PDA

View Full Version : Dezerce Golema

Casiopea
18.10.13, 09:46
mno..tak jsem nic dlouho nenapsala , že ? :-))

vrátila jsem se od zubařky a zapla si settlerky :-)) měl totiž přijít Golem, ono už se to 48 hodin, jenže....úkol přišel, Golem dezertoval - zřejmě se zalekl mým předvyrobených koulí :D, na ostrově ho nemám, někdo s podobným problémem ?

komp čistý, Podpora kontaktována, čekám na odpověď tak přijde asi až v pondělí počítám :D

Makova_panenka
18.10.13, 09:59
Jsem na tom úplně stejně. Úkol přišel, golem se ale neobjevil...

Sedlak_Radek
18.10.13, 12:08
jsem na tom stejně...

Casiopea
18.10.13, 14:20
tak na tuto odpověď čekám celý den ano ? :-)) mno opravdu se už nedivím že se nic neřeší když na podpoře sedí co tam sedí :-) zcela zjevně nepochopil že můj dotaz se týká Golema už dávno po 48 hodinách :-), myslím že jsem ten dotaz napsala srozumitelně, není na něj potřeba nějaké speciální vzdělání :-))

Zdravím Tě Casiopea,

Děkujeme, že jste si našli čas kontaktovat Podporu TSO CZ.

Rádi bychom Vás informovali, že pokud jste Golema porazili, jeho renenerácia trvá 48 hodin. Po každé porážce Golema je třeba počkat 48 hodin a nový Golem se objeví.

Upozorňujeme, že se nejedná o problém ve hře, ale takovým způsobem byla událost Haloween navržena.

Doufáme, že jsme pomohli.

S Pozdravem,
BB_Dori

The Settlers online CZ

Silmar
18.10.13, 14:58
Jsem na tom stejně.

Casiopea
18.10.13, 15:56
další odpoveď už BB_Dori zřejmě pochopil o co jde, ale opravdu jsem netušila že místo věty jednoduché budu muset napsat slohovou práci :D mno..budiž mu ke cti že když už nic aspoň u toho sedí a ty majly bere a odpovídá :D

Zdravím Tě Casiopea,

O tomto problému jsme již slyšeli a problém jsme nahlásisli vývojovému týmu. Vývojový tým se tímto problémem zabývá a hledá vhodné řešení. Jakmile budeme mít více dostupných informací budeme Vás informovat o dalších postupech.

Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti. V případě, že by se Golem v mezičase objevil na Vašem ostrově, prosím dejte nám vědět.

S Pozdravem,
BB_Dori

The Settlers online CZ

Zergous
18.10.13, 19:49
Tak už vzali BB i korekci češtiny. Z textu BBček dle toho co přiložila Casiopea
renenerácia nahlásisli

Casiopea
18.10.13, 22:03
mno to celodenní dopisování až do večera oslavilo úspěch, Golem je na ostrově :D, ovšem teď si lámu hlavu nad tím za jak dlouho mi pro jistotu zruší účet abych je i nadále neotravovala :D, každopádně alespoň za mě problém vyřešen

Apokalypsaa
19.10.13, 01:08
jsem na tom stejne golem nikde ukol bezi :))

Malibu42
19.10.13, 09:33
Včera nepřišel Golem mnoha hráčům, přestože úkol došel v pohodě, proto se chci zeptat, jak se to bude řešit. Máme počkat do údržby? Nebo do pondělí? Nebo dostaneme pak víc Golemů za sebou?

Pidik
19.10.13, 10:31
Dobrý den,
přidávám se též se stížností. Úkol na likvidaci golema mám, ale golem dostal strach a raději ani nepřišel. Někteří členové v mém cechu ho dostali a zabili. Bude nějaká náhrada?

PS: Udělal jsem dobrodružství Mateřská láska a střelný prach. Já ani mí spolubojovníci jsme žádnou dýni za to nedostali.

Cypakus
19.10.13, 12:21
Mám stejný problém úkol porazit Goléma přišel po 48 hod., ale goléma na ostrově nemám. Musím psát na podporu, nebo mi ho tam nějakým způsobem dají sami??
Řeší se to plošně ten problém, nebo to fakt každý musí psát individuálně????

seeday
19.10.13, 14:47
taky golema nemám do dneska

Marcusion
19.10.13, 14:53
jsem na to stejně. Úkol jsem dostal, ale golem nedorazil.

Casiopea
19.10.13, 15:05
tady nikdo žádnou náhradu nedostanete musíte si stěžovat na podpoře viz odpověď co jsem dostala já, ale někomu to prostě už opravili někomu asi ne, potom tu ještě existuje možnost že Vám ho sundal někdo z Vašich dobrých přátel, tím padáme budete muset počkat dva dny na dalšího Golema, ovšem to by se mělo někde projevit, myslím tím info že Vám ho někdo sundal pokud je to nastavené tak že ho někdo zabije a vy nedostanete info o tom kdo tak je to na dvě věci, ale v každím případě zahrnou Podporu jinak v to zřejmě nejde, tady na foru Vám s tímhle nikdo nepomůže, tady si o tom můžeme akorát leda tak vřele pokecat :-)

Casiopea
19.10.13, 15:06
Pidik na těch adv je můžeš získat, ale není to pravidlo že je dostaneš, to je jak s kotlama někde ti padnou a někde nene

Herodes14
19.10.13, 20:34
Jsem na tom naprosto stejně :/

Pidik
19.10.13, 21:17
Velmi malá pravděpodobnost na tak náročná dobrodružství.

Nexal
20.10.13, 12:02
pro lepsi viditelnost

potom tu ještě existuje možnost že Vám ho sundal někdo z Vašich dobrých přátel, tím pádem budete muset počkat dva dny na dalšího Golema

Majrory
20.10.13, 12:26
Jednoho Golema jsem porazila a po 48 hodinách nic, už utekly tři dny a nic,. Úkol je zadán - ale Golem se neobjevuje.

Casiopea
20.10.13, 15:51
Nexal dneska jsem to zkoušela sundat někomu golema, ano jde to ale....musí mu to napsat úkol splněn a musí převzít odměnu což je teď 30 dýní na posledním Golemovi v pořadí 3tím tuším, pokud se tak nestane, potom absence Golema není sundání vinou přítele, ale chybou ve hře

Jeldos
20.10.13, 16:55
Dneska mi mezi 13-14h dorazil taky nový úkol,otevřu ho hned po obdržení a bylo tam porazte golema,ale jak když nedorazil golem a jak to tady čtu,tak to vypadá,že už asi ani nedorazí,protože se 48 hodin zřejmě počítá od poražení.Nu a jelikož není co porazit,tak je úkol nesplnitelný.Povedený event.

Agnes07
20.10.13, 18:59
Tak se mohu zařadit do veliké řady jedno golemových jak vidím, jediné co mi na tom potěšilo je to, že v tom nejsem sama, ovšem útěcha je to opravdu malá

Kanimo
20.10.13, 19:08
Dobrý večer, tak já porazil golemy dva.... třetí NEDORAZIL.....
Napsal jsem na podporu, odpověď čekám, budu o vývoji zde informovat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

skoro obratem reakce na ticket:

Ahoj Kanimo,
Děkuji za kontaktování se s zákaznickým centrem hry The Settlers Online CZ.
Zpráva byla přijata, a brzy se s Váma budeme kontaktovat.
Pokud chcete přidat nějaké informace, odpovězte prosím na tento e-mail.Díky tomu budeme moci reagovat rychleji.
Naše pracovní doba je od 09:00 - 18:00 GMT od pondělí do pátku.
Obsah Vaší zprávy:
-----------------------------------------------
Dobrý den,
chci se zeptat a oznámit chybu ve hře - dostal jsem další úkol na golema
- 3tího, ale golem na ostrově není...???
Díky a prima den R

Bobunka
20.10.13, 19:40
Ahoj, jsem na tom stejně, dva přišli, třetí nedorazil a nikdo ze sousedů ho nezničil

Yakumo
20.10.13, 20:22
u mě to samé. Zabil jsem golema 2x a potřetí už nepřišel :-( asi se lekl

Gentian
20.10.13, 20:34
U mňa sa tiež Golém neobjavil a 48 hodín je už v ťahu.Asi si ho budem musieť vyrobiť z modelíny. Pritom úloha mi nabehla.

Kleo7777
20.10.13, 20:41
taky nemám golema a hodně mě to štve
dostala jsem jen toho prvního :o(((

Casiopea
21.10.13, 02:21
tak od pátku kdy mi byl po stížnostech na Podpoře doručen Golem číslo 2 se situace opakuje, úkol přišel a Golem číslo 3 zase nikoliv, takže...jdeme psát na Podporu :-)))

Bobunka
21.10.13, 04:12
kde najdu ten formulář, abych napsala problém s golemem?

Casiopea
21.10.13, 05:10
na hlavní straně klik na Nápověda/Podpora a tam vyber technické dotazy

BB_Kahsi
21.10.13, 09:39
Dobré dopoledne, někomu se mohlo stát, že příchod Golema zamkl zónu. Proto bylo v pátek rozhodnuto, že se přes víkend pozastaví. Dnes budu vědět víc+ taky vám napíšu, co a jak.

Ursa_Major
21.10.13, 10:08
Příchod Golema zamkl zónu? To zní tajemně, co to tak asi může znamenat? Já teda viděla jen prvního Golema, za kterýho přišla socha, takže můj Golem určitě nic při příchodu nezamknul. :-D

BB_Kahsi
21.10.13, 10:09
Ne všem, ale někomu. A znamená to, že se nejde přihlásit.

Yakumo
21.10.13, 10:21
Dobré dopoledne, někomu se mohlo stát, že příchod Golema zamkl zónu. Proto bylo v pátek rozhodnuto, že se přes víkend pozastaví. Dnes budu vědět víc+ taky vám napíšu, co a jak.

A co to takhle oznámit v Pátek nebo v sobotu? To Vás nenapadlo? Vy zdřejmě rádi stresujete a mučíte hráče že?
Co Vám to udělá napsat pár řádků na hlavní: Sorry, ale golem o víkendu nepřijde. Více info v pondělí třeba.
To ne, to nenapíšete. Ale to je u Vás pořád.

Začínám si myslet, že vy jako Admin jste nekompetentní. Protože vědět o tom už od pátku, že golem nepřijde a říct nám to v pondělí, je fakt dost k nasrání.

JiriCrane
21.10.13, 10:27
mam stejný problém. myslel jsem že snovým týdnem nový golem přijde ale ono nic.... Měl jsem jen jednoho golema a od té doby nic. začínám mýt pocit že tento event je jen velký pruser.

Yakumo
21.10.13, 10:33
mam stejný problém. myslel jsem že snovým týdnem nový golem přijde ale ono nic.... Měl jsem jen jednoho golema a od té doby nic. začínám mýt pocit že tento event je jen velký pruser.

To není pocit, to je realita.

Balkon
21.10.13, 10:34
To "uzamčení" golemů zřejmě nebylo plošné,někomu v neděli normálně přišel (trochu mi to připadá spíše jako výmluva,i vzhledem k tomu,že nás informovali až dnes).Celkem bych se ale Kahsiho zastal,on podle mne musí taky dělat a říkat (psát) to,co mu nařídí shora.Ale tak mouchy jsou od toho,aby se vychytávaly a i přes některé chyby (a občas hrůzný překlad,ale zaplať pánbůh za něj) mne hra hodně baví.... :D

BB_Kahsi
21.10.13, 10:36
A co to takhle oznámit v Pátek nebo v sobotu? To Vás nenapadlo? Vy zdřejmě rádi stresujete a mučíte hráče že?
Co Vám to udělá napsat pár řádků na hlavní: Sorry, ale golem o víkendu nepřijde. Více info v pondělí třeba.
To ne, to nenapíšete. Ale to je u Vás pořád.

Začínám si myslet, že vy jako Admin jste nekompetentní. Protože vědět o tom už od pátku, že golem nepřijde a říct nám to v pondělí, je fakt dost k nasrání.

Bylo rozhodnuto v pátek večer, to jsem tu už nebyl. Mám informace od dnešního rána 10:00.

BB_Kahsi
21.10.13, 10:38
To "uzamčení" golemů zřejmě nebylo plošné,někomu v neděli normálně přišel (trochu mi to připadá spíše jako výmluva,i vzhledem k tomu,že nás informovali až dnes).Celkem bych se ale Kahsiho zastal,on podle mne musí taky dělat a říkat (psát) to,co mu nařídí shora.Ale tak mouchy jsou od toho,aby se vychytávaly a i přes některé chyby (a občas hrůzný překlad,ale zaplať pánbůh za něj) mne hra hodně baví.... :D

Je to plošné, to, že někomu přes víkend došel nebylo v plánu. Dnes se rozhodne, co dál.

Ursa_Major
21.10.13, 12:16
nejlepší by bylo pustit golema znova od začátku - myslím, že socha navíc nikoho neurazí :-D

drahcir-lev
21.10.13, 13:05
marně čekám na GOLEMA a to jsem ho porazil první den
dýnové pole vyčerpáné škoda že nejde koupit další skoušel jsem to

peal
21.10.13, 13:29
ja bych se skoro vsadil, ze nedorazeni golema souvisi s rozbitym pocitadlem v knihovne. zkuste mrknout jestli nemate u starosty nevyzvednuty bonus, kolega z cechu kteremu se golem neobjevil ho tam mel.

Balkon
21.10.13, 14:32
ja bych se skoro vsadil, ze nedorazeni golema souvisi s rozbitym pocitadlem v knihovne. zkuste mrknout jestli nemate u starosty nevyzvednuty bonus, kolega z cechu kteremu se golem neobjevil ho tam mel.

Ne,tento předpoklad nesedí,kámoš nedostal golema 2.level a problém s knihovnou neměl

Casiopea
21.10.13, 14:41
nevyzvednutý bonus u starosty souvisí se špatně počítaným časem v knihovně s Golemem to nesouvisí Golem je prostě rozbitej :-), rozhodl se, že na český server se mu prostě nechce :D

Balkon
21.10.13, 15:00
Pročítal někdo lingvisticky obdařený zahraniční fóra? Zda je problém jen na našem serveru,nebo to zlobí všude?

BB_Kahsi
21.10.13, 15:35
Toto je všude.

Cypakus
21.10.13, 16:15
No... tak jsem asi přišel na to proč se někomu golém zobrazí a někomu ne. Zcela evidentně funguje to, že po poražení goléma se začne odpočítávat čas 48 hod. Po těchto 48. hodinách se spawne Golem spolu s Questem.
A ted - vy jste třeba off nebo můžete být i ve hře. Objeví se "Nový úkol"... Jakmile nedočkavě kliknete na tuto hlášku, tak máte po ptákách a Golém už se neobjeví žádný ani kdyby jste čekali týden. Jde totiž o to, že musíte počkat (neklikat hned na "nový úkol). Počkat na to, až se Golém tzv. načte. Podle mne jde totiž o grafickou chybu, kdy vykreslení Golema nějakou dobu zabere vzhledem k jeho grafice (zjednodušeně řečeno). Jakmile máte tu trpělivost a počkáte 15 ... 30 vteřin - odhad, a pak teprve kliknete na "Nový úkol" Golém je vpohodě na ostrově a vše funguje....

Jinak s nějakým uzamčením... ehm - Někteří hráči mají zabitého i třetího goléma který dorazil jim dorazil v neděli.. což odpovídá (Středa.. Pátek.. Neděle) Jde prostě o grafickou chybu. Programově tam Golém je, ale vy ho nevidíte, nejde na něj tedy kliknout a zabít ho. To v důsledku znamená, že žádný další nedorazí, protože se odpočítává další čas až od poražení goléma.

Takže máme všichni smůlu a na tykve z Golémů můžeme zapomenout. Ale nevadí.... Hlavně zdraví, berte to optimisticky - je to jen hra ;-)
Chápu co píše BB_Kahsi. Je to chyba programu né jeho. Těžko to může někdo předpokládat dopředu.

Také chápu vás hráče, střádající si materiál na poražení goléma a ... golémové nikde, tedy i o pár Tykví méně ...

Možná ... Co kdyby jsme ty Golémy vypustili z hlavy - Třeba taková malá kompenzace (50% Tykví které šly získat za zabití všech golémů každému???) - to by nebylo marné a neuškodilo by to nikomu. Co myslíte???

Ať to dopadne jakkoliv, přeji všem příjemný den!!

Cypakus
21.10.13, 16:32
Jo - zapoměl jsem ještě jednu věc podotknout... Vědro s vodou, Lana, Mramor - předem vyrobené věci na zabití Golema (ve hvězdě) přičemž se golém neobjevil, tedy nejdou na nic použít, nejdou ani zlikvidovat - (křížek na odstranění chybí).

Takže co s tím?? už to navždy zůstane ve "hvězdě" či po eventu vše zmizí?? to je ale otázka pro BB nebo vývojáře... netuším. - Jen takový dotaz. ;-)

Ursa_Major
21.10.13, 17:23
dobrá poznámka - co je rychle pustit na trh, třeba by se mohly hodit někomu, kdo golema má... :-D

Cypakus
21.10.13, 17:46
Klidně ti to věnuji kamaráde - prostě s tím nic neuděláš nedáš to ani do obchodu ani na trejd jiným způsobem ani do domu starosty... nikam ;-)

Ursa_Major
21.10.13, 18:17
nedáš, vsaď se... :-D

Kanimo
21.10.13, 22:29
Jak jsem někde na 3tím listu této diskuze slíbil, dodávám další info o reakci tech.podpory na tento problém:

Zdravím Tě Kanimo,
Problém s Golemem nám byl nahlášen, kde tento problém byl následně posunut vývojovému týmu. Na problému se momentálně pracuje a vývojáři hledají vhodné řešení. Pro tuto chvíli Vás žádáme o trpělivost. Bohužel momentálně Vám nevíme uvést bližší informace, jakmile nás vývojáři budou informovat, poskytneme Vám další kroky jak postupovat.
Omlouváme se za způsobenou situaci a vážíme si Vaši trpělivost v této záležitosti.

S Pozdravem,
BB_Dori
The Settlers online CZ

Antarktiss
21.10.13, 22:48
Ahojky vůbec se mi nezobrazuje golem zobrazil se mi jen jednou :(

pirat1
22.10.13, 06:09
to samí

Balkon
22.10.13, 07:12
Antarktiss,pirat1 - četli jste alespoň toto vlákno?

Yakumo
22.10.13, 09:22
BB_Kahsi, tak kde je to slibovaný info, co si včera psal?

Linergie
22.10.13, 09:56
Řekla bych, že nikde... :-(

Balkon
22.10.13, 10:08
Yakumo už psal na chat,zatím prý nic neví,ale řekl bych,že se dnes vymyslí nějaké řešení a spláchne se to zítřejší údržbou

Yakumo
22.10.13, 10:14
By mohla bejt kompenzace

Kanimo
22.10.13, 12:52
Chápu, že může ve hře dojít k problémům, které naruší např. takovýto event, ale vůbec nechápu, jak je možné vědět o problému a nechat část lidí v klidu pokračovat a část lidí nechat čekat co bude. Řešením nebude a není nějaká kompenzace (navíc nevěřím, že bude spravedlivá, pro ty co nedostali golema), ale zastavení eventu pro všechny, prodloužení jeho běhu o toto zastavení. Je naprosto pobuřující a neseriózní nechat hráče se v tomto takto plácat. Sett mě baví, líbí se mi hra jako taková, ale technická podpora - vývojáři si asi neuvědomují, že se jedná a full game, za kterou nemalá část hráčů platí.
Prostě nepotřebuju žádné výhody, chci jen rovné podmínky za své peníze.
Je naprosto zbytečné tento problém řešit s MODy, kteří toto vůbec neovlivní, nevím na kolik do tohoto problému může vstoupit BB, ale rozhodně by jste, kdo se cítíte býti poškozeni, měli napsat na tech.podporu a oznámit chybu ve hře.

Tak pěkný den a klidné čekání na Golema :-)

Yakumo
22.10.13, 14:07
kdo se cítíte býti poškozeni, měli napsat na tech.podporu a oznámit chybu ve hře.

Tak pěkný den a klidné čekání na Golema :-)

psal jsem, ale maj nacvičenou odpověď :D

Zdravím Tě Yakumo,
Problém s Golemem nám byl nahlášen, kde tento problém byl následně posunut vývojovému týmu. Na problému se momentálně pracuje a vývojáři hledají vhodné řešení. Pro tuto chvíli Vás žádáme o trpělivost. Bohužel momentálně Vám nevíme uvést bližší informace, jakmile nás vývojáři budou informovat, poskytneme Vám další kroky jak postupovat.

Ohledně kompenzace, bohužel momentálně Vám nevíme poskytnout odpověď na tuto otázku. Poskytnutí kompenzace je na rozhodnutí vývojářů. Jak jsme vzpomínali, jakmile dostaneme více informací bude me Vás informovat o dalších postupech.

Omlouváme se za způsobenou situaci a vážíme si Vaši trpělivost v této záležitosti.

Reborn
22.10.13, 15:03
osobne na testu e golem neprisel kdyz jsem nesplnil prvni ukol zranit golema (musel jsem ho dokoncit za diamantky vrele nedoporucuju na ostrem provozu)

Zdenek1960
22.10.13, 15:04
"závidím" všem kteří si stěžují že nemají třetího golema! Prvního jsem zabil 16.10., od té doby jsem žádného neviděl, hvězdu mám plnou připravených zbraní ( srdcí )! Na podporu jsem psal v sobotu - bez odezvy (((

Balkon
22.10.13, 15:41
Chybu už odhalili,makaj na záplatě,prý je to celkem problém,ale oni to jistě vyřeší (tak nějak to stojí na německé přihlašovací obrazovce)

Casiopea
22.10.13, 19:01
no na naší startovací stránce je také info snad ráno ani raději ten komp nebudu zapínat, děsím se té údržby a děsím se té opravy :D nerada bych aby to se mnou po ránu rovnou seklo :D nejlepší řešení by bylo ten event stopnout celý a tečka :-)

simifan
22.10.13, 19:30
také jsem goléma nedostala

Lenja272
22.10.13, 19:52
No ja nedostala ani úkol ohledně golema, takže asi tak ...

Ursa_Major
24.10.13, 08:11
"22.10.2013

Mizení Golema

Vážení osadníci,

jak už jste si mohli všimnout, někomu nepřišel od pátku Golem. Vývojáři byli informováni a našli řešení, které se právě testuje. Mohlo by se na náš server dostat ráno s údržbou nebo v průběhu dne.

O přesném postupu vás budu dále informovat.

BB_Kahsi"

Ehm - kde to vázne??? :-D

Yakumo
24.10.13, 09:22
"22.10.2013

Mizení Golema

Vážení osadníci,

jak už jste si mohli všimnout, někomu nepřišel od pátku Golem. Vývojáři byli informováni a našli řešení, které se právě testuje. Mohlo by se na náš server dostat ráno s údržbou nebo v průběhu dne.

O přesném postupu vás budu dále informovat.

BB_Kahsi"

Ehm - kde to vázne??? :-D

Podívej se na hlavní stránku.
Včera byla údržba a patch s opravou.
Pokud Vím tak včera golem byl. Aspoň u mě jo.

BB_Kahsi
24.10.13, 10:08
Všem golem přišel během včerejší údržby.

Gildres
24.10.13, 14:17
Mě se včera zadný golem neobjevil tak čekam na dnešek jestly se objeví

Tak ted se už objevil

Ursa_Major
25.10.13, 04:59
Mě golem nepřišel. Poslední golem kterého jsem viděla, byl ten první za sochu.