PDA

View Full Version : Bonus pro přátele

Mitrid
26.06.13, 21:35
Také si občas říkáte, že vaši přátelé hází na vás bonusy bezmyšlenkovitě a občas na hodně zbytečná místa? Pak navštívíte svého přítele a nevíte kam s bonusem? Pár základních pravidel mě napadá, prosím doplňte, co chybí, nebo co se vám zdá špatně. ;)

Chcete svému kamarádovi opravdu pomoci? To je dobře, čím lépe pomůžete, tím spíše se vám odvděčí. Ne vždy se trefíte do jeho vkusu, ne vždy máte chuť se všech ptát, kam jim máte hodit ryby, sendviče a jiné lahůdky. Někdy stačí šikovně odhadnout situaci.

1) Nedávejte bonus na spící budovy. (To jsou ty budovy, u kterých jsou modrá "Zzz")

2) Nedávejte bonus na budovy, kterým chybí osadník nebo materiál. (To jsou ty budovy u kterých se houpe červený vykřičník)

3) Pokud váš přítel nemá vykácenou mýtinu na svém ostrově, nedávejte bonus ani na lesníky.

4) Dávejte bonusy na budovy na vyšší úrovni (máte-li vedle sebe kameníka na úrovni jedna a na úrovni tři, dejte bonus kameníkovi na úrovni tři)

5) Když dáte bonus na koncový produkt (například: nástroje, pekárna, zbraně) pravděpodobně neuděláte chybu.

6) Naopak nedávejte bonus na doly a studny, kde je kolem pěti jednotek suroviny k dolování... zvláště to pak nedělejte s dárkovými koši, je to vyhazování bonusu.

7) Pokud vidíte, že nějaké budově se nedostává dostatku surovin, dejte bonus na budovu (důl, studnu...) která tyto materiály produkuje.

8) Nikdy se nespletete, když dáte příteli bonus na něco ze zlatého odvětví.

9) Málokdy se spletete, když dáte příteli bonus na pilu tvrdého dřeva a na mramor.

10) Nejlepší je se zeptat: "mám pro tebe přichystané čtyři bonusy, kam je chceš?"

Jsou to jen mé dosavadní postřehy. Jsou věci, které třeba neovlivníte (bez bodu 10), např. dáte bonus na výrobu něčeho, čeho má váš přítel přetékající sklady.

Karamon
27.06.13, 01:03
no dle myho je nejlepsi si nekomu rovnou rict co kam a dat mu potrebny kose :)

Dalnar
27.06.13, 07:37
Osobně si myslím, že když už někdo háže náhodně bonusy, tak by je měl házet spíš tam kde nejsou potřeba tj. farmy. Nic mě nenaštve víc, než nějaký aktivista co mi hodí sendvič na pekárnu nebo řezníka, těsně před tím než budu házet koše.

Takže právě naopak, bez domluvy neházejte bonus na nic, co by dotyčný mohl pravidelně bonusovat koši. Bonusem na farmu nikdy nic nepokazíte.

SeFF
27.06.13, 07:40
Osobně si myslím, že když už někdo háže náhodně bonusy, tak by je měl házet spíš tam kde nejsou potřeba tj. farmy. Nic mě nenaštve víc, než nějaký aktivista co mi hodí sendvič na pekárnu nebo řezníka, těsně před tím než budu házet koše.

Takže právě naopak, bez domluvy neházejte bonus na nic, co by dotyčný mohl pravidelně bonusovat koši. Bonusem na farmu nikdy nic nepokazíte.

Souhlasím, když bufnete farmy nic nezkazíte.

waph
27.06.13, 09:00
Když se zeptáte, také nic nezkazíte..

ex_MOD_Leonell
28.06.13, 06:43
8) Nikdy se nespletete, když dáte příteli bonus na něco ze zlatého odvětví.
10) Nejlepší je se zeptat: "mám pro tebe přichystané čtyři bonusy, kam je chceš?"

8 - to by ses divil jak naštveš člověka s talířem (obecně s dvojákem) na zlatý důl, tavírnu nebo mincovnu ... určitě tam chce nějaký troják :)

10 je nejlepší řešení :)

Mitrid
01.07.13, 20:44
Asi nemáte stejné přátele jako já: Půl hodiny z nich páčím, kam dát bonus a oni, že si ho mám šetřit, i když jsme jim předem psala "mám splnit úkol," takže ty rady kolem se mi nezdají úplně mimo, zvlášť, když by člověk musel čekat, až se kolega připojí, aby zjistil, co mu dát kam za bonus.

SipkovejRuza
01.07.13, 21:26
pokud to mám na úkol --- tak farma :)