View Full Version : Zdražování ceny knih
Deda_Lebeda
25.06.13, 11:49
Ahoj osadníci,
mohl by prosím někdo napsat jak se bude zdražovat výroba knih? Zatím získávám jen rozporuplné informace viz.níže:
1. Kdy dojde ke zdražení?
- zdražení je vždy po každých 10 vyrobených kusech bez rozdílu typu knihy
- zdražení je vždy po 10 kusech u Rukopisu, 20 kusech u Svazku a 30 kusech u Kodexu
2. O kolik se zdraží?
- u všech typů knih vždy o cca 10% předchozích hodnot všech vstupních surovin (u Rukopisu a Svazku vždy po jedné knize)
- o 10% u Rukopisu, o 20% u Svazku a o 50% u Kodexu z předchozích hodnot všech vstupních surovin (u Rukopisu a Svazku vždy po jedné knize)
3. Jaký je strop zdražování?
- žádný strop není
- strop je 190% původních hodnot
- strop je 200% původních hodnot (dvojnásobek)
... díky za odpověď
1: ke zdražení dojde u každé 10.knihy kterou vyrobíš.To znamená vyrobíš 10 rukopisů a rukopis č.11 bude na suroviny navýšen o 10% původních hodnot.Takže bude stát 275 papíru, 220 hrotů a 11 mincí.Rukopis č.21-30 bude stát zase o 10% víc,takže 300 papírů, 240 hrotů a 12 mincí....atd až po rukopis č.91 který bude stát 475 papírů, 380 hrotů a 19 mincí.Další navýšení už nebude ikdyž budeš dělat kolik chceš rukopisů.
2:stejně jako u rukopisu to platí i u dalších dvou knih,pokud vyrobíš 10 kodexů,tak kodex č. 11 bude stát o 10% surovin víc...atd.
vysvětloval jsem ti to ve hře v nápovědě, ale zřejmě jsi to nepochopil.
Deda_Lebeda
25.06.13, 20:58
1: ke zdražení dojde u každé 10.knihy kterou vyrobíš.To znamená vyrobíš 10 rukopisů a rukopis č.11 bude na suroviny navýšen o 10% původních hodnot.Takže bude stát 275 papíru, 220 hrotů a 11 mincí.Rukopis č.21-30 bude stát zase o 10% víc,takže 300 papírů, 240 hrotů a 12 mincí....atd až po rukopis č.91 který bude stát 475 papírů, 380 hrotů a 19 mincí.Další navýšení už nebude ikdyž budeš dělat kolik chceš rukopisů.
2:stejně jako u rukopisu to platí i u dalších dvou knih,pokud vyrobíš 10 kodexů,tak kodex č. 11 bude stát o 10% surovin víc...atd.
vysvětloval jsem ti to ve hře v nápovědě, ale zřejmě jsi to nepochopil.
Možná tě to překvapí, ale pochopil jsem tvoje vysvětlení už ve hře. Jen si informace obvykle ověřuji z více zdrojů. Např. Quintus mi dnes poslal tento odkaz:
http://forum.tsotesting.com/threads/18839-Books-cost-increase
což je poněkud něco jiného než o čem hovoříš ty ...
Budu rád když tvoje informace někdo potvrdí.
p.s. No offence
jestli je to podle toho jak pise Deda Lebeda tak je to trosku pritazeny za vlasy... to jako budu ve finale na 1 kodex potrebovat 3x svazky a 9x knihu? a to jeste nemusi byt finalni cena tzn. by se to mohlo zvysit treba na 5x svazek = 25x rukopis ci vic...
Prometheus
26.06.13, 03:16
Je zajímavé, že se k tomuto stále nevyjádřil veřejně CM. (Poslal mi sice PM se slovy - "ano, výroba se zdražuje ale není to nic hrozného" bohužel detaily nesdělil.)
SipkovejRuza
26.06.13, 14:31
Je zajímavé, že se k tomuto stále nevyjádřil veřejně CM. (Poslal mi sice PM se slovy - "ano, výroba se zdražuje ale není to nic hrozného" bohužel detaily nesdělil.)
A nebude to např. tím, že než ti to sem napíše, tak si to musí ověřit?
Takže první informaci máš a další dostaneš.
Jak dlouho trvalo než jsme dostali ofiko zprávu o obchodovatelnosti sila za cech mince ...
Hraješ ještě na DE serveru? co tam ... větší komunita - víc hlav, víc ví
Bych tak nějak předpokládal, že když to nehraješ první den, že už ses trpělivosti u TSO naučil :)