PDA

View Full Version : Diskuse - jak nejlépe vyknihovat geologa

A_T_F
23.07.13, 15:16
Moje úvaha byla, vzhledem ke sdíleným skillům (hledání rud, hledání minerálů) stavět dva typy geologů, geolog na rudy a geolog na minerály. Začal sjem těmi které potřebuji více, tedy geolog na rudy.

Knih smí být maximálně 31, tedy na poslední úrovni mohu dát jen jednu knihu, na úrovni pod ní maximálně 5, atd. Slyšel jsem formulaci, že pro optimální využití smím dát právě 5 knih na každé patro. To ale není pravda. Já mohu dát více knih do nižších pater, pokud dané patro nenabízí dostatečné uplatnění. Tedy pokud dané patro má dva bonusy minerálové a jeden rudný a já dělám rudného geologa, pak stačí dát ty rudné bonusy a zbytek poslat do nižších pater, ať už proto, že tam je skill který mi chybí (v daném patře byly 2 rudné a jeden minerální), nebo proto, že nižší úrovně knih jsou levnější.

U rudného geologa ale nastávají konfliktní situace:
nejvyšší úroveň, jedna ze 3 možností - dle mého se nejlépe jeví o 8 procent větší naleziště. Ale jak přesně funguje to doplnění aktivního ložiska? Najde to samé co hledám? Takže když hledám měď, může doplnit měď? Nebo i zlato? A jak moc to vlastně doplňuje?

Předposlední úroveň - sem mohu dát max. 5, jinak bych přišel o nejvyšší patro. Je tedy lepší dá 2x kvalitní zlaté šachty a plného sběrače rud? Nebo plné kvalitní zlaté šachty a jen 2x hledače rud?

O úroveň níž: Přebytky z těžby železa, nebo zlatá žíla? Preferoval bych plnou zlatu žílu.

O úroveň níž: Přebytky z těžby zlata, 2 zbývající knihy poslat o patro dolů, ať mám plné jak přebytky mědi, tak dvě železa v jednom.

Ekoterorista
23.07.13, 15:33
já mám osobně pocit, že ten systém je šíleně komplikovanej a neintuitivní .. několikrát jsem to pročítal a nakonec jsem to stejně pořádně nepochopil (což může bejt pochopitelně moje chyba a smůla, protože jsem natvrdlej) .. jsem samozřejmě rád, že tohle není hra, kde stačí bezmyšlenkovitě klikat, ale tohle mi přijde až moc ...

EmhyrVarEmreis
23.07.13, 16:38
Lepší je si knihy prozatím šetřit a počkat až na "skill tree" u Scoutů/Generálů.

Ivix
23.07.13, 17:14
No jo Emhyre, ale kdy přijde "skill tree" u Scoutů/Generálů? Na Vánoce?

EmhyrVarEmreis
23.07.13, 17:39
Nevim, ale vzhledem k postupnému navyšování cen Knih je z mého pohledu lepší si je šetřit.

A_T_F
23.07.13, 17:56
Z tuningu generálů mám obavu, že na něj nikdy nedojde, protože by to hráče v boji posílilo příliš.

Karamon
23.07.13, 18:17
nejsem si jistej ale mel by tam byt nejaky strop kolik stoji maximalne ne? nebo se pletu?

ex_MOD_Leonell
23.07.13, 19:25
osobní názor:
nechápu ten strom ... chci něco udělat a nemůžu, musím naházet knihy někam kam nechci = vyhodit suroviny a knihy
třeba to opraví :)

Casiopea
24.07.13, 04:37
Leonell kdyby jenom strom že nejdou přeskočit věci které nechci, ale když jsem tunila měď tzn. že při hledání dolu najde také nějakou vytěženou měď tak při základu 1 knihy mi téměř pořád nosil 250 mědi v okamžiku vytunění na maximum u mědi, nosí občas 50 :D takže něco je tam nevyvážené a to hodně, logicky čím víc vystudovaný tím víc surek, pokud ovšem soudruzi z NDR to studium vědění nepobrali doslova a důsledku, kde by potom byl výsledkek čím víc vystudovaný, tím míň práce :D

SeFF
24.07.13, 08:54
Tohle je můj strom geologa a naprosto mi vyhovuje. Jen nevím do čeho dát poslední knížku, ale v podstatě je to jedno.
http://imgup.cz/images/2013/07/24/wmYJs.png

suire
28.07.13, 11:50
absolutne nemam sajnu ako mam aktivovat ostatne vetvy na strome....na prvy riadok mi knihy v pohode idu dat ale ked chcem dat na dalsi riadok, tak to nejde...

Karamon
28.07.13, 11:58
na vyssi radky talentu se dostanes az kdyz mas urcity pocet v predchozich a potrebny level

Bisclaveret
01.08.13, 15:42
když najedeš myšítkem na požadovanou dovednost a nemůžeš ji aktivovat, tak tam máš červeným písmem napsáno v čem je problém ;)

shimimi
05.08.13, 20:05
minimalni pocet rukopisov, svazkov, kodexov na jeden riadok je 5. Na 2. stupen (sivá obrast) je potrebne mat 5 skillov pouzitých (hnedá oblast), na 3. stupen (žltá oblast) 20 skillov ( hnedá + sivá oblast). Mozných ubrejdov do kopy je 54, ale mozete len pouzit 31. Takze treba kombinovvat jednotlivých geologov. Uprednostnujem vedsie loziská na med a mramor, rychlejsia tazba medi a uhli. Upgrejdi "prebytky tezby medi, železa, zlata" nádávam. Mnozstvo ktore nájdu je malé podle meho, a mé ekonomiky. (LV44). O 3. stupni som zatial nepremyslal.

Karamon
05.08.13, 21:12
no ono celkove jsou nektery talenty temer nepouzitelny a musis je proste dat aby jsi se dostal na vyssi stupen s tim se bohuzel neda nic delat, me se treba nelibi skrys kameni jako talent ale dat to tam proste musim s tim nic nenadelam

Dalnar
08.08.13, 09:34
Pro mě je největším zklamáním absence talentu na rychlejší železné doly. Osobně mi přijde talent "skrýš uhlí" úplně zbytečný vzhledem k četnosti hledání, a raději bych místo něj viděl rychlejší železné doly. Do té doby pro mě nemá smysl jít výš než 3/3 kvalitní měděné šachty. To jsou 4 dny na jednoho geologa a s tím dokážu žít.

Karamon
08.08.13, 11:35
zbytecnych talentu je tam vic nejen skrys uhli... ale tu zeleznou rudu tam dat mohli

NetMiso
06.02.14, 16:24
Mám otázku ako funguje 50 lvl talent - Poskytuje 10% sanci na doplneni aktualne tezeneho loziska.

- samozrejme ma zaujima doplnenie zlateho dolu. Da sa aj ked mam objavene vsetky zlate doly poslat pruzkumnika na hladanie zlateho dolu a mat 10% sancu ze mi doplni nejaky zlaty dol ?
- ci ked ho poslem na zlaty on doplni random cokolvek kde tazim, napriklad aj kamene a bolo by to treba vypinat ?
- kolko je to doplneni ?, na 100% ako bolo na zaciatku ?

Lucipuk
19.06.14, 21:56
Neviem ako ostatné talenty, ale v "45% nájdenie ložiska medi ktoré možno rýchlejšie ťažiť" má byť správne 4,5%. Aspoň mne nájde maximálne každé 12 zrýchlené ložisko.