View Full Version : Padají "nechtěná" dobrodružství častěji?
Poslední dobou jsem zaznamenal nářky několika hráčů, že dobrá dobra padají málo a špatná často. Místo toho, abych se řídil nějakými pocity, rozhodl jsem se udělat si objektivní statistiku, abych mohl posoudi, zda se mi to jen zdálo, nebo zda je to pravda.
Nevyknihovaní průzkumníci z dlouhého hledání přinesli:
18x mapy
4x pokusy
4x veldty
3x vyhnance
1x viktora
1x krejčího
1x seveřany
1x rytíře
Více či méně vyknihovaní průzkumníci donesli:
59x mapy
8x pokusy
2x veldty
6x vyhnance
10x viktora
2x seveřany
2x krejčího
1x rytíře
1x bratrstvo
No, takže z toho lze vyvodit to, že problém není v tom, že by vyknihovaní průzkumníci nosili špatná dobra. Problém je, že všichni nosí špatná dobra. Otázka je, zda je to trest za to že začal občas padat krejčí nebo trest za to, že smíme průzkumáky knihovat. Takže místo aby naši milí programátoři hledali způsob, jak zužitkovat dobra, která nikdo nechce (zatraktivnit odměnu, zjednodušit složitost, možnost trhat na mapy), udělali pravý opak - začali nám jich házet více než kdykoli předtím.
osobne se mi zda ze je v neporadku random na serveru(nahodny generator generujici vysledky) jinak si nedovedu vysvetlit veci jako mesic nic kloudneho z pruzkumniku nevypadne a pak 4 severani(ten den i dalsim 3 lidem ktere znam vypadli ve velke mire seevrani) v jeden den a dalsiho pul mesice nic kloudneho
bily hrad xy dnu nic a pak najednou v jeden den padne 5 znamym..
temny hrad nekolik dnu nic a pak v prubehu 3 hodin cca 5 hradu(z toho 2 z jednoho dobrodruzstvi)..
nevim ono se to spatne posuzuje akceptuju ze "nahoda je blbec" ale precejen mi prijde mi to az prilis zhlukove..
problemem je ze neexistuji zadne overene pravdepodobnosti abychom na tom mihli udelat treba fi kvadrat test ci nejaky jiny k overeni spravnosti chovani..
Lepší dobrodružství bohužel padají méně, to je fakt. % šance byly vždy víceméně známé.
Docela to i odpovídá tomu tvému vzorku
(Nevím jak moc je to aktuální, ale je tam i Krejčí, tak by to nemuselo být moc zastaralé.)
http://img542.imageshack.us/img542/572/4kq7.png
nedávno jsem se o tom zmiňovala a zrovna včera mi přinesli 4x pokusy, 3x Viktora a 1x Valianta týden předtím nosili víceméně pouze mapky semo tamo dotoh aby nebyla nuda vmíchali syny Veldtu, takže za tu odesílácí cenu opravdu na mašli, ovšem jak se zdá nikdo s tím nehodlá nic dělat, bohužel tedy pro mě mám ve Hvězdě neuvěřitelnej marast a v mezičase to vyprodávám za pusu na trhu protože jinak bych se z toho musela brzy pominout něco ve Hvězde potom najít je fakt umění, současně opět upozorňuji na možnost združovat adv a nejen ty, nechápu proč mám mít ve Hvězde 50x Viktora jednotlivě proč prostě nemůže být pod jednou ikonou, konečně Irmy nakonec jsou taky dělit po kuse když se prodávají nebo kupují a to šlo takže bych uvítala změnu i u adventur, lepší přehlednost menší hledání toho co potřebuju pustit
Tohle vše by snižilo zatíženi serveru, od vyrábení vic jak 25kusu až poto shromázdeni ve hvezde.. Take nechapu proč tam musim mit desitky bb např a přitom by stačila jedna ikona a čislo.. Ne oni musi mit spoustu ikon aby to více zatezovalo :) Radeji vymysleji dalši blbosti. Stakovou jim tu hru zachvili přestanou lidi hrát jelikož je to pořád dokola.
Lucas: jaka je sance ze 1 den najdou 4 z mych 7 pruzkumniku severany, 3 ze znamych take(zbytku jsem se neptal) principialne sance okolo 1:10 milionum az miliarde podle toho jak to pocitame.. neni pak otazkou jestli neni generator nahody kapek nemocny?
Reborn spíš bych řekla že jsou nemocní počtáři v BB ostatně toho dobrým dokladem ládování balonků a počítání pořadí na serverech že |? prostě matematika a nastavení něčeho funkčního tam chlapcům zcela evidentně dělá řádný problém, je to u všeho, vem si stále se opakující cechovní úkoly údajně jich má být XX ale když je dobrej týden a dostaneš odjet 5x velekněze a k tomu zbývající dva dny 2x po dva nová dobrodrodružství tak se potom ptám co ten generátor dělá pakliže vůbec existuje nebo tam místo automatu sedí šotek kterej mačká celej týden zelený tlačítko a druhej týden ho vymění akorát za žlutý, takže tak, pořád dokola to tu píšem a nikdo se tím nezabývá
u těch cechovních úkolů....proč nedají na výber ze 3 úkolů (od jednoduchého-po nějaké dobrodružství a taky odměna by byla rozdílná)..podle toho jak se kdo na to cítí a kolik má na to času...včera udělal dobro, ale dneska se mu už nechce, tak si vybere jednodušší...každý nemá čas dělat dobrodružství každý den a potom nechtěně zdržuje celý cech....i když co se dá pěknýho koupit za cechovní mince, když doplňování zlatých dolů zrušili.....
je fakt že ten vozík na zalý důl byla jediná rozumná věc co tam byla :-) takže se mi vrší cechovní a k ničemu mi nejsou není za ně co koupit :D
je fakt že ten vozík na zalý důl byla jediná rozumná věc co tam byla :-) takže se mi vrší cechovní a k ničemu mi nejsou není za ně co koupit :D
silnejsi bylo silo / severani
Vždy je jedna věc nejlepší, a ta určuje cenu cech mincí v daném období.
nejlepši byli seveřani za cech mince :)
tak jasně, já to beru už od změny co seveřani vypadli tedy předposlední stav ještě s vozíkem, ted už je to úplně o ničem :-)
Tak BB na mé průzkumníky asi uvalila klatbu, že jsem měl tu drzost si stěžovat... ale stav se od posledně změnil takto:
Vyknihovaní nalezli tato dobra (celkem):
13x pokusy
2x veldty
6x vyhnance
11x viktora
2x seveřany
2x krejčího
1x rytíře
1x bratrstvo
Ano, správně... celkem od posledně našli 5x Pokusy a jednou Viktora. Jako vážně?
A teď se vrátili 3 nevyknihovaní... mapy, mapy a pokusy. Já už nevím zda se mám smát, nebo brečet.
A teď se vrátili 3 nevyknihovaní... mapy, mapy a pokusy. Já už nevím zda se mám smát, nebo brečet.
jaka je sance na to ze 3* ze 3 pokusu hodu minci padla pana?(12.5%) jaka je sance ze kdyz uz 3* padla ze padne i po ctvrte?(50%)
Zdravím,
otázku jak často padá určité dobrodružství, a zda oficiálně uvedené tabulky skutečně platí jsem si kladl již před časem. Proto jsem si začal vést statistiky hledání a zde jsou výsledky.
Nejprve pár vysvětlivek a čísel. Na krátké hledání jsem průzkumníky neposílal, pouze na střední a dlouhé. Průzkumníky mám vyknihované pouze na základní rukopisy, prozatím žádný svazek. Nicméně si myslím, že vyknihování nemá vliv. Dohromady mám 17 průzkumníků, takže to celkem odsejpalo.
Celkový počet hledání: 1100
Z toho 567 středních a 533 dlouhých
Střední hledání: 203 nalezených dobrodružství (úspěšnost 35,8%)
Vyhnanci 28x (4,94%)
Synové Veldtu 21x (3,70%)
Ostrov pirátů 19x (3,35%)
Temní veleknězové 19x (3,35%)
Čarodějnice ... 19x (3,35%)
Seveřané 16x (2,82%)
Koňský hřbet 15x (2,65%)
Zrádci 15x (2,65%)
Zkažený Viktor 14x (2,47%)
Bohatým brát 10x (1,76%)
Tropické slunce 10x (1,76%)
Ztracená lebka 8x (1,41%)
Pokusy ... 5x (0,88%)
Černí rytíři 3x (0,53%)
Temné bratrstvo 2x (0,35%)
Dlouhé hledání: 166 nalezených dobrodružství (úspěšnost 31,14%)
Zkažený Viktor 35x (6,57%)
Pokusy ... 33x (6,19%)
Synové Veldtu 25x (4,69%)
Seveřané 22x (4,13%)
Vyhnanci 21x (3,94%)
Temné bratrstvo 13x (2,44%)
Černí rytíři 13x (2,44%)
Statečný malý krejčí 4x (0,75%)
jaka je sance na to ze 3* ze 3 pokusu hodu minci padla pana?(12.5%) jaka je sance ze kdyz uz 3* padla ze padne i po ctvrte?(50%)
Dneska jsem k tomu přišel a zase tu na mne čekaly 2x mapy a 2x pokusy...
Bisclaveret
18.11.13, 16:53
ee, už je to jen 6,25%. Protože jinak by jsi pak mohl říct, že šance na 20x pannu po sobě je taky 50% - což není ani omylem ;)
ee, už je to jen 6,25%. Protože jinak by jsi pak mohl říct, že šance na 20x pannu po sobě je taky 50% - což není ani omylem ;)
chyba pokud uz PADLO N* po sobe neco je to minulost pravdepodobnost ze padne (N+1)* je opet jen pravdepodobnost vychozi :-) nech si to kkdyztak vysvetlit od nejakych gempleru :-)
Bisclaveret
19.11.13, 11:58
kde jsi na to přišel? :) Pokud máš výchozí pravděpodobnost, tak musí být výchozí i stav, tedy žádné N+1 ale jen 1
Ursa_Major
19.11.13, 17:56
Reborn má Bohužel pravdu. Matematika je záludná. :-)
mince nema pamet, nevi ze dvacetkrat predtim padla na tu samou stranu. takze kdyz hazes dvacaty prvni hod minci, mas to zase 50/50.
peal ale tady nejde o to jestli ma mince pamet...
Ursa_Major
19.11.13, 22:30
no, otázka zní, jestli paměť mají "všeho schopní průzkumníci" - podle mě jim kromě paměti chybí i jiné příznaky samostatného vědomí.... :-D