způsobit problémy v cechu. Jenom, když je velmi dobrý důvod.
ahoj. když už jsme u toho, tak ze zvědavosti: dá se změnit avatar?
Ten určitě ne, ani kdyby byl velký důvod, protože to prostě nejde.
wickedbitch
09.01.15, 12:28
Poraďte prosím . Jak si mám přejmenovat nick ?? Děkuji
Ahoj,jsem úplná začátečnice a moc bych chtěla poprosit o radu,snad se někdo slituje a poradí mě. Mám dokončit úkol Zdokonalování výrob. řetězců,poslední co nemám splněno je úkol,kde mám vyrobit 360 jednotek produktu Prken z borového dřeva za 12 hod.,jenže problém je v tom,že ve skladě už mám 500 ks prken a víc se mi do něj nevejde,nejde mi zvětšit sklad dokud nesplním úkol. Nevím si rady,nevím jestli jsem svoji prosbu napsala srozumitelně,jestli to někdo pochopí v čem potřebuji poradit.Doufám,že snad ano a že mi někdo poradí,Moc děkuji předem za rady ahoj
Ekoterorista
18.01.15, 19:44
Ahoj,jsem úplná začátečnice a moc bych chtěla poprosit o radu,snad se někdo slituje a poradí mě. Mám dokončit úkol Zdokonalování výrob. řetězců,poslední co nemám splněno je úkol,kde mám vyrobit 360 jednotek produktu Prken z borového dřeva za 12 hod.,jenže problém je v tom,že ve skladě už mám 500 ks prken a víc se mi do něj nevejde,nejde mi zvětšit sklad dokud nesplním úkol. Nevím si rady,nevím jestli jsem svoji prosbu napsala srozumitelně,jestli to někdo pochopí v čem potřebuji poradit.Doufám,že snad ano a že mi někdo poradí,Moc děkuji předem za rady ahoj
Prkna můžeš například prodat na trhu, nebo je použít, čímž si uvolníš sklad.
tam nemás vyrobit, ale potrebujes mat prudukciu borového dreva +360/12h. dosiahnes to bud zastaveným vyrobneho tetazca, ktorý spotrebuje borove drevo ( uhliri, luky, pili na borove drevo ), nahodením bonusov (tanierov ryb, sendvicov, košov teti irmi) na drevorubcov alebo postavis vice drevorubcou. najlepsie je skombinovat prvu a druhu moťnost.
Kčertu neučte je zastavovat... pak s tím akorát zavazí na nápovědě protože to nejde vždycky...
PRO EKOTERORISTU.....
No víš já jsem na úplném začátku,mám jen 3x lesníka bor.lesa,3x dřevorubce bor.lesa a 2x pilu na bor.lesa,měla jsem i postavenou hospodu,ale tu jsem si omylem zbourala a teď mi na nové postavení chybí materiál. No ptám se asi jako úplnej trouba,ale zřejmě jsem něco na začátku asi zkazila. Ukazuje mi to prostě,že mám sklad plný,chtěla jsem sklad zvětšit pomocí diamantů těch pár mám,ale jelikož nemám splněný ten úkol,který jsem minule popisovala,tak nemohu diamanty použít,prostě jsem asi trouba,ale nevím si rady. Netuším jak bych měla prodat svoje prkna,aby mi ubyly ze skladu,jsem teprve ve čtvrté úrovni. Myslím si,že už jsem asi tuhle hru zblbla tak,že nejde nijak pokračovat dál...
Ekoterorista
19.01.15, 18:12
PRO EKOTERORISTU.....
No víš já jsem na úplném začátku,mám jen 3x lesníka bor.lesa,3x dřevorubce bor.lesa a 2x pilu na bor.lesa,měla jsem i postavenou hospodu,ale tu jsem si omylem zbourala a teď mi na nové postavení chybí materiál. No ptám se asi jako úplnej trouba,ale zřejmě jsem něco na začátku asi zkazila. Ukazuje mi to prostě,že mám sklad plný,chtěla jsem sklad zvětšit pomocí diamantů těch pár mám,ale jelikož nemám splněný ten úkol,který jsem minule popisovala,tak nemohu diamanty použít,prostě jsem asi trouba,ale nevím si rady. Netuším jak bych měla prodat svoje prkna,aby mi ubyly ze skladu,jsem teprve ve čtvrté úrovni. Myslím si,že už jsem asi tuhle hru zblbla tak,že nejde nijak pokračovat dál...
ahoj, jestli jsi teprve začala, určitě bych doporučoval (pokud jsi to ještě neudělala) projít si tutorial (na domácí stránce v nabídce tuším sekce média) případně si pročíst FAQ (v sekci nápověda/podpora), tam se dozvíš spoustu užitečných věcí. jestli jsi teprve na levelu 4 a máš pocit, že jsi začala špatně, není problém začít znovu a poučit se z chyb. ještě jsi do hry neinvestovala ani moc času a nejspíš ani žádné peníze. konkrétně na tvůj dotaz ohledně prodeje: ve hře klikni dole na obrázek váhy (obchodní kancelář), objeví se tabulka, klikni na prodej a umístit nabídku .. v seznamu si najdi borové dřevo, zadej počet a pak si vyber, za co ho chceš směnit, pak už stačí jen potvrdit a nabídka je na trhu, v tom okamžiku máš sklad prázdný. pokud se dřevo prodá, dostaneš místo něho něco jiného, co sis vybrala, pokud ne, po 6 hodinách se vrátí do zpátky do skladu jako neprodané. držím palce.
[QUOTE=Ekoterorista;15081]ahoj, jestli jsi teprve začala, určitě bych doporučoval (pokud jsi to ještě neudělala) projít si tutorial (na domácí stránce v nabídce tuším sekce média) případně si pročíst FAQ.......
Díky,už jsem se trošku "rozjela".prostě jsem postavila další dřevorubce a lesníky a naskočilo mi úkol dokončen,po pravdě ani sama nevím jak,ale to neva,hlavně,že jedu dál,jsem už v 15.úrovni,není to sice moc,ale pomalu jedu....jen teď si trochu nevím rady....mám úkol...Přidejte populaci z nabídky do svých zásob.....ale nějak vůbec nevím jak to provést?.
hoj, pokud si dobre patauji, tak by to mnelo bytjedno z tochto tohle... U kupce se ma kupit vv založce černý trh rodinka cizich osadniku za 95 dia. tich budes mat v hviezde v zalozce zdroje s kade ich vyberies a pouzijes ich na dum staroty a prida ta ti +10 osadnikov. dia sa ti maju vratit po splneni ukolu.
nebo v zasobarne, vyrobis par osadnikov a tych pak posles na dum starosti
ViktorBott
22.01.15, 12:39
Vie mi niekto poradit ako mam porazit Divokou Mařenu vudce posledniho a nejtezsiho z taboru banditu?Jeji zivot je 60000 a mne se zatim nedaři ji porazit.mam uroven 32 a moji najlepsi vojaci maji zivot 90 čili i kdyz jich vyrobim 200 je to pořad jenom 18000.Poradte mi prosim :)
Happy_Burak
20.02.15, 19:09
Cawes, když zruším hlavní tábor v oblasti a tím vlastně i zbylé podružné na které jsem neůtočil které ještš stály, dostanu za ně expy a suroviny ??
Cawes, když zruším hlavní tábor v oblasti a tím vlastně i zbylé podružné na které jsem neůtočil které ještš stály, dostanu za ně expy a suroviny ??
Expy ano, ty se obecne davaji za znicene jednotky a pokud zabijes vudce v sektoru, tak si "zabil" i dane jednotky. Tenhle princip se uplatnuje vsude.
Suroviny ne, protoze suroviny nejsou vazany na jednotky ale na jednotlive tabory. Navic suroviny jakozto odmena za zniceni tabora jsou znacne mensi nez suroviny ztracene za padle vojaky.
Happy_Burak
21.02.15, 00:49
Super, dík moc >;o)
hodnypejsek
09.04.15, 07:47
Ahoj, není někde k dispozici něco jako "kurzovní lístek" pro obchodování? Potřebuju např. 100 prken z tvrdého dřeva a chci udělat nabídku výměny za chleba. Tak bych potřeboval nějaké vodítko "obvyklé hodnoty" třeba v mincích. Je mi jasné, že kolik za kolik nabídnu je na mě, ale nabízet za 100 tvrdých prken 100 chlebů je asi blbost, tak bych se potřeboval nějak dopídit k tomu, že např. 1 prkno má obvykle hodnotu třeba 0,1 mince a 1 chleba 0,03mince, abych si udělal představu co za co chtít.
Ahoj, není někde k dispozici něco jako "kurzovní lístek" pro obchodování? Potřebuju např. 100 prken z tvrdého dřeva a chci udělat nabídku výměny za chleba. Tak bych potřeboval nějaké vodítko "obvyklé hodnoty" třeba v mincích. Je mi jasné, že kolik za kolik nabídnu je na mě, ale nabízet za 100 tvrdých prken 100 chlebů je asi blbost, tak bych se potřeboval nějak dopídit k tomu, že např. 1 prkno má obvykle hodnotu třeba 0,1 mince a 1 chleba 0,03mince, abych si udělal představu co za co chtít.
Není.
Zdravim,chtel jsem se zeptat jak mam poslat rekruty ze skladu.Nevim kde to mam hledat.
Přímo v úkolu, co to zadává.
http://www.castleempiresim.com/trading.php#results
ale moc bych na to nespoléhal
Ahoj,
LS je z anglického loot spot - místo pro vybrání odměny. Každý z hráčů na dobrodružství dostane svoji odměnu, za podmínky, že zabije aspoň 1 jednotku. Proto pokud jeden hráč dokáže dohrát celé dobrodružství sám, může někomu prodat pozvánku a tím pádem i odměnu z dobrodružství. Swap je když se takto 2 hráči dohodnout a navzájem si vymění pozvánku.
BB_Kahsi
Zablokovaly mi přístup k účtu ve hře nevíte ho odblokovat?
Jak prosím odblokovat účet ve hře??
Kde nebo jak získám střelmistra?
Ekoterorista
06.04.16, 15:34
Kde nebo jak získám střelmistra?
U kupce (černý trh) za diamanty
Bisclaveret
04.08.16, 07:38
Zdravím,
existuje nějaký simulátor na expedici? Děkuji
Zdravím,
existuje nějaký simulátor na expedici? Děkuji
Expedice nejezdím, takže nemohu posoudit funkčnost, ale vyzkoušet to můžeš zde (http://settlersonlinemaps.com/exguide.php?LangCode=10).
Ticho--Brahe
15.08.16, 21:20
Další simulátor pro expedice je zde (https://546e810ba39faf8b8d5e4e7971e67152a1ded92b.googledri ve.com/host/0B6VRI6yvBb3IU1dfb3BfRUtxZTg/).
Je možné dokončit dobrodružství pro tři hráče pouze ve dvou, popř. sám?
Je možné dokončit dobrodružství pro tři hráče pouze ve dvou, popř. sám?
Můžeš klidně sám, ale je škoda že propadnou odměny za LS
K čemu jsou vozy od tesaře?
Používají se k výrobě děl ve Slévárně děl (6 střelného prachu + 1 vůz na vyrobení 1 děla).
Má na něco vliv hodnost v cechu?
Ticho--Brahe
17.02.17, 12:17
Ne, hodnost pouze rozdeluje cleny cechu do logickych skupin
Vyšší hodnost má právo na posílání hromadné zprávy celému cechu.
To nemusí být nutně pravda - záleží jaká práva vůdce cechu u jednotlivých hodností nastaví:
http://www.imagehosting.cz/images/pravacech.png
Myslel jsem to samozřejmě obecně, nechtělo se mi tohledat přesně.
Ale tvojí odpovědí je to vcelku objasněno.
Když mám úkol"Dokončete dobrodružství se ztrátou menší než např. 300 rekrutů", vztahuje se ten počet pouze na mě, nebo na všechny účastníky dobrodružství(dohromady nesmíme přijít o více než 300 R)?
Ticho--Brahe
27.02.17, 11:28
Pouze na toho, kdo ukol dostal. Nic se nescita.
A jaký máš level ve hře? Do chatu jde psát až od 5. levelu... :)
Je možné dokončit kooperativní dobro s menším počtem hráčů, než pro které je dobro určené (např. se 2 místo 3)?
VictorieElektra
09.06.18, 23:08
úkol - vyberte lesníka borového dřeva z detailního stromového zobrazení borového dřeva....kde to najdu?
Existuje ještě nějaký návod dobytí vlastního ostrova???
wiki (http://settlersonlinewiki.eu/en/island/conquer-island/)
Nemohu se hnout v lvl 4 z místa. Už jsem vyzkoušel naprosto vše a úkol zdokonalování výrobních řetězců výroby prken z borového dřeva ne a ne ukončit. Nemohl by mi prosím někdo poradit.
Prosím o radu. Jak zničit tábor divoké Mařeny?Je to můj poslední tábor na ostrově a nevím si s tím rady.Psi jsem už zabil, ale nevím jak a v jakém složení posílat generály, abych Mařenu porazil? Moc děkuji za pomoc.
Ticho--Brahe
22.01.19, 10:58
Podivej se na wiki: http://settlersonlinewiki.eu/en/island/conquer-island/
Ticho--Brahe
22.01.19, 10:59
Nemohu se hnout v lvl 4 z místa. Už jsem vyzkoušel naprosto vše a úkol zdokonalování výrobních řetězců výroby prken z borového dřeva ne a ne ukončit. Nemohl by mi prosím někdo poradit.
Pokud mas jiz pristup na chat, poloz dotaz do napovedy. Jinak sem napis, co je obsahem ukolu.
Nezáleží kdy geolog skončí, důležitý je čas vyslání, tj. aby ten lom/důl padl těsně před tím než ho vyšleš
Mám problém pohnout se z úrovně 10, poslední úkol který mi nejde splnit (podle mě se navzájem vylučuje) je úkol: Důležité borové dřevo
Neporadíte jak na to??
Ticho--Brahe
17.10.19, 08:55
Důležité je slovíčko "alespoň 0", tzn. musíš vyrábět víc dřeva než spotřebuješ. Postačí hodit bonus na dřevorubce (např. talíř ryb) a nebo musíš přistavět další, aby výroba byla dostatečně velká. Případně můžeš nějaké výrobny, které dřevo zpracovávají, zastavit a tím snížíš spotřebu a vzroste ti bilance výroby.
BTW ve hře je přímo chat pro nápovědu (druhý zleva s ikonou otazníku). Tam ti poradí přímo někdo, kdo je online.
mam dotaz otkrytý ostrov mám ale ne to pod a vedle jak to otkreju
Kde seženu slunečnicovou farmu ?
Co je to za kravinu "nepropustné pšeniční pole"
Zdá se, že ve vlastněných sektorech už není zvěř. Regenerují se po určité době samy od sebe, nebo se jejich stav nemění, anebo můžu další přilákat krmením, jak ryby?
Ps: Už jsem taky našel (dá se vyrobit v Zásobárnu), ale jak nakrmit? Nikde nenajdu krmivo co jsem vyrobil. Už taky mám. V Nabídce (hvězda) musím hledat ryby a maso, a ne krmivo pro ryby a zvěř! :)
Četl jsem, že do Průzkumníka a Geologa můžu investovat rukopisy. Ale nevím jak?
Ps: Už jsem to našel (Nabídka -> Geolog/Průzkumník -> Menu Strom dovedností (čtvrtí v řade, hoře))! :)
Vlastním sektory, ale nevím v nich nic postavit. Proč?
Ps: Už mám! :) Nejprv třeba postavit v sektore Skladiště a pak už není problém postavit další budovy.
Ticho--Brahe
06.06.22, 18:43
Sektor obsadíš tím, že tam postavíš sklad.
Pokud jde o ostrovní sektory na jihu a západě od ostrova, tak tam je potřeba koupit územní (sektory, kde byly tábory) nebo ostrovní listinu (prázdné sektory). Pak tam lze postavit ostrovní sklad.
nerozumím slovu tábor, je na mysli budova?
Tábor je místo s nepřátelskými bojovníky, proti kterému musíš poslat generála s vojskem, abys ho "vymazal z povrchu zemského."
Chci začít od začátku, jak to mám udělat?
Hra tě zpočátku vede sama, prvních pár levelů je vlastně tutorial. Jeď podle toho, nedělej to ale mechanicky, vždycky na to hoď nějakou úvahu
Je někde komplet návod? Potřeboval bych zvětšit kapacitu skladiště... Nevím, jak to, že někdo prodává např. 500000 surovin :( moje kapacita je 19100ks. Díky
Komplet návod asi ne, určitě ne v češtině. Ale mě by třeba nebavilo, kdyby se mi vše strčilo pod nos. Skladiště: samozřejmě si můžeš koupit další, případně jsou i za odměnu v eventech. K už postaveným skladištím je třeba pečlivě vybírat polohu dalších skladišť - je nesmysl třeba, aby stály dvě hned vedle sebe - protože jednou postavené už se nedají na rozdíl od většiny jiných budov přestěhovat.