View Full Version : Nekončící pády hry
s příchodem dnešního eventu již od rána přes celý den i večer horor snad každých 30 minut to spadne, nebo k tomu přijdu chci dát hledat nějaký důl a vyhodí mi to tabulku ve smyslu že v zoně nelze daný příkaz provést, Opera mi přestala fungovat úplně :-) v Chrome to pořád jen bimbá a ječí obnovte klienta, má někdo podobné problémy ? podotýkám že do dneška nebyl problém či-li to přímo souvisí s eventem či změnami která musely přijít s údržbou
No nato, že je po údržbě to laguje jak .... <=|
VoziTheGreat
16.10.13, 19:24
Co s tím má společného nějaká údržba? Nekompetentní tým nebo absolutní nezájem ze strany BB jakkoliv situaci řešit. Serverová kapacita je zcela nedostačující, lidi (platící zákazníci) se z toho jenom nervují a nikoho to nezajímá.... Dokáži si živě představit, že podobná situace by byla tolerována na německých serverech.
Co to je dnes za fór? Hráči jsou dost dobře vytočení, protože to laguje tak, že úplně přestali hrát dobrodružství, rozehrané zastavili a čekají. Momentálně jsou dobrodružství s bloka zkrátka nehratelné. O nahazování bonusů ani nemá cenu se tu rozepisovat - kolikrát i na 10 pokusů, než se chytnou. A další a další překážky ve hře. Co mě při tom všem udivuje, je ten klid po pěšině ze strany BB.
Mám stejný problém. V Chromu jeden pád za druhým s hláškou "Spojení se serverem selhalo...".
Dobrý den, včera večer hrálo mnohem víc hráčů, než je obvyklé, protože začal halloween. Proto se mohlo stát že hra lagovala.
To je ovšem okolnost, se kterou se má ze strany provozovatele počítat a být na ni připraven. Pokud by hra "jenom" lagovala, bylo by to ještě únosné. Ale pokud se člověk (a sleduju že nejsem sám) nemůže několik hodin vůbec přihlásit, je situace už na pováženou...
Dobrý den, včera večer hrálo mnohem víc hráčů, než je obvyklé, protože začal halloween. Proto se mohlo stát že hra lagovala.
Já mam zkušenost že evidentně to hraje denně mnohem víc hráčů tak mezi 18-22 hodinou protože v tuto dobu to vždy hodně laguje(například posílání geologů na několikrát, přiřazování armády v řádu minut, atd.). To mě přijde že serverová kapacita je výrazně nedostatečná.
VoziTheGreat
17.10.13, 12:06
Jako kdyby normálně ve večerních hodinách nebyla odezva i 5-10 sec. Hlavně poté, co byly zavedeny ty sběratelské předměty a lidi se navštěvují jako nikdy předtím na hledání těch bezcenných hloupostí a to kuličkové počítadlo už nestačí ty kvanta dat přenášet a obsluhovat požadavky klientů v nějaké rozumné době. Hraní během špičky už nemá s relaxem, zábavou nic společného a udělaní stejného množství věcí ve hře ještě sežere několikrát více času. V jakou dobu asi většina platících (pracujících) lidí hrává? Kolik potenciálních nových zákazníků takhle mizerná odezva serveru odradí od hraní? Takhle mizerná orientace na zákazníka mně v českých podmínkách ale nijak nepřekvapuje.
Kahsi nic ve zlém ale to není jako že jenom včera, dnesk je to téměř to samé hra padá a padá to co tu píšou kluci o nahazování Irem nebo obecně bonusů je taky pravda, musela jsem překopat celý harmonogram bonusů protože to prostě večer nenahážu a 2 hodiny u toho sedět nebudu abych to neustále klikala dokola protože se to nechytá, nevím zda má vůbec význam tu něco psát myslím na forum jestli se naše připomínky dostávají vůbec dál, pokud ano považuji přístup BB k tomuto problému což je nedostatečná kapacita serverů za bezohledný, mimochodem v neděli se nedá hrát vůbec to ani nepouštíme adv a pokud, raději to necháme na pondělí ráno protože to je jen na průšvih :-)
Taky bych rád přispěl svou troškou do mlýna. Laguje to nejen včera (do cca 18 hodiny to jelo v poho), laguje to dneska a to že to z nějakého důvodu laguje v neděli to je obecně známé. Průšvih je, že to většinou opraví další údržba a ta je až v úterý. Možná by bylo fajne napsat co jste za celou tu dobu co se lagy řeší zjistili. Čím to je pomalou databází, železo, konektivita, špatně napsaný kód. Nebo za tu dobu nikdo neví v čem to je? Němcům to nelaguje? Osobně si myslím, že přidání serepetiček bylo sice fajne, ale ten počet zpráv, návštěv atp musí docela zatěžovat server a blblo to i před tím.
ooou ještě není ani 7 ráno a už to 4x řachlo :D to je fakt super, ještě to chvíli vydržím......
Možná by to chtělo ještě jeden konkurenční server v naší malé republice. A klidně by mohl makat v Betě. Z mého pohledu to vychází na stejno.
relax možná by to chtělo víc vřísklalů a ne jen 4-5 stále se opakujících nicků mám pocit že na tomto foru můžeš psát co je libo a stjně to nic nevyřeší a na Podporu když napíšeš tak ti přijde ten jejich obecnej canc a ím to vesměs taky skončí proč by se měli zabývat nějakým českým serverem stačí když sype ni ? :D a to jsem si prvního půl roku myslela že jsem našla konečně hru u které vydržím, bohužel s přístupem řešení problémů zřejmě nene a už jsem si nic nekoupila ani při posledním happy a to je u mě fakt na pováženou :-)
princ_Krason
18.10.13, 15:41
Šílené,přihlasím se a během chvilky,že relace vypršela a at se přihlásím znova. A takhle stále dokola ted už asi půl hodiny. To se toho moc nedá udělat když každou minutu boom a znova přihlásit. Opět vylepšení hry = problémy a nefunkčnost. Kde asi soudruzi dělají chybu co?
Soudruzi neudělali to je záměr. Teď se jenom hledá zadávací dokumentace podle které je to takto vyrobené, aby se našel viník.
Dobře nám tak, zavinili jsme si to vlastně sami, nemělo se nás tak hodně přihlásit do hry. S tím přece při spuštění halloweenu nemohl nikdo počítat. Koho by to napadlo? :-) :-) :-)
relax nj, ale když to tak vezmeš tak to není jen tady to je na více online hrách, proto asi možná pořád dělají nové a nové aby to kupení průserů rozmělnili :D
jen tak mimochodem v 7:30 ráno už byly adv konkrétně krejčík nehratelné no..nebavím se o blocích to je vlastně prý taková chyba mimo plánovaný rámec ve hře, mno a do teď už to tak 7x spadlo :DDDDD a to je teprve sobota, co potom zítra to už bude asi tak od 4 od rána :-))
Tak my můžem meditovat o čemkoliv, faktem je, že testy jsou očividně na nic, když se to pak nasadí chová se to děsivě. BB k tomu klasicky mlčí, protože by museli napsat něco jako .. no není to úplně ono, ale kdo by to čekal, že? :-) Nestresujte se křik na BB je ouplně zbytečný, protože oni s tím nic udělat nemůžou prostě seděj v kanclu (v týdnu) popíjej kafíčko a je jim blaze na zemi a naše problémy jsou jim stejně jako politikům vítekde.
Inkotronka
20.10.13, 08:29
lagy nemám a nikdy mi to nespadlo, udržujte si komp v čistote, poctive updatujte, mejte nejnovejsi aktualizace, chroeme mozila explorer, nikdy zadny problem,
pc sestava high end.
:D o ježiš no tak včil jsi vpálila/vpálil ? mezi samé PC idoty, my nečistíme, neaktualizujeme, jedem na externích modemech 56 a naše sestava je atari, není tohle nastrčenec z BB ?
Inkotronka kolik jsi dostal jako sponzorský dar za tenhle ten příspěvek? Tohle napsat je jako všem tvrdit, na co potřebují k autu kola, že tobě jede i bez kol nebo bez motoru a do kopce.
rastamantatrman
20.10.13, 08:57
kolik ti BB plati za to aby jsi lhal:-)
Počínaje Haloweenem si můžete dávat HH třeba 5x denně, nekoupím už ani diamant a to sem tu už pěkných pát tisic nakoupil, takovýhle zmetek podporovat nebudu, dokud se to rapidně nezlepší :)
Casiopea a minos117 úžasné a zároveň vtipné. O přesýpacích hodinách se mi už začíná i zdát. Normálně se bojím v noci usnout :-))
Já bych řekl, že Inkotronka ani neví co lagy jsou. Nevím co za dělo a připojení bych musel mít abych mohl hrát tuhle hru bez lagů. Ale pro srovnání na stejném PC je jiná hra od BB taky online mnohem svižnější a to se tam staví mnohonásobně víc výrobních procesů. A taky mají eventy. Ale jak jsem psal my můžem jenom šoupat nožičkama v nejlepším případě někdo napíše tak to nehraj, což je jistě řešení problému.
tak nevím, nepadá mi to, nelaguje... jediné, co mě občas dost zaskočí je, že mi nejde otevřít okno skladu nebo budovy a musím do jiného prohlížeče... jo, a akorát včera se kdesi "ztratilo" pár bonusů, které mi nahazoval přítel
problem je ze vsichni logujou rano a vecer, mate logovat rovnomerne cely den a nebudou zadny problemy. tolik teorie. stezovat si ze majitel nekoupil trojnasobny vykon (cti hardware co cely rok stoji ladem a jednou za rok na akci se zacleni do vykonu pac je ho treba) je teda trochu mimo realitu. taky muzeme stavet dalnice s 10 pruhama aby nebyly kolony, ale jsem zvedavej kdo to zaplati, kdyz to bude 99% casu prazdny.
jinak receno, co tu vlastne kritizujete ? ze hraje vic lidi nez obvykle a neco nestiha ?
http://i.imgur.com/Al1a5wY.jpg
VoziTheGreat
20.10.13, 15:59
Proč sem vůbec píšou jedinci, kteří 99% času stráví "hraním globálu"? Laguje to naprosto každý večer a s každým eventem je to ještě horší. Podle tvojí logiky by vlastně stačil nějaký úplný předpotopní server, který hru utáhne ve 4 ráno, kde je online par lidí. Všechno ostatní je totiž přebytečná kapacita. Kapacita serveru by snad měla odpovídat maximální každodenní zátěži ve večerních hodinách, když už abstrahujeme od eventů...
Kapacita serveru by snad měla odpovídat maximální každodenní zátěži ve večerních hodinách, když už abstrahujeme od eventů...
Ty si do pusy nevidis. To je prave to co tu je. A jak uz ti psal Kahsi, loguje na event mnohonasobne vic lidi nez obvykle.
Byly doby (cca pred pul rokem) kdy se mluvilo o upgradu, ale pak se zjistilo, ze kdyz se smazou multaci, klesnem na krasnych cca 70%. Podobna situace prisla s moznosti obchodovat diamanty. Dokud neprijde podobna akce typu "GamePark" pochybuju ze tenhle server nekdy onu hranici prekroci.
A mimochodem, ta tvoje radoby urazka "kteří 99% času stráví "hraním globálu"" byla extra vtipna, pac vsichni co me znaji vi, ze na global-1 ze zasady nejsem.
Nexal, já se tedy pokusím velmi stručně vystihnout co jsi nám sdělil
a) dle Tvého modelu se tedy vlastně nemáme chodit do práce, nebo do ní chodit ale vybírat si pouze takovou kde zaměstnavateli nebude vadit když budeme hrát abychom se trefili mimo špičku, nebudeme mít reálné životy, ale virtuální opět abychom se rozděleně mohli připojit a ulevit tím tak vlastně serveru aby stíhal, řekla bych že tohle je totál mimo realitu, to je jako by jsi chtěl aby si někdo otevřel večerku a rohlíky prodával jen tehdy když mu přijdou zákazníci po zbytek dne měl z kvelbu hladové okno
b) pokud bych byla majitelem této hry respektive celého imperia BB a neměla v úmyslu stavět ty velkokapacitní dálnice, kdyby po nich teda mimo špičku nikdo nejezdil nebo doprava byla slabá, tak vztaženo na settlery budu na to rezavé železo pouštět jen to co zvládne, rozhodně se nebudu pouště do nejistých věcí přetěžující stabilitu čímž je míněno hledání, zvýšená návštěva přátel a eventy, protože logicky ten server přesně zatížím nad jeho možnosti a přesně to potom projeví problémy
d) screenovat tu něčí nespokojené názory z Globálu je kapku mimo mísu, Voziho a jeho názory známa soudím, že on si to dovede obhájit a dokáže promluvit sám za sebe aniž by ho tu někdo screenoval, ano chápu rýpalové bývají neoblíbení, ono je konečně lepší hnípat na Globále žvatlat o kačovinách nebo prosedět xhodin v Nápovědě a usilovně ironizovat všechny s nějakým dotazem, stejně tak psát svoje názory o pádech hry když někdo prožvaní celý den na Globále (zajímalo by mě co v mezičase hraje možná celodenně otevřenou Čarodku protože jinak by těžko teda stíhal) tak logicky mu zřejmě nic nepadá protože nic nedělá, pokud se pletu ráda uznám svou nevědomost, toť poznámka za mě
c) nevím jak ty, ale když už chci hrát nějakou online hru, tak ji chci opravdu hrát a pobavit se u ní, ne se s přicházejícím večeemr a víkendem hroutit, nad tím že budu 2 hodiny skoro zbytečně nahazovat Irmy a že si nepustím krejču protože to je vcelku zbytečné, na druhou stranu mám tím pádem zase čas na jiné věci které bych nedělala ovšem to nemění nic na tom, že chci hru stabilní a zábavnou ne na nervy, poznámnky typu nehraj si každý může nechat pro sebe, jednou je ta hra volně přístupná ke hraní a logicky od ní očekávám že bude hratelná a to nejen ve 4 hodiny ráno ale během celého dne a večer, prakticky řečeno, nechť tedy majitel tu hru neprovozuje a raději jde prodávat ty rohlíky, nejsem pouze kritik je tu i spousta dobrého, ale bohužel to se ztrácí v neřešeném problému a zbytečném zatěžování serveri volovinama když na to nemá kapacitu, doteď je od pátku hromada lidí co má úkol a nemá Golema a řešení od pátku nikde, to mi přijde opravdu jako naprostý výsměs a ignorace a to ani nebudu zmiňvat nákupy DIA někteří z Vás jsou na to velmi alergičtí že ?
Takže shrnuto podtrženo více či méně stručně Tvůj příspěvěk těžce zavání......
Pointa myho prispevku je v tom, ze kdyz pobezis, tak se udychas. Tak to proste je a ani kdyz se na me sesypete jako vosy a budete tvrdit opak to nezmeni. Je to proste obdobna analogie toho, ze hracska komunita (a nejen na TSO) hraje prevazne rano a vecer. Proste to tak je a pokud mas zajem kvuli tomu menit praci je to jen na tobe. Z toho plyne ze pokud nezvednou solidne vykon pres cely den, tak bude v tech hodinach horsi sluzba (cti "hrani TSO"). Tecka. Nevim, kde tam vidis ze mas skakat z mostu, menit praci, prodavat rohliky. Je to cisty konstatovani toho co zazivas kazdy den.
Zvedani kapacity a vykonu serveru jsem se dotknul v predchozim prispevku, a jediny co jsi z toho pochytil, byl asi nakup za diamanty. TSO je volne hratelna hra a souhlasil si s podminkama provozu. Nikde ti tam nikdo nic negarantuje. Duvod, proc jsem zminoval nakupy diamantu (a mimochodem, sam jsem mel na mysli pouze to, ze je slo prodavat pomoci ingame obchodni kancelare) je prosty - jde opet o narazovy prisun "hracu", ktery se tim umele vytvoril, stejny jako byval kdysi pri rezidenci za level X. Proste si par (jakoze hodne) lidi reklo fajn, udelame par levelu a dostanem diamanty a prodame je na trhu za neco. A umely narust poctu hracu byl na svete. Tolik k alergiim.
Hra je hratelna. Neni to uplne super davat nektery bonusy dvakrat nebo cekat nez se pripisou, ale to je holt dan za ONLINE hrani s VICE HRACI (a potrebnou bezpecnosti takovych transakci). Pokud se tomu chces vyhnout zahraj si singleplayer Settlery, je jich nekolik verzi. Ostatne tvoje zabava me jaksi miji, me nikdy nahazovani buffu nedelalo zadny zvlastni poteseni, ale interakce s hraci, prevazne v mem cechu. Nerikam nehrat, ale prijmout nektera omezeni ktera prichazeji s drive zminovanyma atributama pokud chces hrat. Taky bych rad lepsi a rychlejsi servery, ale tim ze ti budu nadavat na foru a rikat ze tvuj prispevek smrdi to teda nezmenim.
A co se tyce toho screenovani, to bylo jako ukazka toho kam jsou nekteri ochotni zajit, kdyz s nekym nesouhlasi. Taky si myslim svoje a nehodlam kvuli tomu vybalovat noze nebo tvrdit o nekom ze "hraje global". Je to screen Voziho jednosmerne komunikace smerem ke me pomoci septu. Zadnej global. Ironizovani odpovedi na Napovede je zpusob jak nekoho postrcit spravnym smerem bez nutnosti nadavat (mu). Nikdy jsem se netajil tim, ze to neni pro kazdyho, ale urcite hrajes TSO dost dlouho abys vedel kde je report a ignore. Nejsem tu proto abych se vsem libil a ani na to nehodlam aspirovat.
Secteno podtrzeno, stezujete si ze tu hraje moc lidi, protoze je akce. Dej BB duvod koupit server a udela to.
nikdo se na tebe nesype, máš stejné právo na svůj názor jako kdokoliv jiný a já mám právo na něj reagovat, michodem opravdu nejsem chlap :-), nestěžujeme si přece na to že tu hraje moc lidí, ale že BB vymýšlí hlouposti a aplikuje je na severy které nestíhají a to je dost velký rozdíl, za mě budu ráda když tu bude hrát 3x víc lidí než hraje, ale bude to hratelné a hratelné to je pouze v případě že nejdou eventy a podobné nesmysly, tak to taky o něčem svědčí, mimochodem pokud občas pročítáš zdejší forum, tak si nejde nevšimnout mnoha příspěvků typu nelze se mi přihlásit z nichž když odseparuješ lidičky kteří si u toho sedí na obou rukou je pořád dost těch kterým to nejde z jiných důvodů a to také o něčem svědčí, dále už zmi%novaná absence Golema ti zřejmě taky přijde normální ? že je hromada lidí kterým od středy ten druhý nepřišel a neřeší se to ? a to nepočítám lidi, kteří sem z mnoha důvodů ani nenapíšou a v neposlední řadě vzpomenu i velmi oblíbenou odpověĎ veškeré problémy které máte jsou zapříčiněny vlastně vašim providerem, čili rychlostí inetového připojení či bincem v kompu :-) pakliže jim obratem dokážeš že nemají pravdu tedy měření připojení atd, tak už pro jistotu neragují vůbec nebo ve smyslu že najednou se o problému ví a budou tě informovat :D. Takže nehraju jinou online hru protože ty které jsem si občas zahrála mě nebavily, hraju settlery a tím pádem mě rozhodně nezajímá jestli jsou obdobné problémy na jiných hrách, zajímá mě jaké jsou zde a přesvědčovat majitele rozhodně nehodlám, pokud že je na tom tak dobře aby v globále ztrácel hráče, no budiž, už jsem nedávno psala, že to ještě chvíli vydržím potom si nainstaluju settlery na kompu nebude u nich sice taková sranda, nebudou tam lidi z cechu se kterýma se dá diskutovat o blbinkách i vážných věcech a hold se potom nebudu hroutit, ale dokud to ještě hraju, budu kritizovat nesmyslné přidávání kravin kontra nedostatečná kapacita serverů a stejně tak budu reagovat na nesmyslné argumenty typu dálnice, stejně jako ty se proti tomu ohradíš aby sis ustál svůj názor toť vše :-))
VoziTheGreat
20.10.13, 19:07
1. Server má nedostatečnou kapacitu pro hraní ve špičce (večery, víkend) i mimo eventy.
2. Být online a skutečně hrát neustále dobrodružství, nahazovat bonusy atd jsou 2 zcela odlišné věci.
3. Ani jsi ten můj šepot sem nemusel "screenovat", protože jsem to sem napsal, když jsi nereagoval. Důvod? Nechtěl jsem tady rozjíždět nějaký "flame". Když se podíváš na časy příspěvků, tak moje reakce zde, která obsahuje to, co jsem ti napsal šeptem, přišla dříve než jsi sem hodil ten trapný screen. Za svoje názory se rozhodně nestydím. A pokud hledáš nějaké sprosté slovo za těmi ***, tak tě můžu uklidnit, protože hra "vytečkuje" i slovo blbost.
4. Narozdíl od jiných lidí jsem nákupem drahokamů na chod hry rozhodně přispěl. Neoháněj se nějakou daní za online hraní. Už dávno nejsou devadesátá léta a navíc se jedná o "webovku". Hrál jsem více věcí online a tohle je jednoznačně nejhorší přístup k řešení problematiky odezvy, který jsem zažil. Je to paradox, protože je to současně i hra, do které jsem zainvestoval nejvíce peněz.
5. /ignoreadd
Nexal napsal: "problem je ze vsichni logujou rano a vecer, mate logovat rovnomerne cely den a nebudou zadny problemy."
Já souhlasím s Casiopeou. Jak mám logovat rovnoměrně za předpokladu, že jsem pracující, který je i s cestou mimo domov 12 hodin? I BB určitě ví, že takových hráčů je tu převážná většina. Snad tahle hra není určená jen pro nezaměstnané a důchodce. A že od poslední údržby je to děs, který tu nepamatuji, je fakt. Že se ztrácejí golemové, je taky fakt. Mi zrovna dnes. Stačilo by napsat - o problému víme a řešíme ho (ale mohlo se stát, že mi to uniklo). Rozhodně s tou rovnoměrností bych potřebovala, aby mi někdo poradil.
Možná na event loguje více lidí, ale settleři nejdou pořadně hrát už poslední měsíc. Při každém přijetí dobra mi to padne, armadu přiřazuji 5x než se to uloží. Bonusy si nahazuju radeji sama, protože měnit večer je to za trest. A místo toho aby jste napsali, že se to nějak řeší. Tak je vše v pořadku a vlasně co by jsme chtěli že.
Rozhodně je fajn, že se to někde probírá a je opravdu málo lidí, kteří jsou ochotni něco napsat, ale na fóru je docela spousta fór, kde se lagy zmiňují, ale nikdo z těch co by k tomu mohli opravdu něco říct což jsou BB se k tomu nevyjadřují a jelikož to mají oni na háku, tak se to dál nedostane. Mě by nevadilo, kdyby sem napsali víte němci o tom ví my jim to pravidelně reportujeme, ale oni nás posílají k šípku. Aspoň by člověk věděl, nebo řeší se to a mělo by to být vyřešeno tímto a tímto updatem. Lagovalo to před sbíráním blbinek a laguje to při nich přijde mi, že taknějak nastejno. Po údržbě to nějakou dobu fachá pak to padá do kopru čím to je nevím na fóru k tomu nikdy nebylo nic přínosného ze strany těch co s tím můžou něco udělat. MODy nepočítám ty s tím nic dělat nemůžou.
michodem opravdu nejsem chlap Praktikuji filozofii "Nezajima me tvoje pohlavi, ale tvoje nazory". Delat naopak to nebudu. Vysledkem je ze obcas pisu nekomu v jinem rode.
že BB vymýšlí hlouposti Zmeny jsou to, co tu lidi bavi nejvic. To je to co tu hru nekam posunuje. Mozna ze bylo super chodit Severany 3x denne po dobu par mesicu, ale pak to zacne byt nuda.
zminovaná absence Golema ti zřejmě taky přijde normální ? Jasne. Taky muzu za globalni oteplovani, hlad subsaharsky Afriky a rozsireni ptaci chripky.
ten druhý nepřišel a neřeší se to ? Ty delas na podpore ? V BB ? Ja bych si teda tohle netroufal vubec tvrdit, protoze to nevim.
ta druha pulka wall of text Fajn, ale ja prece netvrdim nic moc jinyho. Ale co vidim jsou lidi co jedou v patek po dalnici z Prahy (lidi co hrajou vecer 19-22) a divi se ze je zacpa (lagy). Vylezou z auta a krici "Udelejte s tim neco - postavte ji 8-proudou". ("kupte vic lepsich serveru"). Mozna ze vas nekdo uslysi, ale tohle jsou tak spatny argumenty jak nekoho presvedcit ze ta sance je vazne mala. To je to co vam rikam.
přišla dříve než jsi sem hodil ten trapný screen. Za svoje názory se rozhodně nestydím.
Ten screen ukazuje tvoje nazory. Takze co je na nem trapnyho ?
Mimochodem je to pojistka pro to co jsem rekl v dalsim prispevku, protoze jinak by to vypadalo ze si to vztahuju k sobe. Tak to ale neni, to si totiz adresoval me, i kdyz si to tam schvalne nenapsal.
jsem nákupem drahokamů na chod hry rozhodně přispěl Taky mame hrace co kupuji drahokamy. Ale nikdo z nich netvrdi, ze je najednou neco vic. Ty vis, ze si za to reditel nekoupil Ferrari ? Ja myslel ze si kupujes veci do hry, ne rychlejsi hru nebo zadny lagy. Zrejme jsem se spletl.
Už dávno nejsou devadesátá léta a navíc se jedná o "webovku". A jak sis jiste vsiml i hry se vyvijeji. Tvoje predstava ze hrajem webovou hru devadesatych let v roce 2013 ...
Nexal napsal: "problem je ze vsichni logujou rano a vecer, mate logovat rovnomerne cely den a nebudou zadny problemy."
Já souhlasím
Bud tak hodny a nequotuj me, kdyz nevis co rikam. Muze se to stat i tobe a najednou zjistis ze je to neco jinyho nez si rekl.
je sice pěkné a velmi originální jakou sis dal práci, vytahováním úryvků našich textů, ale měl by sis hlavně uvědomit, že toto se technická sekce a vlákno o Pádech hry, rozvíjet tu debatu kdo v čem má větší pravdu, ignoraci pohlaví, povědomosti jak kdo kde pracuje atd.atd.atd. sem nepatří, svůj názor jsi vyjádřil, jsi spokojený hráč který nemá s ničím problémy všchno ti skvěle funguje a vlastně si nemáš nač stěžovat, krom tedy faktu že si stěžuješ že tě otravuje, že si stěžujeme my, mno..tak nás nech naše stížnosti vyjádřit, bez toho aniž bys tu složitě a zbytečně vytahoval tisíc nesouvislých textů a je to ne ? :-))
Dobré dopoledne. K lagům- ano, jsou teď větší, protože se přes Halloween přihlašuje více lidí. Dále, jak už někdo napsal, většina lidí chodí na internet 19-22 (graf českého internetu http://nix.cz/), kdy už prostě servery mají problém.
Ke Golemům- někomu se mohlo stát, že příchod Golema zamkl zónu. Proto bylo v pátek rozhodnuto, že se přes víkend pozastaví. Dnes budu vědět víc+ taky vám napíšu, co a jak.
A k chování v tomto vláknu- určitě jde diskutovat i bez urážek, tak se prosím oslovujte slušně, nerad bych tu promazával diskusi.
BB_Kahsi
bohužel Kashi ty lagy a pády nejsou pouze v těch špičkových hodinách ono se to děje už od půl 8 ráno, víkend stál opravdu za to a že se přes halouíín přihlašuje víc lidí ? to chceš tvrdit, že ti lidi hrají jen přes eventy ? jinak vlastně nehrají nebo jak ? nebo jako že se zrovna na event zaregistrovali noví ? to snad ne :-)
pokud to vezmu podle našeho cechu tak tam se přihlašují pořád stejně jak před eventem, co vidím lidi na globále jsou tam pořád ti samí jak před eventem a tak to bude i se zbytkme, to není tím, že se přes event přihlašuje víc lidí, ono je to tím, že máte to rezavé železo které prostě přídavky typu event nestíhá, čili že jak tu správně uvedl Nexal tak vlastně máme být rádi jak nám krásně zpříjemňujete tu hru, ale opak je tedy pravdou, kdyby to BB alespoň přiznalo což ?
toto celé mi kapku hodně připomíná chování vedení jednoho cz torrent trackeru, kde se už xlet vybírají příspěvky na nové železo a ono to pořád jede na tom starém..no...jede...spíš těžce kulhá vypustila se spousta věcí aby to vůbec kulhalo a pokud se tam někdo moc ptá a moc remcá a nedej bože snad opravdu kritizuje vedení, tak se prostě blokne účet že ? není nic jednoduššího, kritiku zřejmě těžko každý nese ono to podle toho taky všude vypadá
oč by bylo jednoduší prostě napsat, v CZ Vás hraje ještě moc málo na to abychom Vás pustili na něco lepšího mno a do té doby než splníte nějaký limit hráčů prostě pojedete na tom na čem jedete, protože jste si prostě na lepší ještě nevydělali, no a my si zanadáváme ale dostali jsme odpověď na férovku, jenže takhle spíš o ty hráče budete postupně zase přicházet, jasně zase někde vyletí reklama a další se zaregistrují budou básnit jak je to super hra, ano je pouze do okamžiku než začne být obtíží kvůli technice a tak to půjde pořád dokola :-)), vzniknout tu další vlákna a další a další a tak vlastně ze settlerů časem vznikne perpetum mobile :D
Tak nám to Nexal nandala. Mohla bych udělat to samé, dát komentáře k jejím komentářům, ale to už by pak asi nikdo nikdy nezastavil. Navíc ja praktikuji úplně jinou filozofii. Určitě jsem ráda, že se ozval Kahsi a víme alespoň něco.
rastamantatrman
21.10.13, 20:43
no ze se neda zastavit produkce na budovach uz mne taky pripada normalni.a to stim konem nebyla urzka ale pravda:-)
VoziTheGreat
22.10.13, 19:33
Na Vánoce dostane jako každý dárek totální nehratelnost. To už nebude mít cenu ani zapínat. Spustit event na podporu prodejnosti a zároveň tím přetížit server a zcela tak znehodnotit svůj produkt v očích zákazníků. Jednou každý z nás bude moci svým dětem studujícím ekonomii říkat, že u toho byl, když BB přepsali novodobou marketingovou strategii. :D
Fakt je, že dnes ty hrůzy ve hře kulminují. Na co hráč sáhne, to ho odradí. Perfektně snad funguje jenom pokec sem tam přerušený vyhozením ze hry. A ze všeho nejlepší je, že při tom jak to v poslední době laguje, jako cechovní úkoly dostáváme jedno dobrodružství za druhým.
Scoty-kurde
01.01.14, 12:26
Ahoj dneska to taky dobre pada...clovek se prihlasi a do 2 minut to opet padne. Co se deje? Server zvykly na kazdotydenni procisteni je zaplneny a nebo se ve stejny cas prihlasuje x lidi. Tak jako na vanocni a hallow event?
tak mě to taky sype drsně na hromadu ... bud to dělá bordel jakože potřeba obnovit spojení na srver nebo vyhodí hlášku "server je zaneprázdněn zkuste to později" a nazdar do uvodní obrazovky ...
jako přestante stahovat na serveru hambaté filmy a pusťte to normálně.
a zase Klikněte prosím na OK a obnovte klienta
Kashi přestaň chlastat ty "nápoje" a začni něco dělat.
Bajaja2013
01.01.14, 12:50
U mě také, když to naskočí,tak se max stihnu podívat jestli se vůbec něco udělalo a za chvilku pááád,obnovte klienta a repete. Takhle ten kalendář dnes nikdy neotevřu.Dva dny před koncem by to docela dost na....o,takže šup probrat z kocoviny a něco s tím udělejte......přeci jen už je půlka dne v prdelce a ne každý u toho sedí 24 hodin denně aby to 2 minuty před půlnocí otevřel :D
Taky mi to dnes padá. Jen co se snažím od půl 1 odpoledne přihlásit, vyhazuje mi to co dvě minuty hlášku, že server je zaneprázdněn. Nemohu ani postavit pole, napat někomu zprávu, nebo dát stavět vojáky, aniž by mě to vzápětí nevykoplo :/ Zkuste s tím trošku pohnout
udrzba vysla na spatne datum, chapu a doufam, ze to brzy napravi
Rimmer-2149
01.01.14, 14:15
je to opravdu ubohost, nelze se dostat ani do dobrodruzstvi a když ano, tak na sesty pokus a to pak nelze ani priradit jednotky generalum
Přeji krásný Nový rok ale takto je to opravdu smutné, do hry se nejde dostat a když tak jen na pár vteřin aspoň u mě a hned mě to vyhodí to nám ten rok začína dobře !!!!!!! Co s tím uděláte???
Děkuji :)
Alespoň by se mohli vyjádřit, jestli vědí čím to je a jestli s tím něco dělají :-D
Dnes približne od od obeda hra v približne 2 minútový intervaloch padá. Drží len pokiaľ po prihlásení nič nespravím a proste sa len pozerám. Nie som schopný nahádzať bonusy, dostať sa na dobro ani len poslať geológov a prieskumníkov. Je to proste nehrateľné.
PS: čas na fóre je posunutý o jednu hodinu. Práve je 15:09 ale môj post má určite čas 16 niečo.
mno tak dneska teda dost drsný raději na nic neklikat bo jinak hned šup kopanec kamsi pošlu průzkumníka a pokud se vůbec odešle tak až tak za 5 minut nj 14 dní nebyla údržba a je to vidět katastrofa
Dnes od obeda my hra dost casto pada. Je problem sa dostat na dobrodruzstvo, nahodit bonus, odoslat postu, v podstate urobit cokolvek. Da sa len pozerat na to ako to nejde.
tak vidim že nejsem sama kdo ma problemy a co když nestihnu dojet dobroddružstvi kdo mi nahradi použite suroviny rano to ještě šlo a odpoledne problem
No chytrej Káši vysypal že prý je moc lidi online :D tak nevím no že by novoroční předsevzetí lidí hrát settlers online ?
dopoledne to jelo v pohodě, ale odpoledne už to padá :(
Ahoj, jak vidím zde a zahlédl i na globále je asi nějaký problém ve hře než u mě na přiojení. Jinak děkuji za diamanaty, ikdyž doufám, že byly na přivítání v novém roce než za výpadky hry ;-)
Řekl bych, že je problém u Ubisoftu, dnes padají a dlouho se načítají i jiné jejich hry.
DERP zautocil na cz tso server,nepanikarte. zitra o tom urcite napisou na foru
Bože, to je novoroční dárek, asi mě chtěj donutit abych to vzdal, neklikal a dělal něco jinýho :-) jinak si ty nonstop pády vysvětlit nedokážu :-D
Je to celkem bída a člověku je až líto když se snaží a na nic.Najděte jedno nové naleziště kamene...tsssss A když ho najdu tak se nic neděje a kosterní pozůstatky stále v nedohlednu a to už je ne poprvé.Ach jo--
Včerajšia situácia sa znova opakuje, hra je nestabilná, po pár minútach vyhadzuje
A moderátoři mlčí, jako vždy!!!
tak i když to vypadá, že to jede OK, tak to spadne na dobrodružství :(
Bohužel, hra seani pořádně nenačte a už spadne, pořád hlásí "obnovte klienta"....co se děje?
VodnikVavrinec
02.01.14, 19:50
no nic, nedá se hrát settlersonnline, je čas na jiné hry. snad to brzy spraví. mám stejný názor jako casiopea. Brekeke
Jaký je rozdíl mezi Listopadem a TSO v roce 2014? Žádný padá a padá .. :-)
A nikdo nic nenapíše, to je hezký že občas Kahsi něco napíše na global, ale asi neví že 90% lidí je offline protože jim to spadlo. Na co to forum je když nikdo nedá vědět co se děje.
Fórum je zřejmě na dvě věci "Na nic a na nic", pořekadlo známe jinak ,ale nebudeme sprostí.
Jak se připojím na chat? Název místností? Zaregistroval jsem se do hry, poprvé se přihlásil a nejsem v žádné chat mísnosti.
Chat je vlevo dole, není potřeba se nikam připojovat.
Poslední tři dny je teda děs. Ani už nepočítám kolikrát mě hra spadla. Nyní však nastala změna. K horšímu ... nejde se už ani načíst. Hra se zasekne na okně s Tipem dne a víc ani ťuk. Opravdu skvělé, jen tak dál a do jara si můžou hrát TSO vývojáři sami.
AQhoj, už ani nevím kolikrát jsem se zkoušel dnes připojit a pořád nic, to nás asi bude dnes hodně, hrát se to už nedá a nikdo s tím nic nedělá. Je vidět že maj jiné starosti než to že nejde hrát. To na to asi .....
Poslední tři dny je teda děs. Ani už nepočítám kolikrát mě hra spadla. Nyní však nastala změna. K horšímu ... nejde se už ani načíst. Hra se zasekne na okně s Tipem dne a víc ani ťuk. Opravdu skvělé, jen tak dál a do jara si můžou hrát TSO vývojáři sami.
Stejný problém. Kolem šesté hodiny to spadlo a nejde se dostat do hry.
VodnikVavrinec
03.01.14, 19:03
Kahsi, bohužel aby se dalo chatovat, tak se musí člověk připojit do hry. pokud ovše server pořád není buzzik a neodpojuje a nebo dělá že je prý zaneprázdněn. třetí den v kuse, to je už silný kafe
Fatale1984
03.01.14, 19:09
Bylo by možné těm, co se nedostanou do hry sdělit alespoň nějaké info, co se děje?!
Prometheus
03.01.14, 19:23
Pánové a dámy z BlueByte tohle snad nemyslíte vážně, už 2h se nejde přihlásit. Takže vše zase bez buffu, doly dole. To je jak zlej sen a za tohle chcete, aby vám hráči platili? S takovým přístupem vám spousty hráčů brzy odejdou. Ani na hlavní stránce žádné info.:mad:
Už se zkouším do hry dostat nepřetržitě skoro dvě hodiny. Bez úspěchu. Nebýt toho, že jsem vůdce cechu a potřeboval jsem zrovna něco dořešit, tak se na to už dávno vykašlu.
Zatím procházím zdejší Forum, ale dlouho mě to bavit nebude.
P.S.: Jo, mimochodem ... je pátek večer. Jsem zvědav kdo to bude opravovat :-(((
VodnikVavrinec
03.01.14, 19:34
Už se zkouším do hry dostat nepřetržitě skoro dvě hodiny. Bez úspěchu. Nebýt toho, že jsem vůdce cechu a potřeboval jsem zrovna něco dořešit, tak se na to už dávno vykašlu.
Zatím procházím zdejší Forum, ale dlouho mě to bavit nebude.
P.S.: Jo, mimochodem ... je pátek večer. Jsem zvědav kdo to bude opravovat :-(((
no kdo , přece nikdo. Německá podpora v pátek nedělá, a víkend? tss, to už vůbec ne. 24/7 podpora leda ve snu
V tom případě se urychleně stávám věřícím a jdu se modlit :-)
výmluvy, že 25. 12. a 1. 1. byly středy, kdy jsou pravidelně údržby, mě nezajímají. o tom se vědělo dávno dopředu, takže jste to měli přesunout na jiné dny, aby se tohle nestalo. určitě také víte, že špička a tím pádem i vytíženost serverů je k večeru a večer, takže jste to měli nějak vyřešit. podle mě jste silně podcenili situaci a naštvali spoustu fanoušků a hráčů (včetně mě). ještě takhle párkrát a už to tu bude hrát jen hrstka šťastlivců, kteří tyto problémy s pády hry nemají... pěkný večer přeji...
Údržby probíhají prakticky pořád, je technické omezení, kolik serverů (realmů) může být v údržbě najednou.
Já patřím mezi ty "šťastlivce", kteří se do hry dostanou, ale když mě to ve hře udrží celých deset minut, málem otvírám šampus. Pak se doslechnu, že se někdo, někde od BB zmínil, že o problému ví. Přijde mi to dost zbabělé, aby se toto hráči zdovídali tím, že to budou dále nějak šířit mezi sebou, ale vlastně většina hráčů ani neví, jestli je to pravda. A to je účel hry, protože BB kašle na to, aby férově něco hráčům sdělili. Informace má být na úvodní stránce a formou omluvy. Kdepak. Je tam, že nám přejí vše nejlepší do nového roku.
Inkotronka
08.01.14, 16:52
zajímalo by mne co se vypíše po zadání tohoto přikazu do příkazového řádku, možná tam bude vidět tento problém.
pathping thesettlersonline.cz -q 255 -p 20
Kde je zminena kompenzace nebo aspon info o ni?