PDA

View Full Version : Zdražování ceny knih

Deda_Lebeda
25.06.13, 11:49
Ahoj osadníci,

mohl by prosím někdo napsat jak se bude zdražovat výroba knih? Zatím získávám jen rozporuplné informace viz.níže:

1. Kdy dojde ke zdražení?
- zdražení je vždy po každých 10 vyrobených kusech bez rozdílu typu knihy
- zdražení je vždy po 10 kusech u Rukopisu, 20 kusech u Svazku a 30 kusech u Kodexu

2. O kolik se zdraží?
- u všech typů knih vždy o cca 10% předchozích hodnot všech vstupních surovin (u Rukopisu a Svazku vždy po jedné knize)
- o 10% u Rukopisu, o 20% u Svazku a o 50% u Kodexu z předchozích hodnot všech vstupních surovin (u Rukopisu a Svazku vždy po jedné knize)

3. Jaký je strop zdražování?
- žádný strop není
- strop je 190% původních hodnot
- strop je 200% původních hodnot (dvojnásobek)

... díky za odpověď

Luo7
25.06.13, 18:25
1: ke zdražení dojde u každé 10.knihy kterou vyrobíš.To znamená vyrobíš 10 rukopisů a rukopis č.11 bude na suroviny navýšen o 10% původních hodnot.Takže bude stát 275 papíru, 220 hrotů a 11 mincí.Rukopis č.21-30 bude stát zase o 10% víc,takže 300 papírů, 240 hrotů a 12 mincí....atd až po rukopis č.91 který bude stát 475 papírů, 380 hrotů a 19 mincí.Další navýšení už nebude ikdyž budeš dělat kolik chceš rukopisů.
2:stejně jako u rukopisu to platí i u dalších dvou knih,pokud vyrobíš 10 kodexů,tak kodex č. 11 bude stát o 10% surovin víc...atd.

vysvětloval jsem ti to ve hře v nápovědě, ale zřejmě jsi to nepochopil.

Deda_Lebeda
25.06.13, 20:58
1: ke zdražení dojde u každé 10.knihy kterou vyrobíš.To znamená vyrobíš 10 rukopisů a rukopis č.11 bude na suroviny navýšen o 10% původních hodnot.Takže bude stát 275 papíru, 220 hrotů a 11 mincí.Rukopis č.21-30 bude stát zase o 10% víc,takže 300 papírů, 240 hrotů a 12 mincí....atd až po rukopis č.91 který bude stát 475 papírů, 380 hrotů a 19 mincí.Další navýšení už nebude ikdyž budeš dělat kolik chceš rukopisů.
2:stejně jako u rukopisu to platí i u dalších dvou knih,pokud vyrobíš 10 kodexů,tak kodex č. 11 bude stát o 10% surovin víc...atd.

vysvětloval jsem ti to ve hře v nápovědě, ale zřejmě jsi to nepochopil.

Možná tě to překvapí, ale pochopil jsem tvoje vysvětlení už ve hře. Jen si informace obvykle ověřuji z více zdrojů. Např. Quintus mi dnes poslal tento odkaz:
http://forum.tsotesting.com/threads/18839-Books-cost-increase
což je poněkud něco jiného než o čem hovoříš ty ...

Budu rád když tvoje informace někdo potvrdí.

p.s. No offence

Karamon
25.06.13, 21:44
jestli je to podle toho jak pise Deda Lebeda tak je to trosku pritazeny za vlasy... to jako budu ve finale na 1 kodex potrebovat 3x svazky a 9x knihu? a to jeste nemusi byt finalni cena tzn. by se to mohlo zvysit treba na 5x svazek = 25x rukopis ci vic...

Prometheus
26.06.13, 03:16
Je zajímavé, že se k tomuto stále nevyjádřil veřejně CM. (Poslal mi sice PM se slovy - "ano, výroba se zdražuje ale není to nic hrozného" bohužel detaily nesdělil.)

SipkovejRuza
26.06.13, 14:31
Je zajímavé, že se k tomuto stále nevyjádřil veřejně CM. (Poslal mi sice PM se slovy - "ano, výroba se zdražuje ale není to nic hrozného" bohužel detaily nesdělil.)

A nebude to např. tím, že než ti to sem napíše, tak si to musí ověřit?
Takže první informaci máš a další dostaneš.
Jak dlouho trvalo než jsme dostali ofiko zprávu o obchodovatelnosti sila za cech mince ...

Hraješ ještě na DE serveru? co tam ... větší komunita - víc hlav, víc ví

Bych tak nějak předpokládal, že když to nehraješ první den, že už ses trpělivosti u TSO naučil :)